Nokia N8 vs Samsung S8530 Wave II Detaylı Kıyaslama 'Oyunlar'

Sponsorlu Bağlantılar

ozan_gurka1903

Üye

:ehe:ehe multitouch ne demek biliyomusun bari :ehe:ehe

evet arkadaşım multitouch ne demek gayet iyi biliyorum ama sen iphone daki multitouch ın ne demek olduğunu bilmiyosun sanırım kıyaslama yaptığımız zaman iphone daki kat kat üstünde nokia nın ben nokia hastası bi insan olarak ilk kez iphone karşısında nokia dan soğudum en basiti eğer nokia n8 i kullanıyorsan wireless ını tanıt bi modem e ve 3g bağlantısıda aynı anda aktif olsun o sırada bi konuşma yapmaya çalış telefonunun hoparlörü kendi kendine açılıp durucaktır sen kapadıkça o daha da çok açılıcaktır nokia böyle basit hatalarla kendinden soğutuyo ...

pcwolf

pcwolf

Üye
evet arkadaşım multitouch ne demek gayet iyi biliyorum ama sen iphone daki multitouch ın ne demek olduğunu bilmiyosun sanırım kıyaslama yaptığımız zaman iphone daki kat kat üstünde nokia nın ben nokia hastası bi insan olarak ilk kez iphone karşısında nokia dan soğudum en basiti eğer nokia n8 i kullanıyorsan wireless ını tanıt bi modem e ve 3g bağlantısıda aynı anda aktif olsun o sırada bi konuşma yapmaya çalış telefonunun hoparlörü kendi kendine açılıp durucaktır sen kapadıkça o daha da çok açılıcaktır nokia böyle basit hatalarla kendinden soğutuyo ...

Bu hatayı ilk defa duydum, yeni sürümde mi var?
Ayrıca çoklu dokunma iphonede neden daha iyi onu anlamadım, ben ikisinde de yakınlaştırma yaptım fark göremedim. Koca ekranda çoklu dokunma ile zum yapmak tabiki kolay olur.

SaNMaM

Üye
N8 de 2 parmak iphone da 5 parmak algılama var. Bu arada ben biliyorum. 2 parmaklada yakınlaştırma olduğunu genel söyledim.

mavrick

mavrick

Üye
anubis senin stabil kavramın tartısılır neye göre stabil ????:ehe ayrıca arama özelliği bile olmayan bir müzik çaları bize övme lütfen,x6 değil bu n8 lütfen wavede wolfsonsun çipi var ,senin ses konusundaki yazdıkların gölgede kalıyor kusura bakma

pRime.

pRime.

Üye
Gayet güzel bir karşılaştırma.
Emeğe saygı...

--------------- Ekleme ---------------

anubis senin stabil kavramın tartısılır neye göre stabil ????:ehe ayrıca arama özelliği bile olmayan bir müzik çaları bize övme lütfen,x6 değil bu n8 lütfen wavede wolfsonsun çipi var ,senin ses konusundaki yazdıkların gölgede kalıyor kusura bakma

Arama özelliği olmayan müzik çalar samsung'unkinden çok daha iyi de bi kere...
Wave 2'de wolfson çipi varsa bi link verir misin?

pcwolf

pcwolf

Üye
N8 de 2 parmak iphone da 5 parmak algılama var. Bu arada ben biliyorum. 2 parmaklada yakınlaştırma olduğunu genel söyledim.

Söyler misiniz n8de 5 parmak algılanmis olsa ne işinize yarayacak? Benim bildiğim o özellik ipad için.

• Beğen
Tepkiler: .S.W.A.T.
ByWorth

ByWorth

Üye
Söyler misiniz n8de 5 parmak algılanmis olsa ne işinize yarayacak? Benim bildiğim o özellik ipad için.
Bi ara i phone da gitar çalıyolardı.. Bende N8 de çalmak isterdim hani...

SaNMaM

Üye
Çok işe yarar. Bu senin yapabilceklerinle alakalı işe yaramasa 5 parmağa neden çıkartsınlar. ;)

Bu arada iphone dada var. Sadece ipad te yok.

delice_doluca

Üye
o kadar iphone kullandım hiç 5 parmakla birşey yapmadım.. yani aynı anda 5 parmağımı kullanmadım.. 5 parmağımı o kadar ekranda belirli noktalara koymaya uğraşacağım birşeyi yapmazdım da zaten :) ekranı göremem öyle birşey yapsam.. 3 parmakla ekrana tıklayınca negatif mi oluyordu, öyle bir özelliği vardı onu hatırlıyorum sadece.. ayrıca nokia b8 in aynı anda ikiden fazla dokunuşu(böyle tanımlayınca daha iyi oldu sanki) desteklemediği nerede yazıyor? kapasitif ekranın birden fazla dokunuşu algılama yeteneği ya vardır ya yoktur; 2-3-5 diye bir sınır olamaz.. yani teknik olarak mümkün, onu kullanacak yazılım hazırlanmamıştır.. guitar rock oyununda 3-4 parmakla aynı anda basılan bir akor yapmak isteseler komutu yazmaları yeterli mesela, telefonun buna fiziksel bir engeli yok..

karakartal_omar

Üye
5 parmak tanımasını istiyorsan iphone alıcaksın
ya şu işler okadar değişik bir hal aldı ki..
yok ötekinde şu işlemci var bunda yok
saçma sapan kıyaslama yapmayın zorla n8 satmıyolar adama
yok gitar çalıcakmış bilmem ne

• Beğen
Tepkiler: brksnr

esatgelmedi

Üye
keşke sabit bir kamera ile daha yakından çekim yapsaydın fazla bir şey anlaşılmıyor. hadi n8 i kullandığım için biliyorum ama wave 2 ile ilgili fazla fikir edinemedim. ekrandaki yazılar görüntüler falan iyi görünmüyor. yine de teşekkür ederim. eline sağlık.

AYNA

AYNA

Üye
keşke sabit bir kamera ile daha yakından çekim yapsaydın fazla bir şey anlaşılmıyor. hadi n8 i kullandığım için biliyorum ama wave 2 ile ilgili fazla fikir edinemedim. ekrandaki yazılar görüntüler falan iyi görünmüyor. yine de teşekkür ederim. eline sağlık.

katılıyorum kamera iyi değildi ama çok teşekkürler genede..

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
Wave2yi çektiğim kamera n8di
N8i çektiğim kamera Wave2ydi

neyse dijital bi kamera var onunla çekeyim daha iyi olur bugun oyunları test edeceğim

esatgelmedi

Üye
Wave2yi çektiğim kamera n8di
N8i çektiğim kamera Wave2ydi

neyse dijital bi kamera var onunla çekeyim daha iyi olur bugun oyunları test edeceğim

daha iyi olur ama bence daha aydınlık bir ortam tercih etmeli ya da flaşlı video çekmelisin. naçizane bir tavsiye :oke:

intro

intro

Üye
video kalitelerinden yola çıkarak piksele takılmamak gerek demekki.. n8 kullanıcısı olarak nokia kesinlikle geleceğin markası değil.

esatgelmedi

Üye
video kalitelerinden yola çıkarak piksele takılmamak gerek demekki.. n8 kullanıcısı olarak nokia kesinlikle geleceğin markası değil.

katılıyorum ancak bu güne kadar nokia hep donanım olarak zengin, öncü sayılabilecek ilgi çekici telefonlar üretmeyi başardı. yazılım konusundaki başarısı tartışılır. Ama iphone, samsung, HTC vb. telefonlarla kıyasladığımda nokia hep daha yakın gelmiştir bana. ilk symbianlı telefonum 6600 dı ve ozaman için devrim niteliğinde bir telefondu. daha sonra n95 arızalandığı için i900 omnia aldım. kafamı duvarlara vuracaktım neredeyse. şimdi üstüne para verseler win mobile kullanmam. iphone a gelecek olursak bence sadece bir moda ya da trend. bu kadar az özelliğe 1500 tl nin üzeri bir fiyat bana mantıklı gelmiyor. keza mac bilgisayarlara bakarsanız aynı donanımdaki diğer bilgisayarlarla aralarında fiyat uçurumu var. beğenip alan arkadaşlar. lütfen rahatsız olmasınlar.bunlar tamamen beni bağlayan sözlerdir. kimseyi rencide etmek için söylemedim.

sh0ck

sh0ck

Üye
Hocam CameraPro programı var forumda, Auto-Focus'u aç, ve ışıklı bir ortam seç, ışık arkadan vursun. Ve Telefonu bi şekilde sabitle..

AF açık olduğunda Fokus ayarını yapması gerekiyor kameranın, aksi taktirde flu bir görüntü oluşur ilk başta, fakat sonra odaklar noktaya. Sabit olması veya oynatmamak gerekli bu yüzden.

Daha iyi kalite olur... AF ile Yazıları faladna görebilirsiniz..

Wave II'de nasıl yapılıyor AF Bilmiyorum.

Yaptığın inceleme ve Yapacağın incelemeler için teşekkürler ;)..

pcwolf

pcwolf

Üye
Bi ara i phone da gitar çalıyolardı.. Bende N8 de çalmak isterdim hani...
Gitar çalmak için n8 aldıysan yanlış seçim yapmışsın. Kimse gitar çalarım diye 5 parmak destekli dokunmatik almaz heralde.
Çok işe yarar. Bu senin yapabilceklerinle alakalı işe yaramasa 5 parmağa neden çıkartsınlar. ;)

Bu arada iphone dada var. Sadece ipad te yok.

İşe yarayabilir, doğrudur ama ekranları karşılaştırmadınız heralde, iphonenin ekranı nerdeyse n8 kadar var.
N8 5 parmak algılasa nolcak merak ediyorum, neyse kimseyi tutan yok aradaki fiyatı sadece 5 parmak desteği(ve gitar çalmak için ise) için verecekseniz gitar alın daha iyi..:)

sh0ck

sh0ck

Üye
Gitar çalmak için n8 aldıysan yanlış seçim yapmışsın. Kimse gitar çalarım diye 5 parmak destekli dokunmatik almaz heralde.

İşe yarayabilir, doğrudur ama ekranları karşılaştırmadınız heralde, iphonenin ekranı nerdeyse n8 kadar var.
N8 5 parmak algılasa nolcak merak ediyorum, neyse kimseyi tutan yok aradaki fiyatı sadece 5 parmak desteği(ve gitar çalmak için ise) için verecekseniz gitar alın daha iyi..:)

Bildiğim kadarıyla N8'in ekranındada çoklu dokunma var (2 ve 2'den fazla). Fakat şimdilik sadece 2 parmak destekliyor.

Nedeni ise yazılım kaynaklı. PR 2.0 ile "Gestures" desteği geleceği söyleniyor.

Üst Alt