Telefon Tavsiyesi En iyi cep telefonu firması hangisi ?

Sponsorlu Bağlantılar

En iyi cep telefonu firması hangisi ?

• Sony Ericsson

Kullanılan: 18 12.8%
  • Apple

Kullanılan: 11 7.8%
  • Nokia

Kullanılan: 66 46.8%
  • Samsung

Kullanılan: 28 19.9%
  • Lg

Kullanılan: 2 1.4%
  • HTC

Kullanılan: 14 9.9%
  • Motorola

Kullanılan: 2 1.4%

• Kullanılan toplam oy
    141
shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
Kendi kendinle çelişiyosun işte en çok özellik olanı alırım diyosun ama n8 de daha çok özellik olduğunu savunuyosun.Bak gidip dolby digital plus la divx keyfi yapıyorum felan diyosun bunlar sence XPERIA serisinde açılamazmı vede sen o keyfi 3.7 inç de 360-640 çözünürlüklü ekranda yapıcaksın XPERIA Arc da bunu 4.2 inç ekran ve 480-854 bravia led ekranda yapıcaksın sence hangisi daha iyi uygulama konusuna gelelim şu an android için binlerce uygulama var symbian ^3 e özel 100 tane ya var ya yok ayrıca XPERIA serisi dahili olarak flash player 10.1 ile geliyo yani senin bilgisayarda kullandığınla aynı böylece bütün internet sitelerine girebilir ve videoları rahatca izleyebilirsin böyle bi şansın varmı peki n8 le ?? Ayrıca Kullanıcı arabirimine bakarsak zaten oldukca büyük bi fark var bi timescape bi ana ekran bunlar çok daha hoş XPERIA serisinde.Ben bunları söylüyorum ama kesinlikle n8 kötü bi telefon değil fakat o kadar para verdikten sonra n8 kesinlikle almam yinede.

--------------- Ekleme ---------------

Buyrun arkadaşlar N8 ile XPERIA Arc ın Fotoğraf karşılaştırması

elbette n8 in çözünürlük farkı var (gerçi çokda değil n8 4000-3000 ile çekim yaparken XPERIA Arc 3264-2448 ile çekiyo buda aşırı zoom yapmadıkça belli olmuyo) fakat renk konusunda kesinlikle Arc daha iyi dikkatli bakarsanız anlarsınız

Benim bu konuyu açmama gerek yokmuş aslında yukarıda gereken cevap var ayrıca orda en iyi telefonlarda 1 numara wave görünüyo fakat oda doğru deil henüz güncellememişler heralde sony ericsson un son 4 telefonu 10 üzerinden 9 üzeri puan almış oylamalarla araştırırsanız :)

franzliszt

franzliszt

Üye
Kendi kendinle çelişiyosun işte en çok özellik olanı alırım diyosun ama n8 de daha çok özellik olduğunu savunuyosun.Bak gidip dolby digital plus la divx keyfi yapıyorum felan diyosun bunlar sence XPERIA serisinde açılamazmı vede sen o keyfi 3.7 inç de 360-640 çözünürlüklü ekranda yapıcaksın XPERIA Arc da bunu 4.2 inç ekran ve 480-854 bravia led ekranda yapıcaksın sence hangisi daha iyi uygulama konusuna gelelim şu an android için binlerce uygulama var symbian ^3 e özel 100 tane ya var ya yok ayrıca XPERIA serisi dahili olarak flash player 10.1 ile geliyo yani senin bilgisayarda kullandığınla aynı böylece bütün internet sitelerine girebilir ve videoları rahatca izleyebilirsin böyle bi şansın varmı peki n8 le ?? Ayrıca Kullanıcı arabirimine bakarsak zaten oldukca büyük bi fark var bi timescape bi ana ekran bunlar çok daha hoş XPERIA serisinde.Ben bunları söylüyorum ama kesinlikle n8 kötü bi telefon değil fakat o kadar para verdikten sonra n8 kesinlikle almam yinede.

Buyrun arkadaşlar N8 ile XPERIA Arc ın Fotoğraf karşılaştırması

elbette n8 in çözünürlük farkı var (gerçi çokda değil n8 4000-3000 ile çekim yaparken XPERIA Arc 3264-2448 ile çekiyo buda aşırı zoom yapmadıkça belli olmuyo) fakat renk konusunda kesinlikle Arc daha iyi dikkatli bakarsanız anlarsınız

arkadaş ben cebime sığabilen bir cihaz istiyorum arka cebimden kafasını çıkaran cebe sığmayan birşey istemiyorum artı ses kalitesi n8 in dolby digital plus birmi ? ekran amoled ayrıca şöyle birşey var ekran ışığa göre tonu ayarlıyor (bak renk kısıp açması değil , ton , yani ampülde başka florasanda başka,güneşte başka), sen ne diyorsun arkadaş symbian 3 ün kaçtane uygulaması var biliyormusun ? ve artı eski n97 için oluşturulan tüm programlarda uyumlu , ve android 1000 tane uygulama var 50 tanesi adama benziyor nerdenmi biliyorum kullandım ne kadar kullanışsız olduğunuda gördüm paraya satılıyor tüm uygulamalar hele android türkiye market aman aman ... oysaki n8 de hep signed uygulamalar çıkıyor ohh miss,, internet tüm videoları açıyor hiç açmadığı olmadı flaş 10.1 aynen durum aynı.
o karşılaştırmada bir ayar farkı var , n8 çekerken en doğal renkleri yakalıyor yoksa zeiss lensle şuan profesyonel anlamda kapışan lens yok kontras anlamında-leica lar var . ben sana bir foto çekerim çok şaşırtırım , bir seçim var canlı diye onu seçince zeiss lensi kullanmaya başlıyorsun inanılmaz renk yakalıyor örneklerini bulabilirsin netten ayrıca artık karşılaştırmak manasız bu cihaz 2011 in en iyi kameralı cihazı seçildi zaten , kamera lensin boyutuda arc den büyük obtüratörü de var bu yönden arc ile karşılaştıramayız cihaz artık kompakt makine olmuş.

bak o linkteki resimlere n8 in daireleri daha temiz kirli pixelleme olmamış tamamen net çizgiler arc ye bak birde alttaki örneğe bu tamamen sensörden kaynaklı

arc de bluetooth 3.0 yokmuş ya ?

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben sana N8 in kamerasının daha iyi olduğunu belirttim fakat o karşılaştırmada renkler iyi değil dedim sadece şu carl zeiss olayınada ayar olmaya başladım n8 kullanmadan önce kaç kişi bakardı carl zeiss e profesyönel makina değilki bunlar lens çok büyük bi fark yaratsın elbette farkı vardır ama ben o kadar abartılı olduğunu sanmıyorum bu arada yine kendin bi açık verdin n8 için bütün uygulamalar SİGNED diye işte böylede bi uyuzluk var yok sertifika yok imzala yok hack le bu nedir arkadaş attığını çalıştırsın direk telefon.Sen dedinki cebimden taşan telefon istemiyorum onun içinde çözüm var bak NEO veya bende Vivaz var bozuk para cebine cüzdanın fermuarlı gözüne sığıyo telefon özellikleride çok çok iyi (bide symbian olmasa).

hala bluetooth 3 diyosun ben var demedim 1 ikincisi olmasa ne kaybederim yani 2.1 olsun 2 milyarlık iphone dan bluetooth la bişe gönderilmiyo sen burda ban 3 ile 2.1 in lafını yapıyosun ne fark eder.

franzliszt

franzliszt

Üye
arkadaşım ben sana N8 in kamerasının daha iyi olduğunu belirttim fakat o karşılaştırmada renkler iyi değil dedim sadece şu carl zeiss olayınada ayar olmaya başladım n8 kullanmadan önce kaç kişi bakardı carl zeiss e profesyönel makina değilki bunlar lens çok büyük bi fark yaratsın elbette farkı vardır ama ben o kadar abartılı olduğunu sanmıyorum bu arada yine kendin bi açık verdin n8 için bütün uygulamalar SİGNED diye işte böylede bi uyuzluk var yok sertifika yok imzala yok hack le bu nedir arkadaş attığını çalıştırsın direk telefon.Sen dedinki cebimden taşan telefon istemiyorum onun içinde çözüm var bak NEO veya bende Vivaz var bozuk para cebine cüzdanın fermuarlı gözüne sığıyo telefon özellikleride çok çok iyi (bide symbian olmasa).

hala bluetooth 3 diyosun ben var demedim 1 ikincisi olmasa ne kaybederim yani 2.1 olsun 2 milyarlık iphone dan bluetooth la bişe gönderilmiyo sen burda ban 3 ile 2.1 in lafını yapıyosun ne fark eder.

sertifikaya gerek yokki hacklemek 5 dakka hackle hepsini sorunsuz yükle iphoneda öyle hackle hepsini yükle android öylemi ? bluetooth3 çok hızlı ileriye yönelik bir teknoloji zeiss lensde çok önemli çünkü video çekerken özellikle güneşli havada tessar oluşu kendini belli ediyor bunlar önemli olmasada olur olayını geç ne demek yani para veriyorsun arkadaş en iyi özellikleri alacaksın . zeiss çok önemli bir unsur o lensler öyle kolay oluşmuyor birkaç senede yüksek ısıda oluşturulan lensler ama nokia bir hata yapıyordu adamlar zeiss firmasıyla anlaşmışlardı ama foto işleyen bir sağlam gpu oluşturamamışlardı bu yüzden 5800 zeiss olmasına rağmen ve diğer nokialarda zeisslar olmasına rağmen çok iyi sonuç vermiyordu yani kamera sensörleride okadar iyi değildi. iş ne zaman değişti n86 ile değişti wide angle lens koydular obtüratör koydular canavar gibi foto yakaladı , şimdi n8 de sensör boyutunu büyüttüler broadcom firmasından iyi bir foto ve video işleyici çip temin ettiler bunları birşleştirdiler ve süper raw çeken bir cihaz çıktı ortaya . yani bu anlamda sonyericssonun yol kaydetmesi lazım bu telefon bu seneye kamera anlamında damga vurdu , zaten bakarsan gsm arena pixon,sony hx5(ki bu ciddi klass bir foto makinesi ) ve n8 i teste soktu altını okursan n8 1. sony2.samsung pixon3. oldu

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
söylediğim gibi fotoğraf çekimine kesinlikle bişey diyemem daha iyi çeken cep telefonu var diyen olursa bende karşı çıkarım ama cep telefonunun yanında kamera olur kamera yanında cep telefonu değil bence Arc ın yada sony ericsson un diğer cep telefonlarının fotoğraf gücü gayet yerinde daha fazlası olmasada bi eksiklik değil bence video açısından net bi karşılaştırma yapamadım ama sadece yazılanlara göre düşünerek Arc ın daha iyidir gibime geliyo çünkü Arc 30 fps ile çekiyo N8 25 ve Exmor R sensörü bir harika.

franzliszt

franzliszt

Üye
söylediğim gibi fotoğraf çekimine kesinlikle bişey diyemem daha iyi çeken cep telefonu var diyen olursa bende karşı çıkarım ama cep telefonunun yanında kamera olur kamera yanında cep telefonu değil bence Arc ın yada sony ericsson un diğer cep telefonlarının fotoğraf gücü gayet yerinde daha fazlası olmasada bi eksiklik değil bence video açısından net bi karşılaştırma yapamadım ama sadece yazılanlara göre düşünerek Arc ın daha iyidir gibime geliyo çünkü Arc 30 fps ile çekiyo N8 25 ve Exmor R sensörü bir harika.

n8 fabrikadan 25fps küçük yaması geldi sonra 30fps şuan hackmod denen v6 sürümü .(telefonu hack yapmadan yüklüyorsun basit bir yama) birde işin sırrı ayrıntıda gizli çoğu cep telefonu video yakalarken sese önem vermiyor mesela waveler bile ses kalitesi olarak 64 kpbs de kaydediyor mono olarak .ama n8 fabrika ayarlı 128aac ses kodeğiyle çift mikrofonla kayıt yapıyor bu hack modla 256aac ses kaydediyor video çekerken (30fps) , şimdi durum böyle olunca bu kamera anlamında rakip yok. şimdi exmor demişsin exmor gece çekimleri için bir algılayıcı n8 ise güneşli koşullar gündüz için tessar lens var, exmor bir cmos algılayıcıdır benim tercihimde daima ccd algılayıcılardır. bende pro makine var sony alpha330 ccd , cmos neden almam daha çok gündüz çekimleri yapan birisiyim ccd daha güzel algılıyor bu noktada ve daha pahalı bir lens ve yeni sistemdir. arc güzel cihaz ama kulvarı farklı kamera odaklı değil.

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
dediğim gibi çok ayrıntılı bilmiyorum fakat video konusunda n8den pek altta kalıcağını zannetmem yinede bu arada video konusunda daha güçlü rakipler var şu an lgde ve samsung da 1080p çekim yapan cihazlar çıktı

Captain

Üye
dediğim gibi çok ayrıntılı bilmiyorum fakat video konusunda n8den pek altta kalıcağını zannetmem yinede bu arada video konusunda daha güçlü rakipler var şu an lgde ve samsung da 1080p çekim yapan cihazlar çıktı

Arc gelecek güncellemeyle 1080 p video çekebilecek :oke:

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
yok ya öle bişe olcağını zannetmiyorum sonuçta böyle bi imkanları olsa şimdiden koyarlardı daha çıkmamış cihaz.Zaten galaxy 2 Arc a inat yapılmış bi telefon sanki :D Ama bişeyi yapamamışlar ruh yok o telefonda :D Arc ın asaleti ve interface i yeter :)

Captain

Üye
yok ya öle bişe olcağını zannetmiyorum sonuçta böyle bi imkanları olsa şimdiden koyarlardı daha çıkmamış cihaz.Zaten galaxy 2 Arc a inat yapılmış bi telefon sanki :D Ama bişeyi yapamamışlar ruh yok o telefonda :D Arc ın asaleti ve interface i yeter :)

kardeş ona bakarsan xperia x10 da güncellemeyle multi touch ve de hd video çekim eklenmişti ;) :oke:

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
ama bu dediğin o cihaz çıktıktan baya sonra oldu şu anda 1080 çekim yapabilcek olsa Arc inanılmaz büyük bi avantaja sahip olmuş olur şu an rakiplerinde olup arc da olmayan 3 şey var biri çift çekirdekli işlemci ki bunun eksikliği o kadar olcağını zannetmiyorum çünkü çok kaliteli bi işlemcisi var 2 1gb ram buda olsa iyi olr aslında 3. 1080p video eğer dediğin doğru ise en büyük eksikliğinden birini kapatmış olr.her ne olursa olsun yada kim ne derse desin benim gözümde gerçekten dünyanın en iyi cep telefonu Arc. Galaxy 2 de bu dediğim açıkların hepsi kapanmış fakat telefonda bi estetik yokki o kadar milyarlık telefon ama tip olarak ve interface olarak Arc ın yanından geçemez (ki başka hiçbi cihazda geçemez :) )

hoss

hoss

Üye
nokia eskiden her segmentte liderdi bu gercek taki n95 dönemine kadar o dönemden sonra androidli cihazlar çıktı yeni iphone telefon sektörüne el attı ve akıllı telefon pazarında nokia cok geride kaldı rakipleri karşısında
kim ne derse desen akıllı cep telefonu pazarın darakipleriinin gerisinde dir
200-300 tl lik cihazları yani düşük segment cihazlarda liderdir buna llafım yok ama üst segment cihazlarda akıllı telefon pazarında nokia lider filan degildir
bu arada her gün bir sürü düşük model telefon cıkarıyo nokia yani diger markalardan daha cok satması dogaldır
ama bu onun cok iyi oldugu anlamına gelmez ve 2yıl sonra samsung nokia yı gececektir göreceksiniz
nokia git gidegerilemeye başladı

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
sana katılıyorum hoss keşke sony ericsson türkiyede olsa desemde pek bi etkisi olmaz dediğin gibi sony ericsson da üst segment cihaz üretiyo bunlardan anlayan yada alabilecek kişi sayısı çok az malesef ama samsung her segment e üretim yapıyo o nedenle haklısın türkiyede nokia yı geride bırakabilir fakat nedense samsung a bir türlü güvenemiyorum sanki hiç sağlam değilmiş gibi geliyo bana cihazları

hoss

hoss

Üye
sana katılıyorum hoss keşke sony ericsson türkiyede olsa desemde pek bi etkisi olmaz dediğin gibi sony ericsson da üst segment cihaz üretiyo bunlardan anlayan yada alabilecek kişi sayısı çok az malesef ama samsung her segment e üretim yapıyo o nedenle haklısın türkiyede nokia yı geride bırakabilir fakat nedense samsung a bir türlü güvenemiyorum sanki hiç sağlam değilmiş gibi geliyo bana cihazları

evet eskiden samsung gercekten dandikti ama kullanıcı sayısı arttıkca kaliteli ürünler yapmaya başladılar ,
şuan ki ürünleri gerçekten iyi:oke:
galaxy s, wave 1 gibi cihazlar samsungun kalitesini ortaya koyan iddalı moodellerdir
sony ericsson türkiyede yapılanmaya giti xperia serisi cihazlar artık türkiye ye gelecek :oke:
zarakol iletişimle anlaştılar pazarlama reklam konusunda
ayrıca asya telekom bakıyordu servis olarak sony ericssona şimdi teleservice lede anlaşmışlar :oke:

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
Süper o zaman Xperia Arc ın felan reklamını iyi yaparlarsa İphone etkisi yaratabilir bence :) Cİhaz kelimenin tam anlamıyla mükemmel :)

Captain

Üye
Süper o zaman Xperia Arc ın felan reklamını iyi yaparlarsa İphone etkisi yaratabilir bence :) Cİhaz kelimenin tam anlamıyla mükemmel :)

güzel günler göreceğiz güneşli günler Sony Ericsson ( efsane ) geri dönüyor :)
mayıs-haziran gibi gelicek inş modeller :oke:

shadow_170

shadow_170

Üye
    Konu Sahibi
haftaya ingilterede çıkcak galiba bizede çok sürceğini sanmam türkcell el atcak sanırım x10 mini geldi şimdi ileridede bu yeni cihazları koyarlar sanırım

Captain

Üye
haftaya ingilterede çıkcak galiba bizede çok sürceğini sanmam türkcell el atcak sanırım x10 mini geldi şimdi ileridede bu yeni cihazları koyarlar sanırım

inş :) xperia x10 mini alınabilecek bir cihaz ama biraz küçük kalıyor onun yerine xperia x10 mini pro yu getirseler kapış kapış giderdi gerçi bu da gider heralde :oke:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
valla ben 5800 kullanıyorum,ama param olsa ya htc alırım,ya da samsung galaxy.nokia almam.çünkü artık isim ve tanınmışlık değil işletim sistemi önemli.oldu ki bir gün nokia cihazlara android yüklenirse nokia da alırım.

Elektr0

Elektr0

Üye
70+yaşındaki adam android i neylesin. 12 MP kamerayı neylesin. 1Ghz hızındaki işlemciyi neylesin. eee bu adam gidecek ne alacak nokıa alacak alo demek için... nokıa çok satıyor çok satıyor ama bu tür insanlarada satıyor... bu adam gidipte HTC evo 3D mi alacak..(illa alamazlar demiyorum sadece satışları etkileyemezler nokıadan aldıkları kadar HTC vb vb alamazlar..) zaten işleri alo demek olcak.telefona oyun atacak oyun mu oynayacak program mı çalıştıracak... Çok satması onu en iyi marka yapmaz...

• Beğen
Tepkiler: Captain

Üst Alt