2017'nin ilk 6 ayında en çok satan cep telefonu hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
2017'nin ilk 6 ayında en çok satan cep telefonu hangisi?
2017 yılının ilk altı ayında en çok satan cep telefonu modelleri, ühlü araştırma şirketi IHS Markit tarafından gerçekleştirilen açıklamayla belli oldu.


Dünyaca ünlü araştırma şirketi IHS Markit gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte bu yılın ilk altı ayında en çok satan cep telefonu modellerinin hangisi olduğunu belirledi. Yapılan araştırmaya göre ilk altı ayda en çok satan iki akıllı cep telefonu modelinin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus olduğu duyurulurken, onları takip eden isim ise Samsung Galaxy Grand Prime Plus oldu.


Apple'ın 2017 yılının ilk altı ayını çok iyi geçirdiği bu verilere göre söylenebilecekken, dördüncülük koltuğunda ise yine firmaya ait olan iPhone 6s modeli karşımıza çıkıyor. Bu model ardından en çok satan beşinci model Samsung Galaxy S8 modeli olurken, altıncılık koltuğunda Galaxy S8+ yer alıyor.


Samsung'un rakibinin sevkiyatına karşılık bu kadar geri de kalmasının sebebi ise, Galaxy Note 7'lerde görülen batarya sorunu olarak belirtiliyor. Firmanın elde ettiği önemli satış rakamlarına rağmen 2015 yılında iPhone 6 ile yüzde 10'luk bir pazar payını elinde tutan Apple, 2016 yılının ilk yarısında pazarın yüzde 7'sini ve 2017 yılının ilk yarısında iPhone 7 satışları ile pazarın yüzde 5'ini elinde tutmayı başardı.


Çünkü Samsung ne kadar listenin başında yer almasa da, listenin sonunda firmaya ait birçok farklı modelin yer aldığı gözlemleniyor.
2017'nin ilk 6 ayında en çok satan cep telefonu hangisi?
 


Üst Alt