samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek)

Sponsorlu Bağlantılar

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Base i yükledikten sonra Turkçe dil paketini atmadın üzerine herhalde. Base i yükledikten sonra telefonu hiç açmadan dil paketini atmak lazım. İkiside flash lama yöntemi ile atılıyor.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Ben bişey yapmadıma bi tel açıldı direk bıtınce reboot yazıyor ekranda acılıyor sonra o arada hiç ellemeden dil paketine mi geçmek gerek ?

ve şimi yapsam olur mu? nasıl yapayım abi tam olarak aydınlatırsan sevinirim.

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Ben bişey yapmadıma bi tel açıldı direk bıtınce reboot yazıyor ekranda acılıyor sonra o arada hiç ellemeden dil paketine mi geçmek gerek ?
Türkçe dil paketini at üzerine düzelir hatalar. Şu anda Rofs2 yok sende o yüzden hata veriyor. n2o3 2 kademeli olarak yükleniyor.

Kolay Gelsin

--------------- Ekleme ---------------

turk_langpack dosyasını açıp içinden çıkan turk_langpack.exe dosyasını flashlama yöntemi ile yükleyeceksin.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
boot açıp direk dil paketini mi yukleyım abi ?

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Yaptım aydın abi ekransa Samsun i8910 yazısı yanıp yanıp sonuyor kablo baglantıyı kesmedim ne tavsiye edersin abi ?

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Yaptım aydın abi ekransa Samsun i8910 yazısı yanıp yanıp sonuyor kablo baglantıyı kesmedim ne tavsiye eder abi ?
İşlem bitti Reboot yapılacak tarzı bir yazı çıktıysa en altta mavi yazıyla, kabloyu çekip C: ye kapalıyken format atabilirsin. Fakat bittiğinden emin ol.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
mavi yazı ile please reboot diyor.Teldede halen aynı yanıp sonuor o ilk açılış kısmı samsung i8910 Hd yazısı kabloyu çekıyorum ve menu yes no tusuyla mı yapıyorum abi ?

aydink_1903

aydink_1903

Üye
mavi yazı ile please reboot diyor.Teldede halen aynı yanıp sonuor o ilk açılış kısmı samsung i8910 Hd yazısı kabloyu çekıyorum ve menu yes no tusuyla mı yapıyorum abi ?
Telefona karşıdan bakarken solundaki ve ortadaki tuşa basılı tut yani ikisine de aynı anda bas. Sonra sağdaki açma tuşuna bas. Ekrana Hard format atayımmı yazısı gelir bu yazıyı görünce elini çekip karşıdan baktığında soldaki tuşa basıp onayla.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Kabloyu çekınce tel takıldı abi bataryayı çıkarmak zorunda kaldım dediğin gibi formatladım ama aynı hataları verıyor ve en sonda system error diyor ve teli yeniden başlatıyor.

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Kabloyu çekınce tel takıldı abi bataryayı çıkarmak zorunda kaldım dediğin gibi formatladım ama aynı hataları verıyor ve en sonda system error diyor ve teli yeniden başlatıyor.
Başka bir FW at mesela HXv3.29 sanırım onda otomatik formatta var (TURJC1 de olabilir). Telefon düzelsin.

Ondan sonra

n2o3 atacaksan
Önce base paketini sonra dil paketini at sonra reboot yapsın, pin kodunu sorunca tekrar kapat dil paketini at. Normal şekilde reboottan sonra açılsın.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Hxv4 kurdum abi en iyi onu bılıyorum çünkü kurmasını.
Şuan sorunsuz açıldı n2o3 ne yapayım şimdi ?

Bu arada kusua bakma aydın abi bu saatte uğraştırıyorum seni.

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Hxv4 kurdum abi en iyi onu bılıyorum çünkü kurmasını.
Şuan sorunsuz açıldı n2o3 ne yapayım şimdi ?

Bu arada kusua bakma aydın abi bu saatte uğraştırıyorum seni.
Önce n2o3 base ile flashlanacak,
Reboot yaptıktan sonra pin kodunu sorunca girilmeyip telefon kapatılacak
Türkçe paketi flashlanacak,
Reboot tan sonra telefon normal şekilde açılacak.

Kolay Gelsin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Yaptım abi sonunda : ) Allah senden razı olsun aman bırakayım deme bizi : )

Bir ufak sorum olacak vistada pc studio cable ile bağlantıda telefonu görmuyor nasıl ayarlayabılırız ?

onekc55

Üye
nokıanın ödüllü spor tracker uygulamasının yeni versiyonu;

hyperX V5''te "görüşme sırasında telefonu salladığınızda hoparlörü etkinleştirmek istermisiniz? anketi düzenlemiş.
benimde çok istediğqim bu özellik için oy kullanmak isterseniz;

aydink_1903

aydink_1903

Üye
hyperX V5''te "görüşme sırasında telefonu salladığınızda hoparlörü etkinleştirmek istermisiniz? anketi düzenlemiş.
benimde çok istediğpim bu özellik için oy kullanmak isterseniz;
Problemli bir özellik, daha önce bir kaç CFW de konulmuştu, çok sağlıklı çalışmıyordu. Yabancı forumda sorunları bulabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Andulin26

Üye
teşekkürler onekc55 evet den yana kullandım oyumu...

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Orjinal fw yüklenişi tam olarak nasıl oluyor ?

1Mimar

Üye

Sorunun cevabı resimde verilen detayda olduğu gibi Exractor 2.5 ilemi yapılıyor ?

Bende orjinal FW update yapmak istiyorum. Telefonu aldığım gibi orjinal kullanıyorum şuan.
"TURJC1" versiyonunu yükleyen ve farklılıkları aktarabilecek arkadaş varmı acaba?

Custom FW lerde yapılan anlatımlar gibi Orjinal FW yide sorunsuz yükleyebilmek için adım adım bir anlatım yapılabilirmi.

Dosyalarımızın ve Route66 navigasyonun yüklemeden sonrada hatasız şekilde kullanabileceğimiz bir anlatım ricamız olur...!

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Maxicep e resim ekleme

1. a girilir.
2.Upload Images And Videos yazan yerin altında File yazan yerin karşısında Browse a tıklanır ve PC nizde yüklemek istediğiniz resim gösterilir.
3.Tags kısmına ne ile ilgili ise kısa birşey yazabilirsiniz.
4.Resize kısmında seçim tablosunu tıklayıp çıkan listede Message Board u seçin
En sonunda Upload Now butonuna basın.
5.Yüklemeyi yaptıktan sonra çıkan sayfada Forums and Message Board yazan yerin karşısında [ IMG ] ile başlayan linki komple kopyalayın.
6.Maxicepte bu linki komple mesajınıza yapıştırın.

İşlem bu kadar.

Bir dostumuzun isteği üzerine anlatılmıştır.

Kolay Gelsin

Orjinal FW ler Symbian ROM Flashing Tool 1.50 adlı programla atılır. Orjinal FW de 2 adet XML dosyası ve 1 adet binary dosyası vardır.

CODE_I8910JVJC1.xml (PDA_CODE.... klasörünün içindedir)
CSC_I8910JVJC1.xml (PDA_CSC.... klasörünün içindedir)
I8910XXJ...bin Ana klasördedir.

1. si CODE dosyasıdır ve Symbian ROM Flashing Tools da CODE yazan yerde bu dosya gösterilecektir.
2. si CSC dosyasıdır ve Symbian ROM Flashing Tools da CSC yazan yerde bu dosya gösterilecektir.
3. sü modem dosyasıdır ve Modem yazan yerde bu dosya gösterilecektir.

Dosyaların hepsi seçildikten sonra telefon boot ettirilir ve kablo takılır. Symbian Flashing Tool da Download butonu kablo takılınca aktif hale gelir. Download a basılarak FW yüklenir.

Önemli Not: AP ve diğer taraflarda boot yazan yerlerdeki check işaretleri download a basmadan mutlaka kaldırılmalıdır.

Kolay Gelsin

Üst Alt