Telefon Tavsiyesi Sony Xperia Z1 - Lumia 1520

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce Hangisi ?

• Sony Xperia Z1

Kullanılan: 0 0.0%
  • Nokia Lumia 1520

Kullanılan: 4 66.7%
  • Diğer

Kullanılan: 2 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    6
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z1 - Lumia 1520
Merhaba arkadaşlar ;

Ben biraz ikilemde kaldım ve burda iyi anlayan arkadaşlar için çok ufak bi sorum olcak şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sony Xperia Z1 kullanıcısıyım. Ve tam 1 sene aşkın süre önce bu telefonu ilk çıktığı zaman yeni almış ve aşırı derecede hoşuma gitmişti. Sonuçta Sony diye telefonumu öve öve bitiremedim. Gerek performansı kamerası kullanılabilirliği açısından. Fakat bu telefonu ben 1 sene boyunca ısınma sorunundan şikayet ettim batarya/şarj süresinden şikayet ettim. Ve sonunda Müşteri hizmetlerini arayıp bir çözüm bulmaya çalıştım. kontrol edildiğinde paralel ithalat malı olduğunu öğrendim ve sorunu onda bulup telefonumu kaskodan değiştirdim. Bu sefer Türk alıp telefonumu sıfırladım ve "işte benim aradığım bu" dedim. fakat komik bi şekilde 1 hafta sonra titreşim motoru sorunu çıktı. Ben sony'i o kadar övmüşken bana resmen kazık attı 2 kere servise gönderdim bi sorun olmadığını söyleyip durdular. Önemi yok..

Açıkcası soğudum ve telefonumu değiştirmeye karar verdim. Bunun için araştırmalar yaptım ve nedendir bilinmez Nokia Lumia 1520 konusunda karar kıldım. Okuduğum yorumlar neticesinde kendimce karar vermek yerin sizlere de danışmak istedim. Bi bakıma Android'den nedensiz soğudum yada yeni heyecan arıyorum heralde :) farklı önerileriniz varsa dinlemek isterim. Ama sizce Lumia 1520 nasıl ?

teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: andezitt

andezitt

andezitt

Üye
Lumia 1520 kullanmış değilim kamera vs konusunda bilgi vermem yanlış olur ama wp kullanan biriyim. Eğer özgürlüğü seven ve çabuk sıkılan biriysen wp biraz sıkar seni. Ama romla işim olmaz uğraşmam benim için bi kaç uygulama olsun bi kaç oyun olsun yeter dersen wp gayet iyidir senin için. Ben l525 kullanıyom memnunum ama biraz sıkıldım :) sony almayı düşünüyorum ben de

• Beğen
Tepkiler: Composite
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
dediğin doğru bak işte hocam bi kaç uygulama olsun oyun olsun kamera falan iyi olsun en önemlisi batarya güzel olsun yeter :) normal şartlarda wp için karar verme süreci uzun oldu benim için teşekkürler verdiğin bilgi için :)

andezitt

andezitt

Üye
Benim de çok uzun oldu bir ay araştırdım :) kamerası iyidir şarjı dersen o da çok iyi diyorlar kullananlar memnun ben olmayana denk gelmedim. İnşallah seversin hocam iyi günlerde kullan şimdiden :)

Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah hocam sağolasın :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia 1520, kamera ve batarya konusunda ciddi anlamda en iyi cihazlardan birisi. Ekranı ise Xperia Z1'den sonra başka bir dünya gelecektir.

Bataryasından başlarsak normal kullanıcıdan ki şöyle oluyor; sosyal ağlar, konuşma mesajlaşma ve az biraz da oyun internet takılayım dersen iki günde zor bitirirsin.

Kamerası ise son gelen Lumia Denim güncellemesi ile 4K video kaydı dahil bşr kaç yeni özelliğe kavuştu. Zaten 20 MP Zeiss lensli OİS destekli kamera çok iyi.

Windows Phone konusunda Android platformundaki uygulama bolluğu yok malesef. Tabi bu biraz da ihtiyaç meselesi. istediğin uygulamayı sağ üst köşedeki arama butonunu kullanarak arayabilirsin.

Ama ben her iki cihazı da kullanan biri olarak Bu iki cihaz arasında Lumia 1520'yi öneririm. Bunun dışında başka tavsiye isterseniz bütçenizi belirtin bizler de bütçenize ve kullanım amaçlarınıza uygun tavsiyelerde bulunalım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim. sony cihazımla takasa girmeyi planlıyorum direk. Başka bir cihaz için ise sadece sizin önerileriniz önemli olan 1300 tl civarında en fazla 1500 tl.

ama işin açığı bu cevap yön vermem konusunda çok yardımcı oldu sağolun. :)

furkankaya559758

Üye
İki telefon da çok iyi ama bence Sony Xperia Z1 al. WP8 işletim sistemi daha gelişemedi.

• Beğen
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
Güncel

alical33

alical33

Üye
Pil ekran ve kamera konusunda 1520 z1 den daha iyi bi telefon wp sistemini zaten az çok araştırmışsındır ama Isınma sorununu 1520 de de yaşarsın ağır oyunlarda aşırı derecede ısınıyordu ben kullanırken ama gelen Güncellemelerle düzeldiyse bilmiyorum ama 1520 yi z1 e göre tavsiye ederim

• Beğen
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
Pil ekran ve kamera konusunda 1520 z1 den daha iyi bi telefon wp sistemini zaten az çok araştırmışsındır ama Isınma sorununu 1520 de de yaşarsın ağır oyunlarda aşırı derecede ısınıyordu ben kullanırken ama gelen Güncellemelerle düzeldiyse bilmiyorum ama 1520 yi z1 e göre tavsiye ederim

teşekkürler. fazla oyun falan bilmem ne düşünmüyorum aslında yine oynarım ama önemli olan batarya . gerekli bilgiler için teşekkürler

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Öncelikle batarya performansı konusunda 1520 çok çok iyi bir telefon.
Wp platformumdaki amiral tabir edilen bir cihazdır. Güncelleme konusunda hiç sıkıntı yok. Yakın zamanda wp 10 duyurusu gelecek. Ve tam anlamıyla wp10 güncellemesini alacaktır.
Isınma konusu oyundan oyuna değişiyor. Ama tüm akıllı telefonlar bu sorundan dolayı mustariptir.

• Beğen
Composite

Composite

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle batarya performansı konusunda 1520 çok çok iyi bir telefon.
Wp platformumdaki amiral tabir edilen bir cihazdır. Güncelleme konusunda hiç sıkıntı yok. Yakın zamanda wp 10 duyurusu gelecek. Ve tam anlamıyla wp10 güncellemesini alacaktır.
Isınma konusu oyundan oyuna değişiyor. Ama tüm akıllı telefonlar bu sorundan dolayı mustariptir.

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

ısınma sorununu bende her telefonda görmekteyim fakat bunda da olması muhtemel çünkü ciddi yüksek performans verdiğini duydum. Araştırmalarım devam etmektedir. tekrar teşekkürler.
Güncel
Güncel