[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 (20140122-UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

AlexsandroZ

AlexsandroZ

Üye
Cwm son sürüm linkini verebilir misiniz ?

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Cwm

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Marketten root recovery tols ile de yuklenebilir

burak_102

burak_102

Üye
arconun gappsında art desteği yok! denemeyin

sir mordred

sir mordred

Üye
arconun gappsında art desteği yok! denemeyin

Yanlış arco tarafından verilen en son gapps hem ART hemde dalvik uyumlu ben şuan bizzat kendim kullanıyorum ART'ta sıkıntı yok senin karşılaştığın sorun ne?

scope_123

Üye
sir mordanlast: 6765901' Alıntı:
Yanlış arco tarafından verilen en son gapps hem ART hemde dalvik yumlu ben şuan bizzat kendim kullanıyorum ART'ta sıkıntı yok senin karşılaştığın sorun ne?
Su art nedir bi anlatir misin ? Bazi gappslar artla uyumlu degilmis sanirim 4.4.2 ile art ile uyumlu gapss in linkini verir misin ? 10.1 e gore performans ve sarj bakimindan ne gibi farkliliklar var ?Cm 11 in 22 ocak ta cikan dosyasi vavar.arkadaşlar şu art nedir nasıl çalışır ne yapar biri anlatabilir mi? her şeyin sorunsuz olması için ve art olayından yararlanabilmem için hangi gapps ı indirmem lazım ?

sir mordred

sir mordred

Üye
Su art nedir bi anlatir misin ? Bazi gappslar artla uyumlu degilmis sanirim 4.4.2 ile art ile uyumlu gapss in linkini verir misin ? 10.1 e gore performans ve sarj bakimindan ne gibi farkliliklar var ?Cm 11 in 22 ocak ta cikan dosyasi vavar.arkadaşlar şu art nedir nasıl çalışır ne yapar biri anlatabilir mi? her şeyin sorunsuz olması için ve art olayından yararlanabilmem için hangi gapps ı indirmem lazım ?

ART'ı anlayacağınız dilde şöyle söyleyeyim: şimdi uygulamalar birer kod yığınıdır bu uygulamalar uygulamanın yapımcısı tarafından fransızca yazılırlar sonra uygulama geliştiricisi bu kod yığınlarını bir paket halinde toplar(apk halinde) bu paket android telefonda yüklenir yüklendikten sonra uygulamayı açtığımızda android sistem bu paketi açar ve içindeki fransızca kodları ingilizceye çevirir(bunu yapan da dalviktir ve tercümanlık işinde cpu yani işlemciyi kullanır bu da pil ömrünü azaltır) peki neden ingilizceye çevirir çünkü cihazımızın içindeki mikroişlemci ve sensörler(yani kısacası makineler) sadece ingilizce dilini anlarlar yani kısaca dalvik denilen meret uygulamayı açtığımız an çalışır ve uygulamayı kapatana kadar çalışmaya devam eder peki dalvik ne yapar? fransızca yazılan uygulamayı cihazın içindeki makinelerin anlayacağı dile yani ingilizceye çevirir bu çevirme işleminde CPU'yu(işlemciyi) kullanır işlemciyi kullandığı için de bataryayı sömürür şimdi işin ART kısmına geçelim android 4.4 ile gelen ART sayesinde uygulamayı playstore'dan yüklediğimizde dalvik sadece birkez çalışır ve fransızca kodları sadece bir kereliğine ingilizceye çevirir ve bu çevirdiği yeni ingilizce kodları toplar ve depolar artık bundan sonra uygulamayı her açtığımızda dalvik fransızcadan ingilizceye çevirme işlemi yapmayacaktır yani işlemciyi kullanmayacak ve bundan dolayıda bataryayı sömürmeyecektir. artık uygulamayı her açtığımızda, dalvikin uygulama daha playstore'dan yüklenince bir kerelik olarak çevirdiği ve depoladığı ingilizce kodları kullanacaktır

kısaca ART'ın avantajları:uygulamayı her açtığımızda kod çevirme işlemi olmadığı için uygulamalar süper hızlı bir biçimde açılacaktır ve dalvik uygulama çalışırken işlemciyi kullanarak çevirme işlemi yapmadığı için işlemci çalışmayacak(tamamen kapanmayacak elbette) böylece daha uzun pil ömrü sağlayacak. tek dezavantajı ise uygulamalar ingilizce kod halinde fransızca haline göre daha fazla yer kaplayacak yani dalvik kullanırken bir uygulama 30 mb ise ART kullanırken aynı uygulama 40 mb olacaktır

• Beğen
Tepkiler: hasaneness, burak_102 ve Bysalih41
burak_102

burak_102

Üye
Yanlış arco tarafından verilen en son gapps hem ART hemde dalvik uyumlu ben şuan bizzat kendim kullanıyorum ART'ta sıkıntı yok senin karşılaştığın sorun ne?
Ben telefonu sıfırdan kurdum art a aldım açılmadıgappsın linkini atar mısınız?

sir mordred

sir mordred

Üye
Ben telefonu sıfırdan kurdum art a aldım açılmadıgappsın linkini atar mısınız?

açılmadı derken dalvikten ART'a geçişte first boot(yani ilk açılış) yaklaşık 10 dk sürebilmekte arco'nun konudaki gapps'ı ART uyumlu

• Beğen
Tepkiler: Bysalih41
burak_102

burak_102

Üye
açılmadı derken dalvikten ART'a geçişte first boot(yani ilk açılış) yaklaşık 10 dk sürebilmekte arco'nun konudaki gapps'ı ART uyumlu
ben o kadar beklemedim hemen deniyorum teşekkürler

sir mordred

sir mordred

Üye
ben o kadar beklemedim hemen deniyorum teşekkürler

önemli değil ayrıca ART kullanmak isteyenlere tavsiye saf(pure) cm11 kullanın yani yok touchwiz arayüzlü şu scriptli şu tweakli romları kullanarak ART denemeyin nedeni bu script,tweak ve bazı apklar ART uyumlu değil bu sebeptende tonla sorun ve uygulama zorla durduruldu türünden hatayla karşılaşırsınız

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Bu konudaki gapps art uyumlumu hocam ve nasil stabilmi denemedim hic tavsiye edermisin sarja ne kadar etkisi var

sir mordred

sir mordred

Üye
Bu konudaki gapps art uyumlumu hocam ve nasil stabilmi denemedim hic tavsiye edermisin sarja ne kadar etkisi var

Gapps konusunda ben arconun xda'daki konusundan indirdim sizede orayı tavsiye ederim ama bu konu güncel ise gapps dosyaları aynıdır ART konusuna gelirsek stabillik açısından dalvikten farkı yok ama işte playstore'daki bazı uygulamalar ve oyunlar ART uyumlu değil ama avantaj olarak oyun oynarken daha az şarj gidiyor ve uygulama ve oyunların açılış süreleri hızlandı gözlemlediklerim bunlar

• Beğen
Tepkiler: scope_123 ve hasaneness
hasaneness

hasaneness

Üye
Peki ya oyunlari fransizca yazip cevirmekle ugrasilmasa direk ingilizce kodlansa?

Üst Alt