Telefon Tavsiyesi Nokia 5800'mı - Samsung S5620 Monte'mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 5800'mı? Samsung Monte'mi?

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .

okaide

Üye
Bugün Monteyi elime aldım ve sadece tipi hoşuma gitti başka hiçbir özelliği 5800 dan güzel değil .. ve ayrıca ekran görüntüeride güzel bi telefon değil .. dokunmatiği çok hassas bu yüzden istemeyerek başka şeylere basabiliyoruz.. Bu arada ceppc sen nasıl bi telefoncusun Monte hakkında bi bilgin yok ?

sghf-480

Üye
bence monte alma çok kalitesiz bi telefon
ama illa samsung dersen f-480 çok harika bi telefon:d:

apro45

apro45

Üye
samsung monte saçmalamayın internet olarak daha iyi 5800 herkeste var

ibo_Star

ibo_Star

Üye
Tek Kelime
Bekle.
5800 iyi ama Sorunlu
Hack Gerekiyor
Sertifika imza hatası veriyor
bataryası cabuk bozuluyor
ben bozdum ordan biliyorum.
Ekran Büyük yogun Kullanımda 1 Günde biter 400-500 TL verip Her Gün sarj yazık

okaide

Üye
İbo telefon önerebilir misin 400-500 TL arası

baranselona

baranselona

Üye
samsung monte =)
internet
kapasitif ekran
wifi
müzik tanıma
panaromik foto çekimi
gülücük yakalama
program falan da yüklersin(opera-winrar-bolt-piyano vb..)
ince ve kaliteli bi görünüme sahip - plastik oyuncak gibi görünmüyo en azından
ele oturuyo
400-500 tl ye bu kalitede DOKUNMATİK tel zorr..
çok seri bi telefon-5800 ın 2 katı nerdeyse
maillerini direk telefona alabilirsin
ana ekrandaki youtube widget den direk video izleyebilirsin
şarz sorunu yok benim 5-6 gün gittiği oldu
şarz aleti sorunu yok şarzı normal samsung deil usb den oluyo heryerde bulursun
GPS ve A-gps
sesi çok güzel yüksek ve net diğer samsunglarla karşılaştırılamaz bile
hertürlü samsung monte :D

baranselona

baranselona

Üye
bakın beyler anlamayanlar için:megafon:
*5800 çıkalı 3 sene olacak nerdeyse miladını doldurdu dolduracak ama monte 2010 çıkışlı bi telefon
* 5800 herkeste var
*5800 kalın ve estetikten yoksun bi telefon oysa montenin tasarımı çok kaliteli
*5800 ı eline alınca gacır gucur sesleri duyabilirsin ama montede öyle bi dert yok taş gibi bi telefon
*5800 ın ekranı uzun ince bişey ama monteninki öyle değil tam orantılı birbiriyle ve montenin ekranı geniş
*montete HD videoları izleyebilirsin ve çok kaliteli bi şekilde izlersin 5800 da da izlersin ama ekran uzun ince olduğu için ehh işte
*monte office dosyalarını ve adobe reader dosyalarını programa ihtiyaç duymadan açar
*montede de 5800 da da gps var monteye route 66 yüklersen ücretsiz kullanabilirsin 5800 ınki zaten ücretsiz yüklü gelir
*montede sesörler gelişmiştir (telefonu ters çevirince sessize alır-internette istediğin tarafa döner -resimlerde sağa-sola-ters-düz nereye çevirirsen çevir resim oraya döner ve yan tutum azıcık eğim verince resimler kayar
*5800 işletim sistemi symbian olduğu için ağırdır monte samsung OS işletim sistemini kullandığı için çok seridir
*montenin ana ekranını istediğin gibi düzenleyebilirsin zaten 3 tane ana ekranı var ve buraya widgetleri koyabilirsin
*montenin menüsünü istediğin gibi düzenlersin
*5800 sybian ve java uyumlu oyunları çalıştırır
*monte java oyunları çalıştırır ve internette binlerce java oyun-program bulabilirsin
*5800 dokunmatiğiyle monteninki karşılaştırılamaz bile monte ezer geçer )bastırmadan dokunuyosun montede)
*montenin kulaklık sesi 5800 ınkinden fazla bile olur
*samsung montenin hoparlörü çok gelişmiştir diğer samsunglarla karşılaştırılamaz bile (laptopla aynı seste ve çok kaliteli bi sesi var)
*5800 ın bi çok hatası var (v51 le düzeltildi deseler de) ısınma-radyo gibi arızalar hala mevcut
*ikiside 16 gb hafıza kartı kaldırabiliyolar 5800 ın yanında 8gb montenin yanına 2 gb hafıza kartı veriyolar
* samsung montenin KAMERASI nda bi çok işlev vardır panaromik çekim(360 derece resim çekebilirsin) -gülücük yakalama modu-spor modu-manzara modu vb...
*5800 fotoğraf makinesi o kadar gelişmiş değildir
*samsung montede müzik tanıma diye bi program var(mesela radyoda çok beğendiğin bi müzik var ve adını bilmiyorun 10 sn lik dinletiyosun telefona sana adını-sanatçısını falan gösteriyo ve indirebiliyosun telefonuna.
*5800 da ise bu gibi programları int.arayıp bulacan da kuracan da.. çalışıp çalışmayacağıda kesin değil.
*samsung monteye virüs vb.. bişey bulaşmaz ama 5800 symbian olduğu için bulaşma olasılığı yüksek
*ekran rengi ve çözünürlük konusunda 5800 kağıt üstünde üstün gibi görünsede monteyi eline alıp HD resim - HD video izleyince bunların sadece kağıt üzerinde olduğunu anlıyacaksın(montenin ekran parlaklığını arttırıpta video seyredince sanki LCD bi televizyonda izliyomuşun gibi olur sanki ekran daha büyükmüş gibi... ve bi çok video formatını destekler MP4 vb.... izlersin hemde hiç takılma vb şeyler olmadan
montede arkaplanda 2-3 program açıkken müzik çalardan müzik dinleyip internete bile girdim hiç kasma vb bişey yok şimdi bu 5800cılara şaşırtıcı bile gelmiştir çünkü 5800 2-3 program açtıktan sonra telefon kasıyor hadi bırak kasmayı ısınmaya bile başlıyor oysaki montede ısınma diye bi dert te yok...:evet:

*bu fiyata sıfır - DOKUNMATİK hissini tam anlamıyla yaşayabileceğin - her işini görebileceğin(maillerin direk telefona mesaj olarak gelen-oyun vs yükleyip eğlenceli zaman geçireceğin)-seni yazılımla ek programla vb şeylerle uğraştırmıycak-kaliteli bi görünüme sahip-hergün acaba burasında şurasında hata çıkar mı diye düşündürmüyecek bi telefonum olsun diyosan kessinlikle samsung S5620 monte 5800 ı ezer geçer:naughty:

şimdi gelipte q klavye yok-işletim sistemi yok falan demeyin monte SAMSUNG OS işletim sistemini kullanır(nasıl blackberry telefonu blackberryOS -iphone telefonu iphone OS işletim sistemini kullanıyosa) 5800 da işletim sistemi bildiğin symbian, symbian telefon bizde kullandık, symbian telefon ve symbian dan çektiğimi başka hiçbişeyden çekmedim(virüs desen ona kendine reset atma desen onda) telefonu satmaya çalıştım HİÇBİR telefoncu almadı(neymiş virüslüymüş) ve bidahada sybiana elimi bile sürmedim :D
q klavye desen montenin klavyesinde daha rahat yazılıyo derim ben ekran rezistif olduğu için parmak hareketlerini hemen algılıyor ve çok seri yazıyosun tuşlarda büyük zaten.... ekranda geniş:d:

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
samsung s5620 monte daha iyi

kaptanblack1

kaptanblack1

Üye
5800 tek geçerim bir montede eksik yazmışsın flaş yok çok önemli faktör foto çekerken :) + ağırlık demişsin 5 kilo olsa anlarımda 5 10 gram yani çok böyle takoz gibi de değil abartmaya gerek yok yani + 5800 ın kamera netliği ekran netliği monte den iyi montenin tek iyi yanı görüntüsü daha böyle ilginç ve çekici duruyor o kadar %90 özellik olarak 5800 derim hatta bende bugün 5130 sattım 5800 alcam monte ve 5800 gibi özelliği olan bir çok telefonu karşılaştırdım 5800 la fiyat ve özellik bakımından 5800 derim bu arada 2008 4 çeyreğinde kastı bi nebi 2009 gibi bişey yani çok eski bi tel değil

baranselona

baranselona

Üye
5800 tek geçerim bir montede eksik yazmışsın flaş yok çok önemli faktör foto çekerken :) + ağırlık demişsin 5 kilo olsa anlarımda 5 10 gram yani çok böyle takoz gibi de değil abartmaya gerek yok yani + 5800 ın kamera netliği ekran netliği monte den iyi montenin tek iyi yanı görüntüsü daha böyle ilginç ve çekici duruyor o kadar %90 özellik olarak 5800 derim hatta bende bugün 5130 sattım 5800 alcam monte ve 5800 gibi özelliği olan bir çok telefonu karşılaştırdım 5800 la fiyat ve özellik bakımından 5800 derim bu arada 2008 4 çeyreğinde kastı bi nebi 2009 gibi bişey yani çok eski bi tel değil

:nono:monntenin gece çekimi çok kalitelidir 5800 gibi her kamerayı açtığında ayarlarını yeniden yapman gerekmez(flaş da 5800 var da o 30 cm den ileriye bi işe yaramıyo resim çekinirken telefonun dibine girmen gerekiyor yani 5800 da flaş önemli bi faktör değil .ağırlık konusunda ben bişey demedim fazla olmasada ağır biraz 5800-takozluğa gelince telefonda hiçbir estetik,görsellik,incelik vb göze hitap eden bi tip yok uzun ince bişey ekranda gezerken parmağıma dar geliyor-dediğine görede 5800 monteten 2 yıl eski nerdeyse yakında piyasada kalmıyacak:evet:
ayrıca 5800 normal halinde bile çok kasıyor 5800 kullananlar kasmasın diye menüdeki geçiş ayarlarını bile durduryorlar-telefonun işlemcisi çok ağır sanki kaldıramıyor symbian'ı...
5800 da açılan oyunların çoğu kasıyor zaten onbinlerce program var diyorlar ama ne kadarını yükleyipte tam anlamıyla kullanabiliyorlar? telefon kaldırmıyor hemen reset atıyor telefon montede reset atmak diye bişey yok ne kadar yüklendiysemde reset attıramadım sonuna kadar direniyor telefon:box
5800 la monteyi yanyana koyup ekran parlaklıklarını sonuna kadar aç ve bi kaç resim video falan incele kağıt üstünde 5800 ileride gibi görünüyor ama gözle bakınca arada hiçbir fark yok ..
bende almadan önce 5800 la monteyi çok fazla araştırmıştım ve monteyi aldım benim kriterlerime en uygun olan hangisiyse onu seçtim
kriterlerimde belliydi zaten(maillerimi telefona alabileceğim-3g-wi fi-gps-dayanıklı-dokunmatiği kaliteli olan -BOŞ vakitlerimde oyun vb oynayacağım-estetik görünümlü-şık-güzel fotoğraf çeken-sensörlü-hızlı bi telefon olmasıydı kriterlerim... herkesin kendi tercihi tabi ama aradaki farkları söylüyorum ben telefonların bütün özellikleri aynı zaten söylediğim gibi herkesin kendi tercihi ve yine diğer yazımda belirtiğim gibi symbian işletim sisteminin BENCE çok ağır bir işletim sistemi olması yüzünden elemiştim 5800 ı.. daha önce symbian telefon kullanmamış kişilere kessinlikle 5800ı tavsiye temiyorum kullanamazlar(yazılım güncelleme-yavaşlık-kasmalar-resetlemeler-hard formata alışmış olmaları lazım)
insanların 5800 alması yada mnte alması benim cebime bişey koymuyor sadece iki telefonun aralarındaki farkları yazıp,5800 ın hatalarını söyleyerek insanları bilgilendirmeye çalışıyorum...:bigstar:

iphone33

Üye
Ben monte derim ... Eğer sen programda takılmassan monteyi al derim...

BJKursad

BJKursad

Üye
5800 hiç inceleme fırsatım olmadı görünüş olarak estetik olarak cok kaba bi telefon bu özelliğle montenın yanına bile yaklasamaz.Montenın işletim sistemi yok diyolar ama her türlü oyunu programımı bulabılırsın yanı işletim sistemının olmaması çok büyük bi eksik değil bana göre.flaş olmaması da bı eksık gibi görünsede sonuçta gece cektıgın bı fotografın ne kadar kaliteli olmasını bekliyorsun ki?Onun dışında montenin bi çok kamera özelliği var gülücük yakalama gibi...dokunmatiği zaten cok hassas bi telefon sadece insan parmagına duyarlı öyle çubukla falan zorlamana hiç gerek yok :) günde ortalama 100 mesaj atıyorum ona ragmen sarjı en az 2 gün gidiyor.
Ben artık nokai nın kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum hep kaba takoz telefonlar cıkarıyor telefonlarının hiç bi estetikliği yok samsung bu konuda bayağı bi yol kat etti hatta nokianın piyasada ki hakimiyetine nerdeyse son verdi gibi eskiden herkes nokia kullanırdı şimdi öyle değil..

koparılançiçek

Üye
Montenin tek eksiği flaşının olmaması yoksa 5800 dan daha iyi diyebilirim. Bozulma süreside telefonu kullanma şekline bağlı.Montenin dokunmatiği 5800 dan daha hassas ve daha kullanışlı diyebilirim ...

--------------- Ekleme ---------------

Katılıyorum arkadaşım aynen öyle ben monte kullanıyorum gayette memnunum ;)

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
nokia 5800 daha iyi

--------------- Ekleme ---------------

monte daha iyi

enescebeci

enescebeci

Üye
arkdaşlar smsungu kötülemeyin nokia dan daha hızlı olduğunu unutmamak gerek

onuncu

Üye
Bence asla almayın ben aldım pişman oldum. Ve ortaokul 2. sınıf öğrencisi oğluma verdim.Hiçbir uygulama çalıştıramazsın sadece işe yaramaz bazı java uygulamaları var. Herşey eksik paranız boşa gider. En ucuzu bile olsa symbian yazılımı olan başka telefonlar tercih edin..Nokia 5800 bile bundan çok çokdaha iyi..
İnternette ne kadar ararsan ara doğru dürüst çalışan bir program veya destek bulamazsın sürüm güncelleştiremezsin Samsung'dan bile sağlıklı cevap alamazsın.. dokunmatik olan klavye bile kullanımı vasat...​

enescebeci

enescebeci

Üye
monte da dokunmatik kaltesi iphone la aynı şaka değilllll

ibrahimcemen

Üye
monte kulanıyorum şarj müzik internet ve oyun oynamama rağmen 4-5 gün gidiyor renk de pek fark yok monte piyasanın enlerinden monte

ulenringo

Üye
işletim sistemi olmayan yada standart olan telefonla ne diye 5800 kıyaslanıyor ki?

Üst Alt