sekajmer
Üye
onda da belki dedim zaten bi fark olmaya bilir doğrudurama gece çekimlerinde hem video hem foto ikisinde de farkını görürsün pureview sayedin de
pureview teklonojisini gece deneme gibi bir sansım olmadı o yüzden bilmiyorum
onda da belki dedim zaten bi fark olmaya bilir doğrudurama gece çekimlerinde hem video hem foto ikisinde de farkını görürsün pureview sayedin de
Prewiew Teklonojisi gündüz çekimlerinde süper. Vodafone lumia 925 reklamını yaparken kendisi diyor gece çekim yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kafana takmapureview teklonojisini gece deneme gibi bir sansım olmadı o yüzden bilmiyorum

deneyemedim daha öyle mağazada karanlık yere tuttum amaPrewiew Teklonojisi gündüz çekimlerinde süper. Vodafone lumia 925 reklamını yaparken kendisi diyor gece çekim yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kafana takma![]()
yine gece değildifotoğraf aydınlatmak kolay önemli olan telefonları yan yana tutarken canlılığı,netliği,beyaz dengesini kısacası farkı göstermesiKötü çekim yapıyor dediğin bir loş ortamda resmi çektikten sonra düzenleye tıklayıp 'Kırp, Döndür, Düzelt' e tıkladıktan sonra alttan düzelte tıkla. Ben 520 de böyle yapınca resim bir nebze düzeliyor.
evet gördüm ama koyduğun iyi oldu fark ortada ama nokia'nın pureviewsiz kameralarınında gece çekimlerininde iyi olmadı gerekmez mi?Bu resimleri görmüşsündür muhakkak nokianın pureview tanıtım resimleri 920 ile çekilmiş ve normal bi pureviewsiz kamera ile çekilmiş görüntü var
Pureview
Normal
video konusunda nasıl bi fark var pek bilmiyorum ama pureviewi denemedim dediğin için örnek olsun diye koydum bunlarıda![]()
1. şuan çeksem bile atmak gibi imkanım yok.ben çok merak ettim ya gm ile 820nin video modu yada kamerası açıkken ya çekimlerini yada ekran görüntülerini çekip atamazmısın tekrar sölüyorum ??
amberden sonra gör sen kamerayı gerçekten beyaz dengesi çok iyi olmuş ama kameranın performansı bu olmasa gerek en azından 820'ninben gerçekten bu pureview farkını yaşıyorum telefonun flaşı hiç açık durmuyor bende. gündüz gerek yok, gece ise pureview var zaten gece çekilen fotoğrafların gece çekildiği bir tek etrafta yanan sokak lambalarından filan anlaşılıyor, makrolarda çok güzel bende çekmeyi seviyorum zaten. Yakınlaştırınca fotoğraf bozuluyor orası ayrı bir problem tabi ama bunun dışında pek problem göremiyorum
o extra bi özellik o yüzden pureview olmayandan böyle performans beklemek hayalcilik olur. gece aydınlık için anca htc one gibi olması lazım mesela 4mp kamerası var ultrapixel diyolar ondaki fark biz enstantaneyi düşürünce mercek açılıyo ve ışığı daha çok alıyo daha aydınlık çıkarıyo. htc ama onu ele vermemiş her zaman belirli bi düzeyde açık mercek ve güneş mesela yandan vuruyo bi yeri çekerken o zaman kamera ölüyo. ama gece ideal bi görüntü veriyo senin isteğine göre böyle bi kamera çıkarması lazım ama o zamanda dediğim gibi gündüz çekimleri ışıklı ortamlarda ölüyoevet gördüm ama koyduğun iyi oldu fark ortada ama nokia'nın pureviewsiz kameralarınında gece çekimlerininde iyi olmadı gerekmez mi?
normal kamera ve pro camera ile çekiyorumüzgünüm ama kardeşim sen yanlış görmüşsün. Lumia 820 bin kamerası daha iyi çeker eğer yapay ışıkta karıncalanma diğerinden daha kötüyse onu bilemem. Ama Smart camera ile çekmediğine dikkat et. Smart kamera normal kameradan kaç kat daha karıncalı gösteriyor. Birde lumia gece çekimlerini aydınlıklı çektiği için karıncalanma daha ayrıntıya çıkıyor.
birde gece o iki telefonu aynı yerden çek o iki resmi bizimle paylaş ve yakınlaştır. Yakınlaştır bakalım diğerinden daha netmi. Yani yazılar diğerine göre daha iyimi okunuyor. Eğer gm daha iyi ise ya senin telde sorun vardır yada bilmiyorumnormal kamera ve pro camera ile çekiyorum
enstantane biliyorum 4sn boyunca ışığı emiyor ve göz alıcı fotoğraflar sunuyoro extra bi özellik o yüzden pureview olmayandan böyle performans beklemek hayalcilik olur. gece aydınlık için anca htc one gibi olması lazım mesela 4mp kamerası var ultrapixel diyolar ondaki fark biz enstantaneyi düşürünce mercek açılıyo ve ışığı daha çok alıyo daha aydınlık çıkarıyo. htc ama onu ele vermemiş her zaman belirli bi düzeyde açık mercek ve güneş mesela yandan vuruyo bi yeri çekerken o zaman kamera ölüyo. ama gece ideal bi görüntü veriyo senin isteğine göre böyle bi kamera çıkarması lazım ama o zamanda dediğim gibi gündüz çekimleri ışıklı ortamlarda ölüyo