Bu saatten sonra ne kadar değiştirilir bilmiyorum ama,burada ve çeşitli konularda yazılanları topladım,ekleyip çıkardım filan.Ve şöyle bir mesaj gönderdim.
``Merhabalar;
5800XM için geliştirilmekte olan yazılım hakkında isteklerimi ve eski yazılımlarda bulunan hataları paylaşmak istiyorum.
1)Bataryanın ömrünün iyileştirilmesi,kullanımının azaltılması ve pil çubuğunun düzgün göstermesi. Az kullanımda bile fazla dayanmıyor,özellikle 4 çubuğun altına inince çok çabuk bitiyor.
2)v51 ile gelen bir bug`ın düzeltilmesi. Tema efektleri açıkken seçeneklerdeki `açık uygulamaları göster`in yanındaki simge beyaz bir kutucuğun içinde.
3)Radyodaki donma sorununun ve rds bilgilerinin gözükmemesi durumunun düzeltilmesi.
4)Telefonun sensörünün iyileştirilmesi. Bir de bazen telefon sağa yatıkken ekran sabit durmayıp sola çevriliyor, bunun düzeltilmesi.
5)Dokunmatik ekranın hassasiyetinin artırılması. Eğer mümkünse,multi-touch desteğinin gelmesi.
6)Galeri`nin hızlandırılması. Özellikle telefonu açtıktan sonraki ilk çalıştırmada 3-4 dakikaya kadar bekletiyor ve bu sırada başka hiçbir işlem yapılamıyor.
7)Dosyaları işaretlerken her dosyanın üzerine gelince seçeneklerden işaretle`yi seçmemiz gerekiyor ve çok sayıda dosya işaretlerken bu çok vakit alıyor. Eklenecek bir seçenek ile dosyaların yanlarındaki kutucukları seçerek işaretleyebilmek işimizi çok kolaylaştıracaktır.
8)Müzikçalar`a bul seçeneğinin tekrar eklenmesi.
9)Müzikçalar`da sanatçılar alfabetik sıralanmışken,Ş,Ü gibi Türkçe karakterlerle başlayan sanatçılar en sonda duruyor.Bu alfabetik sıralamanın düzeltilmesi.
10)Müzikçalar ve galeri`ye eklenecek seçenekler ile,bu uygulamalarda gösterilmesini istediğimiz fotoğraf ve şarkıların klasörlerini belirleyebilmemiz.
Veya müzikçalarda istemediğimiz bir ses dosyası için `müzikçalar`dan kaldır` seçeneğinin eklenmesi ve galeri için de eklenecek bir seçenek ile belirlediğimiz bir klasöre atılan bütün fotoğrafların otomatik olarak galerideki belli bir klasörde bulunması.
11)Telefonun browser`ından uygulamalar indirdiğimiz zaman bu uygulamaların indirilip kaydedileceği hafızayı seçebilmemiz.Telefonun hafızası zaten çok büyük değilken uygulamaların direkt telefona kurulması rahatsız edici bir durum. Veya eğer mümkünse telefonun hafızasının arttırılması.
12)Ev ekranının yan dönebilmesi,daha çok kısayol eklenebilmesi (N97 gibi) ve ev ekranındaki simgelerin şeffaf olabilmesi.
13)Cihaz ekstra olarak hiçbir şey yapmazken bile bazen kendisini resetliyor. Bazen de donuyor,kapatma tuşu dahil hiçbir tuş çalışmıyor,bataryayı çıkartmadan düzelmiyor. Bu hataların giderilmesi.
14)Bazen ses açma/kapatma tuşu çalışmıyor,telefonu kapatıp açınca düzeliyor.
15)Kulaklığın değiştirme tuşu radyoda çalışmasına rağmen müzikçalar`da çalışmıyor.(Kulaklıkla ilgili sanıyordum ama servisten yeni geldi,yine böyle.) Eğer genel bir sorunsa bununla ilgili bir düzeltmeye gidilmesi.
16)GPS performansının geliştirilmesi. (bazılarının 10sn`de bulabilmesine rağmen bazılarının açık havada ve açık alanda bile 6-7 dk`dan hızlı bulamaması.)
17)Tema efektleri geliştirilebilir,daha iyi görsel telefona daha çok yakışacaktır. Mesela telefonu yatay-dikey döndürürken ekranın kararmasındansa bir efekt eklenmesi çok güzel olur.
Son olarak v60, bu cihaz için son sürüm olacaksa, dikkatle tasarlanmalı ve tüm sorunlar giderilmelidir. Biz 5800 kullanıcıları olarak biraz daha beklemeye razıyız, yeter ki sorunsuz ve güzel bir yazılım sürümü olsun.
Yazılanlar dikkate alınırsa çok memnun olacağız.
Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.``
Umarım dikkate alınır,isteklerimiz eklense ve sorunlar çözülse mükemmel olabilecek bir telefon ama şimdilik değil malesef
