5800 v60 ile gelmesini istediğimiz yenilikler

Sponsorlu Bağlantılar

americanboy

americanboy

Üye
    Konu Sahibi
5800 v60 ile gelmesini istediğimiz yenilikler
1- multi tuch desteği
2-ram performansının arttırılması
3-radyo rds düzeltilmesi
4-flash player yükseltilmesi
5- v50 de berbat olan wlan ın performansının v31 deki gibi arttırılması
6- bazı arkadaşlarda olan radyoda donma düzeltilmeli
7- kinetik scrolling in uygulamalar gibi klasörlerde daha akışkan çalışması
v50 dede devam eden sorunlar bunlar nokia ya şikayet maili atmayı bilen arkadaş lütfen bu listeyi atsın

• Beğen
Tepkiler: general-84, Zafer Arslan, canb34 ve 5 diğerleri

ArslanArif

ArslanArif

Üye
bundan daha fazlasıda olsa daha iyi olur
:oke:

americanboy

americanboy

Üye
    Konu Sahibi
bu arada aldığım bilgiye göre nokia 5800 için v60 yazılımını hazırlıyor kullanıcıların isteğine göre hazırlıyormuş o yüzden bu listeyi lütfen biri mail olarak nokia ya atsın

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
Arkadaşım v40 son sürüm dendi v50 zaten süpriz oldu çıktı. bu telefon daha ne kadar güncelleştirilecek ???? nokia v50 de noktayı koyacak büyük bi ihtimal v60 çıkmaz..

americanboy

americanboy

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım listede gördüğün gibi hala bir çok hata var bende en iyi yazılım v31.0.101 di bir tek eksiği kinetik di ama v60 hazırlanıyor çünkü 5800 ın kullanıcıc kitlesi oldukç fazla bu yüzden üstüne çok düşüyor düşmeside gerekli çünkü hala bariz hatalar var

--------------- Ekleme ---------------

sanırım haziran sonu yazılım çıkar tmmuz ortaları gibi resmi olarak gelir

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
bu arada multitouch özelliiği bildiğim kadarıyla yazılımla alakalı bişey değil dokunmatik ekranla alakalı bişey..

ArslanArif

ArslanArif

Üye
arkadaşım listede gördüğün gibi hala bir çok hata var bende en iyi yazılım v31.0.101 di bir tek eksiği kinetik di ama v60 hazırlanıyor çünkü 5800 ın kullanıcıc kitlesi oldukç fazla bu yüzden üstüne çok düşüyor düşmeside gerekli çünkü hala bariz hatalar var

sanırım haziran sonu yazılım çıkar tmmuz ortaları gibi resmi olarak gelir
bence de üstüne düşmesi gerekir 5800 kullanıcısı hayli fazla

Progressivity

Progressivity

Üye
5800 dirençsel bir ekrana sahip olduğu için multi touch özelliğini gelmesi biraz zor ayrıca oraya pil kullanımının azaltılmasını da ekleyebiliriz bende nokia ya bunları mail olarak bildirmeyi düşünüyorum ama ilginç bir şekilde hiç bir mail adresi bulamadım nokia'ya dair bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar bize de atalım şu mailleri ne kadar çok atarsak o kadar daha iyi düzeltmeler gerçekleşir

e1ektronick

e1ektronick

Üye
merhaba arkadaslar nokia ile iletisime gecebilecegimiz mail adresini buldum. klikleyerek(tıklayarak) iletisim sayfasina ulasabilirsiniz. yonlendirdigim sayfada yukardaki yazi da mail ile bilgilendirilmek istemezseniz istanbul menşeili numara var onu arayabilirsiniz. kolay gelsin. arayan arkadaslar lutfen bu foruma sonuc ile ilgili cevap versinler.

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
multi touch gelmez çünkü 5800 rın ekranı resistif ekran mümkün değil

americanboy

americanboy

Üye
    Konu Sahibi
multituch gelmesede olur yeterki diğerleri olsun

ozanulu

ozanulu

Üye
--N97 gibi ev ekranına widget eklemek.
--Media playerına AVI desteği ve bununla birlikte alt yazı desteği tabiki.
(AVI oynatan programlar var ancak ciddi anlamda düşük fps sorunları var)
--Müzik Listesine tekrar BUL seçeneğinin eklenmesi.
--GPS yazılımını ve anten sinyal değerleriyle ilgili düzeltmelere gidilmesi.
--Radyonun daha fazla seçenekle donatılması internet radyosunuda desteklemesi.(orjinalinin)
--SKYFIRE gibi bir tarayıcının özelliklerinin entegre edilmesi.
Kısacası flash içerikli videoları tıpkı PC gibi görüntüleyebilmesi.
--Müzik Çalarına Timer özelliğinin konulması. Benim gibi yatarken müzik dinleyenler için. :)
--Orjinalden tuş ışıklarına sensörün müdahele edebilmesi gündüz ve yeterli ışıkta tuş ışıklarını komple kapatması.
--Kesinlikle kamera iyi ancak sanki yazılımla hala tam performansını alamıyormuşuz gibi geliyor. Fotoğraf
çekmeden önce ekranı vizör olarak kullanırken görüntü çok keskin, net ve renkler doygunken nedense denklanşöre
basınca fotoğraf soluyor başkalaşım geçiriyor. Bu daha önceki modellerde tam tersiydi. Vizördeyken kötü ancak
denklanşöre bastıktan sonra görüntü iyileşirdi.
--Ekran döndürme 360 derece olmalı. hangi yöne döndürürsek o yönde kullanılmalı. Baş aşağı bile ;)
--N-Gage gibi oyunlar için ayrı bir yazılım uyarlansın. yan tutulduğunda düğmeleride kullanabilelim.
ÖRNEK: Bir araba yarışında yatay konumda
KIRMIZI tuş ileri,
MENÜ tuşu el frenini,
YEŞİL tuş normal fren ve geri vitesi,
SES (+) AÇMA sola dönüş
KAMERA TUŞU sağa dönüş
SES (-) KISMA nitro
XM tuşu kamera değiştirmek için kullanılabilir.
Yönlendirme için sensörde tercih edilebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ;)

WitchKing

Üye
- firmwarenin orjinalinin hackli olması
- rompatcher tüm yamalarının z:/ ye gömülü olarak gelmesi
- adam gibi oyunların yüklenmesi bounceninde telefondan kaldırılması
- internet tarayıcısındaki bugların düzeltilmesi
- adam gibi ev ekranlarının eklenmesi

bunlar gelirse çok kral olur.
çoğu hackli firmwarede bug var :ehe

bittigitti46

Üye

Çok güzel söylemişsin dostum :aha: :d:

rapper28

Üye
Yani sözün özü N97 gibi olması...

Eyvllah kardeş.

Progressivity

Progressivity

Üye
merhaba arkadaslar nokia ile iletisime gecebilecegimiz mail adresini buldum. klikleyerek(tıklayarak) iletisim sayfasina ulasabilirsiniz. yonlendirdigim sayfada yukardaki yazi da mail ile bilgilendirilmek istemezseniz istanbul menşeili numara var onu arayabilirsiniz. kolay gelsin. arayan arkadaslar lutfen bu foruma sonuc ile ilgili cevap versinler.

tşk ederiz dostum lütfen arkadaşımızın verdiği linke tıklayıp bu genel şikayetleri yazıp yollayalım daha sonra bizi müşteri hizmetlerinden arıyolar ve bununla ilgili bikaç soru soruyolar ilgisiz kalmayalım lütfne

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
n97 nin ev ekranını koymazlar hiç beklemeyen

Progressivity

Progressivity

Üye
sayfasına aşağıdaki yazıyı gönderdim, yalnız internet explorer ve mozilladan ben bu işlemi gerçekleştiremedim, hata verdi sayfa hep o yüzden tarayıcı olarak opera kullandım sizde buna dikkat edip aşağıdaki gibi bir yazı gönderebilirsiniz arkadaşlar, herkesin konuya gereken ilgiyi göstermesi dileğiyle :)

Değerli Nokia çalışanları öncelikle şahsım ve türkiyedeki giderek artan diğer 5800XM kullanıcıları adına 5800XM modelleri için çıkarmış olduğunuz yazılım güncelleştirmesi için teşekkür ederim. Yeni güncelleştirmeyle birlikte tüm menülere gelen Kinetik Scrolling bizi çok sevindirdi fakat maalesef bu yeni sürümde de v40 sürümündeki bazı hatalar tekrarlamış durumda. 50,0,005,C04.01 yazılımı telefona yüklendikten ve hard format atıldıktan sonra bile bir takım hatalar gözümüze çarpmıştır. Şöyleki;
1)Yeni yazılımla birlikte telefonun sensörü çok ağırlaştı, çok kullanışsız olmaya başladı ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı
2) Maalesef v40'ta da devam eden radyodaki donma sorunu ve rds bilgilerinin gözükmemesi bu versiyonda da devam etmektedir.
3)Ayrıca önceki vrsiyonlarda herhangi bir sıkıntı yaratmadığı halde bu versiyonda pil tüketimi açısından ciddi harcamalar var ve eski versiyonlara göre normal kullanımdan daha az bir sürede pil bitiyor.
4)Maalesef yine kendi internet tarayıcısından internetteki videolar izlenemiyor ve tarayıcının kinetic scrolling özelliği daha yavaş çalışıyor. Bu konuda gerekli düzeltilmelerin yapılmasını kesinlikle istiyoruz.
5)v31 sürümünde mükemmel çalışan wlan ise v40 ve v50 sürümlerinde wlan çekim gücünde ciddi düşmeler olmaktadır ve ayrıca daha önce tanımlı ağlar farklı bir ağ gibi görünüp yeniden şifre istemektedir bu konuda da düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.
6)GPS yazılımı ve anten sinyal değerleri ile ilgili düzeltmelere gidilmesi de daha iyi olacaktır
Bunların yanı sıra birçok arkadaşımla birlikte yeni bir yazılım çıkarsa eğer içerisinde;
N97 benzeri bir ev ekranının olması, Kamera performansının arttırılması, RAM kullanımının azaltılması, ekran döndürme açısının 360 dereye yükseltilmesi, N-GAGE oyunları desteği ve müzik çalara bul ve timer özelliklerinin eklenmesi gibi isteklerinde olduğunu bilmenizde fayda var. Umarım bu saydığımız özelliklerin tamamı olmasa bile en önemlileri bir an önce yeni bir yazılımla düzeltilir. teşekkürler iyi çalışmalar.

WitchKing

Üye
sayfasına aşağıdaki yazıyı gönderdim, yalnız internet explorer ve mozilladan ben bu işlemi gerçekleştiremedim, hata verdi sayfa hep o yüzden tarayıcı olarak opera kullandım sizde buna dikkat edip aşağıdaki gibi bir yazı gönderebilirsiniz arkadaşlar, herkesin konuya gereken ilgiyi göstermesi dileğiyle :)

Değerli Nokia çalışanları öncelikle şahsım ve türkiyedeki giderek artan diğer 5800XM kullanıcıları adına 5800XM modelleri için çıkarmış olduğunuz yazılım güncelleştirmesi için teşekkür ederim. Yeni güncelleştirmeyle birlikte tüm menülere gelen Kinetik Scrolling bizi çok sevindirdi fakat maalesef bu yeni sürümde de v40 sürümündeki bazı hatalar tekrarlamış durumda. 50,0,005,C04.01 yazılımı telefona yüklendikten ve hard format atıldıktan sonra bile bir takım hatalar gözümüze çarpmıştır. Şöyleki;
1)Yeni yazılımla birlikte telefonun sensörü çok ağırlaştı, çok kullanışsız olmaya başladı ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı
2) Maalesef v40'ta da devam eden radyodaki donma sorunu ve rds bilgilerinin gözükmemesi bu versiyonda da devam etmektedir.
3)Ayrıca önceki vrsiyonlarda herhangi bir sıkıntı yaratmadığı halde bu versiyonda pil tüketimi açısından ciddi harcamalar var ve eski versiyonlara göre normal kullanımdan daha az bir sürede pil bitiyor.
4)Maalesef yine kendi internet tarayıcısından internetteki videolar izlenemiyor ve tarayıcının kinetic scrolling özelliği daha yavaş çalışıyor. Bu konuda gerekli düzeltilmelerin yapılmasını kesinlikle istiyoruz.
5)v31 sürümünde mükemmel çalışan wlan ise v40 ve v50 sürümlerinde wlan çekim gücünde ciddi düşmeler olmaktadır ve ayrıca daha önce tanımlı ağlar farklı bir ağ gibi görünüp yeniden şifre istemektedir bu konuda da düzeltmelerin yapılması gerekmektedir.
6)GPS yazılımı ve anten sinyal değerleri ile ilgili düzeltmelere gidilmesi de daha iyi olacaktır
Bunların yanı sıra birçok arkadaşımla birlikte yeni bir yazılım çıkarsa eğer içerisinde;
N97 benzeri bir ev ekranının olması, Kamera performansının arttırılması, RAM kullanımının azaltılması, ekran döndürme açısının 360 dereye yükseltilmesi, N-GAGE oyunları desteği ve müzik çalara bul ve timer özelliklerinin eklenmesi gibi isteklerinde olduğunu bilmenizde fayda var. Umarım bu saydığımız özelliklerin tamamı olmasa bile en önemlileri bir an önce yeni bir yazılımla düzeltilir. teşekkürler iyi çalışmalar.
wlan donanımsal. yazılımsal olarak çekim gücünü arttırma veya düşürme gibi şeyler sözkonusu olamaz diye düşünüyorum. mantıksal olarak bu münkün deyil.

Alıntı: FrodoBaggins göndermiş. >

Çok güzel söylemişsin dostum :aha: :d:

çok güzel söylemişimde bence buda imkansız dalgasına dedim :D
ama
-ev ekranını n97 ninki gibi yapsalar.
-internetteki bugları düzeltseler
başkada istediğim bişey yok :ehe

e1ektronick

e1ektronick

Üye
merhaba arkadaslar bende aynen su sekilde verdigim adrese sunlari belirttim. 5800 kullanicilari lutfen benzer bir yazi yazip nokiaya iletirseniz bu istekleriniz v60 icin uygulamaya koyulma yuzdesi o kadar artar. lutfen es gecmeyin cok degil 1-2 dk'da halledersiniz. benzeterek yazamiyorsaniz kopyala yapstir yapin veya sayfalarindan bu isteklerinizi gonderin.

I'm a 5800 user.I'm using the new firmware v500.005 and it has some bugs, and i want to tell my requests about the new firmware.
1-)New home screen with widget support
2-)Home screen auto rotations
3-)Improved WLAN performance's
4-)New browser with tabs
5-)More response in menu
6-)Much more better Kinetic scrolling all over
7-)Phone memory improvements
8-)Improved camera performance
9-)Music player better performance with search support(like N8)
10-)Flash lite 4(like N8)
11-)Mobile TV
12-)Much more performance in gallery(sometimes it sucks)
13-)Real player update
14-)Fix the radio's bug (rds bug)
15-)Fix the battery bug
16-)Improved sensor rotation

Thanks from now.
King regards,
e1ektronick*

*herkes buraya kendi adini yazsin.

Üst Alt