Note 2 ekranı ile ilgili araştırmalarım

Sponsorlu Bağlantılar

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi
Note 2 ekranı ile ilgili araştırmalarım
Arkadaşlar araştırmalarıma göre çoğu note 2'de bir zamandan sonra ekran beyaz renklerde sarılaşıyor, keskinlik azalıyor. İnanmayan varsa araştırabilir.

Peki bunun sebebi ne olabilir ? RGB Ekran dizilimi diyen var, note 2'nin değiştirilemez tek sorunu diyen var.

Aynı şeyi şuan ben yaşıyorum. Note 2 kullanan herkesden ricam internetteki karşılaştırma videolarında telefonunu yanına koyup test etsinler ekranlarını siyah veya google.com gibi beyaz renkli sitelerde bariz belli oluyor.

İmkanı olan varsada birebir yan yana koyup test etsin. S3 ekranı ilede karşılaştırılabilir.

Bu konuda fikri olanlardan da görüşlerini bekliyorum.

Teşekkürler..

PriZm

PriZm

Üye
Benim ekran bembeyaz

PriZm

PriZm

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
(S4 ile çekilmiştir)

Ekli dosyalar

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi
Senin galeriyi çektiğin bi tane mesajını buldum. Orda üst kısımdaki maviliğin rengi ile dün alınmış note 2 nin ayarlar menüsünün üstündeki maviyi yan yana koyup karşılaştırdım. Bariz fark var.. ( Yanılmışda olabilirim )

İstersen parlaklığı en düşüğe alıp googleın resmini çek koy aynısını burda yapayim karşılaştıralım daha net anlaşılır. Düşükte daha çok belli oluyor çünkü

PriZm

PriZm

Üye
Ben ne zaman koymuşum link koysana bi?

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi
Ben ne zaman koymuşum link koysana bi?

Hafızamda kalmış girdim baktım. http://www.maxicep.com/android-genel/video-oynatici-canli-onizleme-sorunu-794684.html#post6053865

Sağlam araştırmalar yapıyorum dostum cidden kafama takıldı çünkü.. :S

- - - Eklendi - - -

Evet ama o resimi çektiğim sırada ekran modu dinamikteydi :zzz:

Hadi ya... :D
Aslında büyütülecek bir problem değil fakat senden ricam bildirim bari ile google'ın resmini çekip koyabilir misin cano :D

- - - Eklendi - - -

Parlaklık en düşük seviyede mi ?

PriZm

PriZm

Üye
Evet ama o resimi çektiğim sırada ekran modu dinamikteydi :zzz:

PriZm

PriZm

Üye

Ekli dosyalar

PriZm

PriZm

Üye
Evet

PriZm

PriZm

Üye

Ekli dosyalar

MaxipmaN

Üye
buraya ekran görüntüsü koyarak anlaşılması neredeyse imkansız bilgisayarın kontrast ayarına ve ekran kalitesine göre değişik görüntü ortaya çıkar

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi

Tek bir bilgisayardan bakılırsa anlaşılabilir. Üst barın çevresinin rengine ve siyah tonuna bak.. Bende biraz daha belli bi durum senin gene iyi, fark ettin mi ?

N. O. T. E. 2

Üye
Dostum ekran ısıgı acsamda kapasamda beyazlık harika.. Bundan sonra nasıl beyazlık olur bilmiyorum. Senin telefonun ekranında sıkıntı olma olasılığı olabilir :) telefonun yapımından kaynaklanabilirmi bilmiyorum ama benim kullandığım vietnam malı. Sannetmiyom ulke cıkısından kaynaklanacağını ama herkesin ekranı aynı degil.bazıları senin gibi sararıyor diyor ama bazılarıda ihtimal dahi vermiyor.

enterneoll

enterneoll

Üye

Tek bir bilgisayardan bakılırsa anlaşılabilir. Üst barın çevresinin rengine ve siyah tonuna bak.. Bende biraz daha belli bi durum senin gene iyi, fark ettin mi ?
bunu böyle anlıyamassınız :D resmini çekmeniz lazım ekranların düşünsenize bu yazılımsal bir olay değil donanımsal

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve TheMadness
aleranol

aleranol

Üye
Onu bilmem de sanki benim klavyenin grisi sarilasiyor gibi geldi.
Birde benim fabrika çıkışı sorunlu olan sağ üst kısımda burn sorunu mevcut. Aveadan ve Samsungdan bir daha mal almayacam arkadaş. Telefonu düz ekran üstü düşürdüm ama sol üst köşesi geriye doğru kalktı. Yani tarif edilemez bir komedi.

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi
Onu bilmem de sanki benim klavyenin grisi sarilasiyor gibi geldi.
Birde benim fabrika çıkışı sorunlu olan sağ üst kısımda burn sorunu mevcut. Aveadan ve Samsungdan bir daha mal almayacam arkadaş. Telefonu düz ekran üstü düşürdüm ama sol üst köşesi geriye doğru kalktı. Yani tarif edilemez bir komedi.

Benim heryer sarilasti ve aveadan aldim.

PriZm

PriZm

Üye
Benimkisi de Vietnam malı bir sorun yok.

Birgün denemek için gün boyunca google anasayfasını en yüksek ışıkta açık bırakacağım.Bakalım bir değişme olacakmı.

enterneoll

enterneoll

Üye
benim s3'de sararma ve burn in olayı yok ben ekranımın her tarafını eşit kullanıyorum :D hep video izlerim oyun oynarım galba bu yüzden

PriZm

PriZm

Üye
Bu sorun belirli kişilerin cihazlarında varmış.Ben şanslı kesimdenim sanırım :)

Artles

Artles

Üye
    Konu Sahibi
Peki bir çözümü falan var miymis alican ? Garantiye yollasam yaparlar mi ?

Üst Alt