Haber Lumia1320 Resmi Duyurusu Yapıldı

Sponsorlu Bağlantılar

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
abi ben bu yüzden konu açma gereği duydum baksana biri fu ll hd diyor seviniyorum biri değil diyor üzülüyorum, maxicep in kendi sitesinde bile 1.7 ghz s8 işlemci diyor. Benim kafa gitti...:bangin:

aa evet burda s800 işlemci diyor. benim kafa da karıştı şimdi :ehe
ne alaka arkadaşım ucuz olsun 100 mp olsun diyen kim :blink: demekki 3.2 mp kamerada koysalar aaa ne kadar harika diyeceksiniz. ne diyelim renkler ve zekler tartışılmaz mış:anlas:.

bakın her yeni çıkan telefon 8 mp ya da daha yüksek bir kamera ile gelmek zorunda değil. söylemekten dilimde tüy bitti bu telefon 750-1000 TL arası yani orta seviye bir telefon... o yüzden "resmen dalga geçiyorlar", "5 mp nedir ya" gibi cümleleri kullanmayalım. kamera yeterli bu fiyata göre.. zaten 5 mp'den yüksek olursa fiyatta o oranda artar. ama adamlar ucuz bir telefon yapıyor. kısacası daha fazlasını istemek saçmalık.herkes telefon çok büyük olduğu için telefonu üst düzey sanıyor. halbuki Lumia 625 ya da Lumia 720 gibi bu da orta düzey bir telefon.

• Beğen
Tepkiler: n000k

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
orta düzey mi bırak Allah aşkına e o zaman 520 kullanırız daha iyi o daha ucuz ve şarjı da gayet tatminkar bunu ne diye alacaksınız

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
orta düzey mi bırak Allah aşkına e o zaman 520 kullanırız daha iyi o daha ucuz ve şarjı da gayet tatminkar bunu ne diye alacaksınız

o daha ucuz çünkü özellikleri daha düşük kardeşim.. şarjı da 1320'den iyi olmaz bence. 1320'de 3400 mAh batarya var. 520 ile 1320 kıyaslanamaz. tamam ikisi de orta seviye ama illa tüm orta seviyeler aynı olacak diye bir şey yok. o zaman bütün firmalar sadece 3 telefon çıkarsın giriş seviyesi, orta seviye, üst düzey diye :)

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
o daha ucuz çünkü özellikleri daha düşük kardeşim.. şarjı da 1320'den iyi olmaz bence. 1320'de 3400 mAh batarya var. 520 ile 1320 kıyaslanamaz. tamam ikisi de orta seviye ama illa tüm orta seviyeler aynı olacak diye bir şey yok. o zaman bütün firmalar sadece 3 telefon çıkarsın giriş seviyesi, orta seviye, üst düzey diye :)

LUMİA 520
  • Batarya: BL-5J
  • Batarya kapasitesi: 1430 mAh
  • Batarya voltajı: 3,7 V
  • Çıkarılabilir batarya: Evet
  • En fazla bekleme süresi: 16 gün
  • En fazla 2G konuşma süresi: 17,4 s
  • En fazla bekleme süresi (3G): 390 sa
  • En fazla 3G konuşma süresi: 9,7 s
  • En fazla müzik çalma süresi: 52 sa
  • En fazla video oynatma süresi: 5,9 s
  • Maksimum hücresel şebeke göz atma süresi: 6,5 sa
  • Maksimum Wi-Fi ağı göz atma süresi: 7,3 sa
LUMİA 1320

•Konuşma süresi;25.0 saat
•Standby süresi 672.0 saat
•Video oynatma süresi9.0 saat
• Video Kayıt süresi 3.0 saat
•Music çalma süresi 98.0 saat
•WLAN Browsing süresi 11.5 saat

Yorum size kalmış birisi 1400 mah iken diğeri 3400 mah nerdeyse 3 katı ama sürelere bakınca 2 katı bile değil

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
LUMİA 520
LUMİA 1320

Yorum size kalmış birisi 1400 mah iken diğeri 3400 mah nerdeyse 3 katı ama sürelere bakınca 2 katı bile değil
şu anda piyasada 3400mAh'den büyük bataryalı kaç tane telefon var. Video oynatma,müzik çalar ve internet browser surelerini kırmızı işaretlemişsiniz fakat bu 3 madde de ekranı maksimum kullanan özellikler ve bu cihaz hem çözünürlük hem de boyut olarak örnek gösterdiğiniz cihazdan çok çok fazla şarj harcar. Tabi bu cihaza 5000mAh batarya koyulabilirdi fakat şu anda bunları değil 300gramlık 15mm kalınlığında bir takozu tartışıyor olurduk.

• Beğen
Tepkiler: GuiTaRisT111 ve ÖEY
ÖEY

ÖEY

Üye
520 ile 1320 karşılaştırması hakikaten abes olmuş, yanlış: ?

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
şu anda piyasada 3400mAh'den büyük bataryalı kaç tane telefon var. Video oynatma,müzik çalar ve internet browser surelerini kırmızı işaretlemişsiniz fakat bu 3 madde de ekranı maksimum kullanan özellikler ve bu cihaz hem çözünürlük hem de boyut olarak örnek gösterdiğiniz cihazdan çok çok fazla şarj harcar. Tabi bu cihaza 5000mAh batarya koyulabilirdi fakat şu anda bunları değil 300gramlık 15mm kalınlığında bir takozu tartışıyor olurduk.

büyüklüğünden dolayı bizde biliyoruz daha fazla şarj harcıyacağını benim arkadaşla tartıştığım konu farklı..
bu arada sizede şunu belirteyim 920 mi ince 1520 mi merak ettim şimdi siz 920 ye 3400 mah bi batarya sığdırılamaz mı diyosunuz
520 ile 1320 karşılaştırması hakikaten abes olmuş, yanlış: ?
yanlış olan nedir

cank551977

cank551977

Üye

Aslinsa burdaki mantik buyuk ekran telefon isteyip parasi yetmeyenlere secenek sunmak... isin tek espirisi budur...:) samsung bunu galaxy mega ile yapti nokia'da 1320 ile...

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
büyüklüğünden dolayı bizde biliyoruz daha fazla şarj harcıyacağını benim arkadaşla tartıştığım konu farklı..
bu arada sizede şunu belirteyim 920 mi ince 1520 mi merak ettim şimdi siz 920 ye 3400 mah bi batarya sığdırılamaz mı diyosunuz
yanlış olan nedir
sığdırılamaz değil sığdırılması mümkün değil diyorum. 3400mAh bir bataryanın kaplayacağı alanı lumia920'de açmak için içine başka hiç bir şey koymamak lazım.

Arkadaşla tartıştığınız konu sanırım bu bataryanın lumia1320'ye yetmeyeceği hususu. Mevcut teknolojide bu boyutlardaki cihazlara sığdırılan maksimum bataryalar bunlar.

• Beğen
Tepkiler: GodMode
4MaGuS

4MaGuS

Üye
LUMİA 520
LUMİA 1320

tamam güzel bir inceleme yapmışsın ancak ekran büyüklüklerini hiç dikkat almıyorsun galiba biri 4 inç diğeri 6 inç pil ömrünü ciddi oranda etkiliyecegini düşünüyorum

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Aslinsa burdaki mantik buyuk ekran telefon isteyip parasi yetmeyenlere secenek sunmak... isin tek espirisi budur...:) samsung bunu galaxy mega ile yapti nokia'da 1320 ile...
bu açıdan katılıyorum size benim anlatmak istediğim şudurki türkiyede ben de dahil olmak üzere binlerce arkadaşımız ne paralar verdik telefonlara 1 sene oldu 920 yi alalı daha halen ses tercihleri yok ses aç kapa yan tuşlar arızalandı adam gibi güncelleme alamadık kaç tane cihaz çıkardılar yok neymiş orta segment alt segment miş neyi savunuyoruz anlamadım gitti 820 yi 920 yi satıp yeni cihazları almak isteyen arkadaşlarımız var yazık değilmi verilen paralara, yeni cihaz alacak arkadaşlarımıza lafım yok bütcelerine göre tercih yaparlar. sen önce piyasada çıkardığın telefonlarına sahip çık..
tamam güzel bir inceleme yapmışsın ancak ekran büyüklüklerini hiç dikkat almıyorsun galiba biri 4 inç diğeri 6 inç pil ömrünü ciddi oranda etkiliyecegini düşünüyorum
başka bir arkadaşla 1320 deki 5 mp lik kamera konusunda başlayan bi mevzu ben 5 mp lik kameranın bu cihaza yakışmadığını belirttim o bu cihazın orta segment için çıkarıldığını ve yeterli olduğunu söyledi, sonra batarya konusunda 520 nin yeterli olduğunu belirttim o kıyaslanamaz dedi bende o kıyaslamayı yaptım durum bu
sığdırılamaz değil sığdırılması mümkün değil diyorum. 3400mAh bir bataryanın kaplayacağı alanı lumia920'de açmak için içine başka hiç bir şey koymamak lazım.

Arkadaşla tartıştığınız konu sanırım bu bataryanın lumia1320'ye yetmeyeceği hususu. Mevcut teknolojide bu boyutlardaki cihazlara sığdırılan maksimum bataryalar bunlar.
NOKIA n8 3.5 inç:1200 MAH
LUMİA 920,720 vs 4.5 inç:2000 mah
LG G2 5.2 inç 3000 mah
1320, 1520 6.0 inç 3400 mah

bu mantıkla düşünülürse en azından 920 ye 2500- 2600 mah lı bi batarya olur kanaatindeyim

BelaMonte

BelaMonte

Üye
bence oranlama yapılırsa eşit oluyor. Ama sizde tam telefonun kıyaslanmayacak yerlerini kıyaslıyorsunuz. Telefonun zaten 3400 mah bataryası olması herkesi şoka uğrattı. Tabi kamerasıda kotu tarafıyla uğrattı. Bence batarya değil de başka bir özelliği ile tartışın. Mesela kamerası. Yada işlemcisi filan.
. Bu arada bu cihaz oyunlarda kasma sorunu olur mu, yani lumia 1.5 GHz oyunlarda kasma yaşıyorum, bu 1.7 GHz daha yüksek ama ekranı büyük diye aynı mı olur? Ekranı büyük ama pikselleri aynı. Benim düşündüğüm daha iyi performans verir sizce?

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
LUMİA 520
LUMİA 1320

O kadar özellik ve o çözünürlük Lumia 520'de olsaydı şarj dayanmazdı. Beni anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Neyse sen "renkler ve zevkler tartışılmaz" demiştin. Sen 520 al ben de 1320 alayım. Nasıl olsa ikisi de orta seviye değil mi?
başka bir arkadaşla 1320 deki 5 mp lik kamera konusunda başlayan bi mevzu ben 5 mp lik kameranın bu cihaza yakışmadığını belirttim o bu cihazın orta segment için çıkarıldığını ve yeterli olduğunu söyledi, sonra batarya konusunda 520 nin yeterli olduğunu belirttim o kıyaslanamaz dedi bende o kıyaslamayı yaptım durum bu

aynen öyle 5mp bu cihaz için gayet yeterli ve kötü de değil.. 520 ise batarya konusunda kötü demedim ki?? sen sadece şarjı için telefon alıyorsan 3310 al.. 520 ile 1320 kıyaslanamaz dediysem batarya konusunda değil.. diğer tüm özellikleri kıyasla bakalım 520 mi daha iyi 1320 mi??illa kıyaslamak istiyorsan al buyur hatta ben şunu da şuraya bırakayım

Son düzenleme:
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
yani 229 olmalıydı en az. Ama buda iyi. Zaten fu ll hd diyorlar. Sorun çıkarmaz.
tamam en yüksek olan en iyimidir 229 olmalıydı demişsim 500 olsa kötümü olurdu rakam aşağamı çekince yukarımı çekince iyi

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
tamam en yüksek olan en iyimidir 229 olmalıydı demişsim 500 olsa kötümü olurdu rakam aşağamı çekince yukarımı çekince iyi

Bahsettiğin şey ppi (piksel yoğunluğu) ise yüksek olunca daha iyi oluyor. Lumia 1320'nin ppi değeri ise 245... Yeterli yani.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
ne kadar fazla olursa o kadar iyi oluyor. Bu cihaz 249 muş. Bilgiler çok karışık ama 229 dan yukarısı çok iyi demektir. Aşağısında insan gözü pikselleri ayırt etmeye başlıyor.245 işte

Hasand.

Hasand.

Üye
oldu mu boyle telefona 5mp kamera :birak:

Hasand.

Hasand.

Üye
5mp he rezıllık bence sen ne dersen de kardesım:lac:

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
ok