Nokia'nın Kamerası? (Yeniden resim eklendi.)

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın Kamerası? (Yeniden resim eklendi.)
Konuya başlamadan önce söyleyeyim İsteyen İstediğini söyleyebilir yoruma açığım
defalarca konu açtım biliyorum Nokia'nın kamera konusundaki programları inanılmaz derecede güzel.
Gün ışığında lafım yok !
Ama yapay ışıklarda fotoğraf çekerken ışığı tam alamıyor deklanjör hızını 0.3 saniye yapsan diyeceksiniz evet yapabilirim ve acayip sonuçlar çıkabilir ortaya hadi bunu böyle yapalım.
Video; Yine gündüz mükemmel videolar çekebiliyorum. Buna sözüm yok! Gece olmaması gereken karıncalanmalar oluyor.(bir önceki konumda bahsetmiştim) Buna değinmeyeceğim onu da çözemedik ama neyse.
Işığı az alıyor düşük ışıklı ortamlarda mesela ;akşam eğlenceleri ,kafe-bar tarzı loş ortamlar vb.
gözle gördüğüme yakın videolar çekmek istiyorum. Diyeceksiniz çok şey istiyorsun.
bunu s4.gm discovery, s3mini(pek iyi değil ama yinede 5mp için güzel) n9 yapabilirken
neden YAPAMIYORUM??
Bugün abime gm discovery aldık yanlış bilmiyorsam saf android neyse artık.eve gelir gelmez kamerayı açtım açtıktan 3sn sonra hayal kırıklığı!
1200tl lik kamerada ün yapmış bir marka , 650-700tl lik normal bir kamerası bulunan telefondan daha iyi çekmemesi ne kadar doğru?
Bakınız: Bana biri desin o lens markası sadece reklam amaçlı sadece reklam desin.
Yada desin Nokia bu işi bilmiyor kandırıyor kötü mal kullanıyor desin.
Biri desin ki o telefon kötü desin 5 para etmez desin ben buna 1200tl vermişim bırakında bir şeyler bekleyeyim değil mi?
Ben nokia lumia 820'yi almadan önce kalın ve ağır olduğunu bu fiyata 4 çekirdek , ince hafif alabilirdim ben kaliteyi seçtim ama pişman ediyor.
Nokia'yı bırakmamamın tek sebebi herkesin seçtiğini seçmemiş olmak farklı olmak ve Windows Phone!
Böyle giderse telefonumu satarım bir tane gm discovery alırım Windows Phone'a res çekerim , Android'e kendimi teslim ederim uğramam buralara.
Resimler :
n9 vs. 820

gmd:

s4:
l820:

Başka bir resim :
gmd:
s4:
l820:

resimlerin hepsi oto modda lumia 820 pro cam ile çekildi.

Son düzenleme:

respection123

Üye
Dur kardeşim az bi soluklan :D

• Beğen
Tepkiler: ON9
tanercoskun

tanercoskun

Üye
Gmd nasıl olurda L820 den daha iyi çeker böyle bir şey mümkün değil çünkü o cihazın en kötü yanı kamerası.

İkinci bir konu ise bende L820 kullanıyorum ve çektiğim resimler herkes tarafından çok beğeniliyor üstelik hep otomatik varsayılan ayarlar ile çekiyorum. He şuda var beğenme olayı göreceli herkese aynı gelmeyebilir ama bana göre amatör çekim yapanlar için yeter li kameraya sahibiz. Nokia Pro camı da kurduktan sonra daha bir sevmeye başladım birde ProCam ile deneyin.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
:(

tapatalk

tapatalk

Üye
gmd saf android değil. l820'nin kamerasınıda 920 ile karıştırmayın bence.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Gmd nasıl olurda L820 den daha iyi çeker böyle bir şey mümkün değil çünkü o cihazın en kötü yanı kamerası.

İkinci bir konu ise bende L820 kullanıyorum ve çektiğim resimler herkes tarafından çok beğeniliyor üstelik hep otomatik varsayılan ayarlar ile çekiyorum. He şuda var beğenme olayı göreceli herkese aynı gelmeyebilir ama bana göre amatör çekim yapanlar için yeter li kameraya sahibiz. Nokia Pro camı da kurduktan sonra daha bir sevmeye başladım birde ProCam ile deneyin.
inan bana kamera konusunda iyiyimdir gmd ışığı çok iyi alıyor benim derdim yapay ışık ve loş ışık gündüz o kadar iyi ki rakipsiz

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
scorpion11

scorpion11

Üye
Nokia'nın Carl Zeiss Lensli telefonları çok kaliteli resim çekiyor.Nokia N9 kullanıyorum kameradan çok memnunum.

q0nzalez

q0nzalez

Üye
Discovery özelliklerine göre fazla ucuz bi telefon incelemelerini görüüm kadarıyla da şu andaki çoğu android uygulamalarını yada yüksek çözünürlüklü oyunlarını açabiliyor çok iyi bence alınabilir :D:D ama kamera olarak nokia bence daha öndedir. discoveryi denemek nasip olmadıda ben sanmıyorumki 5mp ile nokianın 8mp kamerasndan iyi olsun. 820yide çok bilmiyorum kamerasını ama 920 ile arasnda Pureview farkı var oda zaten senin o dediğin karanlık olayını onunla bi şekilde çözüyo bildiğim kadarıyla. bi gm ile bide 820 ile çekilmiş fotoğraf bırakırmısın buraya karşılaştıralım bi kendi gözümüzde ? ;)

• Beğen
Tepkiler: skynet
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
birde 925'i inceledim kamerasını karşılaştırdım 820 ile nerdeyse aynı ahım şahım anlatılan kadar bir şey değil açıkcasu

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Discovery özelliklerine göre fazla ucuz bi telefon incelemelerini görüüm kadarıyla da şu andaki çoğu android uygulamalarını yada yüksek çözünürlüklü oyunlarını açabiliyor çok iyi bence alınabilir :D:D ama kamera olarak nokia bence daha öndedir. discoveryi denemek nasip olmadıda ben sanmıyorumki 5mp ile nokianın 8mp kamerasndan iyi olsun. 820yide çok bilmiyorum kamerasını ama 920 ile arasnda Pureview farkı var oda zaten senin o dediğin karanlık olayını onunla bi şekilde çözüyo bildiğim kadarıyla. bi gm ile bide 820 ile çekilmiş fotoğraf bırakırmısın buraya karşılaştıralım bi kendi gözümüzde ? ;)
video çekeceğim karşılaştırma ama şu anda mobilim yakınımda internetli bilgisayar falanda yok yarın falan bir çalışacağım yüklemeye malum Windows Phone karşıya yükleme yapamıyor resim atardım yoksa

q0nzalez

q0nzalez

Üye
yani gün ışığında çektin zaten 925 ve 820 nin arasındaki kamera farkı PureView oda gece çekimlerinde kendini gösteren bi özellik o yüzden gündüz ışıklı ortamlarda pek bi fark göremezsin. belki yakınlaştırdığın zaman 925in yazılımsal desteği açısından daha net görüntü verebilir anca

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
yanlış anlamayın arkadaşlar . Fotoğraf çekimini demiyorum
"Düşük ışıklı ortamlarda mesela ;akşam eğlenceleri ,kafe-bar tarzı loş ortamlar vb.
gözle gördüğüme yakın videolar çekmek istiyorum. Diyeceksiniz çok şey istiyorsun.
bunu s4.gm discovery, s3mini(pek iyi değil ama yinede 5mp için güzel) n9 yapabilirken
neden YAPAMIYORUm" demiştim loş ortamda video konusuna deyindim.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
telefonu ne kadar zamandır kullandıgını bilmiyorum ancak ben şunu söyliye bilirim benim ilk telefon n73 dü ve ilk 4-5 ay kamerasına tam olarak alışamadım ve şaun n73 öyle güzel resimler çekiyorum ki bu benim görüşüm tabiki size öyle gelmiye bilir inamazsınız 2 hafta önce bende Lumia 920 aldım ve kameraya alışmaya çalışıyorum gündüz de o kadar güzel resim çekemiyorum daha elim tam alışmadı devamlı farklı yeri odaklıyor veya elim kımıldılıyor gece desende aynı ancak kamerası n73 çok üstün hele gece çekimleri kaydırmama rahmen çok aydınlık resimler çektigini söyliye bilirim bana göre şuan L820de o sorun yokta L920 lerde yaklaştırınca bozulma sorunu var adı neyse artık buda günceleme ile düzelecekti amber ile daha bekliyoruz bunun dışında sorun görmüyorum ben loş ışıkta fotograf çekimi olarak pro camerayı denemediysen dene hiç bir yara yapmana gerek fark ediyor direk

q0nzalez

q0nzalez

Üye
tamam o zmn peki video çekip videonun biyerinden görüntü alıp koyabilirmisin ? merakımdan istiyorum :) aradaki fark nasıl görmek istedim :D

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
yani gün ışığında çektin zaten 925 ve 820 nin arasındaki kamera farkı PureView oda gece çekimlerinde kendini gösteren bi özellik o yüzden gündüz ışıklı ortamlarda pek bi fark göremezsin. belki yakınlaştırdığın zaman 925in yazılımsal desteği açısından daha net görüntü verebilir anca
yazılım aynı gdr2+amber ve 6 lens var 925'te
ayrıca 4x zoom yapıp çektim çektikten sonra zoom yaptım yapmaz olaydım 820 ile aynı fark göremedim açıkçası

q0nzalez

q0nzalez

Üye
yazılım aynı gdr2+amber ve 6 lens var 925'te
ayrıca 4x zoom yapıp çektim çektikten sonra zoom yaptım yapmaz olaydım 820 ile aynı fark göremedim açıkçası
onda da belki dedim zaten bi fark olmaya bilir doğrudur :D ama gece çekimlerinde hem video hem foto ikisinde de farkını görürsün pureview sayedin de

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
telefonu ne kadar zamandır kullandıgını bilmiyorum ancak ben şunu söyliye bilirim benim ilk telefon n73 dü ve ilk 4-5 ay kamerasına tam olarak alışamadım ve şaun n73 öyle güzel resimler çekiyorum ki bu benim görüşüm tabiki size öyle gelmiye bilir inamazsınız 2 hafta önce bende Lumia 920 aldım ve kameraya alışmaya çalışıyorum gündüz de o kadar güzel resim çekemiyorum daha elim tam alışmadı devamlı farklı yeri odaklıyor veya elim kımıldılıyor gece desende aynı ancak kamerası n73 çok üstün hele gece çekimleri kaydırmama rahmen çok aydınlık resimler çektigini söyliye bilirim bana göre şuan L820de o sorun yokta L920 lerde yaklaştırınca bozulma sorunu var adı neyse artık buda günceleme ile düzelecekti amber ile daha bekliyoruz bunun dışında sorun görmüyorum ben loş ışıkta fotograf çekimi olarak pro camerayı denemediysen dene hiç bir yara yapmana gerek fark ediyor direk
yaklaşık 4 ay oldu alalı aldığım zamandan beri fotoğraf çekiyorum. Pro cam'ı yükledim her ayarını biliyorum neyi görsem çekiyorum hep fotoğraf çekerim gündüz kesinlikle mükemmel. Ne oluyor ise gece oluyor karıncalanma loş ışıkta kötü görüntü

Üst Alt