Tavsiye Kapalı telefon radyasyon yayar mı? (Lumia 1520)

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Kapalı telefon radyasyon yayar mı? (Lumia 1520)
Selam beyler. Bizim okulda telefon yasaktı, kapatıyorduk. Ama şimdi telefon kökten getirmek yasak oldu. Yani kapalı iken bile arama yaparlarsa telefonları alırlar. Bende telefonu kapatıp kemerimin altına sıkıştırıyorum ama malum eğer telefon açık şekilde radyasyon yayarsa çocuğum olmaz :ehe
Yani açık bir şekilde telefonu kalp cebine bile koymayın diyorlar kalp krizi geçirme riski için. Ben telefonu kapatıp ön kemerime sıkıştırıyorum da çok sorun olur mu? Telefon kapanınca tüm sinyalleri kesiyor ama batarya ne kadar radyasyon yayar ki? Yaysa bile kötü etkiler mi

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
önce şunu merak ettim; kemer nasıl bir kemer ki 1520 gibi bir cihazı kemerin altına sıkıştırabildin :D
şimdi polisler yer tespiti için biliyorsun telefon sinyallerini takip ediyor -ki telefon kapalı bile olsa bataryası takılı olduğu sürece takip edebiliyorlar- demekki neymiş, telefon kapalı bile olsa içinde dolaşan elektrikten bir çeşit sinyal alabiliyorlar istediklerinde. zaten her cismin bir elektromanyetik alanı var. buna iletken olmayan tahtalar da dahil ama tabi onlarda çok çok küçük seviyelerde. bu seviye iletken maddelerde daha da artarken içerisinden elektrik akımı geçtiğinde seviye katlanmakta. yani aslında radyasyon heryerde. ama insan oğlunun emebildiği bir seviye var, onun altı sıkıntı yaratmazken daha üzerine çıkıldığında sıkıntılar başlar. bu konu çok uzar aslında çok detaylı kapsamlı bir durum ama demek istediğimi anlamışsındır. yani karar senin :)
hem bu konunun yeri bence "cep telefonları genel" bölümü olmalı, daha fazla kişiden de fikir alabilirsin

• Beğen
Tepkiler: saynesim ve Tacettinn
BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Evet zor sıkılıyor ama ben sıkıştırabiliyorum :D
Ne demek istediğinizi anladım ama polisler hattı olan bir telefonun sinyallerine mi bakıyorlar yoksa sadece telefon sinyallerine mi bakıyorlar? Bir de konuyu burada açmamın sebebi, android telefonlarda telefon kapalı olsa bile konumu çalışıyor, yada kendisi açılıp alarmi çalıyor. Ama lumialarda öyle değil.

Yani kısaca bu ciddi bi zarar verir mi? Ne kadar sürede zarar verir? Yada aliminyuma falan sarsam telefonu öyle koysam? :D

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
valla bi fizikçiye sormak lazım :kıskıs:

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Bildiğim kadarı ile telefon Sim kartsız radyasyon yaymıyormuş. Aklında bulunsun. ;)

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
Bilen biri mutlaka vardır ya internette de araştırdım da bir şey çıkmadı. Sim kartı da kolay çıkmıyor ki kapattığımda çıkarsam

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
ya 70milyon spermin varsa bi senede 50milyona düşer işte :P

• Beğen
Tepkiler: BelaMonte ve Tacettinn
Tacettinn

Tacettinn

Üye
Fön makinesi bile radyasyon yayıyorsa :D

tanyyy

Üye
%100 azalır diye bir şey yok ama kapamaktan ziyade uçuş modu büyük ölçüde azaltıyor.

efeler12

efeler12

Üye
Dünyadaki en büyük radyasyon kaynağı zaten dünyanın kendisi yer küre böyle şeyleri dert etmeye gerek yok bence

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
TAA 'nın tabiriyle mazallah 'kalkmaz' o yüzden gerek yok böyle işlere

• Beğen
Tepkiler: Serhan
saynesim

saynesim

Üye
telefonu hatsız uçak modu olarak kulanırsan hiç bir şey olmaz

bayon

Üye
bataryayı çıkartsan da az da olsa radyoaktif ışın yayacaktır. Sonuçta toprakta bile radyasyon var elektromanyetik bi cihazda mı olmasın.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
    Konu Sahibi
ya 70milyon spermin varsa bi senede 50milyona düşer işte :P
ben o riske giremem :(

%100 azalır diye bir şey yok ama kapamaktan ziyade uçuş modu büyük ölçüde azaltıyor.
Kapatmak, uçuş moduna almaktan daha mı fazla radyasyon yayar yani? Şaşırtıcı :D hem uçak moduna alıp hem kapamak?
TAA 'nın tabiriyle mazallah 'kalkmaz' o yüzden gerek yok böyle işlere
Evet o videoyu çok iyi hatırlıyorum :ehe
bataryayı çıkartsan da az da olsa radyoaktif ışın yayacaktır. Sonuçta toprakta bile radyasyon var elektromanyetik bi cihazda mı olmasın.
Zaten tamamen radyasyon olmasın demiyorum, sadece bir yerlerine zarar verir mi onu soruyorum :dd

StartTheGame

StartTheGame

Üye
ben o riske giremem :(

Kapatmak, uçuş moduna almaktan daha mı fazla radyasyon yayar yani? Şaşırtıcı :D hem uçak moduna alıp hem kapamak?
Evet o videoyu çok iyi hatırlıyorum :ehe

Zaten tamamen radyasyon olmasın demiyorum, sadece bir yerlerine zarar verir mi onu soruyorum :dd

Çin malı bir telefon değil sar değeri düşük telefon bunlar kapalı tuttuğunda sar değeri zarar verecek ölçüde olmaz
Size tavsiyem dershane yada okul çıkışı gidilen teyze yalanı ve bakanlıktaki açıklamalarda telefon açmak yasak yada telefon bulundurmak yasak diye bir kural yok
Yaş sınırınız uyduğu sürece bir sıkıntı olmaz kurallar açısındaki "meb" e göre

MaxipmaN

Üye
kapalıyken nasıl kalkmaz ya paso açık duruyorlar bittik biz o zaman :ehe

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşım bırak telefonu, etrafındaki baz istasyonları, radyo vericiler, yüksek frekans vericileri, uydu frekansları vs.vs. sinyallerinin içerisinde yaşıyoruz hepimiz, hangi birinden kaçabilirsin ki ? Çözüm ise gayet basit, uçak modu tüm radyo vericileri devre dışı bırakır, bu moda alıp kapatın telefonu.

csll

csll

Üye
Bataryayı çıkarmadığın sürece az da olsa yayar kardeşim. Telefon kapalıyken bile dinleme yapabiliyolarlar ve konumuna erişebiliyorlar. Filmleri düşün hem hattı kırıyorlar hemde telefonu denize atıyorlar :D Yani demek istediğim telefon her an için bi baz istasyonuna bilgi gönderme olasılığı var. Buda radyasyon demek. O bölgelerde fazla tutmamak lazım :)

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Bataryayı çıkarmadığın sürece az da olsa yayar kardeşim. Telefon kapalıyken bile dinleme yapabiliyolarlar ve konumuna erişebiliyorlar. Filmleri düşün hem hattı kırıyorlar hemde telefonu denize atıyorlar :D Yani demek istediğim telefon her an için bi baz istasyonuna bilgi gönderme olasılığı var. Buda radyasyon demek. O bölgelerde fazla tutmamak lazım :)

Kusura bakma da filmlerde gorduğunuz herşey gerçek değil uçuş moduna alıp kapatsa kim dinleyebilir