LG Optimus black IMEI Değitirme ;)

Sponsorlu Bağlantılar

EmqarE

Üye
    Konu Sahibi
LG Optimus black IMEI Değitirme ;)
Arkadaşlar malum güncellemeden sonra 2.3.4'ün tam olarak bana göre olmadığına kanaat getirdim ve dış kaynaklardan edindiğim rom dosyaları ile telefonu flashladım.Bu sayede telefon tekrar eski haline yani 2.2'ye geri döndü fakat şuan imei numarası farklı gösteriyor.Servise göndermek üzereyim.Bu cihaza kendi imei numarasını nasıl tekrar girebilirim.İmei olmadığı için telefon hattıda çekmiyor.Acil yardım lazım bilenlerin veya fikri olanların paylaşmasını rica ediyorum.Saygılar..

Sorun tarafımca çözüldü ve kendi anlatımım 3. Mesajda mevcuttur. Başarılar..

technoshark

technoshark

Üye
Yaptığın işlemler ile İMEİ numarasının değişmemesi lazım :S İMEİ numarası yazdırmak vede değiştirmek basit bir işLem değil, box'la oluyor diye biliyorum.

EmqarE

Üye
    Konu Sahibi
Yaptığın işlemler ile İMEİ numarasının değişmemesi lazım :S İMEİ numarası yazdırmak vede değiştirmek basit bir işLem değil, box'la oluyor diye biliyorum.

Dediğinin aksine IMEI yazmak&değiştirmek çok kolay bir işlemmiş optimus black'te.Anlatımı aşağıdaki gibi..

İnternetten hyperterminal yazılımını indirin.Ve telefonun driverler'ını kurun.
1. Cihazı açıkken usb ile bağlayın.
2. 3845#*970# arayın
3. AP CP USB Switching -> CP USB Seçin
4. hyperterminal'i açın,COM settings'de telefonunuzla ilgili bilgileri şu şekilde girin -> LGE mobile USB ****** Port, 115200
5. hyperterminal'e AT yazın Enter'a basın eğer ok yazarsa işlem tamam devam edebilirsiniz.Hata verirse port numarasını değiştirin.
6. Bir sonraki aşama " at%imei, " yazın.Telefonunuzda o anki değiştirmek istediğiniz IMEI yazması gerekiyor.
7. Artık IMEI yazma zamanı.. " at%imei=xxxxxxxxxxxxxxx , " yazıyoruz ve enter'a basıyoruz.xxxx yazan yere olmasını istediğiniz IMEI yazın ve enter'a basın.
8. Geçmiş olsun,Cihaza reset atıp düzgün bir şekilde kullanabilirsiniz..

# ALINTI DEĞİLDİR.

ofpistan

ofpistan

Üye
eline sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş :)
"3845#*970#" koduyla test ayarlarına girdim yarım saattir karıştırıyorum :D

technoshark

technoshark

Üye
bu kadar basit yani he, vay beeee... Box'a falan ihtiyaç olmadan bu işlemin yapılması çok çok ilginç.

EmqarE

Üye
    Konu Sahibi
bu kadar basit yani he, vay beeee... Box'a falan ihtiyaç olmadan bu işlemin yapılması çok çok ilginç.

Smart Flash ile flashlama sırasında bir hata yaptım ve imei numarasına kadar herşeyi sildim.Telefon 2 gün yattı ve sürekli araştırdım.Bende box ile yapıldığını tahmin ettim ve son olarak bu yöntemi buldum.Deneme yanılma yöntemi ile yöntemin %100 başarılı olduğunu gördüm.Bu sorunla karşılaşan arkadaşlara tavsiyemdir.Flashlama sonrası imei sorunu olanların özellikle Optimus Black cihazlarda %100 olumlu sonuç alacağından eminim.

Tüm androidçilere selam olsun ;)

eline sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş :)
"3845#*970#" koduyla test ayarlarına girdim yarım saattir karıştırıyorum :D

Daha evvel smart flash ile flashlama yapmadıysan
AP CP USB Switching modülü çıkar mı bilmiyorum.Flashlanmayan bir cihazda bakmak lazım..Yok ise başka çözümler bulabiliriz.

mavicengiz

Üye
Smart Flash ile flashlama sırasında bir hata yaptım ve imei numarasına kadar herşeyi sildim.Telefon 2 gün yattı ve sürekli araştırdım.Bende box ile yapıldığını tahmin ettim ve son olarak bu yöntemi buldum.Deneme yanılma yöntemi ile yöntemin %100 başarılı olduğunu gördüm.Bu sorunla karşılaşan arkadaşlara tavsiyemdir.Flashlama sonrası imei sorunu olanların özellikle Optimus Black cihazlarda %100 olumlu sonuç alacağından eminim.

Tüm androidçilere selam olsun ;)

Daha evvel smart flash ile flashlama yapmadıysan
AP CP USB Switching modülü çıkar mı bilmiyorum.Flashlanmayan bir cihazda bakmak lazım..Yok ise başka çözümler bulabiliriz.

Bu işlem acaba Htc dede işe yararmı komutları farklımıdır ?

reductil

reductil

Üye
kardeşim telefonun kendi imei numarasının haricinde başka bir numara girebilirmiyiz kayıt yapılmamış yurt dışı cihazı için misal teşk

EmqarE

Üye
    Konu Sahibi
Bu işlem acaba Htc dede işe yararmı komutları farklımıdır ?

İşlemin HTC'de farklı olacağını sanmıyorum.Sonuçta IMEI yazma işleminin neredeyse tamamı bilgisayardaki yazılımda bitiyor.Sadece HTC'nin hidden menu kodu farklı olabilir. Araştırmanız gerekir.Bilgisayarda yaptığınız işlemlerin farklılık göstereceğini düşünmüyorum.

kardeşim telefonun kendi imei numarasının haricinde başka bir numara girebilirmiyiz kayıt yapılmamış yurt dışı cihazı için misal teşk

IMEI geçerli olmaz ise kullandığınız şebeke ne olursa olsun sinyal yollamıyor.Kayıtlı olan cihazların IMEI numaraları şebekelerde mevcut olduğu için tanıdığı IMEI numarasına sinyali gönderiyor.YASAL OLMADIĞINI baştan belirterek bu işlemin yurtdışı cihazlarında başarılı sonuçlar vereceğini söyleyebilirim.Sonuçta Türkiye cihazlarının IMEI numarasını yazmış olacaksınız cihaza ve doğal olarak şebeke onu Türkiye cihazı olarak görüp sinyal gönderecek ;)

Başınıza ilerki zamanlarda iş açmaması açısından pasaport kaydı yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim.Olası bir hırsızlık durumunda şuçlu taraf siz olmayın ;)

• Beğen
Tepkiler: reductil
reductil

reductil

Üye
çok saol kardeş resim koyabilirmisin sana zahmet

papetti

Üye
Merhaba,
Ben p970 in imei sini değiştirmek istiyorum. Sşylediklerinizin hepsi çalışıyor fakat AT yazdıktan sonra OK geliyor. at%imei yazınca Error geliyor. Nasıl düzeltebilirim acaba bunu?

rakeem

Üye
bende de olmuyo. at%imei yazdigm da imei gösteriyo ama at%imei=x,x,x,x,x,x,... yazdigim da "imei write error" gösteryo. lütfen yardim edin.

ayrica senin yazdigin dogru degilmis. at%imei=xxxxx... degilmis. dogrusu at%imei=x,x,x,x,x,x,...

hxxp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1447311

reductil

reductil

Üye
kardeş bu terminalde dediğin gibi seçenekler yok nasıl yaptın resim koy da biz de yapalım bi iyilik yapıyorsun tam yap bizde allah razı olsun diyelim

memolim83

memolim83

Üye
kardes bana mesaj geldi tel kayitli degilmis deneyip imei degistirecem evde nokia e60 var onun imeisini yapacam marketi kullanamam artik heralde ama onun cozumude black market olur.

technoshark

technoshark

Üye
kardes bana mesaj geldi tel kayitli degilmis deneyip imei degistirecem evde nokia e60 var onun imeisini yapacam marketi kullanamam artik heralde ama onun cozumude black market olur.

birebir ımei bulsan aslında çok çok iyi olurdu.

memolim83

memolim83

Üye
baglantiyi bir türlü yapamadim ya terminali kullanamadim acinca hep telefon no gir çevir cikiyor ya. Hyprterminal 7. Daha uygunu varmi acaba win 7 icin

memolim83

memolim83

Üye
driver lazim heralde anlatabilen varmı acaba

technoshark

technoshark

Üye
Driver derken, telefonun driverlerini sitesinden indirebilirsin ?

bluemagic

Üye
IMPL ERROR diye bir hata alıyorum.
AT%IMEI yazınca cihazın imeisi çıkıyor sonra aralarda virgül olacak şekilde AT%IMEI=1,1,1,1... şeklinde yazıyorum ve bu can sıkıcı hata geliyor umarım çözümü bilen vardır :(

memolim83

memolim83

Üye
aralarina virgül koyuyorum imei virite error yaziyor anlamadim

Üst Alt