Optimus Black kalitesiz mi? ÖNEMLİ KARŞILAŞTIRMALAR!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asdas6

Üye
    Konu Sahibi
Optimus Black kalitesiz mi? ÖNEMLİ KARŞILAŞTIRMALAR!!
Nokia n8 almıştım ama güneş ışığında arama gelirken ekranın kapanma sorunu olduğu için ayıplı maldan iade ettim. şimdi tekrar bir telefon alacağım, aynı fiyat aralığında

tekrar bir n8 alabilirim

iphone 3gs aynı fiyata gelmiş, o olabilir

ya da optimus black alabilirim ama bu telefonla ilgili bazı sorularım var:

1- plastikten yapıldığı için bana sağlam değil gibi geliyor? n8 ve iphone çelik+aliminyum kasa ama bu bildiğin plastik?
2- ekranı gorilla glass değil ve çizilmeye müsait
3- her ne kadar nova ekran iyi bir şey olarak adlandırılsa da madem bu kadar iyi, lg neden başka hiç bir modelinde kullanmadı da tekrar amoled'e döndü?
4- sar değeri aşırı yüksek
5- turkcell uygulamaları, garanti kapsamından çıkmadan bunlardan kurtulamama ve radyo açamama
6- videonun pc de basık olması (ben foto ve videoya önem veren biriym)
7- sesin son seviyede cızırtılı çıkması
8- şarzının çabuk bitmesi
9- androd 2.2 kullanması - rakipleri 2.3 de iken
10- aynı fiyattaki neo 8 mp, n8 12 mp kamera iken bunun 5 olması

bu sorularımı cevaplayan olursa sevinirim. benim için kamera, video kalitesi, film seyredebilmek, ekranın güzelliği, ve cihazın dayanıklılığı önemli. optimus black güzel bir cihaz gibi ama sağlam değil glaiba

nalcam22

nalcam22

Üye
megapiskele bakma se 5mp kameralı telleri n8 i eziyior kamerada

asdas6

Üye
    Konu Sahibi
ya şimdi o işi geçelim, fotografçılıkla uğraşıyorum, galaxy s2, iphone 4 ve n8 kamera ve vidoe çekimlerini karşılaştırmıştım, n8 gözle görülür şekilde daha iyi. ama bunu konuşmaya gerek yok, daha çok optimusun kasa, ekran kalitesi ile ilgili bilgiler verir misini?

fireman87

fireman87

Üye
Vallahi LG nokia'nında ekranını ürettiğini iyi biliyorum, o yüzden ekran açısından black'in ekranının dediğin gibi kalitesiz bişey olmadığını sanıyorum.. Kasasına gelicek olursak evet sert plastikten ama düşünce kırılmaz heralde onuda düşünmüşlerdir elbet.. 2.2 froyo'dan 2.3'e geçememelerinin sebepleride 2.3'teki bugların ve güncellemeleri sağlamak için tam senkronize edilmesi diye açıklama okumuştum, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem tabi..

asdas6

Üye
    Konu Sahibi
nokinin ekranını corning üretiyor. gorilla glass kullanıyorlar. aynı şekilde samsungda da gorilla glass var. ama lg de yok ve ekranı çizilmeye müsait :S

fireman87

fireman87

Üye
nokinin ekranını corning üretiyor. gorilla glass kullanıyorlar. aynı şekilde samsungda da gorilla glass var. ama lg de yok ve ekranı çizilmeye müsait :S

Ben bu zamana kadar çizilen görmedim, görürsem söylerim sana.. Yani ekranını çizmek için uğrasmak lazım biraz :)

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
Kingmortall

Kingmortall

Üye

ozaman jiletinli kullanırsın :oke:

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
franzliszt

franzliszt

Üye

n8 imi eziyor ? hangi roman bu gidip alalım kitabın ismini verde . n8 inanaılmaz kaliteli çekiyor ne sony ne başka marka dinlemez kullandım kendimde iyi bir foto meraklısıyım pro alpha sony makinem var . halen resimleri ve özellikle n8 in video kalitesi çok yüksektir bu alanda rakibi yok.

• Beğen
Tepkiler: 4PuNiSHeR
_ardaa

_ardaa

Üye
Foto video önemliyse n8 en mantıklısı bence, Anna'da geldi üstüne Belle sızdırıldı insanlar Belle yüklemeye başladı, ama sar konusunda Optimus Black ile aralarında çok fazla fark yok, Optimus Black 1.27w/kg, N8 1.02 w/kg.

franzliszt

franzliszt

Üye
lg için yorum yapamam kullananlar beğeniyor onlar yazar, ama ben dış sağlamlığa artı kalteye önem veririm n8 bu anlamda çok güzeldi ama programsal olarak güçlü bir cihaz değil en azından senin beklentine göre . lg den gövde ve kamera olarak çok daha iyi olduğu bariz ama lg android ve onunda kendine has özellikleri var , bence fiziksel olarak n8 daha sağlam .

• Beğen
Tepkiler: technoshark
Masha

Masha

Üye
Ben Optimus Black Kullanıyorum. Kesinlikle pisman olmadım. Sorularının cevaplarını vermeye çalışıcam şimdi.

1- plastikten yapıldığı için bana sağlam değil gibi geliyor? n8 ve iphone çelik+aliminyum kasa ama bu bildiğin plastik?
Cevap: Nerdeyse bütün smartphone'lar plastik ve dikkat edilmedikten sürece tabiki sorun yaşarsın. Düşürmek için almıyorsun kullanmak için alıyorsun. Ayrıca iyi tarafından düşün mat kasa olduğu için parmak izlerinden kurtuluyorsun. :)
2- ekranı gorilla glass değil ve çizilmeye müsait
Cevap: evet çizilmeye müsait ben gittim 2 tane koruyucu stiker aldım 4 lira :) bayağı sert ve ince bir plastik.
3- her ne kadar nova ekran iyi bir şey olarak adlandırılsa da madem bu kadar iyi, lg neden başka hiç bir modelinde kullanmadı da tekrar amoled'e döndü?
Cevap: Buda onların satış politikası
4- sar değeri aşırı yüksek
Cevap:Sanırım 1.27 olması gerek .Gayet düşük . 2 den sonrakiler yüksek oluyor.
5- turkcell uygulamaları, garanti kapsamından çıkmadan bunlardan kurtulamama ve radyo açamama
Cevap: Bu konuda bişey diyemem.Ben Saturn'den aldım.
6- videonun pc de basık olması (ben foto ve videoya önem veren biriym)
Cevap:Video konusunda değilde Fotolar gayet net çıkıyor. Parlak ve canlı. burdaki konu senden kaynaklanıyor sanırsam.Pek teknık ozellıklerı bılmem ama :)
7- sesin son seviyede cızırtılı çıkması
Cevap: Hayır bende gayet net ve iyi çıkıyor.
8- şarzının çabuk bitmesi
Cevap: Uygulama ve oyunları gereksiz olanları kapatırsan sorun kalmaz. Bende 3 günü buldu.
9- androd 2.2 kullanması - rakipleri 2.3 de iken
Cevap: Android 2.2 Froyo işletim sistemi mevcut. Ağustos sonlarında 2.3 güncelleme bekleniyor.
10- aynı fiyattaki neo 8 mp, n8 12 mp kamera iken bunun 5 olması
Cevap: Fotoğraf makinesi değil telefon kullanacaksın. ;)
Bu Teknoloji olayından pek anlamam ama kullandığım telefondan az bişey anlarım :)
Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Ocean258 ve Elektr0

nonamex

Üye
1) Sağlamlık konusunda bir sıkıntısı yok Optimus Black'in, ele oturuşu güzel ve hafifte. N8'in alüminyum kasasına güvenecek olursan sana ezik ve göçükleri gösterebilirim.

2)Ekranı gorilla glass değil ama aynı cepte anahtar, bozuk parayla beraber taşıma testlerinden geçti :ehe Alacaksanız ve içiniz rahat olmasını istiyorsanız tabi ki bir ekran koruyucu alın.

3)LG amoled kullanmıyor ki. Optimus 3D , 3D video çekyior, Optimus 2X çift çekirdekli Optimus Black Nova display. Her telefon kendi alanında bir ilk.

4) 2 aydır Optimus Black + N8 kullanıyorum daha kanser olmadım

5)Orası öyle, garanti kapsamına alabilmek için Türkiye Romunu tekrar flash atabilirsiniz.

6) O sorun düzeltildi ama daha düzeltilen sürümlerinden biri Türkiye için çıkmadı. (Romlar V10A V10B V10C V10D.. diye gidiyor, V10C romlarında düzeltildi, fakat daha V10C Türkiye için çıkmadı henüz)

7)Ses gayet iyi, içinden çıkan kulaklık ultra dandik o ayrı.

8)Hangi akıllı telefonun şarjı çok iyi gidiyor ki ?

9)2.3 çıkacak yakında.

10)Neo'nun fiziksel tuşları bozulmaya müsait geldi. Ayrıca Neo N8'den feci şekilde tokat yiyor kamera konusunda.

Optimus Black kamera konusunda sizi mutlu etmeyebilir bunu da belirteyim.

Ocean258

Ocean258

Üye
2 bucuk aydır kullanıyorum en ufak bı sıkıntı yasamadım ne tasarım olarak nede dıger konularda. ekran kalıtesı parlaklıgı ve şarj suresı en cok begendıgım ozellıklerı.. 3 g gorusme cok yapıosan on kamerası 2.0 mp.. cok ıse yarıo buda.. android 2.2 froyo yuklu oldugunda uygulama ve oyundada sıkıntı yasamıyorsun.. fıyatına gore en ıyı telefonlardan bırtanesı bence.. tavsıye ederm hocam ben cok memnunum

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Optimus fiyatına göre çok iyi özellikler sunan bir telefon.Kastettigin kalitesizlik peroformanstan yana degildir olamaz zaten.
Dıs malzemeleri hakkında bilgim var ama saglamlıgından falan emin degilim hiç düsürmedim konusamam.
N8 performansı iyi düzeyde ayrıca telefonu geri verdigini yazmıssın ama o sorun degil ayıplı mal ile alakası yok ısık sensörü ekranın rahat okunabilmesi için gün ısıgında ekranın parlaklıgına kumanda ediyor.N8'in dıs malzemesi ve ekranı çok kaliteli,kalite bakımından önde oldugunu söyleyebilirim rahatlıkla.Düsürdügünde N8 ezilirken çizilirken, optimus black veya baska bir telefon ne hale gelir bilemem.Ama malzeme kalitesi açısında n8 kesinlikle çok çok üstün.
Amoled ekranın daha iyi oldugunu düsünüyorum canlılık ve renk dolgunlugu açısından.

Bide bu çocuk çok güldürüyo beni.

nonamex

Üye
Optimus fiyatına göre çok iyi özellikler sunan bir telefon.Kastettigin kalitesizlik peroformanstan yana degildir olamaz zaten.
Dıs malzemeleri hakkında bilgim var ama saglamlıgından falan emin degilim hiç düsürmedim konusamam.
N8 performansı iyi düzeyde ayrıca telefonu geri verdigini yazmıssın ama o sorun degil ayıplı mal ile alakası yok ısık sensörü ekranın rahat okunabilmesi için gün ısıgında ekranın parlaklıgına kumanda ediyor.N8'in dıs malzemesi ve ekranı çok kaliteli,kalite bakımından önde oldugunu söyleyebilirim rahatlıkla.Düsürdügünde N8 ezilirken çizilirken, optimus black veya baska bir telefon ne hale gelir bilemem.Ama malzeme kalitesi açısında n8 kesinlikle çok çok üstün.
Amoled ekranın daha iyi oldugunu düsünüyorum canlılık ve renk dolgunlugu açısından.

Bide bu çocuk çok güldürüyo beni.

Renklerde gerçekçilikte N8 daha iyi gibi, ama renklerde canlılık olsun , parlaklık olsun Optimus Black öne çıkıyor.

technoshark

technoshark

Üye
Optimus Black nasıl kalitesiz olur arkadaşım, üründe dünyada ilk defa kullanılan nova display özelliği var. sonrasında tasarımıyla göz kamaştıran bir yapısı var.bana göre en iyi smartphone , eğer ki smartphone almak istiyorsan düşünüyorsan tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Ocean258
61semih

61semih

Üye
bosver arkadasım al bır n8

Elektr0

Elektr0

Üye
1.Özgül Soğurma Oranı (SAR) değeri 2.0 W/kg seviyesinin üzerindeki mobil aygıtların satışı yapılamaz...(black'ın piyasada olması onun SAR değerinin yüksek olmadığını gösteriyor.)
2.Aygıtlar , bir sinyali en yakın baz istasyonuna iletmeye yetecek kadar RF enerjisi yayacak şekilde tasarlandığından,normal kullanımda gerçek SAR değerleri , testler sırasındaki SAR değerlerinden çok daha altında olacaktır...
3.Notebook kasaları sence çelik&aliminyun Mu yoksa Sert plastikmi Eğer Notebook kasaLarını incelediysen Ne kadar kaliteli olduklarını anlarsın..( telefonu hor kullanırsan çelik Bile dayanmaz..+ olarak Sen beğenmediysen N8'i alabilirsin... )
4.Ekran konusunda ben telefonun ekranını çizmeye kalkarsam eğer GoriLLa Glas ekranı bile çizerim...:ehe ekran konusunda rakiplerine meydan okur ve üfler...
5.(2.2) olarak gelmesi rakiplerinden önce çıktığı içindir ... Neo 2.3 geliyorsa bilki bunun nedeni daha yeni çıktıği içindir. daha ne oldu çıkaLı.. Black içinde gücelleme gelecektir...
6.Kamera 5megaPixeL GüzeL yeterLi bir kameradır..Ama senin işin kamera ise N8 daha mantıkLı olur...

• Beğen
Tepkiler: fireman87
Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
1.Özgül Soğurma Oranı (SAR) değeri 2.0 W/kg seviyesinin üzerindeki mobil aygıtların satışı yapılamaz...(black'ın piyasada olması onun SAR değerinin yüksek olmadığını gösteriyor.)
2.Aygıtlar , bir sinyali en yakın baz istasyonuna iletmeye yetecek kadar RF enerjisi yayacak şekilde tasarlandığından,normal kullanımda gerçek SAR değerleri , testler sırasındaki SAR değerlerinden çok daha altında olacaktır...
3.Notebook kasaları sence çelik&aliminyun Mu yoksa Sert plastikmi Eğer Notebook kasaLarını incelediysen Ne kadar kaliteli olduklarını anlarsın..( telefonu hor kullanırsan çelik Bile dayanmaz..+ olarak Sen beğenmediysen N8'i alabilirsin... )
4.Ekran konusunda ben telefonun ekranını çizmeye kalkarsam eğer GoriLLa Glas ekranı bile çizerim...:ehe ekran konusunda rakiplerine meydan okur ve üfler...
5.(2.2) olarak gelmesi rakiplerinden önce çıktığı içindir ... Neo 2.3 geliyorsa bilki bunun nedeni daha yeni çıktıği içindir. daha ne oldu çıkaLı.. Black içinde gücelleme gelecektir...
6.Kamera 5megaPixeL GüzeL yeterLi bir kameradır..Ama senin işin kamera ise N8 daha mantıkLı olur...

Yazdıkların dogru black güzel cihaz fiyatına göre de harika.Sar degeri 2'ye göre sadece amerika da falan kıyaslanıyor.Avrupada 1'in üzeri tehlikeli.Ki söyle bir gerçek var LG genel anlamda cihazlarının sar degerinin yüksek oldugu bir firma.Ama tabi senin kıyasına göre normal.
Gorilla ekranı çizebilmek için psikopat olmak gerekli bu arada. 1:20'ye dikkat..

[video=youtube;aVxj6gRYwS0]http://www.youtube.com/watch?v=aVxj6gRYwS0[/video]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt