Lumia 800 güzel telefondur. 8 mp carl zeiss lens, autofocus var flaş da dahil fotoğraf konusunda çok iyi tatmin eder. C6-01 de 8 mp ama arada baya fark var. İnternet deneyimini internet explorer ile yapar flash player yoktur html5'e önem verecekler sanırım diye cihazlar gibi. Müzik dinlemeyi severim demişsin müzik deneyiminde Dolby digital yalnızca 603/700/701/808 modellerine özeldir ancak bu modelleri zaten bi symbianlı cihazdan geçeceğin için değişiklik isteme sebebi ile tercih etmeyebilirsin. N8'de ise sadece HDMI çıkışında kullanılabiliyor. Lumia 800 Oyun konusunda şuanda zayıf ilerde de şöyle böyle olur iyi olmaz zaten çok da önem vermiyormuşsun oyuna. Ön kamerası yok çok önemliyse direk ele derim. Telefonun Tasarımı N9 tarzı güzel... işletim sistemi kullanımı kolay bir sistem olsa da C6-01'deki kadar kişiselleştirme olayı yok ama işletim sistemi videolarında gördüğün kadarıyla hoşuna gidiyorsa al derim WP8 güncellemesini alamayacak WP7.8 güncellemesinde kalacak en son. Bir de daha Lumia 800'ün gelmesine daha var diye biliyorum. Elimden geldiğince ayrıntılı yazmaya çalıştım.