C6-00, C5-03, 5230, 5235, 5250, N97 mini Güncelleniyor! [29/06/2011]

Sponsorlu Bağlantılar

nice_legend

nice_legend

Üye
Orjinal yazılımda N-Gage bulunmuyor. Telefonunu hacklemen gerekiyor, ekran da 4:3 boyutlarında görünüyor. Denemedim mi sandın sen yoksa? Telefonda N-Gage, Windows, Amiga Workbench gibi şeyleri denedim. Sen de denemişsindir büyük ihtimalle. Ayrıca, N97 ile birlikte geliyor.

Orjinal yazılımda ana ekran kişiselleştirilemiyor, CFW atman gerekir. Bu birçok kişinin istediği bir şey, bu nedenle de rağbet görüyordu; ta ki N8 gibi S^3 telefonlar çıkana kadar. Şimdi PHNT 3 ana ekranlı CFW modu çıkartmaya hazırlanıyor :)

N97 SDK'sı ayrı. 5800, S60 SDK'sını kullanır. N97 SDK'sı daha gelişmiştir. Daha güzel oyunlar çıkabilir.

Ben sana 3D motoru yok demedim. Oyunlar oynanmıyor da demedim. Bazı oyunlar yalnızca N97'de oynanıyor dedim, örneğini de verdim. Sen yanlış tarafından anlamışsın, o senin sorunun. Beni alakadar etmiyor. Bana karşı hemen cevap yazmaya kalkmadan önce adam gibi okuyup adam gibi araştırsan öğrenirdin. Space Impact: Meteor Shield oyununu ele alalım. Düzgünce oynayamazsın, ama nedeni 3D olması değil; DİJİTAL PUSULA'NIN N97'DE BULUNUP 5800 GİBİLERİNDE BULUNMAMASI! Anladın mı şimdi?

----------Eklendi @ 19:09:03 ---------- Yazıldı @ 19:08:27 ----------

Ben bir Nokia geliştiricisiyim :) Sen değilsin. Aramızdaki fark bu. Fark ettiğine sevindim, ben kendimi öven bir tipim. Ben böyleyim, çünkü kendimi öveceğim uğraşlarım var. Örneğin bu forumda sayılıdır böyle uğraşları olan. Buraya birkaç uygulama göndermiştim, ama adımı belli etmedim. Biraz grafikerlik yaptım; yabancılardan teklif aldım. Bir örnek de Sevimlibrad adlı bir üye. O da iyi işler çıkarıyor...

way anasını nokia geliştirici derken n97yi nokiadan saymıuorsun sanırım çifte standart yaptığına göre.ayrıca burası bi paylaşım sitesi paylaştıklarından sonra kendini övüp başkasını küçük görüyorsun o da karakter meselesi ki senin yaptığın züğürt tesellisi :) bana teklifler geldi demekle olmuyor bu işler bırak başkası övsün seni daha makbule geçer ;) o diğer üye eminim senin gibi övmüyordur kendini..neyse kendimi överim diyen biriyle zaten bişey konuşamazsın bu konuyu da burda kapatıyorum..

Del Rey

Del Rey

Üye
oynanamıyan iki tane oyunuda oynamıyı ver sende :) niye kastın kendini bukadar anlamadım

----------Eklendi @ 19:16:51 ---------- Yazıldı @ 19:13:18 ----------

bu arada terbiyeli ol az biraz karşında çocuk yok 33 yasında bıri var ben sana hakaret etmedim sende etmeden yaz çocuk kavgası yapma adam gibi falan ayıp oluyo öyle yazma

Pekala, sana hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Anlatamadığım birşeyi tekrar söyledim, bu sefer anlaman için cümleyi vurguladım. Vurgu. Oynanamıyan iki oyundan fazlası var ama N97'de. Nokia birçok güncelleme getirdi o telefonu biz beklerken. Sonra da N97'nin gerçek bir amiral gemi olmadığını anladı.

N97 yüzünden Nokia'nın en tanınmış fan bloglarından biri olan Symbian Guru, blogunu kapattı. N97 denen telefon yüzünden. Nedeni, rakiplerine göre çağ dışı kalmasıydı. Nokia, N8'i çıkardı. Kamera odaklı bir telefon olması onu kurtardı denilebilir. iPhone ile düzgünce karşılaştırılamadı; çünkü iPhone'nun odak alanı farklıydı. Bunun gibi sürer gider.

Bana göre N97'ye güncelleme gelmemesi iyi olmuş. Siz ne derseniz deyin. N97 Mini ile derdim yok o telefonu seviyorum yine de; hoş duruyor, ama o da çoğu şeyle üstün ya (veya öyle olduğunu sandık)

Nokia'nın ayrım yok politikası bu işe yarıyor işte, Symbian telefonlar arasında ayrım kalmayacak. Bizi N97'ye biraz daha yaklaştırıyor. Eşitlenince, belki ona da güncelleme getirir. Hâlâ getirmesin taraftarıyım. N97'den nefret ediyorum. nice_legend; nefret etmeme itirazın var mı?

----------Eklendi @ 19:25:04 ---------- Yazıldı @ 19:24:29 ----------

way anasını nokia geliştirici derken n97yi nokiadan saymıuorsun sanırım çifte standart yaptığına göre.ayrıca burası bi paylaşım sitesi paylaştıklarından sonra kendini övüp başkasını küçük görüyorsun o da karakter meselesi ki senin yaptığın züğürt tesellisi :) bana teklifler geldi demekle olmuyor bu işler bırak başkası övsün seni daha makbule geçer ;) o diğer üye eminim senin gibi övmüyordur kendini..neyse kendimi överim diyen biriyle zaten bişey konuşamazsın bu konuyu da burda kapatıyorum..

Merak etme, kim olduğumu söyleyince o da oluyor. Çok oldu bugüne kadar...

----------Eklendi @ 19:34:24 ---------- Yazıldı @ 19:25:04 ----------

okuduğumu anlıyorum çok şükür ama kalp kırmadan yaz yazdıklarını altı üstü bi forum yanı ne bu çok bilmişlık ukalalık ve karşındakine saygısızlık anlamıyorum sakin ol azcık her yazılanada lap diye cevap yazma düsün biraz öyle yaz karşındakini üzüyormuyum diye burda kimse sana madalya vermez çok biliyosun diye

Her yerde söylüyorum, tekrar söyleyeyim: Benim mizacım katı, bunu değiştiremem. Bazen tepem atınca da kırıcı olurum, hem de nasıl... Övünürüm de, bunu inkar etmem. İnsana eleştirisini yüzüne yaparım, arkasından da konuşmam. Sana öyle dediğim için üzgünüm ama ne yapayım, ben buyum.

@nice_legend; Konuyu ben kapatıyorum.

Barbo2

Barbo2

Üye
çıksada kurtulsak bu gereksiz tartışmalardan ençok sevincemde html5 desteği oldu artık yavaş yavaş flaş belasından kurtulucaz kademeli bi şekilde daha az veri harcıycaz daha hızlı sörf yapıcaz bir iki yıla kalmaz tüm web sıteleri html5 geçer flaş olmadan adam gibi video izleriz

----------Eklendi @ 19:39:17 ---------- Yazıldı @ 19:35:55 ----------

ooff hala ordamısın sen ya anlat bakim bu html5 in faydalarını biraz bilgi sahıbi olalım sayende ne dir ne değildir bu html5 taklla kardeş buyur forum senin

nice_legend

nice_legend

Üye
Pekala, sana hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Anlatamadığım birşeyi tekrar söyledim, bu sefer anlaman için cümleyi vurguladım. Vurgu. Oynanamıyan iki oyundan fazlası var ama N97'de. Nokia birçok güncelleme getirdi o telefonu biz beklerken. Sonra da N97'nin gerçek bir amiral gemi olmadığını anladı.

N97 yüzünden Nokia'nın en tanınmış fan bloglarından biri olan Symbian Guru, blogunu kapattı. N97 denen telefon yüzünden. Nedeni, rakiplerine göre çağ dışı kalmasıydı. Nokia, N8'i çıkardı. Kamera odaklı bir telefon olması onu kurtardı denilebilir. iPhone ile düzgünce karşılaştırılamadı; çünkü iPhone'nun odak alanı farklıydı. Bunun gibi sürer gider.

Bana göre N97'ye güncelleme gelmemesi iyi olmuş. Siz ne derseniz deyin. N97 Mini ile derdim yok o telefonu seviyorum yine de; hoş duruyor, ama o da çoğu şeyle üstün ya (veya öyle olduğunu sandık)

Nokia'nın ayrım yok politikası bu işe yarıyor işte, Symbian telefonlar arasında ayrım kalmayacak. Bizi N97'ye biraz daha yaklaştırıyor. Eşitlenince, belki ona da güncelleme getirir. Hâlâ getirmesin taraftarıyım. N97'den nefret ediyorum. nice_legend; nefret etmeme itirazın var mı?

----------Eklendi @ 19:25:04 ---------- Yazıldı @ 19:24:29 ----------

Merak etme, kim olduğumu söyleyince o da oluyor. Çok oldu bugüne kadar...

----------Eklendi @ 19:34:24 ---------- Yazıldı @ 19:25:04 ----------

Her yerde söylüyorum, tekrar söyleyeyim: Benim mizacım katı, bunu değiştiremem. Bazen tepem atınca da kırıcı olurum, hem de nasıl... Övünürüm de, bunu inkar etmem. İnsana eleştirisini yüzüne yaparım, arkasından da konuşmam. Sana öyle dediğim için üzgünüm ama ne yapayım, ben buyum.

@nice_legend; Konuyu ben kapatıyorum.

komik ya :D al sen kapat egonu tatmin et :D

Del Rey

Del Rey

Üye
çıksada kurtulsak bu gereksiz tartışmalardan ençok sevincemde html5 desteği oldu artık yavaş yavaş flaş belasından kurtulucaz kademeli bi şekilde daha az veri harcıycaz daha hızlı sörf yapıcaz bir iki yıla kalmaz tüm web sıteleri html5 geçer flaş olmadan adam gibi video izleriz

----------Eklendi @ 19:39:17 ---------- Yazıldı @ 19:35:55 ----------

ooff hala ordamısın sen ya anlat bakim bu html5 in faydalarını biraz bilgi sahıbi olalım sayende ne dir ne değildir bu html5 taklla kardeş buyur forum senin

Pekala, HTML 5, Web sayfalarında kullanılan bir programlama dili. Ancak bu öyle birşey ki; Apple'ın tabiriyle "çalıştırılan cihazın üzerinde yumurta kırılabilecek" Adobe Flash'ın yerini alabiliyor. Ayrıca, web programlama dili olduğundan tarayıcıların açmak için Flash'a sahip olması gerekmiyor, yalnzıca HTML 5 kğtğphanelerini barındırması gerekiyor.

Örneğin bir video açmak için <video>...</video> tagları arasına alman yeterli oluyor...

Şimdi, eğer bu tarayıcılarımız HTML 5 destekli olurlarsa; tarayıcıda HTML 5 kütüphaneleri bulunacak. Bu kütüphanelerden kastım, sunucunun bize gönderdiği HTML 5 içeriğini açacak olan kodlar. Örneğin YouTube gibi bir site yapalım, adı da VideoTube olsun. Bu videotube'da bir video açmak istiyoruz. Video en basitinden HTML 5 kullanılarak telefonumuza iletilmek isteniyorsa; sunucudan gelen videoya ait HTML 5 kodları çözümlenerek açılabilecek. Bu sayede daha hızlı video izleyebileceğiz ve de Flash'a gereksinim azalacak, belki de hiç kalmayacak :)

Yalnız tabii ki bu videolar ile sınırlı değil. Yeterince destek verilirse, sayfaların açılması hızlanacaktır veya zengin intetnet içeriği (reklam, oyun vs.) gösterilebilecektir.

Google'ın bununla ilgili bir çalışması var. Flash kodlarını HTML 5'e çeviriyor. adresinde bulaiblir veya çevrilmiş içerikleri adresinden deneyebilirsin.

Dediğim gibi sayfada göreceksin, Video, reklam ve oyun gibi içerikler mevcut. Belli sayfalar da tabanlarını Flash'tan HTML 5'e geçirmek için çalışmalar yapıyorlar.

Ha unutmadan söyleyeyim, kötü yanları da yok değil; ama zaten onlar da telefonda fark edilmeyecek kötü şeyler. HTML 5'in kapasitesi de bir yere kadar. Mesela Google Swiffy galerisindeki ilk örnekte Flash animasyonunda daha hızlı bir geçiş var ve blur efekti bulunuyor. HTML 5'te ise yazılar seçilebilir durumda. Ama onlar o kadar da önemli değiller...

Barbo2

Barbo2

Üye
hımmm aferin övgüyü hak ettin :) umarım html5 ne diyenler anlamıstır bi nebze

Barbo2

Barbo2

Üye
html5 bence gelecekte vazgeçilmez bi unsur olacak bu yüzden zaten şikayetlerden usanan nokia 35milyondan fazla satan 5800a mecburen bu desteği sunuyor daha fazla rezil olmamak için çünki bu işlemci ile flaş 10 tamamen rüya ama bazı sıkı dostlarım var onlar dan aldığım bilgilere göre 5800ın islemcisi aslında 680mhz miş bazı kısıtlamalar mecburen yapılmış ilerıde belkide 600mhz e çıkabilir süpriz bi sekilde ?!?

'Patron

'Patron

Üye
tamam amma uzatmışsınız. kapatın konuyu güncelleme n97ye gelmicek işte. yapcak bişey yok. gidin nokiaya maıl atın neden çıkarmadınız dıye. bizim elimizde olan bişey yok tamam. kapatın artık.

vatozz

vatozz

Üye
html5 bence gelecekte vazgeçilmez bi unsur olacak bu yüzden zaten şikayetlerden usanan nokia 35milyondan fazla satan 5800a mecburen bu desteği sunuyor daha fazla rezil olmamak için çünki bu işlemci ile flaş 10 tamamen rüya ama bazı sıkı dostlarım var onlar dan aldığım bilgilere göre 5800ın islemcisi aslında 680mhz miş bazı kısıtlamalar mecburen yapılmış ilerıde belkide 600mhz e çıkabilir süpriz bi sekilde ?!?

N8 de arm11 işlemci var 5800 da da arm11 işlemci var ama n8 680mhz 5800 434mhz

Barbo2

Barbo2

Üye
oof arkadaş varmiş dedik var demedik ya hemen cevap yazmayın bişeyede

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
yazılımlar gelecek merrak etmeyin ama dur bakalım kullanıcıları memnun edecekmi faceden video izleyelim yeter :hmmm

mangdaşire

mangdaşire

Üye
ya şu yazılımla birlikte c6 ev ekranı gelse yeter.ama nokia dan hiç beklemiyorum böyle birşeyi.gelsin bakalım nasıl oldugunu görecez.ben en çok browsere ve emotions ifadelere hasta kaldım.bir aralar birisi emotions ifadeler için bir konu açmıştı v20 de mi ne varmış diye :D

PureFood

PureFood

Üye
ya şu yazılımla birlikte c6 ev ekranı gelse yeter.ama nokia dan hiç beklemiyorum böyle birşeyi.gelsin bakalım nasıl oldugunu görecez.ben en çok browsere ve emotions ifadelere hasta kaldım.bir aralar birisi emotions ifadeler için bir konu açmıştı v20 de mi ne varmış diye :D

C6 ev ekranı mı. Bizim V5lere ev ekranı. Hayal bile edilemez sanırım.:hmmm

mangdaşire

mangdaşire

Üye
C6 ev ekranı mı. Bizim V5lere ev ekranı. Hayal bile edilemez sanırım.:hmmm
olur mu olur.belki adamlara çok baskı yaptık diye koyarlar,umut fakirin ekmek kapısı :D v10 lardan beri hep bunu istedik adamlar belki koyar

• Beğen
Tepkiler: PureFood
Del Rey

Del Rey

Üye
Keşke olsa :D

ugur.diker

Üye
n97 ıcın yok mu yanı

Üst Alt