Tavsiye Lumia 1320 (şarj flex soketi) ?

Sponsorlu Bağlantılar

leeshore

leeshore

Üye
    Konu Sahibi
Çok gıcık bir durum. İnstagram da foto paylaşırken tel kapanıyor. Face de durum paylaşırken reset atıyor. Oyun konusuna hiç girmiyorum bile. 15 dakika kesintisiz whatsapp açık kalsa alev alacak gibi oluyor. Kısacası cihazı kullanamıyorum. Bu durum hiçde normal değil.

Heimdalll

Heimdalll

Üye
Çok gıcık bir durum. İnstagram da foto paylaşırken tel kapanıyor. Face de durum paylaşırken reset atıyor. Oyun konusuna hiç girmiyorum bile. 15 dakika kesintisiz whatsapp açık kalsa alev alacak gibi oluyor. Kısacası cihazı kullanamıyorum. Bu durum hiçde normal değil.
haklısınız, 620 hiç ısınmıyordu bunda sorun ne anlamıyorum 5 dakika internette geziyorum hemen ısınmaya başlıyor üstelik 2g de, nedeninedir acaba sayın adminler bir bilginiz var mı?

leeshore

leeshore

Üye
    Konu Sahibi
cihaz servisten geldi. hiçbir işlem yapılmamış. sıkça karşılaşılan sorunlar yazmışlar sadece.

reset ve kapanma sorunu da doğal olarak devam ediyor. Aklıma yazılım kaynaklı olabilir mi sorusu geldi ve ozellikle ekran ile ilgili olan nokia yazılımlarını kapatıp cihazdan sildim. Arka plan veri akışını kısıtlayıp geri bildirmde dahil birçok kullanmadığım ozelligi pasif duruma getirdim.

Şuan boyle test ediyorum. Fakat sorun devam ederse sizce ne yapmalıyım ? Gorulduğu uzere yetkili servisten fayda yok. Onerileriniz nelerdir ?

@papakudioflu @bulutsuzgece

Son düzenleme:
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
cihaz servisten geldi. hiçbir işlem yapılmamış. sıkça karşılaşılan sorunlar yazmışlar sadece.

reset ve kapanma sorunu da doğal olarak devam ediyor. Aklıma yazılım kaynaklı olabilir mi sorusu geldi ve ozellikle ekran ile ilgili olan nokia yazılımlarını kapatıp cihazdan sildim. Arka plan veri akışını kısıtlayıp geri bildirmde dahil birçok kullanmadığım ozelligi pasif duruma getirdim.

Şuan boyle test ediyorum. Fakat sorun devam ederse sizce ne yapmalıyım ? Gorulduğu uzere yetkili servisten fayda yok. Onerileriniz nelerdir ?

@papakudioflu @bulutsuzgece
Nsu ile yazılım güncellemeyi denemiş miydiniz?

leeshore

leeshore

Üye
    Konu Sahibi
Evet denedim. Sonuç alamamıştım.
Şuan nokianın kendi ekran yazılımları olmadan kullanıyorum. Öğlen 12 den beri kapanma ya da reset sorunu yaşamadım.Arkadaşlar sorun devam ediyor. Resmen cihaz elimde kaldı. Serviste yardımcı olmuyor Ne yapabilirim ?

skynet

Üye
Evet denedim. Sonuç alamamıştım.
Şuan nokianın kendi ekran yazılımları olmadan kullanıyorum. Öğlen 12 den beri kapanma ya da reset sorunu yaşamadım.Arkadaşlar sorun devam ediyor. Resmen cihaz elimde kaldı. Serviste yardımcı olmuyor Ne yapabilirim ?
Hocam sorunla ilgili bir video çekip o şekilde tekrar servise verseniz belki bir yararı olur

leeshore

leeshore

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı aldığım vodafone iletişim merkezine gittim biraz önce. Durumu anlattım.
Tekrar servise göndermek üzere cihazı aldılar. 4 kere aynı sıkıntıdan servise gönderilirse ya cihaz değişimi ya da para iadesi yapıldığını söylediler.

Tabi bu sefer sorunu daha da ayrıntılı yazarak verdim.Arkadaşlar servis şarj flex soketini değiştirdiğini söylüyor. Bu parça aşırı ısınma buna bağlı olarak reset ve kapanma sorunu çıkartır mı ?

@bulutsuzgece @papakudioflu

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Cihazı aldığım vodafone iletişim merkezine gittim biraz önce. Durumu anlattım.
Tekrar servise göndermek üzere cihazı aldılar. 4 kere aynı sıkıntıdan servise gönderilirse ya cihaz değişimi ya da para iadesi yapıldığını söylediler.

Tabi bu sefer sorunu daha da ayrıntılı yazarak verdim.Arkadaşlar servis şarj flex soketini değiştirdiğini söylüyor. Bu parça aşırı ısınma buna bağlı olarak reset ve kapanma sorunu çıkartır mı ?

@bulutsuzgece @papakudioflu

Şarj aşamasında aşırı ısınma varsa olabilir.
Ama normal kullanımda o parça ile ilgili olacağını sanmıyorum.

Öncelikle aşırı grafik/işlemci kullanan oyunlarda ve 3G kullanan (navigasyon, konumlama vb) uygulamalarda ısınma olması çok doğal.
Lumiaların hemen hemen hepsinde var bu durum.
Aşırı ısınma beraberinde hızlı ve aşırı şarj tüketimini de getirir.
Hatta aşırı ısınma durumlarında geçici olarak dokunmatik hassasiyetinin azalması da söz konusu olabilir.

Buraya kadar herşey olağan.

Ancak cihazın çok sık kendini kapatması ve aşırı sıklıkta reset atması pek normal değil.
Örneğin ben Lumia 920 kullanıyorum ve ilk çıktığında alanlardan biriyim. (Kasım 2012)
Gerçi çok fazla oyun oynamıyorum ama öyle kendini kapattığı çok nadir olmuştur.

Sorunun kaynağı yazılımsal da olabilir elbette.
Telefona hard format attıktan sonra 1 yada 2 gün çok acil ve sık kullandığın uygulamalar hariç, başka bir uygulama ve oyun yüklemeden kullan.
Sonra birer gün arayla yavaş yavaş diğer oyun ve uygulamaları kurup telefonu test et.
Umarım bir sonuç alırsın.

leeshore

leeshore

Üye
    Konu Sahibi
Cihaz servisten geldi. Aynı şekilde sorun devam ediyor. 4 aylık cihaz 2 kere servise gitti ve bir türlü sorunu bulup tamir edemediler.

Lanet olsun artık bu cihazı aldığıma.

Heimdalll

Heimdalll

Üye
bence tek çaren telefonu değiştirtmek servise sanırım 4 defa verilirse ve sorun düzelmezse değiştiriyorlardı, sorununu şikayet var.com ada yazabilirsin, sonucu etkili olabiliyor