Nokia Lumia 920 incelemesi bölüm1(papakudioflu)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Eline Emeğine sağlık ortak :)
 


gkcll

gkcll

Üye
eyvallah usta eline sağlık
 
pirenuri

pirenuri

Üye
Bayağı emek isteyen bir iş. Güzel olmuş konu. Eline sağlık
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Güzel olmuş eline sağlık. Yalnız anten konusuna takıldım. Telefonun tuşlarının olduğu tarafta anten yok antenlerden biri altta diğeri de sol tarafta. Yani sağ elle kullananlar için öyle bir sıkıntı olmaz zannediyorum.


uyari icin teşekkurler haklisin kariştirmişim. Duzelttim.
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
benim için olumsuz Bi yönü varsa bu işte ben solak biriyim:(

ben de solagım ama telefon zaten büyük o yüzden tutarken kilit tuşundan yukarısına uzanmiyor elim. Hem de benim ellerim biraz buyuktur:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Eline sağlık abi çok güzel olmuş.
 
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
abi simdi okuma firsatim oldu ellerine saglik cok guzel olmus :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Teşekkürler hünkarım konuya girerkenn videolu zannetmiştim...:)
 
m542tf

m542tf

Üye
Emeğine sağlık Ali usta
 
ecel54

ecel54

Üye
:tşk:
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi


Merhabalar sevgili Maxicep.com takipçileri. Sizlere daha önce burada Nokia Lumia 920'nin incelemesini sunmuştuk.Birinci bölümde Lumia 920'yi donanım yönünden incelemiştik.Buradaki ikinci bölümde ise windows phone8 ve Lumia 920'yi birlikte degerlendirecegimiz yazılım incelememizi bulacaksınız.


Bildiginiz üzere Nokia ile Microsoft'un ortaklıgının en iyi meyvelerinden birisi hatta çogumuza göre en iyisi Lumia 920 oldu. Lumia 920 tasarımı ile donanımının harika bütünleşmesiyle arkasına windowsphone8 işletim sisteminin gücünü de alarak son derece stabil,akıcı ve hızlı bir akıllı telefon deneyimi yaşamamızı saglıyor. Microsoft'un yaptıgı geliştirmelerin yanı sıra Nokia'nın da Lumia ailesi telefonları için bazı özel yazılımları var. Bunların arasında en dikkat çekenleri ise Nokia Drive+ Beta,Nokia Maps,Nokia Müzik ve Mix Radio,Nokia Bilen Göz,Akıllı Çekim,App Highlights,Zil sesi Yaratıcı olarak sıralayabiliriz.

Nokia Drive+ Beta



Nokia Drive+ Beta ile gerçek bir navigasyon deneyimi yaşıyorsunuz. Dünyadaki 100'ün üzerinde ülkede offline navigasyon destegi sunan bu uygulama eminim ki çogunuzun ana ekranında standart olarak duruyor olacaktır.Herhangi bir veri baglantısına ihtiyaç duymadan navigasyon hizmeti almak hem de tamamen ücretsiz sürekli güncel haritalara ulaşmak Nokia Lumia kullanıcılarına windowsphone platformunda ayrıcalık kazandırıyor. Uygulama oldukça hızlı ve stabil çalışıyor. Nokia'nın Navteq harita veri tabanını kullanan uygulama ile keyifli bir navigasyon deneyimi sizleri bekliyor diyebilirim.Haritayı bir kez telefonunuza indirmeniz yeterli.Daha sonra oldukça hızlı konum bulma özelligiyle internet baglantınızı kullanmadan Türkçe sesli yönlendirme ile navigasyon keyfini tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz.Uygulama, varış noktasına kalan mesafeyi,başlangıç noktasından itibaren geçen mesafeyi kilometre veya saat olarak, anlık hızınızı da mil veya kilometre olarak gösteriyor.Hız limitini aşarsanız Nokia Lumia 920 tarafından uyarılacagınızı da belirtelim. Uygulama haritası ise navigasyonda isteginize baglı 2 veya 3 boyutlu görünümü destekliyor.Aynı zamanda bulundugunuz bölgeye ve saat ayarlarına göre otomatik olarak gece moduna geçerek gece kullanımda ekran parlıklıgının rahatsızlık vermesinin de önüne geçilmiş.





Nokia Haritalar



Windows Phone8'in yerel harita uygulaması Bing Maps Nokia Lumia 920'de önyüklü olarak gelmiyor.Bunun yerine bence çok daha başarılı olan Nokia Harita uygulamsı kullanılmış.Haritalar ile Lumia 920'nin güçlü gps alıcısı sayresinde konumunuzu çok kısa bir sürede bulabilir,bulundugunuz yere yakın ilgi alanınızdaki mekanları bulup yol tarifi alabilirsiniz.Favori yerlerinizi,adreslerinizi kaydedebilir ve çok kolay bir şekilde ihtiyacınız oldugunda ulaşabilirsiniz.






Nokia Müzik&Mix Radio




Nokia Müzik ile telefonunuza kaydettiginiz şarkıları dinleyebilir,Mix Radio özelligini kullanarak hazır mixleri telefonunuza indirip offline olarak dinleyebilirsiniz.15 milyonun üzerindeki bir şarkı havuzuyla hizmet veren Nokia Müzik 100'den fazla da müzik kanalı bulunuyor.İndie,rock,rap,caz,hip hop,house,pop gibi çeşitli türlerde hazır mixleri telefonunuzda dinleyebilirsiniz.Ayrıca mixler için dünyaca ünlü sanatçıların kendi zevklerine göre özel olarak yaptıkları mixleri de bulabilirsiniz.Nokia'nın geçtigimiz günlerde açıklanan Music+ servisiyle birlikte Nokia Lumianızla müzige doyacagız gibi gözüküyor.








Zil Sesi Yaratıcı



Windows phone işletim sisteminde en çok zorluk çekilen konulardan birisi de zil sesi ayarlama işlemi.Nokia bu soruna çok güzel bir çözüm bulmuş.Nokia Zil Sesi Yaratıcı uygulamasıyla istediginiz çarkını istediginiz bölümünü Lumia telefonunuz için hazırlayabilir ve zil sesi klasörünüze kaydedebilirsiniz.Uygulamayı açınca zaten gereken yönlendirmeyi yapıyor.Öncelikle uygulama sizden bir müzik dosyası seçmenizi istiyor,ardından müzigin hangi bölümünü zil sesi yapmak istiyorsanız işaretleyip ister dinleyebilir isterseniz de dinlemeden direk olarak kaydedebillirsiniz.






Nokia Bilen Göz



Nokia Bilen Göz bir arttırılmış gerçeklik uygulamasıdır.Windowsphone'lu Lumia'nızın kamera,gps ve sensörlerini kullanarak çevrenizi keşfetmezi ve aradıgınız mekanları telefonunuzun ekranında göstererek kolayca bulmanızı saglıyor.Gps ile bulundugunuz konum saptandıktan sonra yemek,oteller,alışveriş,eglence,ulaşım gibi başlıklardan ihtiyacınıza uygun olanı seçerek telefonunuzu yatay olarak bulundugunuz cadde veya sokaga dogru tutmak yeterli.Buradan sonra arttırılmış gerçeklik özelligi devreye giriyor ve baktıgınız yöndeki mekanların isimleri sanki işyeri tabelesına bakarmışçasına telefonunuzun ekranında gözüküyor.Ekranda görülen herhangi bir mekanın üzerine tıklarsanız veri tabanında kayıtlıysa o mekanın ulaşım dahil tüm bilgilerini de görebilirsiniz.


Nokia Collections



Böyle bir inceleme hazırlayıp Nokia'nın windows phone magazasındaki Nokia Kolleksiyonlarına deginmemek olmazdı.Nokia'nın windows phone platformundaki Lumia akıllı telefon serisinin platform içinde diger markalara karşı en büyük avantajlarından birisi de şüphesiz magazadaki Nokia kolleksiyonundaki Lumialara özel oyun ve uygulamalardır.EA Games,Rovio,Gameloft gibi en büyük oyun yapımcılarıyla yapılan özel anlaşmalarla markete ilk olarak Lumialara özel gelen oyunlar ve uygulamalar bulunmakta bu oyun ve uygulamalar da dönem dönem ücretsiz yapılıyor.



Önümüzdeki günlerde Lumia 820 incelemesiyle tekrar bluşmak üzere hoşçakalın.

02-02-2013 (papakudioflu)







 
  • Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal, bulutsuzgece, kaygisiz43 ve 5 diğerleri
ecel54

ecel54

Üye
:tşk:
 
acuxx

acuxx

Üye
Eline sağlık Ali Kemal abi çok güzel olmuş
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ben bunu ingilizceye çevireyim de bu sefer de biz yabancılara kaynak olalım ;)

Ellerine sağlık abim süper olmuş
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
qwerty41

qwerty41

Üye
Konu için teşekkürler abi 820 yi bekliyoruz :alkis
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt