Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sayfasına aşağıdaki yazıyı gönderdim, yalnız
internet explorer ve mozilladan ben bu işlemi gerçekleştiremedim, hata verdi sayfa hep o yüzden tarayıcı olarak opera kullandım sizde buna dikkat edip aşağıdaki gibi bir yazı gönderebilirsiniz arkadaşlar, herkesin konuya gereken ilgiyi göstermesi dileğiyle
Değerli Nokia çalışanları öncelikle şahsım ve türkiyedeki giderek artan diğer 5800XM kullanıcıları adına 5800XM modelleri için çıkarmış olduğunuz yazılım güncelleştirmesi için teşekkür ederim. Yeni güncelleştirmeyle birlikte tüm menülere gelen Kinetik Scrolling bizi çok sevindirdi fakat maalesef bu yeni sürümde de v40 sürümündeki bazı hatalar tekrarlamış durumda. 50,0,005,C04.01 yazılımı telefona yüklendikten ve hard format atıldıktan sonra bile bir takım hatalar gözümüze çarpmıştır. Şöyleki;
1)Yeni yazılımla birlikte telefonun sensörü çok ağırlaştı, çok kullanışsız olmaya başladı ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı
2) Maalesef v40'ta da devam eden radyodaki donma sorunu ve rds bilgilerinin gözükmemesi bu versiyonda da devam etmektedir.
3)Ayrıca önceki vrsiyonlarda herhangi bir sıkıntı yaratmadığı halde bu versiyonda pil tüketimi açısından ciddi harcamalar var ve eski versiyonlara göre normal
kullanımdan daha az bir sürede pil bitiyor.
4)Maalesef yine kendi internet tarayıcısından internetteki videolar izlenemiyor ve tarayıcının kinetic scrolling özelliği daha yavaş çalışıyor. Bu konuda gerekli düzeltilmelerin yapılmasını kesinlikle istiyoruz.
5)v31 sürümünde mükemmel çalışan wlan ise v40 ve v50 sürümlerinde wlan çekim gücünde ciddi düşmeler olmaktadır ve ayrıca daha önce tanımlı ağlar farklı bir ağ gibi görünüp yeniden şifre istemektedir bu konuda da düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.
6)GPS yazılımı ve anten sinyal değerleri ile ilgili düzeltmelere gidilmesi de daha iyi olacaktır
Bunların yanı sıra birçok arkadaşımla birlikte yeni bir yazılım çıkarsa eğer içerisinde;
N97 benzeri bir ev ekranının olması, Kamera performansının arttırılması, RAM kullanımının azaltılması, ekran döndürme açısının 360 dereye yükseltilmesi, N-GAGE oyunları desteği ve müzik çalara bul ve timer özelliklerinin eklenmesi gibi isteklerinde olduğunu bilmenizde fayda var. Umarım bu saydığımız özelliklerin tamamı olmasa bile en önemlileri bir an önce yeni bir yazılımla düzeltilir. teşekkürler iyi çalışmalar.