Lumia 920 Batarya Problemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

a.emre

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Batarya Problemi
Arkadaşlar telefonu yaklaşık iki hafta önce gece 01.30 gibi %76 şarla 07.15 e alarm kurarak masaya bıraktım.Sabah alarm çalmadı, 07.30 gibi uyandım telefonun şarjı bitmiş.Tekrar şarj ettiğimde düzeldi.İki hafta boyunca 1.5-2 günde bir şarja takıyordum.Aynı şey bu gece tekrar oldu.Okulda şarja taktım 3.5 saatte %80 e düştü.Şu an kalan süre 1 gün 1 saat yazıyor.Güncellemeden önce böyle birşey olmamıştı.3g,fb,twitter ve mail senkronizasyonu açıkken 71 saati görmüştüm.Arka plan uygulamalarından Battery,Caledos Runner,CycloMeter,HERE City Lens,HERE Drive+ Beta,Store Deals ve Weather izinli.Bu olay ilk olduğunda hepsi engelliydi.Daha önce böyle bir problemle karşılaşan oldu mu?Var mıdır bir çözümü?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Açık olan uygulamalar internete erişim sağlamaya çalışıyor olabilir.Özellikle weather.

Ancak engelliyken de olması ilginç.1308'den önce pil tüketimim çok daha az oluyordu şimdi benim de biraz arttı.

a.emre

Üye
    Konu Sahibi
Açık olan uygulamalar internete erişim sağlamaya çalışıyor olabilir.Özellikle weather.

Ancak engelliyken de olması ilginç.1308'den önce pil tüketimim çok daha az oluyordu şimdi benim de biraz arttı.
Kullanılan uygulamalarla birlikte pil tüketiminin artması normal fakat 6 saate 2g de bütün bağlantılar kapalı ve arka planda uygulama çalışmıyorken %76 olan şarjın tamamen bitmesi can sıkıcı.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Kesinlikle.

Umarım bir daha yaşamazsınız, tüm kullanıcılar yaşamaz :)

• Beğen
Tepkiler: csH

a.emre

Üye
    Konu Sahibi
Kesinlikle.

Umarım bir daha yaşamazsınız, tüm kullanıcılar yaşamaz :)
İlk olduğunda anlam veremesemde 2 ayda bir telefon kaçamak yapıyor herhalde diyerek önemsememiştim:) fakat şimdi tekrar olunca endişelendim.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Haklısınız.

İnsan sebebini bilmek istiyor ama işte bazen görmediğimiz bilmediğimiz sorunlar oluyor.Acaba belirli bir ugulamayı yükledikten sonra mı oluştu dikkat ettiniz mi?

nanotex

nanotex

Üye
Bazen bana da oluyor herşey kapalı olmasına rağmen anormal bir şekilde azalıyor. Mesela bu sabah 9da çıkardım şarjdan. Herşey kapalıyken %90a inmiş saat 12 falandı. Bence bunların uygulamarla pek alakası yok sistemin açığı olabilir. Ya da şebeke çekmiyorsa.

a.emre

Üye
    Konu Sahibi
İlk olduğunda zaten çok fazla uygulama yoktu facebook twitter whatsapp(haftada 1 kez girerim) gibi herkesin kullandığı uygulamalar vardı.Şu anda çok daha fazla uygulama var dikkatimi çekecek birşey olmadı.

- - - Eklendi - - -

Bazen bana da oluyor herşey kapalı olmasına rağmen anormal bir şekilde azalıyor. Mesela bu sabah 9da çıkardım şarjdan. Herşey kapalıyken %90a inmiş saat 12 falandı. Bence bunların uygulamarla pek alakası yok sistemin açığı olabilir. Ya da şebeke çekmiyorsa.
Sistem açığıysa güncelleme öncesinde de olması gerekirdi diye düşünüyorum.Hattım Vodafone Ankara'da yaşıyorum.Dolayısıyla şebekenin çekmemesi de bu kadar etkilemez herhalde.

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla ben şarj sorununu yaklaşık olarak son 3 haftadır yaşıyorum. Telefonu geçenlerde sıfırlamıştım ve sıfırladıktan sonra telefonun kendinde standart olan uygulamalar dışında toplamda 6 uygulama + 1 oyun kurdum. Arka planda her şey engelli, weather uygulaması v.b. kurulu değil. Tüm bunlara rağmen günde 1-1.5 saat telefon görüşmesi + 5-6 mesajlaşma + 10-20 dakika arası whatsapp kullanımı + 1 saat civarı internet kullanımı (tüm gün internet açık ama hiç 3g şebekesine geçiş yapmadan) + bazen 10-20 dakika oyun + 4 adet mail senkronizasyonu (30 dakikada bire ayarlı eşitleme), yaparak akşam üzeri %30-40 arası anca kalıyor ki cihazı ilk aldığım zamanlarda bu kullanımların çok çok üstünde kullanımlar ve uygulama+oyun kurulumları olmasına rağmen akşam cihazın şarjını bitireyim diye oyun oynardım anca %20'ye düşürüp şarja takardım. Yani uzun lafın kısası şarjı gün geçtikçe daha hızlı tükenmeye başladı cihazın ve benim için şarjı çok önemli yani hiçbir uygulama veya oyunun yokluğu umurumda olmaz ama telefon ben kullanım yaparken beni aman şarjı biter mi diye düşündürtmemeli. Sırf bu yüzden kafam rahat olur diye wp'ye geçmiştim. Açıkçası gün geçtikçe huzursuzluğum artıyor.

• Beğen
Tepkiler: a.emre
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar konu açmadan önce lütfen forumu biraz araştıralım.
Neredeyse haftanın 2 günü bu batarya ve şarj konusu açılıyor.
Aşağıda daimi konularımızdan bir kaçı var.
Lütfen bu tip problemlerimizi oradan paylaşalım.

http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/nokia-lumia-kullanicilari-kulubu-763296.html

http://www.maxicep.com/windows-phon...eri-ve-sorunlari-burda-paylasalim-722974.html

Batarya ve şarj konusu ile ilgili açılmış daha belki onlarca konu var, linklerini buraya almak istemedim.
Yukarıdaki 2 konuyu kullanalım olur mu?

:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...