C7 Anna Şarj Problemimi Çözdüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheMadness

TheMadness

Üye
Güç tasarrufundan daha çok özelliği var

cardanadam

cardanadam

Üye
Bir nevi güç tasarrufuna geçiriyor yani telefonu, ben aradaki farkı anlayamadım (Ha güç tasarufu Ha program.) ama teşekkürler yinede.Bazen ilgili olmakta yetebilmeli...:good:

arkadaşım burdakileri yap sonuca bak http://www.maxicep.com/symbian-3-genel/sarj-sorununa-care-buldum-etkili-550590-yeni-mesaj.html

gkyrn

gkyrn

Üye
arkadaşlar bu şarj sorunu için önerilen yöntemlerden *#7370# ve *#7780# i yapmakla telefonumuzun tüm kişisel ayarlarını kaybedip bazı sorunlar yaşıyruz değil mi? ovi mağaza qt sorunları gibi ya da başka sorunlar. ovi suitten tüm telin yedeğini alıp bu işlmleri uyguladıktan sonra yedeğimizi tekrar telefona yüklesek kişisel ayarlarımız kurduğumuz programlar aynı şeklde kullanılır mı? ya da yine uygulama yüklenememe sorunları ovi mağaza sorunları yaşar mıyız?
telefonumda şu an hiç bir sorun yok belli bir düzene soktum sayılır yani anna yükledikten sonra.şarjım da günlük 100 150 mesaj alma ve gönderme ,toplam 15 20 dk video izleme foto bakma , toplam 15 20 dk internet, mail, ovi mağaza ,harita kullanımı ,ortlama en fazla gnlk 5 10 dk görüşme sonucunda 2 gün gidiyor.sizce ne yapmalıyım??
sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim yeni konu açmak istemedim..şimdiden herkese teşekkürler...

TheMadness

TheMadness

Üye
En iyisi çekin hard formatı D'yi biçimlendirin TÜM dosyalarla flash atın daha sağlıklı bir sistem olur bende temiz belle var.

----------Eklendi @ 19:56:08 ---------- Yazıldı @ 19:53:32 ----------

Cfw falan kullanmayın sisteme ağırlık yapacak uygulamalardan kaçının şarj sorununuz olmaz.

KadirCakir

Üye
Bu özelliklte kastettiği nedir yani biz neyi kapatmış oluyoruz?

TheMadness

TheMadness

Üye
Gereksiz olan her şeyi kapatıyorsun ;)

mezoart

mezoart

Üye
arkadaşım burdakileri yap sonuca bak http://www.maxicep.com/symbian-3-genel/sarj-sorununa-care-buldum-etkili-550590-yeni-mesaj.html
Teşekkürler, dediklerini uyguladım.Bir dakika bile uzatsa şarjımızı işe yaramış demektir.İlgin için sağolasın ve duyarlılığın için...

musti423

Üye
Symbian Anna Şarj Problemi Çekenler
Cihaza artık gönül rahatlığıyla Anna’yı yükleyin.
Ben neler yaptım anlatayım:
Kaç defa phoenix ile firmware attım bilmiyorum ama yine olmadı yine olmadı. En son Resetleme sorununu giderdim ama şarjı ilk 8 saat boyunca 7 kademede duruyor, sonra sırayla tık tık düşmeye başlıyor. Benim kullanmama göre 12-15 saat arası değişiyordu.
Tekrardan bazı forumlarda yazanlar yapmaya karar verdim, pek ümidim yoktu ama deneyeyim dedim yinede.
1- Micro SD karta Tlf.dan yedek aldım. ( Menu-uygulamalar-ofis-dosya yöneticisi- yedekleme.)
2- Usb den pc ye Depolama modunda bağlayıp, Images – Sounds – Videos klasörlerini yedek aldım. Başka bir şey kopyalamayın.
3- Micro SD hafıza kartını çıkartın.
4- *#7370# ile Reset attım. (2-3 dakika falan beyaz ekranda bekletiyor)
5- Tlf. Açıldı ve Nokia ovi hesabıyla cihazı etkinleştirdim.
6- Hemen ardından. Mass Memory ye Format attım.
7- *#7780# ile Fabrika ayalarına geri döndüm.
8- Menu – Uygulamalar – Bul linkine tıkladım seçenekler – Ayarlar ve her iki şıkkı kapalı moduna getirip, Geri ve seçenekler çıkış.
9- Uygulamalar içerisinde Yazılım güncelleme tıkladım ve oradaki Anna güncellemesini – Ovi mağaza - sosyal yazan güncellemeleri yaptım.
10- Uygulamalar içerisinde Ofis – intranet giriş yaptım. Seçenekler Ayarlar Bağlantıda webi açı Kapalı modunda ve seçenekler Gelişmiş Ayarlar TLS ve NTLM v1.0 var her ikisini de Kapalı moda getirdim. Seçenekler ve çıkış. Ofis içerisinde communicator açtım. Genel sayfasına geldim, ne varsa kapalı moda getirdim sadece Pil tasarruf modunu Açık bıraktım. Sonra çıkış yaptım.
11- Menu – Haritalara giriş yaparak Ovi haritaları ayarlar internet çevrimiçi, sonra navigasyon ve Türkçe Kadın yüklemesi yaptım. Daha sonra ana menüde güncelle tıklayarak, harita yükle Asya – Türkiye Haritası 160Mb olarak haritayı da güncelledim. (Bu isteğe bağlı bir şey, ben kullanıyorum)
12- Sonra Ovi Mağazayı açtım kendi hesabımda bulunan Qtorch (Ekran feneri) ve Weather (Hava durumu) yüklemesini yaptım. (isteğe bağlı)
13- Micro SD hafıza kartındaki özel belgelerinizi pc ye yedekleyin ve kartın içinde görmediğiniz F:\Backup klasörünü de yedekleyin. Sonra karta format atın. Tekrar backup klasörü yerine koyun ve resim ve videolarınızı geri yükleyin ve kartı tlf.a takın.
14- Yedekleme ayarlarından seçenekler geri yükle, Rehber – Mesajlar – Ajanda – Yer imlerini geri yükleyin, (Bana lazım olanlar bunlardı). Tlf kapanıp açılacak.
15- Sonra tlf.u kendiniz nasıl ayarlıyorsanız öyle ayar edin, tercihler, temalar, arama ayarları vs. ( ben şimdilik temaya bişe yüklemedim, Midnight Black teması aktif. Sadece masaüstüne resim koydum o kadar.
16- Usb den tlf.u depolama olarak tekrar bağlayın ve sadece images, sounds, videos klasörlerindeki resim ıvır zıvırlarınızı geri yükleyin.

İşlem bu kadar. Tlf da 3 tane masaüstü olduğunu biliyorsunuz zaten. Bütün ekranlarda 5 saniye bekleyin. Bunu niye mi yapıyoruz? Tlf reset attığında bu masaüstüne tekrar geldiğinizde kısayollar yeniden şekilleniyor, eğer tuş kilidini açtığınızda bu masaüstündekiler şekillerini koruyorsa reset atmamıştır. Eğer yeniden şekil alıyorsa tlf reset atmış demektir.
Ben de bu konuda forum sitelerinden tutunda Nokia müş.hizm. lerine kadar her yere başvurdum ama bu sorun çok yeni olduğu için henüz kimse ne yapacağını bilmemektedir. Ben çok uğraştım ve sonunda başardım. Gece saat 12 ye yakındı tlf şarjı 2 çizgi (%20) seviyesindeydi, sabah 10da şarjı 1 kademeye düştü. 1 saatlik bekleme süresinden sonra 1nci kademede iken 35dk lık konuşma sırasında kapandı.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir, kendinize iyi bakın, yapamazsanız da sinirlenmeyin, söylediğim cümleleri güzelce okuyarak ve sizden daha iyi bilen bir kişiyle beraber yapın. Bu işlemler için ortalama süreniz 1- 1.5 saat arası.
işlemleri yapabilen arkadaşlar bana e-mail ile bilgi verebilirlerse sevinirim.
[email protected]

----------Eklendi @ 23:43:35 ---------- Yazıldı @ 23:41:39 ----------

arkadaşlar bu şarj sorunu için önerilen yöntemlerden *#7370# ve *#7780# i yapmakla telefonumuzun tüm kişisel ayarlarını kaybedip bazı sorunlar yaşıyruz değil mi? ovi mağaza qt sorunları gibi ya da başka sorunlar. ovi suitten tüm telin yedeğini alıp bu işlmleri uyguladıktan sonra yedeğimizi tekrar telefona yüklesek kişisel ayarlarımız kurduğumuz programlar aynı şeklde kullanılır mı? ya da yine uygulama yüklenememe sorunları ovi mağaza sorunları yaşar mıyız?
telefonumda şu an hiç bir sorun yok belli bir düzene soktum sayılır yani anna yükledikten sonra.şarjım da günlük 100 150 mesaj alma ve gönderme ,toplam 15 20 dk video izleme foto bakma , toplam 15 20 dk internet, mail, ovi mağaza ,harita kullanımı ,ortlama en fazla gnlk 5 10 dk görüşme sonucunda 2 gün gidiyor.sizce ne yapmalıyım??
sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim yeni konu açmak istemedim..şimdiden herkese teşekkürler...
kardeş senin tlf da sıkıntı yok. ben hiçbirşey yapmazken 12 saatte bitiyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt