Ev Ekarani Ayari ve Widgets Ekleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ЯReiS

ЯReiS

Üye
Ev Ekarani Ayari ve Widgets Ekleme
Arakadaslar asagidaki resimlere bakarak:

1.resimde ilk ekranin telefonu acincaki goruntusu ve gordugunuz gibi sadece duvar kagidi var baska hic bir sey yok..bu her formattan sonra ayni olacak sekilde ayarlanmis.
2.resimdede ikinci ekrandaki eklenmis widgetler ve konumlari ayarlanmis..bu ayarlar icin benim duzenlemem gereken dosya \private\200159C0\install\view\hsps\00\viewconfiguration.xml dir.Iste sorun burda .xml uzantili dosyaya resim 2 de goruldugu gibi kisa yol veya widget ekleyebilirim..yardim ederseniz minnattar olurum..tesekkur ederim..

xml konusunda bilgim yok..onun icin yardimci programlarla o dosyayi actim ama anlamadim konuyu sizlere danismaya karar verdim..Lutfen cevaplarinizi bekliyorum..ben N8 icin yapmaya calisiyorum.

Bu arada Herkesin Yeni yilini kutlar Saglikli bir 2012 dilerim..

OzGuRKnowN

Üye
Note Pad ile Açıp Uid Kodlarını bulduğun veya bildiğin widgetleri Bu dediğin .xml dosyalara ekleyip Telefonu o widgetlerle açmayı sağlayabiliyorsun diye Biliyorum.. Çok açıklayıcı oLdumu onu bilemiyorum ama :)

• Beğen
Tepkiler: ЯReiS
ЯReiS

ЯReiS

Üye
Ozgur tesekkur cevabin icin..onu anladim .xml wordpad ile acacam uid leri eklicem (butun uidler var bende) ama.. mesela senin cfw nin 2. ekrani

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
<control>
<settings><!-- Wallpaper settings -->
<item id="wallpaper" name="">
<property name="path" value="z:\data\backgrounds\N8-2.jpg"/>
</item>
</settings>
<plugins>
<!-- Widget instance: Music Player Widget -->
<plugin uid="0x10207c18" locking_status="none">
<initial_private_settings>
<private_settings>
<item id="portrait_position">
<property name="x" value="0"/>
<property name="y" value="1"/>
</item>
<item id="landscape_position">
<property name="y" value="0"/>
</item>
</private_settings>
</initial_private_settings>
<initial_settings>
<settings></settings>
</initial_settings>
</plugin>
<!-- Widget instance: Radio widget -->
<plugin uid="0x2003482f" locking_status="none">
<private_settings>
<property name="y" value="7"/>
</item>
<property name="x" value="8"/>
</item>
</private_settings>
<initial_settings>
<settings></settings>
</initial_settings>
</plugin>
<!-- Widget instance: Search widget -->
<plugin uid="0x2000e558" locking_status="none">
<private_settings>
<property name="y" value="9"/>
</item>
<property name="x" value="8"/>
<property name="y" value="2"/>
</item>
</private_settings>
<initial_settings>
<settings></settings>
</initial_settings>
</plugin>
</plugins>
</control>
</configuration>

benim sorum o script leri nerden bulup eklicez (her widgets icin kisayol icin ayri galiba uid ler var) ben bunu anlamadim? bos bir ekrana ekledigimiz dusunursek mesela?

OzGuRKnowN

Üye
<configuration>
<control>
<settings><!-- Wallpaper settings -->
<item id="wallpaper" name="">
<property name="path" value="z:\data\backgrounds\N8-2.jpg"/>
</item>
</settings>
<plugins>
<!-- Widget instance: Burası -->
<plugin uid="Burası" locking_status="none">
<private_settings>
<property name="y" value="1"/>
</item>
</item>
</private_settings>
<initial_settings>
<settings></settings>
</initial_settings>
</plugin>

kalın yazıyla gösterdiğim yerleri değiştirmen yeterli olucak gerisi pozisyon ayarı ekran dönünce nerde olacak veya ekran dikken nerde olacağı gibi pek de önemli yerler değil yani. Widgetlerdeki isim çok önemli ama. Music Widgetse Türkçeside var diye Müzik olarak eklersen olmayacaktır..

• Beğen
ЯReiS

ЯReiS

Üye
ozgur yine tesekkur ederim..onlari anladim benim sorum o degil konu cok karisik gibi anlatmasi bile zor geliyo..

Ben diyorum ki (1.resimdeki gibi mesela) bir ekrana wallpaper i sectikten sonra altina o kodlari(widgets ismini yazdiktan sonraki kodlar) nasil akleyecegim?bi turlu olmadi..(kopyala yapistir yapiyorum olmuyor dosya ayarlarini salt okunur yapiyor ve komple bozuyor) onlari bir koyabilsen ayarlari tamam..

• Beğen
Tepkiler: OzGuRKnowN

OzGuRKnowN

Üye
ozgur yine tesekkur ederim..onlari anladim benim sorum o degil konu cok karisik gibi anlatmasi bile zor geliyo..

Ben diyorum ki (1.resimdeki gibi mesela) bir ekrana wallpaper i sectikten sonra altina o kodlari(widgets ismini yazdiktan sonraki kodlar) nasil akleyecegim?bi turlu olmadi..(kopyala yapistir yapiyorum olmuyor dosya ayarlarini salt okunur yapiyor ve komple bozuyor) onlari bir koyabilsen ayarlari tamam..

Valla ben pek bişey anlamadım kardeşim kafam mı durdu yoksa gerçekten çokmu karışık..

• Beğen
ЯReiS

ЯReiS

Üye
abi sole soruyum telefonun 1.ekrani bos gelecek ilk acilista..(seninkinde oyle ayarli) sadece wallpaper var..yani dosyayi acinca goruntu

-<configuration> -<control> -<settings>
<!-- Wallpaper settings -->
-<item name="" id="wallpaper"> <property name="path" value="z:\data\backgrounds\N8-1.jpg"/> </item> </settings> <plugins> </plugins> </control> </configuration>

baska bir sey yok sadece wallpaper olacak..simdi ben buraya widgwets eklemek istiyorum..o widgets kodlarini sayfanin altina nasil ekliyecegim? ki su sekilde olsun;

<!-- Wallpaper settings -->
-<item name="" id="wallpaper"> <property name="path" value="c:\data\prebuiltmedia\images\backgrounds\Parrot.jpg"/> </item> </settings> -<plugins>
<!-- Widget instance: Digital clock -->
-<plugin locking_status="none" uid="0x2003489e"> -<initial_private_settings> -<private_settings> -<item id="portrait_position"> <property name="x" value="0"/> <property name="y" value="1"/> </item> -<item id="landscape_position"> <property name="x" value="0"/> <property name="y" value="0"/> </item> </private_settings> </initial_private_settings> -<initial_settings> <settings/> </initial_settings> </plugin>

xml dosyasina bunlar nasil eklenecek

----------Eklendi @ 19:47:30 ---------- Yazıldı @ 19:44:42 ----------

illaki bir yolu var ama nasil..anlayamadim xml bilgisi lazim galiba..cunki 4 ekran var diyelim her ekrana ayri wallpaper,ayri widgets eklemek mumkun ama cfw de nasil modifiye ediliyor..

KO9

KO9

Üye
sen kafandakilerin hepsini buraya yazmadan sormuşsun sana şuan anca senin kafanda bi adam yardımcı olur sorundan bişey anlaşılmıyor. Yani anlaşılıyor mesela ben xmlyi nasıl editleyip kaydediceğini mrk ettiğini anladım ki bunu yapıyorsun zaten ;) yapamamışsan eğer ki notepadde kopyalayıp yapıştırdıktan sonra save as'dab dosya türü all files olacak şekilde yine .xml olarak kaydedebilirsin :)))) gerçi sorun bu değil ama hadi neyse :)

ЯReiS

ЯReiS

Üye
sen kafandakilerin hepsini buraya yazmadan sormuşsun sana şuan anca senin kafanda bi adam yardımcı olur sorundan bişey anlaşılmıyor. Yani anlaşılıyor mesela ben xmlyi nasıl editleyip kaydediceğini mrk ettiğini anladım ki bunu yapıyorsun zaten ;) yapamamışsan eğer ki notepadde kopyalayıp yapıştırdıktan sonra save as'dab dosya türü all files olacak şekilde yine .xml olarak kaydedebilirsin :)))) gerçi sorun bu değil ama hadi neyse :)

Kardesim sagol cevap icin ama ben sizin dediginiz gibi yaptim..orjinal xml dosyasina yapmak istedigim widgetslerin scriptlerini kopyalayip yapistirdim ve save as diyip kaydettim(save as diyip kaydettikten sonra dosyadaki diger ayarlarida bozuyor)..bu seferde ekranda(telefon ekraninda kurduktan sonra) hic bir sey gozukmedi yani o scriptleri xml ye baska sekilde eklemek lazim ama ben onu bulamadim iste..belki bir program ile olabilir (xml edit diye bir program denedim isin gercegi hic bi sey anlamadim)

OzGuRKnowN

Üye

Kardesim sagol cevap icin ama ben sizin dediginiz gibi yaptim..orjinal xml dosyasina yapmak istedigim widgetslerin scriptlerini kopyalayip yapistirdim ve save as diyip kaydettim(save as diyip kaydettikten sonra dosyadaki diger ayarlarida bozuyor)..bu seferde ekranda(telefon ekraninda kurduktan sonra) hic bir sey gozukmedi yani o scriptleri xml ye baska sekilde eklemek lazim ama ben onu bulamadim iste..belki bir program ile olabilir (xml edit diye bir program denedim isin gercegi hic bi sey anlamadim)

BEN ARaştırmadayım Kardeşim haber vericem sana..

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt