Haber Nokia Black Güncellemesi Başladı [1020-925-920-820-625-720-520-620] (Güncel>10/03/14)

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
ben aynı telefoncuya 620 yi 920 yi bide s3 miniyi sordum s3 mini ye [ o zmana 750 tlydi ] 500 dedi 620 ye 350 anca dedi 920 ye 550 dedi o an telefoncuya yapmak istedigim :dayak:

Az bile düşünüyorsun:)

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
4MaGuS

4MaGuS

Üye
ben aynı telefoncuya 620 yi 920 yi bide s3 miniyi sordum s3 mini ye [ o zmana 750 tlydi ] 500 dedi 620 ye 350 anca dedi 920 ye 550 dedi o an telefoncuya yapmak istedigim :dayak:
cidden ucuza sayıyorlar onu geçtim tanıdığım bazı kişiler s3 ile 520 kıyaslıyorlar s3 çok donma sorunu var aynı oyunu açıyoruz donuyor diyor sistemde kasmalar var onu geçtim geçen samsung serviste işim vardı s4 mini tuş kilidi şifresini açmak 70tl dedi kadın biri sormuştu orda ben değil içimden küfür edicektim ne yapıyorsunuz siz diye birde olaya bu açıdan bakılabilir belki bu arada 300tl lik telefonu tamire verdim 240 lira tamir ücreti çıkardılar tabiki onaylamadım

• Beğen
dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
920 yi 500 e 620 300 e satacaksan satma gelecek paradan hayır gelmez :D annene babana ver kardeşine ver bir akrabana ver :D bir hayır dualarını al :P :D yada dursun bi kenarda lazım olur bir gün :)

• Beğen
Tepkiler: kursat99, Rainesto, Aybin.Kilic ve 4 diğerleri
mtoyanik

mtoyanik

Üye
Telefoncuların birçoğu gram bilgisi olmadığı halde bilgiçlik taslıyor. Birkaç deneyimden sonra illallah dedirttiler bana. Hele ki bir telefoncudan ikinci el telefon almak mı ...

• Beğen
dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Ya iki tane telefon satıyorlar kendilerini editör sanıyorlar. Katılıyorum size de.

yunusiyunus

Üye
telefoncular telefonun ya da sistemin ne olduğunu bilmiyorlar ki adamlar gündeme göre tlfn alıp satıyor işi ticaret sonuçta.adamlara symbian tlfn var mı diye soruyorum symbian nedir diye cevap veriyor(ozamanlar) şimdi wp duymuşlar mı onu da sormak lazım :)

PureFood

PureFood

Üye
Adamlarda çok satan çok iyidir mantığı var. Bu devirde herkes cebini düşünüyor, bir yerde haklılar. Ama yine de öldürüyorlar telefonun değerini.

• Beğen
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
ahaha büyücü gibi ne sektirmişsin adamlara : )) ben diyorum cefa çekeceğine sat 620yi ekle üstüne bak keyfine yoksa çekilecek çile değil
750 tl ye alınan telefonu niye 300-350 tl ye satıp üzerine para ekleyip üst modelleri alalım ki? Telefona sahip çıkmayan Nokia firmasının hiç mi suçu yok?
Adamlarda çok satan çok iyidir mantığı var. Bu devirde herkes cebini düşünüyor, bir yerde haklılar. Ama yine de öldürüyorlar telefonun değerini.
Halen galaxy ace ye satış fiyatı 500 lira civarı yazan bir kaç yeri gördükten sonra (Avm lerdeki mağazalar) ve satıcının birinin de bu süper diye telefonu övdüğünü gördükten sonra beş para etmez bu telefon parana yazık olur diye alıcıyı uyarmasam göstere göstere kazık yiyeceklerdi. Yok ağa ben bu ülkenin teknoloji özürlü olduğuna kanaat getirdim. (Buna ben de dahilim).
Telefoncuların birçoğu gram bilgisi olmadığı halde bilgiçlik taslıyor. Birkaç deneyimden sonra illallah dedirttiler bana. Hele ki bir telefoncudan ikinci el telefon almak mı ...
Farklı değiliz. İki soru soruyorum o ne diyen telefoncular var. 5800 a 400 lira isteyeni bile gördüm. Benim 620 gösterdim buna 300 lira veririm dedi. Eh öyle ortalarsa bana da gelişine çakmak kalıyordu. Fena halde adamı bozdum çıktım:)

• Beğen
Tepkiler: skynet
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
arkadaşlar bir çok arkadaşımızında belirttiği gibi telefoncular alım satımı düşünür bizde olsak aynı şeyi yaparız talep meselesi yani..bazen samimi olduğum telefoncu arkadaşların iş yerinde oturur muhabbet ederim işyerine 20 kişi geliyorsa 15 i s3 s4 minisi yada diğerini soruyor ekmek peynir gibi talep ediliyor doğal olarakta hemen satılacak telefonu alıp satıyorlar simbianın yüzüne bakan yok tezgahlar n8 5800 c6 gibi cihazlarla dolu ellerinde kalmış .. N8 i zamanında 350 tl takasla almış şimdi kimse sormuyor özellikle gençler android olsun da ne olursa olsun düşünüyor..Ankaralı arkadaşlar bilir necatibey caddesinde bir çok reyon vardır genelde ne ararsan bulursun yolum düştü malum 920 min de imaili klonlandı 3 tel modeline baktım 925 32 gb lg2 ve lumia 1020 ..... Lg g2 2. El 1200 tl 925 750 tl 1020 1000 tl inanın reyonların yüzde 50 sini samsung yüzde 30 unu iphone diğer yüzde 20 lik kısım ise htc ve lumialar 1850 liralık 1020 yi sonuç olarak 1000 tl ye aldım düşünsenize iphone 4 bile 800 1000 tl ye alıcı buluyor ...şahsi fikrim Windows nokıa 8.1 güncelleme ile kullanıcılarını tatminkar etmez ise durum dahada vahim olacak..

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan, YkPkY ve Aybin.Kilic
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Hala yok hay Allayım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar telefoncular karına bakar. Yani bu da ekmek parası. Vicdanlısı var vicdansızı var. Şöyle açıklarsak:

örnek bir telefon Lumia 620'niz var ve telefoncudan Lumia 1020 ile takas edeceksiniz. Sizden üste en az 700-800 TL para isterler. Sizden aldığı Lumia 620'yi en az 400-450 TL'ye satacak. Peki size sattığı Lumia 1020'yi kaça almıştır acaba. Ona da maksimum 800 civarında vermiştir. Yani durum şu adamlar 800 TL sermaye ile neredeyse sıfır riskle 1250TL kazanıyor.

Bir de işin aksesuar yanı var. Telefoncular en çok karı aksesuardan yaparlar. Maksimum 4-5TL'ye malolan bir kılıfın tezgahtaki fiyatı minimum 30-40TL'dir. Ve bunlar tamamen vergisiz kazançtır.Telefoncular da en çok hangi cihazın aksesuarını satacaksa onu daha çok tavsiye edip satmaya çalışıyor.

O yüzden sizlere tavsiyem artık şu mahalle telefoncularından uzak durun. Bu iş iki günlük telefon tecrübesiyle ticarete dökülecek kadar basit bir iş değildir. Tabi ki istisnalar vardır ama çok az sayıda. Sağda solda işsiz kalan, bir dükkan iki tezgah 3-4 ikinci el telefon koyup oturuyor bilgisayarın başına "parça kontör yüklenir" al sana telefoncu.

• Beğen
Tepkiler: kursat99, Dexter Morgan ve dakamon
dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar telefoncular karına bakar. Yani bu da ekmek parası. Vicdanlısı var vicdansızı var. Şöyle açıklarsak:

örnek bir telefon Lumia 620'niz var ve telefoncudan Lumia 1020 ile takas edeceksiniz. Sizden üste en az 700-800 TL para isterler. Sizden aldığı Lumia 620'yi en az 400-450 TL'ye satacak. Peki size sattığı Lumia 1020'yi kaça almıştır acaba. Ona da maksimum 800 civarında vermiştir. Yani durum şu adamlar 800 TL sermaye ile neredeyse sıfır riskle 1250TL kazanıyor.

Bir de işin aksesuar yanı var. Telefoncular en çok karı aksesuardan yaparlar. Maksimum 4-5TL'ye malolan bir kılıfın tezgahtaki fiyatı minimum 30-40TL'dir. Ve bunlar tamamen vergisiz kazançtır.Telefoncular da en çok hangi cihazın aksesuarını satacaksa onu daha çok tavsiye edip satmaya çalışıyor.

O yüzden sizlere tavsiyem artık şu mahalle telefoncularından uzak durun. Bu iş iki günlük telefon tecrübesiyle ticarete dökülecek kadar basit bir iş değildir. Tabi ki istisnalar vardır ama çok az sayıda. Sağda solda işsiz kalan, bir dükkan iki tezgah 3-4 ikinci el telefon koyup oturuyor bilgisayarın başına "parça kontör yüklenir" al sana telefoncu.
Varya süper özetledin olayı abi çok haklısın. Bilmeyen insanlar öyle insanların eline düşünce vay hallerine. Bazıları harbiden şarlatan.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

meneleos

Üye
Adamlar temiz 620'ye 300 TL veriyorsa benimkine 100 bile vermezler :kro2: Daha önce garantiye yollamak için konu falan açmıştım hatırlayanlar çıkar belki, telefonu öldürmüştüm resmen :sirit: Telefonun tüm tuşları bozuldu daha doğrusu anakartı öldüğü için tuşlar çalışmıyordu. Ekran zaten ölüyle diri arasında. Garantide anakartını sıfırlayıp yolladılar ama ekranı sadece temizlemişler, hala dokunmatiği terleme yapıyor.
Şu güncellemede tek merak ettiğim şey ram olayı. Telefonu iyice kurcalayıp gta'yı farklı farklı şekillerde defalarca yükledim ama max 10 dakika gidiyor.

• Beğen
dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Adamlar temiz 620'ye 300 TL veriyorsa benimkine 100 bile vermezler :kro2: Daha önce garantiye yollamak için konu falan açmıştım hatırlayanlar çıkar belki, telefonu öldürmüştüm resmen :sirit: Telefonun tüm tuşları bozuldu daha doğrusu anakartı öldüğü için tuşlar çalışmıyordu. Ekran zaten ölüyle diri arasında. Garantide anakartını sıfırlayıp yolladılar ama ekranı sadece temizlemişler, hala dokunmatiği terleme yapıyor.
Şu güncellemede tek merak ettiğim şey ram olayı. Telefonu iyice kurcalayıp gta'yı farklı farklı şekillerde defalarca yükledim ama max 10 dakika gidiyor.
Sen telefonu pek sevmedin herhalde o yüzde böyle haşat etmişsin :D

• Beğen
Tepkiler: meneleos, Aybin.Kilic ve skynet
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

Zaten mobil sektörü en çok yaralayanlar bilgisi kıt , çenesi düşük satıcı ve sözde telefoncu olarak geçinen mahalle satıcıları. Kuzenim Nokia Lumia telefon alacak , bu telefon işine yaramaz , galaxy ace al android işlemci!!! var diye gaz veriyor. Ben de o android kaç çekirdek diye daşşağa sardım satıcıyı. Beni boş bir müşteri sandı zevzek . İki laf daha sokuşturup dükkandan ayrıldım. :)
Bu teknoloji marketlerine ve telefonları satan dükkanlara sertifika ve eğitim verilmesi artık şart. Eğitimi maxicepten alabilirler :kop2:

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
bizler sermaye koyup ortak bir dükkan açsak varya bilişim sektöründe çığır açarız..

• Beğen
dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Zaten mobil sektörü en çok yaralayanlar bilgisi kıt , çenesi düşük satıcı ve sözde telefoncu olarak geçinen mahalle satıcıları. Kuzenim Nokia Lumia telefon alacak , bu telefon işine yaramaz , galaxy ace al android işlemci!!! var diye gaz veriyor. Ben de o android kaç çekirdek diye daşşağa sardım satıcıyı. Beni boş bir müşteri sandı zevzek . İki laf daha sokuşturup dükkandan ayrıldım. :)
Bu teknoloji marketlerine ve telefonları satan dükkanlara sertifika ve eğitim verilmesi artık şart. Eğitimi maxicepten alabilirler :kop2:
İyi yapmışsın valla haketmiş :D dediğin çok doğru lumia 820 ye karşılık ace yi övecek adamlar neden ali kamel abinin de dediği gibi kılıftır sticker dır öyle aksesuar satacak ya o yüzden ayrıca bilgisi de yok elindeki malı satmaya çalışıyor işte. Gerçekten bir sertifika ile çalıştırmak gerekiyor bence bu satış elemanlarını. Başka bir sorunda şurada büyük mağazalardaki satış elemanları da çok fazla bir şey bilmiyorlar bence bilenleri çok amaçok nadir. Onlarda bir tutturmuş gidiyorlar samsung ve apple. Adamların tek işi o apple la samsung ürününü sattırmakmış gibi. Lumia kısmna bir çift geldi dedi bunlar nasıl dedi onlar windows phone işletim sistemine sahipler pek bir özelliği yok uygulamalarıda çok az yeni bir telefon almanızı tavsiye etmem deyip geçiyorlar. Bunu bir kaç kez gözümle şahitt oldum. Yahu samsunga apple verdiğiniz önemin onda birini verip telefonların güncellemelerini yapsanız anasayfasını her kurcalayan bozuyor onu arada bir düzenleseniz adam akıllı bilgi sahibi olsanız telefon adına doğru düzgün eksiğiyle artısıyla anlatsalar varya emin olun satışlar gerçekten artacak. Tamamen kullanıcı yanıltıyorlar tüketicileri samsung apple a mahkum ediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve meneleos

meneleos

Üye
Sen telefonu pek sevmedin herhalde o yüzde böyle haşat etmişsin :D
Pek sevdiğim söylenemez :D Daha kasasından bahsetmedim, ekranda üst sağ köşesinde küçük kırık var. Arka kamera gözünün etrafı komple kırık en son geçen gün üstüne bıçak düştü, 1 cm kadar derin çizik oluştu :bangin:

İyi yapmışsın valla haketmiş :D dediğin çok doğru lumia 820 ye karşılık ace yi övecek adamlar neden ali kamel abinin de dediği gibi kılıftır sticker dır öyle aksesuar satacak ya o yüzden ayrıca bilgisi de yok elindeki malı satmaya çalışıyor işte. Gerçekten bir sertifika ile çalıştırmak gerekiyor bence bu satış elemanlarını. Başka bir sorunda şurada büyük mağazalardaki satış elemanları da çok fazla bir şey bilmiyorlar bence bilenleri çok amaçok nadir. Onlarda bir tutturmuş gidiyorlar samsung ve apple. Adamların tek işi o apple la samsung ürününü sattırmakmış gibi. Lumia kısmna bir çift geldi dedi bunlar nasıl dedi onlar windows phone işletim sistemine sahipler pek bir özelliği yok uygulamalarıda çok az yeni bir telefon almanızı tavsiye etmem deyip geçiyorlar. Bunu bir kaç kez gözümle şahitt oldum. Yahu samsunga apple verdiğiniz önemin onda birini verip telefonların güncellemelerini yapsanız anasayfasını her kurcalayan bozuyor onu arada bir düzenleseniz adam akıllı bilgi sahibi olsanız telefon adına doğru düzgün eksiğiyle artısıyla anlatsalar varya emin olun satışlar gerçekten artacak. Tamamen kullanıcı yanıltıyorlar tüketicileri samsung apple a mahkum ediyorlar.
Doğru. Ben alırken de (620 ilk çıktığı hafta) hangi bayiye gitsem adamlar "napacan wp'yi, al sana s3 mini vereyim, bunda android var süper" vs. diyorlardı. Adama "ben wp test etmek istiyorum, androidle işim yok" dediğimde hala ısrarla s3 miniyi satmaya çalışıyodu.

• Beğen

Üst Alt