Tavsiye Kapalı telefon radyasyon yayar mı? (Lumia 1520)

Sponsorlu Bağlantılar

csll

csll

Üye
Kusura bakma da filmlerde gorduğunuz herşey gerçek değil uçuş moduna alıp kapatsa kim dinleyebilir

Filmleri örnek olsun diye verdim. Ama bi suç islediğiniz zaman isterse telefon kapalı olsun(batarya takılı halde) isterse uçuş modunda anında yer tespiti yaparlar. Bu da demek oluyor ki telefon ara ara da olsa baz istasyonlarına ya da gps uydularına bilgi gönderiyor :) Ayrıca o bataryayı çikarmadigin sürece her turlu dinleme yapabilirler :)

Son düzenleme:
BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Filmleri örnek olsun diye verdim. Ama bi suç islediğiniz zaman isterse telefon kapalı olsun(batarya takılı halde) isterse uçuş modunda anında yer tespiti yaparlar. Bu da demek oluyor ki telefon ara ara da olsa baz istasyonlarına ya da gps uydularına bilgi gönderiyor :) Ayrıca o bataryayı çikarmadigin sürece her turlu dinleme yapabilirler :)
İşte o ara ara baz istasyonuna verdiği sinyaller benim çocuğumun olmasının önüne geçmesin de :D zaten şuan telefonu saklamak için yeni bir yer buldum

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Bu konu şaka mı yoksa ciddi mi?
Kapalı ve radyasyona maruz kalır mıyım diye soru mu olur?

Oncelikle cihaz sinyal almadığı için radyasyon yaymaz ve almaz.

Ayrıca çocuk için düşünene kadar derslerini düşün yani. :)

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi

Konu ciddi ve ama nasıl bu kadar emin olabilirsin :D sonuçta bataryanın kendisi radyasyon yayar zaten, lumia 1520 nin de bataryası çıkmıyor :)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Kapalı telefon ister 3310 olsun radyasyon yayar. Geceleride odanda tutma benden demesi. Sadece telefon için geçerli değil bu ps vita dizüstüler masaüstüler vs vs...

bayon

Üye

Radyasyon sadece sinyalle oluşan bir şey değildir yani sadece hattı takınca telefon radyasyon yayar diye bir şey yok önce bunu bi netleştirelim daha sonrasında bu tur cihazların insanlara kotu etkisi olduğunu ve insan vücudunda önemli ve hassas noktalara zarar verdiğini bilim insanlarından duyuyoruz tartıştığımız konuya bak :)

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Hattı takılı olmayan hiç bir telefon dinlenemez internet bağlantısı olmadan nasıl GPS bilgisi vericek bi açıklar mısınız bana? Saçmalamayın lütfen...

emz

emz

Üye
Hattı takılı olmayan hiç bir telefon dinlenemez internet bağlantısı olmadan nasıl GPS bilgisi vericek bi açıklar mısınız bana? Saçmalamayın lütfen...

İnterneti kapat. Hatta uçak moduna al. Sonra konumu aç ve here haritalara gir. Konumumu bul de bak nasıl gösteriyor yerini ;) Hepsini kapatsan dahi o yine arada yolluyor. Sistemde o gizlice bulunuyor ;)

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
GPS farklı bir şey internet farklı bir şey zaten. radyasyon farklı bir şey sinyal farklı bir şey. ilk yazımda da belirttiğim gibi tüm cisimlerin bir elektromanyetik alanı vardır. bu manyetik alan elektronik cihazlarda yüksek seviyede iken bir de bu devrelerin üzerinden akım geçtiği zaman daha da üst seviyelere çıkar. yani siz uçak moduna aldığınızda sinyalizasyonu kesersiniz. yani sinyallerin yaymış olduğu elektromanyetik alanı kesersiniz. ama cihazın içindeki elektronik devre üzerinden geçen ve akımı da kimyasal bir pil üzerinden alan bir cihazın elektromanyetik alanını nasıl kesmesini beklersiniz? sonuçta o devrede akım var, kapalı dahi olsa! he cihaz kapalıyken benim konumumu nasıl bulurlar nasıl dinlerler diyenler için de; zaten isteyen istediği zaman değil, özel durumlarda özel cihazlarla baz istasyonundan sim karta bir sinyal gönderirler, ve telefondaki sim kart da bu sinyale cevap verir, sonuç olarak batarya takılı ve o sim kart elektrikle besleniyor. bu telefon kapalıyken de olur, buna bi engel yok.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tamda Kesileceğini Sanmiyorum Zira Telefon Yine Saat Saymaya Filan Devam Ediyor E Haliylede Çalişiyor Telefonu Hatsız Mpda Almakda Bilmiyorum Bence En İyisi ve En Güzeli Kapat Koy Açıkkenki Kadar Yaymaz. Telefonla Konuşurkende Devamlı Sol Kulağinizi Kullanın
Telefon Ne Modunda Olursa Olsun Üretici O Cİhaza Ulaşir Merak Etmeyin Naparsanız Yapın Konumuzu Filan Bulması Zor Değil Onlar iÇin

zbahadir

Üye
Kapalı telefon baz istasyonuyla belli aralıklarla çok düşük güçte haberleşmeye devam eder. Bu haberleşme sinyal bazlıdır yani bir çeşit mors koduna benzer bir sinyal gibi düşünün. İstenilirse baz istasyonu kapalı bir telefonu açabilir bu teknoloji var.

muaz1

muaz1

Üye
başka bir forumda bu işlerle uğraşan bir arkadaş vardı şey demişti içtiğin pet şişedeki suyun sana telefondan çok daha fazla zararı var yani fazla büyütmemek lazım olayı her yerden radyo sinyalleri wifi sinyalleri her şey geçip duruyor zaten vücudumuzdan telefonun yaydığı bence okadar zarar vermez vücuda

• Beğen
Tepkiler: BelaMonte
csll

csll

Üye

Hat takılı olmadan 112 yi nasıl arıyosun o zaman ? Demek ki hat olmadanda cihaz baz istasyonları ile iletisim içinde. Gps ye hic deginmiyorum bile gps zaten hatsız her türlü çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
StartTheGame

StartTheGame

Üye
Hat takılı olmadan 112 yi nasıl arıyosun o zaman ? Demek ki hat olmadanda cihaz baz istasyonları ile iletisim içinde. Gps ye hic deginmiyorum bile gps zaten hatsız her türlü çalışıyor.

Arkadaşım hat yokken konum kapalıyken telefon uçuştayken telefon kapalıyken 112 yi arayamazsın

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Arkadaşım hat yokken konum kapalıyken telefon uçuştayken telefon kapalıyken 112 yi arayamazsın
telefon kapalıyken zaten nasıl 112yi aramayı düşündün? :) hattı çıkar, telefonu uçuş moduna al, sonra bi dene bakalım 112yi arıyor mu aramıyor mu?
hani yanlış biliyorsak biz de öğrenmiş oluruz

• Beğen
Tepkiler: baysal.onur
StartTheGame

StartTheGame

Üye
telefon kapalıyken zaten nasıl 112yi aramayı düşündün? :) hattı çıkar, telefonu uçuş moduna al, sonra bi dene bakalım 112yi arıyor mu aramıyor mu?
hani yanlış biliyorsak biz de öğrenmiş oluruz

Telefon kapalıyken arayamazsın zaten bizim tartıştığımız nokta bu arkadaşlar telefon kapalıyken ses kaydı yapabilir demiş gps sinyali verir demiş uçuştayken konum kapalıyken telefon kapalıylen bildirmez ki zaten konum kapalıyken itfaiye 112 gibi numaralara da görünmez konumunuz ve zaten telefon kapalıylen batarya dolu ise enerji yuklu olduğunundan radyoaktif enerjisi yayar ve açtığınızda zaten batarya eskisi gibi olmaz yani %50 de kapattıysanız 2 gün sonra açarsanız %40 lara falan düşebilir o yayılan radyoaktif enerji batarya ve telefon materyallerinin enerjisidir

csll

csll

Üye
Telefon kapalıyken arayamazsın zaten bizim tartıştığımız nokta bu arkadaşlar telefon kapalıyken ses kaydı yapabilir demiş gps sinyali verir demiş uçuştayken konum kapalıyken telefon kapalıylen bildirmez ki zaten konum kapalıyken itfaiye 112 gibi numaralara da görünmez konumunuz ve zaten telefon kapalıylen batarya dolu ise enerji yuklu olduğunundan radyoaktif enerjisi yayar ve açtığınızda zaten batarya eskisi gibi olmaz yani %50 de kapattıysanız 2 gün sonra açarsanız %40 lara falan düşebilir o yayılan radyoaktif enerji batarya ve telefon materyallerinin enerjisidir

Benim bildiklerim bu kadar :) Ama emin ol o batarya akımını kesmediğin sürece her şeyi yaparlar istediğin yerden araştırmanı yapabilirsin . Ayrıca ben telefonun hattı takılı olup açık halde kilit tuşuna basıp yatıyorum . Sabah kalktığımda taş çatlasa %3 şarj gitmiş oluyor. Kapattığın zaman bu olayın ne kadar düşük bir güç tükettiğini sen düşün hadi gitsinde %1 gitsin . Oda bende çok oluyor telefonu kapattığımda %50 şarj varken açınca %48 e düştüğünü çok gördüm :)

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Benim bildiklerim bu kadar :) Ama emin ol o batarya akımını kesmediğin sürece her şeyi yaparlar istediğin yerden araştırmanı yapabilirsin . Ayrıca ben telefonun hattı takılı olup açık halde kilit tuşuna basıp yatıyorum . Sabah kalktığımda taş çatlasa %3 şarj gitmiş oluyor. Kapattığın zaman bu olayın ne kadar düşük bir güç tükettiğini sen düşün hadi gitsinde %1 gitsin . Oda bende çok oluyor telefonu kapattığımda %50 şarj varken açınca %48 e düştüğünü çok gördüm :)

Telefon bataryayı en çok açılırken yiyor , ama öyle sisteme erişime izin vermeyen iOS veya WP gibi bir sistemse dinleme ve gps için üst yetkili (yada Savcı gibi yüksek bir rutbeden izinle ki buda çok zor) olması lazım FBI , Mit ki bunun içinde sabıkanızın temiz olmaması hiç değilse sabıkanızda ağır bir suç olmaması durumunda dinleme yapamazlar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Telefon bataryayı en çok açılırken yiyor , ama öyle sisteme erişime izin vermeyen iOS veya WP gibi bir sistemse dinleme ve gps için üst yetkili (yada Savcı gibi yüksek bir rutbeden izinle ki buda çok zor) olması lazım FBI , Mit ki bunun içinde sabıkanızın temiz olmaması hiç değilse sabıkanızda ağır bir suç olmaması durumunda dinleme yapamazlar
Telefon bataryayı açılırken yemez. Sen telefonu kapatıp açınca, telefon bataryayı yeniden tarıyor ve çoğu zaman % olarak daha az gösteriyor, yada bataryayı yüksekmiş bi şekilde gösteriyor. Yani telefonu kapatıp açınca %3 şarj gittiğini görmen, 30 kere kapatıp açınca %90 şarjının gittiği anlamına gelmez.

Ve konuya dönecek olursak, bu cihazın bataryası çıkmıyor ve her türlü çok az bir şey olsa bile radyasyon yayıyordur. Ama konuşmalara bakılırsa tahminim vücuda zamanla zarar vermeyen türden bi radyasyon bu