samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek)

Sponsorlu Bağlantılar

1Mimar

Üye
Arkadaşlar merhaba;

Bende i8910 kullanıcısı olarak yardımınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Telefonu alalı 1-2 ay oldu ve aldığım günden beri hiçbir ekleme yapmadım. Ama oldukça memnunum ve herhangi problemim yok.
Son durum :
Yazılım Sürümü : i8910JVII1
Özel Sürüm:i8910TURII2
Dil Paketi:11
Haritalar : Route66 - Turkey TA 2009 Q4

Sorularıma Gelince:
1. Kullandığım versiyon i8910 için kullanılan son resmi yazılım sürümümüdür?
2. Kullandığım harita son güncel haritamıdır?
3. Custom FW yazılımlarda küçükte olsa sorunların dewam ettiği bu sebeple orjinal yazılımların daha sorunsuz olduğu bilgisi ne derece doğrudur?
4. Şuanki ayarlarım güç tasarrufu olacak şekilde düzenlenmiş durumda ve telefon bataryam 1 haftaya kadar dayanabiliyor. Custom FW lerin güç harcaması fazla olduğu, bu sebeple bataryanın bu süre kadar dayanmayacağı doğrumudur?
5. İş telefonu olarak kullandığım telefonumda Navigasyon ve problemsiz kullanımın çok önemli olduğunu belirtecek olursam ve Custom FW özellikleri, orjinal yazılımın önüne geçmişse hangi Custom FW yazılımı tavsiye edersiniz?
6. Memnun kalınmadığında şuanki telefonumda bulunan yazılıma ve navigasyon programına dönebilirmiyim, yazılım olarak dosyaları mevcutmudur?
7. Okuduğum bilgilerde i8910 sahiplerinin radarlarıda navigasyonunda bilgi olarak gördüklerini öğrendim. Bu bilgiyi görebilmek için ne yapılması gereklidir?
8. Cevapların sonucu Custom FW ağırlıklı ise nereden başlamamı tavsiye edersiniz?

Yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ederim.

Saygılarımla

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Arkadaşlar merhaba;

Sorularıma Gelince:
1. Kullandığım versiyon i8910 için kullanılan son resmi yazılım sürümümüdür?
2. Kullandığım harita son güncel haritamıdır?
3. Custom FW yazılımlarda küçükte olsa sorunların dewam ettiği bu sebeple orjinal yazılımların daha sorunsuz olduğu bilgisi ne derece doğrudur?
4. Şuanki ayarlarım güç tasarrufu olacak şekilde düzenlenmiş durumda ve telefon bataryam 1 haftaya kadar dayanabiliyor. Custom FW lerin güç harcaması fazla olduğu, bu sebeple bataryanın bu süre kadar dayanmayacağı doğrumudur?
5. İş telefonu olarak kullandığım telefonumda Navigasyon ve problemsiz kullanımın çok önemli olduğunu belirtecek olursam ve Custom FW özellikleri, orjinal yazılımın önüne geçmişse hangi Custom FW yazılımı tavsiye edersiniz?
6. Memnun kalınmadığında şuanki telefonumda bulunan yazılıma ve navigasyon programına dönebilirmiyim, yazılım olarak dosyaları mevcutmudur?
7. Okuduğum bilgilerde i8910 sahiplerinin radarlarıda navigasyonunda bilgi olarak gördüklerini öğrendim. Bu bilgiyi görebilmek için ne yapılması gereklidir?
8. Cevapların sonucu Custom FW ağırlıklı ise nereden başlamamı tavsiey edersiniz?

Yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ederim.

Saygılarımla
1. Son orjinal FW i8910JVJC1 dir.
2. Son harita Q1 2010 olmalı. Fakat Route66 bence telefona zararlı bir yazılımdır ve mutlaka firma tarafından düzeltilmesi gerekmektedir.
3. Custom FW lerler orjinal FW ler arasında dağlar kadar fark vardır hem hız bakımından, hem hafıza bakımından, hem boşta RAM bakımından, hem kamera bakımından, hem de ekstra özellikler bakımından. CFW lerde mutlaka ufak tefek sorunlar olacaktır ama benzer sorunlar orjinal FW lerde de vardır onlarda sorunsuz değildir.
4. Ayarlarını ve FW ni hiç değiştirme benim ki gün sonunu zor getiriyor. Telefonu çok yoğun kullanıyorum ve bence iyi bile gidiyor.
5. CFW lerden HX v4 ve Faenil n2o3 kullanılabilir her ikisininde Türkçe versiyonu vardır.
6. Geri dönüş yapabilirsiniz orjinal yazılımlar en yenisi JC1 de dahil olmak üzere internette mevcuttur. Navigasyon da tekrar yüklenebilir.
7. Route 66 da radarlar mevcut okuduğum kadarıyla fakat ben detaylı bilmiyorum uzun zamandır kullanmadım.
Benim favori Navigasyon programım Sygic dir ama onda radarlar ekstra yükleniyor ve Türkiye ye ait çok işe yarar birşey bulamadım. Sygic de harita tercihi önemli (Navteq ve Teleatlas haritası kullanılabiliyor Sygic de)
8. Bu konunun 1.mesajından başlayabilirsiniz.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Aydın hocam n2o3 denedin mi ?

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
edıt; cevap verilmiş

iyi forumlar

1Mimar

Üye
1. Son orjinal FW i8910JVJC1 dir.
2. Son harita Q1 2010 olmalı. Fakat Route66 bence telefona zararlı bir yazılımdır ve mutlaka firma tarafından düzeltilmesi gerekmektedir.
3. Custom FW lerler orjinal FW ler arasında dağlar kadar fark vardır hem hız bakımından, hem hafıza bakımından, hem boşta RAM bakımından, hem kamera bakımından, hem de ekstra özellikler bakımından. CFW lerde mutlaka ufak tefek sorunlar olacaktır ama benzer sorunlar orjinal FW lerde de vardır onlarda sorunsuz değildir.
4. Ayarlarını ve FW ni hiç değiştirme benim ki gün sonunu zor getiriyor. Telefonu çok yoğun kullanıyorum ve bence iyi bile gidiyor.
5. CFW lerden HX v4 ve Faenil n2o3 kullanılabilir her ikisininde Türkçe versiyonu vardır.
6. Geri dönüş yapabilirsiniz orjinal yazılımlar en yenisi JC1 de dahil olmak üzere internette mevcuttur. Navigasyon da tekrar yüklenebilir.
7. Route 66 da radarlar mevcut okuduğum kadarıyla fakat ben detaylı bilmiyorum uzun zamandır kullanmadım.
Benim favori Navigasyon programım Sygic dir ama onda radarlar ekstra yükleniyor ve Türkiye ye ait çok işe yarar birşey bulamadım. Sygic de harita tercihi önemli (Navteq ve Teleatlas haritası kullanılabiliyor Sygic de)
8. Bu konunun 1.mesajından başlayabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Hızlı cevap için için çok teşekkür ederim Aydink..!

Verdiğiniz cevaplara göre FW değiştirmeden kullanmaya karar verdim . Ancak birşey değiştirmeden 2010 Q1 haritayı nasıl elde eder ve nasıl yükleyebilirim?

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Aydın hocam n2o3 denedin mi ?
Şu an indiriyorum birazdan atacağım.

Kolay Gelsin

--------------- Ekleme ---------------

Hızlı cevap için için çok teşekkür ederim Aydink..!

Verdiğiniz cevaplara göre FW değiştirmeden kullanmaya karar verdim . Ancak birşey değiştirmeden 2010 Q1 haritayı nasıl elde eder ve nasıl yükleyebilirim?
Müşteri hizmetlerini çok övüyorlar çok yardımcı oluyorlarmış. Arayın size yardımcı olurlar.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Tamam hocam değerlendirmeni canı gönülden bekliyorum : )

1Mimar

Üye
Şu an indiriyorum birazdan atacağım.

Kolay Gelsin

Müşteri hizmetlerini çok övüyorlar çok yardımcı oluyorlarmış. Arayın size yardımcı olurlar.

Kolay Gelsin

Şaka yaptığınızı düşünüyorum :)
90 TL ödenirse yardımcı oluyorlar evet.

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
:naughty:aydin abi bu müşteri hizmetleri taş banamı kafamı uzattım ama:d:

aydink_1903

aydink_1903

Üye
:naughty:aydin abi bu müşteri hizmetleri taş banamı kafamı uzattım ama:d:
Hehe Yok yahu:) Diğer tarafta en az 10 kişinin sözleşmişçesine değişik zamanlarda Navking müşteri hizmetlerini övdüğünü okudum. 90TL mi alıyorlarmış :) Ne bedeli imiş bu, sonuçta Samsung onlara anlaşmaları çerçevesinde paralarını vermiştir. Yardımcı olmayabilirsin ama para isteyemezsin. Çok şaşırdım :)

Kolay Gelsin

Tamam hocam değerlendirmeni canı gönülden bekliyorum : )
İlk izlenimlerim,

Yüklemeler sorunsuz,
Precision tema ile geliyor,
Walpaper ı beğenmedim.
C: başlangıçta 83.6MB
Menü geçişleri oldukça hızlı n2o2 ile kıyas kabul etmez. Hx v4 den bir adım önde olabilir. Meşhur 40 programımı yüklüyor şu anda ondan sonra asıl hızı anlarım.

Kolay Gelsin

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
abi şimdi atıyosun ortaya sonra kurt kemirsin milleti nerden kullanıyon 40 program ben okadar deneme yapıyorum buraya eklemek için bir sürü gereksiz saçma aplikasyonlar var daha 30 olmadı sen ne kullanıyon böyle 40 tane

lk1973

Üye
ben de az önce n2o3'ü yükledim. 3d navigasyon tasking vs. sağ üstteki kart ikonu ayrı sis dosyalarıyla kuruluyor. benim yaptığım hataya düşmemeniz için önce power boot sisini sonra gerekli patchin sisini kurmalı ve ikisinide aynı drivera yüklemeli;yoksa çalışmıyor. yatay ekran patclerini de yapınca güzel oldu. ben fotoları çok beğendim açıkcası şimdi flashlı çekim yaptım bayağı güzeldi (sanırım codeclerde değişiklik yapmış.), videoda aynı gibi ama otofokusu özellikle yavaş çekimlerde kullanmak için kaldırma patchi vermiş. ramine bakmadım ama iyi gibiydi. birkaç günlük kullanım sonrası bakalım memnun kalacakmıyız. şimdilik en iyi özelliği 3 d nav vs. sis doyaları vasıtasıyla kolayca kişisel kullanıma açması, ve fotolarda ki kalite. Şebeke modu otomatik gsm yapmış bu ve benzeri şarj için faydalı eklemeler yapmış olabilir
saygılar

aydink_1903

aydink_1903

Üye
abi şimdi atıyosun ortaya sonra kurt kemirsin milleti nerden kullanıyon 40 program ben okadar deneme yapıyorum buraya eklemek için bir sürü gereksiz saçma aplikasyonlar var daha 30 olmadı sen ne kullanıyon böyle 40 tane
32 uygulama 8 oyun :), 4 ünün ismini bile yazmam yasak :) diğerlerinin listesini yazarım bir ara.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Bir kaç ekran resmi koysanız süper olur : ) görsel açıdan

aydink_1903

aydink_1903

Üye
RAM tüm uygulamaları yükledikten sonra telefon açıldığında 185MB oldukça iyi.
Hız ve stabilite çok iyi görünüyor.
KS nedeniyle touch sorunu kısmen devam ediyor.
Efektler hızlı fakat çok gösterişli değil.
Galeri gayet hızlı, galeride KS oldukça iyi.
Müzik Playerda KS hala biraz problemli ama şimdiye kadar Müzik player da gördüğüm en iyi KS.
Homescreen hariç heryerde ekran dönüyor bence en doğrusu ve güzel dik yatay dönüşler oldukça başarılı.
Gece çekimleri oldukça başarılı.
Video 24fps frame kaybı yok. Ses kalitesini yükseltmiş Hxv4 de 48kb/s ile ses kaydederken n2o3 videolarında bu değer 95kB/s olarak gözüküyor neredeyse 2 katı kaliteli ses hemde frame kaybı olmadan. Değerler GSpot ile tespit edilmiştir.

Daha detaylı biraz kullandıktan ve pil süresini gördükten sonra yazarım.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Aydın hocam yazarken birde hxv4 e göre yuklenmeli mi vs o konudada bizi aydınlatırsan çok iyi olur.

lk1973

Üye
aydink_1903' verileri ve benimde genel görüşüm gerçekten iyi bir fw olduğu yönünde, orçun bana kalrsa değiştirmene değer.

orcunakyol

orcunakyol

Üye
aydink_1903' verileri ve benimde genel görüşüm gerçekten iyi bir fw olduğu yönünde, orçun bana kalrsa değiştirmene değer.

Hımm sağol dostum genel görüş öyle gibi @ahenk de öyle diyor kısa zamanda denicem inş. net olarak belirleşince.

ungood20

ungood20

Üye

bu arada bu olayı bilen güzel bir anlatım yapabilirmi daha net
bazı dipnotları var ing. ceviri tam olmadığından %100 anlaşılmıyor
usb felan diyo pc ye nereden sokucam =)
şimdiden teşekkür ederim

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
tele nasıl fw yükleniceği anlatılıyor zaten ilk msjda anlatıldı ve gerekli driverlerde var

iyi forumlar

Üst Alt