aydink_1903 dostum; bu paylaşımlarını not ettim. ayrılmadan sym. dan yine bizim gibi nispeten amatör kullanıcılar için başka bildiklerin varsa paylaşırsan sevinirim. benim de gönlüm senin alacağın tele. kaydı ama sanırım benim için erken. bir görelim bakalım ne yenilikler olacak ona göre karar verelim. hiçbir şey bilmezken aldık bu teli ustası olduk bir çok özelliğinin. ilk aldığım zamanları hatırlıyorum berbat bir web browser, opera daha çıkmamış, hd videoda seste kötü görüntüde, fotolar başarısız. şimdiyse optimal düzeylere geldi herşey. bakalım statükocu bir adamdır nispeten bada başarılı olursa sizlerinde görüşleriyle geçebiliriz ama bu telden daha yeni yeni zevk almaya başladım. bugüne kadar yaptığın karşılksız paylaşımlar için teşekkürler.( örn. aklıma ilk gelenler: ilk türkçe fw için hxe yardımların, ferrari gibi ilk kaliteli oyunları sen paylaşmıştın, ilk türk fwi yapmıştın , pek çok kişinin telle ilgili önemli önemsiz birçok sorununa çare olmuştun.)
saygılar...
Ben sizin gibi not tutamıyorum daha doğrusu not tutayı sevmiyorum, güzel bir özellik not etmek. Aklıma gelen kullanıcıların işine yarayabilecek şeyleri seçmeye çalıştım. Telefonda özellikle Private klasörü içinde hemen hemen tüm telefon ayarları ile ilgili dosyaları var, bazı ayarlar kolay ve zararsız, bazı ayarlar zor ve tehlikeli, format hatta yeni FW atmaya gidebilecek seviyede.
O tip şeyleri derleyip yazmak hem zaman alır hemde çok gerekli değil. Andy bir çoğunu optimal seviyede değiştirip kullanıcılara veriyor zaten FW lerinde.
Symbian la artık uğraşmak istemiyorum. Bada cazip geliyor.
1. Symbian için yapılan uygulama ve oyunların bir sınırı var. Bu sınır artık beni kesmiyor. Özellikle oyunlarda başarılı oyun sayısı bir elin parmakları kadar bile değil. Youtube da oynanan Wave oyunlarındaki grafiği akıcılığı görünce insan kapılıp gidiyor.
2. Kendi uygulamalarımı kendim yazmak istiyorum (Mesleki), oldukça iyi seviyede C++ bilirim. Bada C++ için zorlanmam sanırım. Symbian da Carbide denen rezaletle doğru dürüst birşey yapmak mümkün değil.
3. Artık ekranı mıncıklamak istiyorum (Multitouch)
4. Artık devir 1GHz işlemcilerin devri, en ucuza bu telefonla sahip olabilirim, 512MB RAM, i8910 da free RAM i 5-10kB artırmak için kaç takla attığımız düşünülürse oldukça iyi olacak.
5. Fotoğraf cep telefonu için 5MP oldukça yeterli bence video yine HD ama 30fps e dayanmış, tabii güçlü bir işlemci var. i8910 daki gibi görüntüyü iyileştirmek için sesten de fedakarlık yapılmıyor.
6. Tilt sensörle enteresan işler yapılacaktır benim bile aklımda 1-2 proje var.
7. Voice Command ile telefonumu sesle kumanda etek istiyorum en azından arama yapmak, i8910 da en büyük eksiklerden biri bence. Driving Mode a alıp gelen maillerimi mesajlarımı arabada o okusun telefonu elime almaya gerek olmasın istiyorum.
8. Bluetooth 3.0 ile hızlı aktarımlar yapmak istiyorum.
9. Ve tabii ki artık Super Amoled e geçmek istiyorum.
Acaba çok şeymi istiyorum
Kolay Gelsin