Bilgi: Root, Unroot ve Garanti Hk.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
everest22

everest22

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi: Root, Unroot ve Garanti Hk.
Root Garanti dişi birakir diyenlere 6 ay önce telefonumu aldim ve kisitli olduğu için rootun ne olduğunu bilmeden root yaptim sonra haporler patladi, ekran çizildi,ve buda yetmezmiş gibi titanium backupla rami boşaltmak için gereksiz ne varsa silerken mesela eposta gibi yada vodafone menu , yanliş bi dosyayi sildim 3g ayarlari silindi, internetede bağlanamiyodum, sonra garantiye vermeye karar verdim ama telefon rootluydu menüdeki birçok uygulama silinmişti, arkadaşimin evine gidip unroot yaptim, sonra telefonu garantiye verdim ,şu an ekrani haporleri değişmiş silinen herşey geri yuklenmiş olarak geri gönderildi. O yüzden hala bilmeyenler varsa ROOT Garanti Dişi birakmaz.

.Murat.

.Murat.

Üye
bu root ne işe yararki android tabletimi rootlasam ne faydası olacak

everest22

everest22

Üye
    Konu Sahibi
bu root ne işe yararki android tabletimi rootlasam ne faydası olacak

Rootun ne işe yaradiği sitede mevcutuur incelemeni tavsiye ederim >http://www.maxicep.com/android-modifikasyon-genel-destek/root-nedir-ne-ise-yarar-avantajlari-ve-dezavantajlari-nelerdir-roottan-korkanlar-buraya-689127.html<

Ancak root kisa bi biçimde anlatirsak tam sistem kontrolu sağlar belirli uygulamalar root olmadan çalişmaz root sistem üzerinde tam kontrol sağlar mesela ses seviyesi sinirlidir.ama root yapinca patlatana kadar bu sesi verebilirsin Rom kurabilirsin işlemci hizini artirabilirsin telefondaki uygulamalari sdcarda taşiyabilirsin işlemci hizini artirabilirsin bu böyle gider...

- - - Eklendi - - -

Ayni şeyi 2 kere yazmişim ya la

• Beğen
Tepkiler: .Murat.
PriZm

PriZm

Üye
Kısacası Unroot yapıldığında garanti geri geliyor.bilmeyenler için özet geçeyim.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Root garantiyi bozar, ancak unroot yaparsanız tekrar garanti kapsamına girer.

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Sizin sansiniza denk gelmis.. menude uygulamalarin olmadigini farketselerdi root-unroot yapildigini anlarlardi.. servisin ilgisizliginden ucuz yirtmissiniz.. rom yukleyip tamir edip yollamislar..

Sistem uygulamalari root yapilmadan silinmez cunku.. Ayrica unroot yaptiktan sonra garanti kesin gelir diye birsey de yok.. eger ki iz birakirsaniz yine root yaptiginiz anlasilabilir..

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
everest22

everest22

Üye
    Konu Sahibi
vallahi okadRini bilemiycem ama tel istanbula gidip 6 gunde geri geldi ama sunu bil telefonda superuser olmadigi zaman root yapildigi anlasilmiyor bnm teli gorseydn lan bunu nasi yapmislar bildigin rootlu derdin bi hard reset atip servise verdim menude 9 uygulama toplam vardi tel acilirken hata veriyodu bnm tele bile root oldugu anlasilmadiysa bidaha hic anlaslmaz off telden t9 la yazdim bunu resmen cile vektim yazarken :'(:'(:'(

calypso16

calypso16

Üye
unroot işlemini nasıl yaptın odin ile mi

everest22

everest22

Üye
    Konu Sahibi
unroot işlemini nasıl yaptın odin ile mi

Not: Elimdeki telefon modeli s5830i dir,Dosya Kendi uploadimdir.

Link :

1-İndirdiğiniz Dosyayi Hafiza Karti(Sd carda kopyalayin)
2-Telefonu Recovery Modda başlatin(Telefonu kapatip Ses açma,home,Power Tuşlarina basili tutarak açin)
3-İndirdiğiniz Unroot.zipi seçin bukadar.

calypso16

calypso16

Üye
Not: Elimdeki telefon modeli s5830i dir,Dosya Kendi uploadimdir.

Link :

1-İndirdiğiniz Dosyayi Hafiza Karti(Sd carda kopyalayin)
2-Telefonu Recovery Modda başlatin(Telefonu kapatip Ses açma,home,Power Tuşlarina basili tutarak açin)
3-İndirdiğiniz Unroot.zipi seçin bukadar.
teşekkürler s2 kullanıyorum olur mu acaba

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
S2 nin dosyası farklıdır.

KarakayA67

Benmde nexusun power tusu arizalanmsdi cihaz unlockdu aclsda kilit resmi cikiodu garantye ole vermk zorunda kaldm garanti kapsmnda yapldi smdi kilidi kapadim tkrar :D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Şanslısınız. Servis açıp soruna bakmaktansa direk bağlayıp download modda açıp cihazı kurtarmış sonra power tuşuyla ilgilenmiş olabilir.
Ancak farkedip tutanağa da geçerlerse bu durumu cihazınız imei den garanti dışı kalabilir.

ugur1000

ugur1000

Üye
arkadaşlar öncelikle merhba şunu diyim adb yani one click root gibi programlarla root yaparsanız sonra unroot yaparsanız garanti gelir ama odinle root yaparsanız sayaç atacagı için garanti dışı kalaBİLİR !!! kalır demiyorum ama sitemde ediyorum firmalara normalde root yasak değil ama firmalarada katılıyorum bilerek root yapıp sonrada overclockla işlemci yakıp telefonu yollarlar işte o zaman firma haklı ama adı üstünde android açık kaynak kodlu herşeyi yapmanız lazım normalde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt