5800 v60 ile gelmesini istediğimiz yenilikler

Sponsorlu Bağlantılar

hüseyin_46

hüseyin_46

Üye
Arkadaşlar o sitelerdeki katiyen v60sürümü olamaz ben v50yi yüklerken nette onun gösterdiği ana ekran icon stillerini çok gördüm ama bi türlü telefonda kurmak nasip olmadı daha dogrusu telefona yükledim ayarlar bölümünden ana ekran felan dio ya orada çıktı üstüne tıkladım tıkladım otomatikmen ana ekrana dönüyordu ama ana ekran halen aynı duruyordu yani o v60olamaz inşallah yenisinde net tarayıcısı daha hizli olur v50de nete girince bi yere tıklıyosn almıyo insanı sinir ediyo kamera iilestirmeli dokunmatigi biraz daha düzeltilmeli ramine bi çare bulunmalı halen çok yavaş çünkü dosya yöneticisinden .rar li programlar açılmalı şu multimedya tuşuna istediğimiz kısayolunu kendimiz atmaliyiz ana menü iconları telefonunun sol tarafından alt alta dizilmiş olmalı bilgisayardaki gibi fare kısayollarin üzerine gelince kısayollar gözüküyo ya öyle olmalı resim görüntüleyicisi düzeltilmeli misal iphone gibi olmalı yakınlaştırması uzaklaştırması ona benzetilmeli sensor ayarı daha da hizlandirilmali kendi kendine reset atmamali önceki versiyona nazaran v50de uygulama yükleme giderilmiş ama sertifika kısıtlamaları felan halen geçerli bazen sorun çıkartabiliyor ha bi de en çok sorun yaşadığım bölüm şudur ki ben bu v50yi yükledim yükleyeli telin hafızası 82mb oldu ama şu anda telde hiç bişey kurulmamış olmasına rağmen 59mb var aynı sorun abimin 5800ında da var buna çözüm getirilmeli bi de bu 82mb yi arttırsalar yani 100 felan olsa teli kırılana kadar satmam kırılırsa aynısından bi tane daha alirim o da 3. 5800ım olmuş olur:)

uyuss_Sehzade

Üye
hüseyin kardeşşimm bunları bize anlatmana gerek yok herr hangi resme baktıysan v60 olamaz cunku v60 ne zaman cıkıcagı ve ne tur özelıklerin gelicegi beli deil kii bu tur sorunlarını nokia sorumlusuna ileticeksinn onlarda bi yere not alıcak yada fabrıkasına göndericekler duydugum habere göre eylulde cıkıcak dıyolarda bu haberi nerden kım söylemiş bılmıyorum ama ben nokia ile yarın yada dıger gun goruşucem zatenn v60 hakkında daha haber yokken eylül ayında cıkıcak dıye sızıntılar girdi kim nerden bu haberi o kadar araştırıyorum soruyom kımse bısey bılmıyo neyse bı yarın goruşucem nokia ile böyle bi haber var böyle söylentiler var acaba dogrumu yanlış mı ozaman görucez her kimden duyduysanız yarın size en ınce ayrıntılı bi şekilde anlatıcamm bu haberi bize söylıyen arkadaşa sesleniyorum umarım eylulde deilde bu ay ıcınde cıkarda ozaman goruşuıcez:))) neye grşz hoşcakalın

Xx_SeZeR_xX

Üye
bütün istekleri forumun adresini göndererek iletecektim. 3 tane tarayıcıda hata verdi.

uyuss_Sehzade

Üye
mrblar arkadaşlar bugun saat 9:45 de nokia temsilcisi aradı beniii şuann v60 betası cıkmış durumda denemeler yapılmakta ve söyledigi özelikler şu bı kactanesini yazıcam radyo da düzeltime n97 ev teması sansörlerde iyleştirme wlan performans dokunmatikde iyleştirme vs vs bi kac tane daha söyledi hatırlamıyorum yenı gelicek özelikler bunlar olucak ve ne zaman cıkıcak hakkında bi bilgiye sahip deiller..ve söyledigim bı konu daha var dı eylül ayında filan cıkıcak söylediler acaba dogru mu dedigimde hayır mumkun deil cunku bizim elimize öyle bi bilgi ulaşmadı..ve şuan 5800 deneme yapıyolar beta sürümünü... diyeceklerim bu kadar artık siz duşun eyluldemı cıkar yoksa bu ayın sonunda yada agustosdamı allah bilir ..grşz hoşcakalın...:oke:

begacce

begacce

Üye
bi haftaya çıkar

ibrdd

Üye
Güzel konu da... Eskidi o tel:P darısı X6'ya:P:P

Progressivity

Progressivity

Üye
konuyu saptırmayalım lütfen X6'dan bize ne 5800'a bi an önce güncelleme gelsin lütfen :D

frowell

frowell

Üye
Evet

uyuss_Sehzade

Üye
gelicek gelicek sabredin azıcık sabredın 3 ay fazla beklediginiz 1 ayda bekleyin ne olucak:D v60 an meselesi demiyelimde şuan v60 beta sürümünde denemeler yapılmakta yenılıkler bitti v60 betası başarılı bı şekilde 5800 uygulanmıştır.dedıkleri an v60 hayırlı ugurlu olsun 5800 kullanıcılarına 4 ay sonrada v70 bekleriz artık:kop:sıra camerada eger kamerada iyleştirme olursa yemın bıllah kımse tutamaz bu telefonu neyse grşz...

firegenius

Üye
Nokia Destek Hattına Aşağıdaki Maili Yolladım, Umarım Hepmizin İsteklerini Dile Getirebilmişimdir. Kendi rastladığım bir çok hatayı da ekledim. İngilizceye çevirip Nokia Europe sitesinden de göndermeyi düşünüyorum.

Merhabalar;
Nokia, geçenlerde 5800 için v60’ın çıkacağını resmi olarak duyurdu. Muhtemelen şu an geliştirilmekte olan yazılım hakkında isteklerimizi ve eski yazılımlarda bulunan hataları sizinle paylaşmak istiyoruz.
İLK OLARAK TÜRKÇE YAZILIMLARA ÖZGÜ BAZI HATALAR VAR:
-Müzik çalarda sanatçılar alfabetik olarak sıralanmasına rağmen Ş, Ü gibi harflerle başlayan sanatçılar en sona atılıyor. Örneğin Ş harfinin S harfinden sonra gelmesi gerekli.
-Bazı firmware’lerde telefon menüsünden kullanılan uygulama güncelleme aracı sorunlu çalışıyor.
-Telefon ilk açıldığında My Nokia katılım mesajı iletilmiyor ve giden kutusunda takılı kalıyor.
-Ovi Store’da bir çok çeviri hatası var. Örneğin “Featured Content” gibi terimler yanlış çevirilmiş. Çeviri takımınıza öncelikle programı kullandırmanız ve bilgi vermeniz ardından çevirtmeniz gerekli. Yoksa düz bir çeviri olmuş oluyor.

BUNLARIN DIŞINDA GENEL OLARAK BULABİLDİĞİMİZ HATALAR ŞÖYLE:
-İnternet tarayıcı, sayfayı yüklenirken tam ekrana çeviriyor. Ancak daha sonra yeni bir sayfaya gitmek için ekranın sağ alt köşesine tıkladığınızda kullanıcı arabirimi tam olarak düzgün çalışmıyor. Bu da bizi Nokia’nın kendi tarayıcısı yerine Opera Mobile gibi 3.parti tarayıcılar kullanmaya itiyor.
-Yine internet tarayıcı da Flash desteği yetersiz, Flash içerikleri görüntülemeye çalışmak oldukça zor ve telefon flash içerikleri görüntülerken sıklılıkla donuyor.
- Müzik çalar, belirli bir dosya boyutundan büyük albüm artları kabul etmiyor.
-Ovi Store’un eski sürümünde, programlara göz atmak daha kolaydı. Şimdi “Daha Fazla Öğe” ye tıklayıp uzunca bir listeyle karşılaşıyoruz ve bir süre ilerledikten ve bir programın sayfasına girdikten sonra geri dönmeye çalıştığımızda listenin en başına dönüyoruz.
- Galeri’de fazla resim ve klasörler olduğunda ve bir resmi açtığımızda telefon bazen dokunmayı algılamıyor. Bir sonraki ya da önceki resme gidilemiyor ya da yakınlaştırma çubuğu ve seçeneklerin olduğu bölüme geçilemiyor.
-Telefonun orjinal temasıyla yeni gelen ev ekranı çok kötü görünüyor. 5530 tarzı transparan bir temayla daha güzel görünecektir.
-Yeni ev ekranında e-mail yerine yaklaşan ajanda kayıtları olmalı ya da bunların arasından biri seçilebilmeli.
-Müzik Çalar’a Bul seçeneğinin eklenmesi, genel olarak istenilen bir özellik.
- Radyo’da RDS özelliği düzgün çalışmıyor ve bazen donmalar yaşanıyor.
-Kamerada görüntü çekmeden önce daha güzel renklere sahipken resim çekme butonuna bastığımızda çekilen görüntü daha soluk renklere sahip oluyor. Bu farkın düzeltilmesi gerekli.
-Bazı telefonlarda olan pil ömrünün kısalması ve pil düzeyinin yanlış gösterilmesi, aniden pilin bitip kapanması.
- Bazen müzik dinlerken müzik çalar arkaplanda olduğunda ses kontrolü (hem telefon hem de kulaklık üzerinden) çalışmıyor.
-Döndürme sensörü bazen çok kararsız çalışıyor. Hatta belli bir açıyla tuttuğumuzda dikey ya da yatay modda olacağına karar veremeyip bi yatay bir dikey olmaya ya da ekranı karartmaya başlıyor.
-WLAN ve GPS performansında geliştirmeler.
-RAM ve Telefon hafızasının optimize edilmesi.
-Nokia Maps, Ovi Store, Ovi Contacts’ın en son sürümlerinin yazılıma dahil edilmesi.
-Nokia Maps, Ovi Store ve Ovi Contacts’ın yeni çıkacak sürümleri için hafıza kartına yükleme seçeneğinin olması. (Bundan sonra yeni yazılım çıkmayacağı için, yeni sürümleri yüklediğimizde telefon hafızasında yer kaplayacağından bu da telefonun performansını düşürecektir.)
-WRT Widget’lerla oluşan donma, bağlantıya tıklayınca gitmeme, dokunmatik ekran titireşimi uyumsuzları gibi sorunlar kaldırılmalı.
EKLENMESİNİ VE GELİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİĞİMİZ ÖZELLİKLER:
- Kinetic Scrolling’in daha akışkan çalışması için gerekli optimizasyonların yapılması gerekli.
- Dahili Python for S60 desteği
- Galeri’de çoklu resim seçerken iyileştirmeler yapılmalı.
- Müzik çalara N95’te olduğu gibi visual efektler konulabilir.
- Daha güzel tema efektleri olmalı. Artık bir çok rakip cep telefonu bu işi halletmişken Nokia çok geride kaldı. Bir yatay-dikey modlar arası geçerken bir döndürme efektinin olması çok güzel olurdu.
- Telefonu sadece sola yatık kullanabiliyoruz. Sağa yatık olarak da kullanma şansımız olmalı. (Sensörlerin bu hareketleri algılayabildiğini bir yazılımcı olarak biliyorum.)
- Mümkün olursa N97 ev ekranı, ancak bu telefonu zorlamayacak şekilde optimize edilmeli.
Şunu belirtmeliyim ki, v60, bu cihaz için son sürüm olacaksa, büyük bir dikkatle tasarlanmalı ve tüm sorunlar giderilmelidir. Biz biraz daha beklemeye razıyız, yeter ki sorunsuz ve güzel bir yazılım sürümü olsun.

uyuss_Sehzade

Üye
firegenius kardeşimm daha öncede söylemiştim şimdide söyluyorum evet haklısınız telfon raduman tutmuyo halen cok eksiklikleri var ama telefonun en ince ayrıntısına kadar inmenin ve programların noktasına kadar inmenin anlamı yok derim cunku nokia 5800 900 tl lık telefonun fiyatını 450 tl ındırmenin sebebi telefonun üretimi sırasındaki kilonlamada kaynaklanıyo şuana kadar hic bi nokia telefon bu kadar sıkıntı bu kadar hatalı bu kadar dertli bi hale de üretildigine inanmıyorum..6700,n95,n900,n73,n86,n97 vs vs telefonlarda bu kadar sıkıntı olduguna ınanmıyorum yada varda ben bilmiyorum acıkca konuşmak gerekirse ha şunuda belirtmek isterim istediklerini yazıp göndere bilirsinn gayet haklısın kullanıcı ve tuketıcı hakkı olarak ama abartmanında anlamı yok neden diye sorarsan nokia dan fazla bekletin olmasın cunku onların gözle görule bilen hatalarını yapıyolar ınce ayrıntısına ınmezler..yazdıgın özelıklerden bi kac şeyde ben söylemek ıstıyorum ...nokia temsilcisiyle goruştugumde duydugum kadarıyla söyledigi kadarıyla şu özeliklerin yer alıcagını belirti..1.n97 ev teması 2.sansörde iyleştirme 3.telefonun hafızasında gelişme 4.dokunmatikde iyileştirme 5.menude kınetic kayıdırma ve bı kac özelik 6.rds yani radyo nun duzetilmesi 7.wlan performans vs vs bana söyledikleri buydu haa telefonda buyuk şarj tuketimi var dedigimde cvp şu oldu siz telefonunuzu servise gönderin bizi arayıp telefonun bı kac arızaları var bizde gönderdiginiz servise telefon acıp telefonunuzu laboratuar agönderip orda gereken arızaları veya şarj kısmındaki hataları duzeltmek olur. dediginde benm aklıma şu geldii bence telefonun şarj tuketimi tuketmesi normal..neden dıye sorarsanız telefonda ne kadar cok özelik ne kadar cok ışık ne kadar cok hassasiyet ve kurcalama muzık calar radyo dınledıgınde kurcaladıgında şarjın tukenmesi normal v31 cok hatalar varken v40 ve v50 hataların bılmem kactanesını duzeltıp bu şarj tuketımı ortaya cıkmıştı yane bıraz mantıklı duşunmek gerek neyse benım tek ıstedıklerim şuydu dokunmatikde iyleştirme olması.. net uzerı video izlenmesi ve kamera daki kumlamanın karıncalanmanın giderilmesi bu 3 özelik bana kafi gelir o kadar ayrıntıya gırmenın anlamı yok gerektigi yerde net uzerı vıdeo ızlenmesi gerektigi yerde kameranın kullanılması ve dokunmatikdeki hassasiyetin giderilmesi kafi olur derim sizin duşuncelerinizi bilmiyorumm... Nokia hic bi telefonu ada akılı yapıpda piyasaya surmez surse bile fıyatı en fazla 1000 ile 1400 tl arasında olur hic bi telefonda 100 de 100 hatasız deildir 5800 fiyatı 450 tl olmasının sebebide budur bu özeliklerde ki telefonda bu kadar sıkıntı cıkması normaldır bu saydıgın özelıkler gelırse adam akılı bı telefon olsaydı guncelleme beklemeden üretimde yaparlardı illa her telefonda kusur vardır yoksa dıger markalı nokia telfonları satmaları ımkansız olur...ellrinde patlar. Umarım v60 da azda olsa sıkıntılar hatalar duzetilirde işimizi görucek özelikler gelir v70 beklemek zorunda kalmayızz diyeceklerim bu kadar kendinize cici ve hoş bakınız 5800 telefonunuzu fazla kurcalamayınızz .telefondaki ekran ışıgınız yuzde 0 veya yuzde 25 duşurun telefonunuz 2 veya 3 gun ıdare etsin sizi ben öyle yapıyorum kullanmadıgım taktirde bile 4 gun gıdıyo şarjı neyse grşz hoşcakalınız.. :bye2:

firegenius

Üye
firegenius kardeşimm daha öncede söylemiştim şimdide söyluyorum evet haklısınız telfon raduman tutmuyo halen cok eksiklikleri var ama telefonun en ince ayrıntısına kadar inmenin ve programların noktasına kadar inmenin anlamı yok derim cunku nokia 5800 900 tl lık telefonun fiyatını 450 tl ındırmenin sebebi telefonun üretimi sırasındaki kilonlamada kaynaklanıyo şuana kadar hic bi nokia telefon bu kadar sıkıntı bu kadar hatalı bu kadar dertli bi hale de üretildigine inanmıyorum..6700,n95,n900,n73,n86,n97 vs vs telefonlarda bu kadar sıkıntı olduguna ınanmıyorum yada varda ben bilmiyorum acıkca konuşmak gerekirse ha şunuda belirtmek isterim istediklerini yazıp göndere bilirsinn gayet haklısın kullanıcı ve tuketıcı hakkı olarak ama abartmanında anlamı yok neden diye sorarsan nokia dan fazla bekletin olmasın cunku onların gözle görule bilen hatalarını yapıyolar ınce ayrıntısına ınmezler..yazdıgın özelıklerden bi kac şeyde ben söylemek ıstıyorum ...nokia temsilcisiyle goruştugumde duydugum kadarıyla söyledigi kadarıyla şu özeliklerin yer alıcagını belirti..1.n97 ev teması 2.sansörde iyleştirme 3.telefonun hafızasında gelişme 4.dokunmatikde iyileştirme 5.menude kınetic kayıdırma ve bı kac özelik 6.rds yani radyo nun duzetilmesi 7.wlan performans vs vs bana söyledikleri buydu haa telefonda buyuk şarj tuketimi var dedigimde cvp şu oldu siz telefonunuzu servise gönderin bizi arayıp telefonun bı kac arızaları var bizde gönderdiginiz servise telefon acıp telefonunuzu laboratuar agönderip orda gereken arızaları veya şarj kısmındaki hataları duzeltmek olur. dediginde benm aklıma şu geldii bence telefonun şarj tuketimi tuketmesi normal..neden dıye sorarsanız telefonda ne kadar cok özelik ne kadar cok ışık ne kadar cok hassasiyet ve kurcalama muzık calar radyo dınledıgınde kurcaladıgında şarjın tukenmesi normal v31 cok hatalar varken v40 ve v50 hataların bılmem kactanesını duzeltıp bu şarj tuketımı ortaya cıkmıştı yane bıraz mantıklı duşunmek gerek neyse benım tek ıstedıklerim şuydu dokunmatikde iyleştirme olması.. net uzerı video izlenmesi ve kamera daki kumlamanın karıncalanmanın giderilmesi bu 3 özelik bana kafi gelir o kadar ayrıntıya gırmenın anlamı yok gerektigi yerde net uzerı vıdeo ızlenmesi gerektigi yerde kameranın kullanılması ve dokunmatikdeki hassasiyetin giderilmesi kafi olur derim sizin duşuncelerinizi bilmiyorumm... Nokia hic bi telefonu ada akılı yapıpda piyasaya surmez surse bile fıyatı en fazla 1000 ile 1400 tl arasında olur hic bi telefonda 100 de 100 hatasız deildir 5800 fiyatı 450 tl olmasının sebebide budur bu özeliklerde ki telefonda bu kadar sıkıntı cıkması normaldır bu saydıgın özelıkler gelırse adam akılı bı telefon olsaydı guncelleme beklemeden üretimde yaparlardı illa her telefonda kusur vardır yoksa dıger markalı nokia telfonları satmaları ımkansız olur...ellrinde patlar. Umarım v60 da azda olsa sıkıntılar hatalar duzetilirde işimizi görucek özelikler gelir v70 beklemek zorunda kalmayızz diyeceklerim bu kadar kendinize cici ve hoş bakınız 5800 telefonunuzu fazla kurcalamayınızz .telefondaki ekran ışıgınız yuzde 0 veya yuzde 25 duşurun telefonunuz 2 veya 3 gun ıdare etsin sizi ben öyle yapıyorum kullanmadıgım taktirde bile 4 gun gıdıyo şarjı neyse grşz hoşcakalınız.. :bye2:
Yeni özellikler eklemeseler bile olan özellikleri düzgün yapsalar yetecek, sonuçta bahsettiğim bir çok şey bug niteliğinde. Ben aldığımda fiyatı 450 TL değildi ve adamlar bu kadar çok satılmasa bu fiyata indirmezlerdi. Nokia'nın satış politikasının kusurlarla alakası olduğunu düşünmüyorum. Çok satan belirli bir modelin fiyatını yukardan başlatıp yavaş yavaş indiriyorlar ve herkesin almasını sağlıyorlar. Bu modeller genelde çok özellikli modeller oluyor ama en iyi model olmuyor. Çok sattıkları için sürümden kazanıyorlar. Ama mesela N97 çok satmadığı için onun fiyatı yüksek kalıyor ve o telefondan da bu şekilde kar ediyorlar. Şimdi herkesin elinde bir 5800 var.

Geçmişte de böyle oldu. Örneğin N70 ilk çıktığında 1200 TL'ydi ve fiyatı 400 TL'ye kadar düştü. Ama N72, daha az özelliği olmasına rağmen daha pahalıya satıldı. O dönemin en üst modeli N90'dı.

Şimdi ise N70 yerine 5800, N72 yerine 5530, X6, N90 yerine de N97'yi koyabiliriz.
Aynı olay 6600 ve serisi için de gerçekleşti.

Benim bu kadar ayıntıya takılmamım sebebi şu, zaten ortamda iPhone gibi büyük bir rakip var. Ve bu telefon orta düzey kullanıcılar arasında çok çok popüler bir telefon. Nokia bu telefonu kullanıcıya beğendirirse ileride kullanıcı Nokia'nın yeni çıkan modellerini alır. Ama beğenmezse ve buglarla dolu bir işletim sistemi varsa diyelim ki iPhone alır, Android alır, Windows Mobile alır.

Ayrıca ben Symbian dışında bu kadar yazılımsal sorun olduğunu duymadım. Tabii ki sorunlar olacak ama ufak tefek ufak tefek her yerde bir sürü sorun var ve bu kullanıcı deneyimini ve telefonu kullanmaktan aldığımız zevki düşürüyor.En azından dile getirerek adamların bu hataların farkında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Nitekim bu yazılımın benzerleri yine 5530, X6, N97 gibi telefonlarda da kullanılıyor ve aynı hataları yapmamaları gerek.

Yine yazdığımız tüm hataları düzeltmeyeceklerini biliyorum ama en azından bilsinler...

uyuss_Sehzade

Üye
arkadaşlar nokia 5800 v51.0.006 guncellemesi yurtdışında yayınlanmıştır en gec haftaya filan yayınlanır turkiyede hoşcakalın grşz..beklentileirmiz olmadı yine bazı özelikler geldi bilginize Latest software release for Nokia 5800 XpressMusic is 51.0.006 1.)Improved Mail for Exchange 2.)Improved video calls 3.)Improved browser 4.) Performance improvements gelen özelikler şunlar hoşcakalın:)

osmanpasa

osmanpasa

Üye
bu kadar kötülemeyin telefonu. 1,5 yıldır kullanıyorum. Bİr telefonun ekranı çatladı. Ozaman canım sıkıldı. O da kodumun kvk'sı garantiden sayamdı.Oysa ben kvk lı olsun diye 40 tl fazladan ödemiştim.Hata etmişim.
Onun dışında bir sorun yok. Radyo, Wifi, Kamera canavar gibi. Menü geçişlerindeki takılmada çok sorun değil. Çünkü 1800tl lik HTc HD2 telefonda da iphone larda da bu tip kiltlenmeler oluyor.

ceranteam

ceranteam

Üye
1- multi tuch desteği
Maxicep.com - 5800 v60 ile gelmesini istediğimiz yenilikler 2-ram performansının arttırılması
3-radyo rds düzeltilmesi
4-flash player yükseltilmesi
5- v50 de berbat olan wlan ın performansının v31 deki gibi arttırılması
6- bazı arkadaşlarda olan radyoda donma düzeltilmeli
7- kinetik scrolling in uygulamalar gibi klasörlerde daha akışkan çalışması
8-gps uydularına bağlanmada çok geç kalıyor açık alanda bağlanması 10 dakikayı buluyor bunada bir çözüm getirlimesi

arkadaşlar böyle bir msj yolladım bakalım nasıl bir cvp verecekler

canb34

canb34

Üye
1-)Yeni ev ekranı ve widget desteği(N97 ve N8 de olduğu gibi)
2-)Ev ekranının da otomatik dönmesi
3-)Wlan performansının artırılması
4-)Tarayıcıda sekmelerin olması
5-)Menünün tepki süresinin hızlandırılması
6-)Her yerde daha hızlı kinetic scrolling
7-)Telefon hafızasının daha fazla olması
8-)Kameranın geliştirilmesi
9-)Müzikçalar ın daha performanslı çalışması

arkadaşım şunu da yollayabilirsen iyi olur bide multi tuch diye değil de multi touch olarak yollasaydın iyi olurdu..

tatvan_013

Üye
slm abicimmm bunun önemli olan tek bir sorunu warr odaa akşam olunca kameranın karıncalı göstermesidirr tekk önemlii konuu buu bu sorun giderilsee ben o zamn 5800 güzel telefon derimm

frkndgr

Üye
sayfasına aşağıdaki yazıyı gönderdim, yalnız internet explorer ve mozilladan ben bu işlemi gerçekleştiremedim, hata verdi sayfa hep o yüzden tarayıcı olarak opera kullandım sizde buna dikkat edip aşağıdaki gibi bir yazı gönderebilirsiniz arkadaşlar, herkesin konuya gereken ilgiyi göstermesi dileğiyle :)

Değerli Nokia çalışanları öncelikle şahsım ve türkiyedeki giderek artan diğer 5800XM kullanıcıları adına 5800XM modelleri için çıkarmış olduğunuz yazılım güncelleştirmesi için teşekkür ederim. Yeni güncelleştirmeyle birlikte tüm menülere gelen Kinetik Scrolling bizi çok sevindirdi fakat maalesef bu yeni sürümde de v40 sürümündeki bazı hatalar tekrarlamış durumda. 50,0,005,C04.01 yazılımı telefona yüklendikten ve hard format atıldıktan sonra bile bir takım hatalar gözümüze çarpmıştır. Şöyleki;
1)Yeni yazılımla birlikte telefonun sensörü çok ağırlaştı, çok kullanışsız olmaya başladı ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı
2) Maalesef v40'ta da devam eden radyodaki donma sorunu ve rds bilgilerinin gözükmemesi bu versiyonda da devam etmektedir.
3)Ayrıca önceki vrsiyonlarda herhangi bir sıkıntı yaratmadığı halde bu versiyonda pil tüketimi açısından ciddi harcamalar var ve eski versiyonlara göre normal kullanımdan daha az bir sürede pil bitiyor.
4)Maalesef yine kendi internet tarayıcısından internetteki videolar izlenemiyor ve tarayıcının kinetic scrolling özelliği daha yavaş çalışıyor. Bu konuda gerekli düzeltilmelerin yapılmasını kesinlikle istiyoruz.
5)v31 sürümünde mükemmel çalışan wlan ise v40 ve v50 sürümlerinde wlan çekim gücünde ciddi düşmeler olmaktadır ve ayrıca daha önce tanımlı ağlar farklı bir ağ gibi görünüp yeniden şifre istemektedir bu konuda da düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.
6)GPS yazılımı ve anten sinyal değerleri ile ilgili düzeltmelere gidilmesi de daha iyi olacaktır
Bunların yanı sıra birçok arkadaşımla birlikte yeni bir yazılım çıkarsa eğer içerisinde;
N97 benzeri bir ev ekranının olması, Kamera performansının arttırılması, RAM kullanımının azaltılması, ekran döndürme açısının 360 dereye yükseltilmesi, N-GAGE oyunları desteği ve müzik çalara bul ve timer özelliklerinin eklenmesi gibi isteklerinde olduğunu bilmenizde fayda var. Umarım bu saydığımız özelliklerin tamamı olmasa bile en önemlileri bir an önce yeni bir yazılımla düzeltilir. teşekkürler iyi çalışmalar.

Nokia'ya bu şekilde bir mail gönderdim ve ertesi güne beni arayıp fikrimi sordular ve ben de bu şekilde görüşlerimi bildirdim.

etherkes

etherkes

Üye
Arkadaşlar ben bu konuyu zaten açmıştım herkesi beklerim...

emreilhans

emreilhans

Üye
artık (bence) 5800 oyuncak gibi bir telefon oldu yapsınlar şuna herşeyi yani karma bi telefon yapsınlar :D her şeyi olsun hack içinde gelsin ff :D

Üst Alt