işte bu yorum beğenilir70+yaşındaki adam android i neylesin. 12 MP kamerayı neylesin. 1Ghz hızındaki işlemciyi neylesin. eee bu adam gidecek ne alacak nokıa alacak alo demek için... nokıa çok satıyor çok satıyor ama bu tür insanlarada satıyor... bu adam gidipte HTC evo 3D mi alacak..(illa alamazlar demiyorum sadece satışları etkileyemezler nokıadan aldıkları kadar HTC vb vb alamazlar..) zaten işleri alo demek olcak.telefona oyun atacak oyun mu oynayacak program mı çalıştıracak... Çok satması onu en iyi marka yapmaz...
tebrik ederim kardeş bende bunu anlatmaya çalışıyorum nokiacılara 
70+yaşındaki adam android i neylesin. 12 MP kamerayı neylesin. 1Ghz hızındaki işlemciyi neylesin. eee bu adam gidecek ne alacak nokıa alacak alo demek için... nokıa çok satıyor çok satıyor ama bu tür insanlarada satıyor... bu adam gidipte HTC evo 3D mi alacak..(illa alamazlar demiyorum sadece satışları etkileyemezler nokıadan aldıkları kadar HTC vb vb alamazlar..) zaten işleri alo demek olcak.telefona oyun atacak oyun mu oynayacak program mı çalıştıracak... Çok satması onu en iyi marka yapmaz...
ki bir firmayi neye gore olcucez tabikide satis oranlarina gore pazar payina gore yok dedeye satmis eltisine satmis buna kimse bakmaz satmismi satmis lider boyle olunuyor demekki gercekten iyi uretiyorki tercih ediliyor sana birisi zorla birmarka aldirabilirmi .şöyle bi tutarsızlık var sony ericsson n8 gibi bi cihaz yapmaz yapsa bile farklı bi fiyat olmazdı türkiye için ama yurtdışında sony ericsson un en iyi özelliklerinden biri makul fiyatlara satması mesela ben vivaz aldım almanyadan orada 5800 ile aynı fiyataydı ki artık 5800 vivazdan iyi demeyin lütfen direk kapattırırım bu konuyu boşuna konuşuyoruz demektir burda.amma problem yaptınız ya. herkesin ihtiyacı neyse onu alır. mesela kameracılar n8 alır oyun oynaycam diyenler xperia play alır.
ama şu da bir gerçek n8 1000 tl ye satılıyor. n8i sony üretmiş olsaydı en az 1500-1700 tl olurdu (türkiye fiyatı)
şöyle bi tutarsızlık var sony ericsson n8 gibi bi cihaz yapmaz yapsa bile farklı bi fiyat olmazdı türkiye için ama yurtdışında sony ericsson un en iyi özelliklerinden biri makul fiyatlara satması mesela ben vivaz aldım almanyadan orada 5800 ile aynı fiyataydı ki artık 5800 vivazdan iyi demeyin lütfen direk kapattırırım bu konuyu boşuna konuşuyoruz demektir burda.
franzliszt sen bu işe çok yanlış bi açıdan bakıyosun burda kaç tane yorum yaptık en çok satmanın en iyi olduğu anlamına gelmediğini ama sen inatla anlamıyosun.Nokia nın telefondan hiç anlamayan kişilere satmasını başarı olarak görüyosan sende hiçbişeyden anlamadığını kabul etmiş sayılırsın bütün müşteriler eşitse (senin düşüncene göre).Zaten bu en çok satma olayına çok güzel bi cevap gelmişti en çok satan en iyi olsaydı pazar malları en kaliteli olurdu gibi bi yorumdu aynende öyle.
ee diger cep telefonu ureticilerinde sadece alo demek icin birsuru ucuz modelleri var onlari alsin ozaman dedelerki bir firmayi neye gore olcucez tabikide satis oranlarina gore pazar payina gore yok dedeye satmis eltisine satmis buna kimse bakmaz satmismi satmis lider boyle olunuyor demekki gercekten iyi uretiyorki tercih ediliyor sana birisi zorla birmarka aldirabilirmi .
bak şimdi nokıanın yeri Türkiyede şuan için vaz geçilmez .benim arklar felan filan LG yi benden ögrendiler ... LG ninde alt segment modeli var nokıa nın da var ama nokıa yı kullanmasını biliyorlar... ya adam zaten belli bir yaşa gelmiş bildigi bir ürünü bırakıp bilmedigi ürünlere geçer mi geçmez... Nokıa yı kötülemiyorum ama açık bişi var artık nokıa eskiden yaptıgı karları şimdi yapamıyor ... ... Nokıa nın N8 modeli kötü mü hayır kötü degil... ama artık diger üreticiler 1.2Ghz li çift çekirdekli işlemcilere 1GB ram lere geçtiler...

ama şöyle bir problem var zaten benim 2009da aldığım nokia n900 1.2gh(kernel overlock) hızında artı 1gb ram var
--------------- Ekleme ---------------
biraz bu işlerden anlayan için nokianın üstsegment maemo bölümü var ama türkiyeye bu cihazlar kullanıcılarkullanamazdiye gelmiyor daha doğrusu linux sistemden çoğu kişi anlamaz öyleki n900 e radyoyu linuxdepolardan yüklüyorsun . siz sanıyorsunuzki nokia geri kalmış n900 şuan çiftişletimsistemi çalıştırıyor android2.3 yüklü artı maemo , bu forumda bilemaemo bölümü var anlatımı var girin bakın . tek sorun bu üstdüzey cihazlar türkiyede satılmıyor ben moskovadan kendim aldım orada çok tutulan bir cihaz. hatta youtubeda dalga gecen videolar var adam n900 e android yüklüyor sonra apk dosyasını asphault oyunu yüklüyor galaxys den hızlı acıyor linux oldugu için daha akıcı oynatıyor . teknoloji böylebirşey kimin ne olacağı bu alemdebelli olmaz
ama şöyle bir problem var zaten benim 2009da aldığım nokia n900 1.2gh(kernel overlock) hızında artı 1gb ram var
--------------- Ekleme ---------------
biraz bu işlerden anlayan için nokianın üstsegment maemo bölümü var ama türkiyeye bu cihazlar kullanıcılarkullanamazdiye gelmiyor daha doğrusu linux sistemden çoğu kişi anlamaz öyleki n900 e radyoyu linuxdepolardan yüklüyorsun . siz sanıyorsunuzki nokia geri kalmış n900 şuan çiftişletimsistemi çalıştırıyor android2.3 yüklü artı maemo , bu forumda bilemaemo bölümü var anlatımı var girin bakın . tek sorun bu üstdüzey cihazlar türkiyede satılmıyor ben moskovadan kendim aldım orada çok tutulan bir cihaz. hatta youtubeda dalga gecen videolar var adam n900 e android yüklüyor sonra apk dosyasını asphault oyunu yüklüyor galaxys den hızlı acıyor linux oldugu için daha akıcı oynatıyor . teknoloji böylebirşey kimin ne olacağı bu alemdebelli olmaz
şu an en çok 5800 satılmıştır büyük ihtimalle nokia da (çünkü nokianın en iyi cihazı
) böyle düşünüyosan sana diyeceğim hiçbişey yok franzlisztşu nokia diyenler şu piyası bi araştırın ya , her seyden bi haber buraya gelipte körü körüne nokia demekten vazgecin artık

Katılıyorum. Kimse kullandığı telefona laf ettirmek istemiyor, Trident bile dahil yani bir nebze normal karşılanır ama kimisi de N8 almış, 5800 almış paso nokia alıyor ama sürekli. Sonra geliyor burda Nokia dandiktir, Nokia berbat telefondur diyo ama yeni telefonu çıkıyor Nokia'nın gidiyo onu da alıyor. Madem öyle niye koleksiyonunu yapıyosun diye sorarlar adama ben de bu tipleri anlayamıyorum artistliğine mi yapıyorlar artık bilemicemya bırakın konuyu açan kişide sony i savunmak için açmış konuyu sen az bişey gözünü açta n900 ü n8 i gör sony si olanlar sony diyo samsungu olanlar samsung diyo nokia sı olanlar nokia bu böyle gdiyio eminim bir nokianız olsa %90 çoğunuz nokia diyeceksiniz bu böyle sürüp gider