Xperia Ray 4.1.B.1.13 [Stock] [ICS]|Vodafone_DE|

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Ray 4.1.B.1.13 [Stock] [ICS]|Vodafone_DE|
Geçtiğimiz aylarda yayınlanmış bir rom. Bundan önceki 4.1.b.0.587 idi. Yine 4.0.4 ics. Zaten sony jb vermeyeceğini açıklamıştı.

İndirmek için:

Bildirim ledindeki problemi hala çözmemişler
Aynı kernel, değişmemiş.
587den daha iyi olduğu söyleniyor
Ekran daha iyi cevap veriyor.
Numara çevirici daha hızlı daha çabuk açılıyor. Bildiğiniz gibi eskiden 7-8snye de gelirdi hatta ondan önce .431de saymıştım da 13-14snye sürmüştü.

xdadaki adam rom için şöyle demiş:
sony are u playing us? video recording still laggy. (sony bizimle oynuyor musun? video kaydında hala kasmalar var) **ben bir kasma göremedim bu arada. ve adam yine demiş ki hala gb kullanıyorsan boş ver güncelleme demiş. Ben yeni kurdum romu bu arada vodafone romu bu içinde saçma bir iki uygulama var bir roota bakar.
Uzun süre port jellybean kullandıktan sonra demin tekrar stock icsye döneyim dedim :ehe Çünkü şuan ciddi anlamda beni mutlu eden bir jb romu yok. PAC'a gıcık oldum.

Romu kurmak isteyenler flashtooldan flashlayabilirler.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Xdadaki adamın aksine ben romdan memnunum suan için. Ram miktarını merak edenler için ufak bir temizlikten sonra 190 mb bos ram oldu. Daha tam ayarlamadim ama suan icin iyi gibi. Lupus kernel flasladim rootladim tapatalktan yaziyorum .d
Bildirim ışığıda gayet güzel calisiyor, yine xdadaki adamın aksine. demin mail geldi. Yanıp söndü bir kac kez. Yalnız cevapsız aramada ve smsde kontrol etmedim. Simdilik bu kadar.
Bir de ayarlara ya da telefona rehbere gayet seri giriyor . Fark çok açık bence.
Aferin sony.

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
peki root nasil yapiyoruz eskisi gibi DooMLorD'la mi?

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
peki root nasil yapiyoruz eskisi gibi DooMLorD'la mi?

Ben romu kurduktan sonra, hemen bu kerneli flashladım. İndirme linki sayfanın altında. Sonrasında da yine ordaki if u need root for stock rom yazan yerden indiriyorsunuz iki dosyayı da yani bunları:

Ve attığım sıra ile önce cwm supersu'yu sonra alttakini kuracaksınız, rootlanacak. CWMden install zip from sdcard diyerek kuruyorsunuz. Kerneli de flahtooldan fastboot modu ile flashlıyorsunuz, çok kolay bir işlem :oke:
Doomlord denemedim ama sanırım o da çalışır.
Rootladıktan sonra titaniumbackup ile hemen temizlik yapın derim :)

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
Allah razi olsun. Bi de benim xperia ray bl acik 1-2ay once kernel , rom , root , cwm herseyi yapabiliyodum su an 4.0.4 431 kullaniyorum rootlayamadim , 571 562 onlarida rootlayamadim neden acaba flashtool ile rootlamaya calistim olmadi cwm ile rootlayamadim doomlordlada olmadi

• Beğen
Tepkiler: crazyferit
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Allah razi olsun. Bi de benim xperia ray bl acik 1-2ay once kernel , rom , root , cwm herseyi yapabiliyodum su an 4.0.4 431 kullaniyorum rootlayamadim , 571 562 onlarida rootlayamadim neden acaba flashtool ile rootlamaya calistim olmadi cwm ile rootlayamadim doomlordlada olmadi

4.0.4e root yoktu sonradan çıktı mı bilmiyorum, ben uğraşırken yoktu. 4.0.3 kerneli flashlar onu rootlar tekrar 4.0.4 kerneli flashlardık. Üstteki romu kurun flashtool ile sonra dediğim kerneli flashlayın, kerneli flashlayınca otomatik cwm gelecek zaten :)Sonra dediğim şekilde rootlayın. Sonra titanium backup ile gereksiz uygulamalardan kurtulun. İsterseniz, screenshot alın titanium backup ile silmeniz gerekenleri yazayım :) Böylece yer açılır telefonda, ve rahatlarsınız. Beğenirseniz romu, bir de ZUltra bootanimation, ZUltra keyboard, Honami systemUI filan flashlarız görüntüde hoş olur birazcık, fazla değişmese de... Değişiklik olur en azından :)

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
Tesekkurler hersey icin gece indiririm romu. Rootlarim flashlarim yaparim insallah

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
Hocam ben kerneli indiremiyorum kernel dedigimiz 6 7 en fazla 20 mb bu 112 mb diyor

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Hocam ben kerneli indiremiyorum kernel dedigimiz 6 7 en fazla 20 mb bu 112 mb diyor

Olur mu, hiç. Sen neyi indirmeye çalıştın ki? Kernel 7,1mb
Kernel linki altta:

- - - Eklendi - - -

Zaten ayrı ayrı 3ünü de koydum da burada toparlayım:
Kernel:

-Fastboot modda flashlayın, flashtool ile.

Sonra önce bunu recoveryden install zip from sd card diyip kuruyoruz. Sonra da aynı şekilde bunu kuruyoruz:

Bu da bakmak isterseniz orijinal lupus kernel konusu:
Burada 2.mesajda downloads kısmında indirecekleriniz(Zaten yukarıya koyduğum linkler.)

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
hersey tamam Root ve cwm yuklendi telefon takir takir calisior ALLAH razi olsun sizden HOCAM ,,, bi mahsuru yoksa ZUbootanimation zukeyboard honami sistemui nasil yapilir , cwm ile flashliyomuyuz? linkleri verebilirmisiniz??

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Tabi ki :) Yalnız gereksiz uygulamalar çok, silmeni öneririm, ilk iş titanium backup kurup silin gereksiz uygulamaları.
Birazdan koyarım linkleri.

- - - Eklendi - - -

ZUltra Bootanimation:

-Sd karta atın,
-Clockworkmoddan install zip from sd card diyip flashlayın :)

Asıl konu:

- - - Eklendi - - -

Xperia z Keyboard
Aynı şekilde cwmden kuracaksınız.

Wipe Cache wipe dalvik cache yapmayı unutmayın.

Asıl konu:

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
sizide gece gece yordum sanirim , ama bu son silinecek uygulamalari yazabilirmisiniz

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
sizide gece gece yordum sanirim , ama bu son silinecek uygulamalari yazabilirmisiniz

Yok ya, ben geceleri uyanığım zaten :D

Yazarım da hepsi aklımda değil ki: Titanium bakcupda screenshot alın, Güç düğmesi+ Ses kısma ile. Koyun buraya söyleyim.

- - - Eklendi - - -

Bunların orijinal konusunu bulamayınca pcden upload ettim, sorun olmaz herhalde :D Sonysketch güzel bir font, ben hep kullanırım tavsiye ederim, diğeri de Xperia S note ve Saat uygulaması ben bizde ki saat uygulamasını sildim, bunu kullanıyorum bu daha iyi. Nasıl kurulacağına gelince:
Öncelikle marketten X-plore indirip, ayarlarından root erişimi yazan yerden superuser+mount yazabilme yetkisini seçin, en alttaki yetki.
İndirdiğimiz note uygulamasını ve clock uygulamasını /system/app yoluna kopyalayın ya da taşıyın siz bilirsiniz. Daha sonra üzerine uzun basın, gelen menüden izinleri seçin. RW-R--R-- şeklinde işaretleyin altta mode yazan yer 644 olmuş olacak. Tamam'a basın izinleri verip, her ikisine de.
Sonra indirdiğiniz sonysketchin içindeki dosyaları kopyalıyorsunuz şu adrese: /system/fonts tümünü üzerine yaz diyorsunuz. Yazılar bozulacak şekiller kayacak, korkmayın, kapatıp açınca düzelecek.
Telefonu yeniden başlatın.

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Olmuyor öyle :D
imageshackustan yükleyin.

Ya da tapatalk kurun, direk telefondan koyun daha kolay olur :D

- - - Eklendi - - -

Tapatalk: Foruma girmeniz de kolaylaşır, screenshotu paylaşmanız da :D

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
demek ıstediginız bumu

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Evet bu, birden fazla screenshot ile tüm listeyi koyarsanız söylerim gereksiz olanları.

- - - Eklendi - - -

Vaaay, titanium backup pro kurmuşuz, benim ki ücretsiz sürüm :pro:

nikenroll.kz

nikenroll.kz

Üye
Ben kendımce lazım olmayan sistem uygulamalarını es file explorer ile sildim

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Hacı baktım da benim sadeleştirdiğim liste bile, rahat 12screenshot eder, senin ki daha da fazla eder, istersen uğraşma. Ha uğraşırsan ben yazarım sildiklerimi, üşenmem. Ama gerek de yok ben sana kısaca söyleyeyim: Şu etrafında android işareti olan şeyleri bilmediklerini kurcalama.
Xperia Facebook dediği herşeyi sil.
ANT Servisleri sil.
Xperia Galeriyi sil zaten androidin galerisi var xperia galeri daha ağır çalışıyor, android galeri daha seri 512mblık telefonumuzda iki galeriye gerek yok bence.
Xperia çinçe klavye japonca klavye filan gelmiştir onlarıda sil.
Altta Xperia™ klavye 5.6.A.28 yazar onu silme, klavyeyi silersin :DArkadaşlarımın oyunları müzikleri bilmem ne uygulamaları olacak sil.
mcafeedeydi playstationdı wisepilottu işe yaramayan şeyler.
Almanya vodafone romu olduğundan vodafonemusic gibi şeyler olucak sil. Zaten çalışmıyorlar
Sonyvideo sonymusic gibi bir şey olacak sil zaten kullanamıyorsun bizim ülkede.
Aklıma gelmiyor, şimdi bu kadar geldi ama bilmediğin şeyi silme eğer sileceksen bile önce backupını al öyle sil sonra bozulursa, bir şey hata verirse uygulamayı geri yüklersin backuptan düzelir.

Bu kadar benim sana tavsiyem, saat uygulamasını alarmı filanda sil üstte paylaştığım semsclocku dediğim şekilde system/app içine at izinlerini ver, güzelce çalışsın :)

Müzik uygulamasını da ben beğenmiyorum, walkman çok güzel 2012ve 2013 telefonlarındaki ama bizdeki walkmanin gelişmemiş versiyonu ben pek beğenmiyorum, onu da silip playerpro kullanıyorum ama bu kişisel tercih ram açısından hemen hemen aynılar hatta belki playerpro az daha fazladır.

Üst Alt