Ben yeni bir android kullanıcısı olarak tecihimi Optimus black den yana kullandım. Daha öncesinde Samsung Galaxy S HTC HD HTC HD2 HTC Desire Ipone4 ve N8 telefonlarını çokça elime aldım kullanma imkanım oldu. Yani sağlam bir nokia taraftarı olarak N96 telefonumu sorunsuzca kullanıyordum bu sebepten ötürü de N8 e olan ilgim üst seviyede idi. Madem ki böyle bir konu açmışsın kendimce düşünce ve tecrübelerimi aktarayım. Bu göreceli bir kavramdır elbet kişiden kişiye değişebilir.
1. Plastikten yapılmış olması cihazın kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor elbette bunu HTC ve Samsungda da görüyoruz ve katitenin düştüğünü kimse düşünemez. Iphone ve nokia bu anlamda kaliteli gelebilir elbet ama aynı malzeme katilesi ile 4" bir ekran boyutu düşünüldüğünde ağırlığın ne derece hissedileiblir olduğu kaçınılamaz bir gerçek. LG iphne ve nokia ya göre en az hissedilebilir bir ağırlıkta. Kaldı ki 109 gr. Elinize aldığınızda hissetmiyorsunuz desem yeridir. Malesef geçen gün evimin mermer basamaklarından yaklaşık on basamak kadar yuvarlanmak zorunda kaldı çok üzüldüm tabi ama neyseki umduğum başıma gelmedi hala sağlam ve çalışıyor

Micro çizikcikler artık gözardı edilmeli bence.
2. Ekran konusunda Nova teknolojisi bildiğiniz üzere yeni bir teknoloji. Bu da hem hafiflik hem de ekran parlaklığında gözle görülür bir canlılık getiriyor. 1 hafta boyunca da screendefance kullanmadan çıplak olarak kullandım ve gerçekten çizilme sorunu yaşamadım. Genelde sağ cebimde taşırım ve mutlaka anahtar ve bozuk para olur. Sürekli dikkat etmeye çalışmama rağmen bunlar çok kez bir arada kalıyor ve çizilme yaşamadım. Tabi daha sonra ekran jelatini aldım şimdi daha güvenle cebimde anahtar ve bozukparaları umursamıyorum. Yalnız tek şikayetim HAFİFLİĞİNDEN VE İNCELİĞİNDEN ötürü arka cebime koyduğumda unutuyor olmam ve arabaya veya koltuğa falan oturduğumda kırılmasından korkmam..
3.Bence ekran konusunda önyargılı olma. Ipone GalaxyS htc ile kıyasladım hiç bir şekilde aşağı kalır yanı yok ve bu telefonları kullananlar kabulleniyorlar Nova nın daha katileli bir ekran olduğunu. Güneş ışığında mutlaka denemelisin.
4. Sar değerleri ile alakalı pek bilgi sahibi değilim ama forumda arkadaşların paylaştığı üzere korkulacak düzeyde değil. Kaldı ki bu telefon kullanmaya başladığın andan itibaren bağımlılık yapıyor

O yüzden bundan korkuyorsan sakın androidli bir tel alma. Özellikle Optimus Black.
5. Ben güncelleme yaptım ve gereksiz turkcell uygulamarı gitti ve radyom geri geldi. Hiç bir sıkıntısı yok şuan. Marketten de alabildiğine birşeyler indiyorum. X Construct oyununa deli oldum bırakamıyorum
6. Video vs. bu tarz sorunlar kullandığın bazı programlar ile giderilebiliyor. Neticede nekadar kaliteli kamera okadar şarj sömürgesi değil mi ?
7. Sesin son seviyede cızırtılı çıkması gibi bir sorun yaşamadım açıkçası ama bu telefonlar narin cihazlar öyle müzik seti kıvamı beklenemez elbet. gerçekçi olmak lazım. Zil sesi seviyesi gayet iyi ve duyulabilir seviyede. Ses yüksekliği için çin telefonları daha makul ama anladığım kadarıyla o da sana göre bir tercih değil.
8. Şarj konusunda yani abartmıyorum gerçekten sürekli kurcaladığım için diyorum 1,5 gün boyunca hiç bitmiyor. Nasıl olsa USB den şarj sayesinde bir sıkıntı yaşamıyorsun girişte evrensel olduğu için herhangi bir nokia kalbosu ile de şarj edebiliyorsun

Yani malum heryerde nokia kablosu vardır şarjım bitmeye yakın verin bi nokia kablosu neresi denk gelirse Tv den bile şarj ettim

Sıkıntı yok. Diğer tellere göre de gerçekten fark atıyor. Bu da ekranın ekonomik güç tüketmesinden ötürü sanırım.
9. Android 2.2 şuan için yeterli en azından en sorunsuz ROM lardan biri. Türkçe karakter vs. 11B yi yüklemeyi denedim ama beceremedim

Diğer romları da yükledim kaldırdım sorun yaşamadım.
Tüm gereksiz uygulamardan vs lerden kurtulmak istiyorsan
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
burada ki rom u deneyebilirsin en sade romlardan birisi ve şarj süresini oldukça uzatıyor ama ben hala standart moddayım. Marketten de olumsuz etkilenmiyorsun bu modda Nova romunda. (Link vermek yasak ise özürdilerim )
10. Açıkçası kabul etmek gerekiyor kamera iphone ve N8 kadar kaliteli olmayabilir ama gerçekçi olursak yeterli seviyede nekadar önem versenizde zaten hiç bir telefon digital camera değil. Anılarınız anlık olaylarınız rahatça yedeklenebiliyor ve bu verdiğim romda da kamera iyileştirilmiş. Konuyu okursanız ROM un birçok artısı mevcut.
Genel olarak
4" Takılma sorunu olmayan çok başarılı çalışan parlak bir ekran.
Bana göre kaliteli bir malzeme başarılı incelik, hafiflik ve dayanıklılık.
Android Froya 2.2 Hızlı stabil flash sorunu vs yaşamadım. İnternet tarayıcısı gerçekten çok hızlı daha dün iphone lu bir arkaşımla test ettik yaa ben kemal tancanın sitesine girip ayakkabıları göremiyorum dedi dur bakalım ben açayım dedim. Onun ağzından yazıyorum ;
- Uhh bu ne hızlı açıyor yaaa. Ahaa açtı siteyii benim ki niye açmıyor..
Cevap : Çünkü site Flash ile hazırlanmış
Makul değerlerde şarj tüketimi.
Çook fazla beklentisi olmayan kullanıcılar için tatminkar bir kamera.
Fiyat performans olarak bence ilk sırada. Markaya ve markanın getirdiği bazı ufak tefek ayrıcalıklar için değişilmeye yazık bir telefon.
Bu sorunlarını cevaplarken gerçekten bu telefonu kullanıyorum da işte en iyi mal benim aldığım mal mantığıyla değil. Fiyat performans oranı olarak gerçekten tercihe değer bir telefon. Ben kesinlikle ve kesinlikle pişman değilim. 3D sini bekliyorum belki ozaman vazgeçebilirim.
Dediğim gibi bir nokia hayranı olarak geçiş sürecinde kullanımında hiçbir sorun yaşamadım çok kolay bir arayüz ve rahatlık veriyor. Dokunmatik algılaması üst düzey iphone veya samsung kullananlara ve kullandığım için bana sorarsan hiç bir ekliklik bir milisaniye bile eksiklik algılamıyorum. Belki benim gözümden kaçan bazı eksileri vardır elbet ama düşünmeden alma araştırıp al derim. Zaten evkur gibi mağazalarda alıp inceleyebiliyorsun git bir gör. Plastik kasa vs. hiç dert etmeyeceksin. Mal canın yongası diyorsan temiz kullanmaya gayret ettikten sonra seni üzmeyecek için rahat olsun. Alırsan aldıysan veya başka bir tel aldıysan şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
( Belirttiğim ROM u arkadaşım Optimusa yükledi o yüzden rom hakkında kesin konuşabiliyorum. Yüklemek isteyen arkadaşlar sorun yaşarsa mesuliyet kabul etmiyorum

ama tavsiye ediyorum. )