Haber Nokia Lumia 1520 Satışa Çıktı!

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Mesajları okudum.

Ali Kemal'in anlattıkları oldukça mantıklı. Diğer ülkelerin fiyatları ile karşılaştırıldığında ve döviz kurunun durumuna bakıldığında fiyat normal gibi duruyor.

Öte yandan kim ne derse desin, pek çoğunuzun da belirttiği gibi bizim ülkemizde "kişi başına düşen gelir" Avrupa'nın çoğu ülkesinden daha düşük olduğundan, haliyle insanların alım gücü de düşük. Mevcut koşullar altında insanların Lumia 1520'yi alması ve Nokia'nın da istediği satış rakamlarına ulaşması -en azından bizim ülkede- gerçekten çok zor görünüyor. Hele bir de taksitlendirme imkanına sınırlama getirilmişken.

Benim sizlere tavsiyem, bu aralar telefon alma planlarınız varsa, çok acil olmadığı sürece erteleyin. En azından yerel seçimler sonrasında ülkenin gidişatı ve geleceği biraz daha netleşeceğinden dövizdeki hareketlilik de yavaş yavaş durulmaya başlayacaktır. Bu durum hemen akabinde genel fiyatlar düzeyine yansımaya başlar.

Bir diğer konu da Windows Phone 8.1'in getirecekleri ve yeni çıkacak modellerin donanımları. Yukarıda bahsettiğim dönemle hemen hemen aynı zaman diliminde WP8.1'in içeriği iyice netleşecek, mevcut sistemin insanların isteklerini tam olarak karşılar hale gelip gelmediği anlaşılacak. Söylentilerdeki yeni donanımlara sahip Nokia&Microsoft telefonları (Güneş enerjili ekran, Litro kamera vb) gün yüzüne çıkmaya başlayacak.

Şimdi ve üstelik şu sisli ekonomik ortamda 1520 veya 1320'yi alırsanız, iki üç ay sonra, "keşke bekleyip aynı fiyata veya daha ucuza şunu alsaydım" diyeceksiniz muhtemelen.

Bence biraz daha sabredin, hem ekonomik dalgalanma durulsun, hem sisteme gelecekler belli olsun hem de şu 3-4 aylık dönemde yeni model olarak neler gelecek görülsün. Bu süreç sonunda 1520 ve 1320'nin fiyatı da makul düzeylere inecek ve yeni gelecek modellerle birlikte bunlar da mantıklı birer seçenek haline dönüşecektir.

• Beğen
Tepkiler: Hagios, pirenuri, bbakkus ve 1 kişi daha
m542tf

m542tf

Üye
Lumia 525'i Teknosa'dan çok güzel bir fiyatla satışa sunan Nokia, neden Lumia 1520 yi "taksit seçeneği olmayan ve tarifeleri kısıtlı bir operatör" tercih etti. Satışların iyi olmasını isteseydi 20 ocak ta ön sipariş alabilirdi. Daha önce bunu yapmıştı. Şimdi soruyorum bu telefon neden vodafone dan çıktı? İmkanım olsa bu soruyu Nokia Türkiye başkanına sormak isterdim. Amaç telefon satılmasın satılmasın mı? Bu konuya çok mesaj yazıyorum çünkü telefonu uzun zamandır bekleyip alamamak büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu bende.

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq
tanercoskun

tanercoskun

Üye
Bence de beklemekte fayda var. Ekonomi gündemi çok çalkantılı durumda. Üstelik 8.1 ile gelecekleri görmeden almak ta ayrı bir kumar :)

• Beğen
Tepkiler: Hagios
m542tf

m542tf

Üye
Şu anki ekonomik tabloda beklemek mantıklı ama 8.1 gelecek diye beklemek öyle değil zira 8.1 gelince 8.2 hatta wp9 çıkacak yakında diye onu bekleyin der dururuz.

beats

beats

Üye
ilk çıktığında düşündüğüm fiyat buydu akabinde gelseymiş demek ki daha ucuz olabilirmiş fiyat belli alacak olan zaten alır, başka modelleri örnek vermenin anlamı yok sonuçta piyasayı herkes gözlemliyor discovery elite f/p olabilir ama donanımda işin bitmediğini gördük iphonedan eğer suyunu samanını vermezlerse elite bir süre olur e-lite canım donanım patates olur sonra, gerçi lite sürümü de olacakmış yine de uzun ömürlü değil kısa kullanımlık cihazlar gibi geliyorlar bana kaliteli olan kendini gösteriyor ve kullandırıyor

kartal-78

Üye
herkese merhaba ben ce beklemek lazım sizlerin dediği gibi mutlaka fiyatlar aşağı çekiilecektir die düşünüyorum çunku kredi kartıyla takditlandirme kalktı cep tel alınımda herkes kartla alıyordu şimdi artık alınmıyor ayrıca oparatorden tel almak saçmalık olur ileride hu durum göz önüne alınarak fiyatlar düşürülebilir diye düşünüyorum beklemek lazım

braayn

braayn

Üye
hayatımız beklemekle geçiyor .arkadaşım xperia z aldı az daha bekleseydi z1 alsaydı biraz daha bekleseydi z1 ultra alırdı bu böyle gider hep bekle bekle olmuyor.
sıçak para ekonomisi üzerine donen bir ekonomik yapımız var. tablet+telefon kullanacağıma Nokia 1520 alırım diyordum şuanlık hayal oldu.fiyatların düşmesini bekleyeceğim.şoyle 1020 ye bakıyorum ilk çıktığında sahibinden 2100 tlydi şimdi bakın 1400-1300 arası düşmüş.Bunuda bekleriz ama hem Trye geç gelişi hem fiyatın düşmesini beklemek derken cihazı 8 ay geç almak demek zaten bu sure zarfında yeni modeller yeni hayeller derken yine bekleyiş demek...

beats

beats

Üye
herkese merhaba ben ce beklemek lazım sizlerin dediği gibi mutlaka fiyatlar aşağı çekiilecektir die düşünüyorum çunku kredi kartıyla takditlandirme kalktı cep tel alınımda herkes kartla alıyordu şimdi artık alınmıyor ayrıca oparatorden tel almak saçmalık olur ileride hu durum göz önüne alınarak fiyatlar düşürülebilir diye düşünüyorum beklemek lazım
teknoloji mağazalarında çözüm bulunmuş hediye kartı; 100,200,500 tl hediye kartlarını maksimum 9 takside alıp o hediye kartıyla alıyorlarmış yasal bir işlem kanun bunu kapsamıyor anlaşılan

braayn

braayn

Üye
Peşin Satışlar Başladı
Teknosa.com, Hepsiburada.com, Gittigidiyor.com, Vatanbilgisayar.com gibi birçok online teknoloji ve açık artırma mağazası, 1 Şubat gününe girilmesiyle birlikte taksitli satışlarını sonlandırdı. Taksitli satışların sonlanmasıyla birlikte bazı mağazalar da fiyatlar da indi.
Buna karşın, Apple Türkiye Online Mağazası'nda yeni günün ilk saatlerinde de taksitli satışların aktif olduğu görüldü. Bazı alışveriş sitelerinde "taksitli satış" seçeneği tamamen kaldırılırken, bazılarında "taksit" bağlantısına tıklanıldığında "yasal düzenleme gereği 1 Şubat 2014 tarihi itibarıyla cep telefonu kategorisinde taksit uygulanamadığı" yönünde bilgilendirme yazısı çıktı

gerçi ben inen bir fiyat görmedim

• Beğen
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bir L920 kullanıcısı olarak, L1520 almayı düşünmemiştim zaten. Ancak L920-925 sahibi olupta terfi etmek isteyecek arkadaşlara sesleniyorum, elinizdeki cihazınız bence en epey bir zaman daha L1520'nin yapabildiklerini rahatlıkla yapabilecek güçte. Çok büyük bir fazlası yada farkı olmadığını biliyoruz yani pek bir şey kaybetmeyeceksiniz. 1520'nin yapabildiklerinin hemen hemen hepsini L920-925-1020 de bir süre rahatlıkla yapacaktır. Yapamaz duruma gelene kadarda rahat 1 yıl geçer. Yani bu durumda da sadece hava atmak için o kadar büyük paralar verilmez. Bence üzülmeyin ve elinizdeki 920 telefonunuzla biraz daha bekleyip yeni çıkacak gerçektende farklı olan telefonları bekleyin.

pirenuri

pirenuri

Üye
Bence en iyisi beklemek. Şuanda çoğumuzun telefonu gayet iyi ve kullanışlı. Ne diye zorluyoruz ki 1520 ye falan. Bekleyelim bakalım neler olacak

tanercoskun

tanercoskun

Üye
820 ile kamera dışında yapamadığım hiçbir şey yok mesela ;) 8.1 dönüm noktası olacak.

braayn

braayn

Üye
820 kullanıyorum ve tablet almayı planlıyordum. 1520'nin çıkacağını görünce hem 820+ipad vey Lg G pad taşımaktansa 1520 ilaç gibi gelecekti şimdi ise 2100 Tl vereceğime Lg G pad 700 Tl veya 680 Tl ipad mini mi alsam die düşünüyorum biraz bekleyip fiyat düşüşünü bekleyeceğim olmadı 820+tabletle yoluma devam ederim..

beats

beats

Üye
sinerjimizi oluşturalım, eyy turbocore forumdaysan bir gülücük daha koy!...

• Beğen
alical33

alical33

Üye
900 dolardan çıkacağı belliydi zaten dolar ve euro yükseldi fiyat arttı doğal olarak fiyatın böyle olmasında nokianin bi suçu yok tamamen ülkemizin ekonomisiyle alakali birde bilenlere bir sorum var vodafone taksit yapmıyor turkcell yapıyor dediniz ya taksitler kalktı turkcell in yaptığı taksit nasıl birsey?

m542tf

m542tf

Üye
900 dolardan çıkacağı belliydi zaten dolar ve euro yükseldi fiyat arttı doğal olarak fiyatın böyle olmasında nokianin bi suçu yok tamamen ülkemizin ekonomisiyle alakali birde bilenlere bir sorum var vodafone taksit yapmıyor turkcell yapıyor dediniz ya taksitler kalktı turkcell in yaptığı taksit nasıl birsey?
telefon 31 ocak saat 22:30 gibi satışa çıktı o saatte turkcell mağazadan alinabilirdi taksitle. 1 şubat itibariyle taksit kalktı. Ama bir çözüm bulmuş olabilirim kendi adıma olursa telefonu yakın bir zamanda alıyorum Allah (c.c) izniyle

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu
alical33

alical33

Üye
Taksit için size bi önerim var daha önce yaptığım ve arkadaşlarıma yaptırdığım bi yöntem sanalpazar.com a herhangi bir ilan açın örneğin 1500 tl lik rastgele bir ürün açın saat gözlük vs ne olursa sonra başka bi hesaptan ilan açtığınız ürünü 9 taksitle alın ben 12 taksit yapmıştım ama artık 12 taksit yok siz onu alınca site % 5 kâr payı koyar satın aldığınız hesaptan da 1 gün sonra falan ürünü aldığınıza dair onay verin para sizin hesabınıza nakit yatar siz bankaya taksitle ödersiniz

• Beğen
Tepkiler: m542tf
avast

avast

Üye
Taksit için size bi önerim var daha önce yaptığım ve arkadaşlarıma yaptırdığım bi yöntem sanalpazar.com a herhangi bir ilan açın örneğin 1500 tl lik rastgele bir ürün açın saat gözlük vs ne olursa sonra başka bi hesaptan ilan açtığınız ürünü 9 taksitle alın ben 12 taksit yapmıştım ama artık 12 taksit yok siz onu alınca site % 5 kâr payı koyar satın aldığınız hesaptan da 1 gün sonra falan ürünü aldığınıza dair onay verin para sizin hesabınıza nakit yatar siz bankaya taksitle ödersiniz
Anlamadim amac ne burdaki

Üst Alt