samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek)

Sponsorlu Bağlantılar

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
ahenk, paylaşım için teşekkürler

--------------- Ekleme ---------------

ahenkkurulumda hata veriyor imzaladım fakat durum değişmedi. Custom firmware yüklü olanlardamı yüklenebiliyor acaba ?

hackli cihazlarda oluyor rompacher sitede var onu sertifikanla imzala kur içindeki instalserver pachı
aktif yap daha sonra bunu kurabilirsin ki o işlemle cihazını hacklemiş olursun ve tüm unsigned uygulamaları imzalamadan yüklersin
yada teferruta gerek yok açılısta 3 saniye beklerim dersen burdan indir
iyi forumlar

Andulin26

Üye
Selamlar herkeze. Şimdi yeni bir harita yüklemek için hafıza kartımdaki haritayı komple silmem mi gerekiyor? Ovi maps yada Garmin kurmak istiyorum.

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
Selamlar herkeze. Şimdi yeni bir harita yüklemek için hafıza kartımdaki haritayı komple silmem mi gerekiyor? Ovi maps yada Garmin kurmak istiyorum.

ovimaps için hiç birseyi silmene gerek yok aynı sey garmin içinde söle yapın eger route 66 kuruluysa
hafıza kartında garminle sanırım dosya isimleri aynı oyuzden garmin E ye kurun dosyaları teli depomodda pcye bagla garmin dosyalarını E ye at üzerine yazılsınmı diye sorarsa evetde
yanliz sunu belirtiyim ben bu işlemleri teli formatladıgımda cihazda herhangi bilgi işlemeden yapıyorum
yani siz programları falan kurmusunuzdur sorun çıkarsa beni sorunlu tutmanızı istemem denemedim
ancak oluru bu bence route66 yada garmin birisini kurun ovimapsta yekte olsun 2 adet navigasyon yeteri olur size tele fazladan navigasyon kurup teli yormaya gerekyoktur diye düsünüyorum
umarım açıklayıcı olmustur sorunuz olursa yine yardımcı oluruz

iyi forumlar

Andulin26

Üye
telefonu pc ye bağladığımda Hafıza kartında 14,5 mb lık bi zip dosyası vardı GarminMobile isimli onu tıkkladım ve yükleme yaptı ve Route 66 şu an yok =) ovi maps yükleyeceğim şimdi deneyeyim. sorun cıkarsa haber veririm. Teşekkürler

Canowar88

Üye
Bir sorum olacak herkese simdi ilk defa bluetooth la bi dosya gonderiyim dedim laptoptan tele, hep kabloyla hallediyordum islerimi, win 7 kullanıyorum laptopta, aygıt eslesme parolası istiyor gondermeye calısırken o parolayıda telefonda girdigim zaman bilgisayar hata veriyor telefon tarafından desteklenmiyor diye, Samsungun connection manageriyla denedigim zamanda parolayı bilgisayrdan tele gonderiyor aynısını giriyorum ama hata veriyor cozumu bilen ya da daha once bluetooth la transfer yapan arkadaslarımız cevaplayabilir mi?

Andulin26

Üye
bende de win 7 yüklü pc imde ve bluetooth la alışverişlerimde hiç sorun olmadı. İlk başta eşleştirmek için şifre istiyor. onu pc de ve telefonunda girdiğin de sorun olmaması gerek. şifre yanlış olabilir. eğer pc ve telefonunda eşleşmiş olarak gözüküyorsa 2sindende kaldır ve tekrar dan eşleştirme yap ve şifren tek bir rakam olsun

Canowar88

Üye
bende de win 7 yüklü pc imde ve bluetooth la alışverişlerimde hiç sorun olmadı. İlk başta eşleştirmek için şifre istiyor. onu pc de ve telefonunda girdiğin de sorun olmaması gerek. şifre yanlış olabilir. eğer pc ve telefonunda eşleşmiş olarak gözüküyorsa 2sindende kaldır ve tekrar dan eşleştirme yap ve şifren tek bir rakam olsun

Defalarca denedim hocam sorun zaten orda pc de ve telefonda girdigm sifre aynı ancak hata alıyorum, telefonda pcnin verdigi sifreyi girip tamama basınca telfon bu sifreleme turunu desteklemiyor gibi bir mesaj veriyor pc, hx in Turkce speedini kullanıyorum fw yle ilgili olabilir mi acaba, cunku bluetooth u acmaya calıstıgımda telden basta hata veriyordu sonra ayarlarıyla oynarak actım, anlamadım:allalla:

lk1973

Üye
Defalarca denedim hocam sorun zaten orda pc de ve telefonda girdigm sifre aynı ancak hata alıyorum, telefonda pcnin verdigi sifreyi girip tamama basınca telfon bu sifreleme turunu desteklemiyor gibi bir mesaj veriyor pc, hx in Turkce speedini kullanıyorum fw yle ilgili olabilir mi acaba, cunku bluetooth u acmaya calıstıgımda telden basta hata veriyordu sonra ayarlarıyla oynarak actım, anlamadım:allalla:

Bende vista yükledi tıpkı andulin gibi ilk seferde şireleme istiyo ve eşleştiriyor. Sanrasında kesinlikle problem yok dosya transferi pro. Yükleme sorunsuz hatta yetkili olarak atıyorum otomatik eşleşiyorlar. Hxin türkçe fwsini kullandığımı söylemeye gerek yok dolayısıyla fw ile alakalı olmadığı görüşündeyim. Belki win 7 de sorun şifreeleme uyumsuzluğu vardır. Saygılar....

Canowar88

Üye
Elimdeki en begendigim temalardan bir derleme yaptım, belki vardır sizde hepsi ya da birkacı ama yoksa begenirsiniz diye umuyorum.. Hepsi denenmistir ve hali hazırda kullanılmaktadır

buyrun :
Not:Rarin icinde aynı gorunen temalar farklı ikon paketlerine sahip deneyip begendiginizi kullanın diye koydum

lk1973

Üye

Bende vista yükledi tıpkı andulin gibi ilk seferde şireleme istiyo ve eşleştiriyor. Sanrasında kesinlikle problem yok dosya transferi pro. Yükleme sorunsuz hatta yetkili olarak atıyorum otomatik eşleşiyorlar. Hxin türkçe fwsini kullandığımı söylemeye gerek yok dolayısıyla fw ile alakalı olmadığı görüşündeyim. Belki win 7 de sorun şifreeleme uyumsuzluğu vardır. Saygılar....

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
opera mobil 10 ile site reklamlarını engelliyerek daha hızlı sörf yapmanız için ekteki dosyayı resimdeki yere atın
bu ek dosya ile istenmiyen site reklamlarından kurtulup daha hızlı ve az veriakışı sağlayabilirsiniz

iyi forumlar

aydink_1903

aydink_1903

Üye
@ahenk dostumuz bir ara sormuştu bşr kısmını cevaplamıştım. Symbian dan kopma zamanım yaklaştığı için bildiklerimin aklımda kalan ufak bir kısmını bilmeyenlere transfer edeyim diye düşündüm.

C:\Private\100012a5\ altında
DBS_100069CC_btregistry Dosyası bağlandığınız bluetooth cihazlarını (kulaklık pc laptop vb) yedekler.
DBS_10207216_SWinsLog.db yüklenen uygulamaların yükleme log larını tutar
DBS_101FD685_BrowserBookmark.db Browserdaki Bookmark larınızı yedekler
DBS_10206A8B_TzLocalization.db Saat dilimi ayarlarınızı yedekler
DBS_102072E9_eapol.dat WLAN bağlantı noktalarınızı yedekler (Adlarını ve Şifrelerini)
DBS_10281F95_FeedsDatabase.db Feeds lerinizi yedekler

C:\Private\10003a5b\
Calendar dosyası ajandanızın yedeğini alır.

C:\Private\10003a73\
Cntmodel.ini dosyası hızlı arama numaralarınızın yedeğini alır.
Contacts.cdb dosyası rehberinizin yedeğini alır.

C:\Private\10202be9\persists\
cccccc00.cre dosyası tüm bağlantı noktalarınızı tüm ayarlarını yedekler. Dns adresleri dahil. Yani youtube için dns ayarı yapmanıza gerek kalmaz. DBS_102072E9_eapol.dat dosyasını yukardaki anlattığı klasörden mutlaka yedeklemelisiniz.
100048aa.cre Mail geldiğinde çalan müziğin dosya adını tutar
101f874d.cre Alarm müziği dosyasının adını tutar
101f874f.cre Telesekreter numarasını tutar
101f8763.cre Telefonun açılış ve kapanış müziklerinin adlarını tutar
20002ce2.cre Tüm Roadsync ayarlarını tutar

C:\Private\101F4CD2\Content\
appshelldata.xml Tüm yüklediğiniz ve sıralayıp klasörlediğiniz dosyaların mevcut konumlarını adlarını herşeyini yedekler. Smartinstaller ile hep aynı programları yükleyip bunu atarsanız tekrar tekrar sıralama derdiniz kalmaz

C:\Private\1000484b\Mail\ veya E:\Private\1000484b\Mail2\
SMS lerinizi C de veya E de tutmanız durumuna göre farklı konumlarda Mail klasörlerini komple yedeklerseniz mesajlarınızı yedeklemiş olursunuz.

Kolay Gelsin

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
pdf+standart 1.76 signed

pdf dosyalarnı okumak için gayet başarılı ve kullanıslı adobeden daha iyi diyebilirim

iyi forumlar

i8910hd için uymlu voip uygulaması internet üzerinden daha ekonomik görüşme yapabilirsiniz
voiptalk.org sitesine üye olup görüşme süresi satın alabilirsiniz

telefonunuzda video sahnesini yada herhangi bir ekran görüntüsünü yakalamanız için ekranyakalama uygulaması

iyi forumlar

nuriger

nuriger

Üye
karsılıksız paylaşimların için tesekkür

lk1973

Üye
aydink_1903 dostum; bu paylaşımlarını not ettim. ayrılmadan sym. dan yine bizim gibi nispeten amatör kullanıcılar için başka bildiklerin varsa paylaşırsan sevinirim. benim de gönlüm senin alacağın tele. kaydı ama sanırım benim için erken. bir görelim bakalım ne yenilikler olacak ona göre karar verelim. hiçbir şey bilmezken aldık bu teli ustası olduk bir çok özelliğinin. ilk aldığım zamanları hatırlıyorum berbat bir web browser, opera daha çıkmamış, hd videoda seste kötü görüntüde, fotolar başarısız. şimdiyse optimal düzeylere geldi herşey. bakalım statükocu bir adamdır nispeten bada başarılı olursa sizlerinde görüşleriyle geçebiliriz ama bu telden daha yeni yeni zevk almaya başladım. bugüne kadar yaptığın karşılksız paylaşımlar için teşekkürler.( örn. aklıma ilk gelenler: ilk türkçe fw için hxe yardımların, ferrari gibi ilk kaliteli oyunları sen paylaşmıştın, ilk türk fwi yapmıştın , pek çok kişinin telle ilgili önemli önemsiz birçok sorununa çare olmuştun.)
saygılar...

aydink_1903

aydink_1903

Üye
aydink_1903 dostum; bu paylaşımlarını not ettim. ayrılmadan sym. dan yine bizim gibi nispeten amatör kullanıcılar için başka bildiklerin varsa paylaşırsan sevinirim. benim de gönlüm senin alacağın tele. kaydı ama sanırım benim için erken. bir görelim bakalım ne yenilikler olacak ona göre karar verelim. hiçbir şey bilmezken aldık bu teli ustası olduk bir çok özelliğinin. ilk aldığım zamanları hatırlıyorum berbat bir web browser, opera daha çıkmamış, hd videoda seste kötü görüntüde, fotolar başarısız. şimdiyse optimal düzeylere geldi herşey. bakalım statükocu bir adamdır nispeten bada başarılı olursa sizlerinde görüşleriyle geçebiliriz ama bu telden daha yeni yeni zevk almaya başladım. bugüne kadar yaptığın karşılksız paylaşımlar için teşekkürler.( örn. aklıma ilk gelenler: ilk türkçe fw için hxe yardımların, ferrari gibi ilk kaliteli oyunları sen paylaşmıştın, ilk türk fwi yapmıştın , pek çok kişinin telle ilgili önemli önemsiz birçok sorununa çare olmuştun.)
saygılar...
Ben sizin gibi not tutamıyorum daha doğrusu not tutayı sevmiyorum, güzel bir özellik not etmek. Aklıma gelen kullanıcıların işine yarayabilecek şeyleri seçmeye çalıştım. Telefonda özellikle Private klasörü içinde hemen hemen tüm telefon ayarları ile ilgili dosyaları var, bazı ayarlar kolay ve zararsız, bazı ayarlar zor ve tehlikeli, format hatta yeni FW atmaya gidebilecek seviyede.

O tip şeyleri derleyip yazmak hem zaman alır hemde çok gerekli değil. Andy bir çoğunu optimal seviyede değiştirip kullanıcılara veriyor zaten FW lerinde.

Symbian la artık uğraşmak istemiyorum. Bada cazip geliyor.

1. Symbian için yapılan uygulama ve oyunların bir sınırı var. Bu sınır artık beni kesmiyor. Özellikle oyunlarda başarılı oyun sayısı bir elin parmakları kadar bile değil. Youtube da oynanan Wave oyunlarındaki grafiği akıcılığı görünce insan kapılıp gidiyor.
2. Kendi uygulamalarımı kendim yazmak istiyorum (Mesleki), oldukça iyi seviyede C++ bilirim. Bada C++ için zorlanmam sanırım. Symbian da Carbide denen rezaletle doğru dürüst birşey yapmak mümkün değil.
3. Artık ekranı mıncıklamak istiyorum (Multitouch)
4. Artık devir 1GHz işlemcilerin devri, en ucuza bu telefonla sahip olabilirim, 512MB RAM, i8910 da free RAM i 5-10kB artırmak için kaç takla attığımız düşünülürse oldukça iyi olacak.
5. Fotoğraf cep telefonu için 5MP oldukça yeterli bence video yine HD ama 30fps e dayanmış, tabii güçlü bir işlemci var. i8910 daki gibi görüntüyü iyileştirmek için sesten de fedakarlık yapılmıyor.
6. Tilt sensörle enteresan işler yapılacaktır benim bile aklımda 1-2 proje var.
7. Voice Command ile telefonumu sesle kumanda etek istiyorum en azından arama yapmak, i8910 da en büyük eksiklerden biri bence. Driving Mode a alıp gelen maillerimi mesajlarımı arabada o okusun telefonu elime almaya gerek olmasın istiyorum.
8. Bluetooth 3.0 ile hızlı aktarımlar yapmak istiyorum.
9. Ve tabii ki artık Super Amoled e geçmek istiyorum.

Acaba çok şeymi istiyorum :)

Kolay Gelsin

lk1973

Üye
2 numaralı sebep hariç diğerleri bana da çok cazip geldi. gerçi o bile belki medikal uyg. için bize gerekli ön hazırlıkları sağlayabilir. Bakalım hayırlısı. belki biz de geçeriz.
saygılar...

Andulin26

Üye
hiç bir şeyin sonu yok illlaki ondan da sıkılacak bir zaman sonra =)

FARSEZ

Üye
merhaba,

yaklaşık bir yıldır i8910 u kullanmaktayım. bir başka forumda ki arkadaş çözüm bulamadığım sorunuma burada yardımcı olunabileceğini iletmesi sayesinde buradaki değerli paylaşımdan haberdar oldum. emek veren blgilerini paylaşan herkese öncelikle teşekkür ederim.

sorunum ise; bir kaç yazılım yüklememin ardından en son 24fps_SCX_TURBO.V2 yazılımını sorunsuz ve keyif ile kullanırken hyperx in en son çıkan yazılımlarından v9-jc1 ini yükledim. tr eklemeden önceki sürümü. şimdi telim boot moduna geçmiyor. çalışmasında bir problem yok ancak boot moda alamıyor olmam nedeni ile bu yazılıma çakılmış durumdayım. tel hard reset attım olmadı. pilini çıkardım bekledim olmadı. en son bir gece boyunca pili, sim i ,ve hafıza kartı çıkarılmış olarak beklettim. sonra simi ve hafıza kartını takmadan boota almayı dnedim olmadı. sonra takarak denedim yine olmadı. boot a almak istediğimde önce ince bir çizgi, sonra samsung yazısı, sonra tekrar ince bir çizgi sonra tekrar samsubg yazısı çıkmakta. ses açma ve kilit tuşu ile tel açma tuşunu bırakana kadar bu durum devam etmekt.
sorunum ile ilgili yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

aydink_1903

aydink_1903

Üye
merhaba,

yaklaşık bir yıldır i8910 u kullanmaktayım. bir başka forumda ki arkadaş çözüm bulamadığım sorunuma burada yardımcı olunabileceğini iletmesi sayesinde buradaki değerli paylaşımdan haberdar oldum. emek veren blgilerini paylaşan herkese öncelikle teşekkür ederim.

sorunum ise; bir kaç yazılım yüklememin ardından en son 24fps_SCX_TURBO.V2 yazılımını sorunsuz ve keyif ile kullanırken hyperx in en son çıkan yazılımlarından v9-jc1 ini yükledim. tr eklemeden önceki sürümü. şimdi telim boot moduna geçmiyor. çalışmasında bir problem yok ancak boot moda alamıyor olmam nedeni ile bu yazılıma çakılmış durumdayım. tel hard reset attım olmadı. pilini çıkardım bekledim olmadı. en son bir gece boyunca pili, sim i ,ve hafıza kartı çıkarılmış olarak beklettim. sonra simi ve hafıza kartını takmadan boota almayı dnedim olmadı. sonra takarak denedim yine olmadı. boot a almak istediğimde önce ince bir çizgi, sonra samsung yazısı, sonra tekrar ince bir çizgi sonra tekrar samsubg yazısı çıkmakta. ses açma ve kilit tuşu ile tel açma tuşunu bırakana kadar bu durum devam etmekt.
sorunum ile ilgili yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Yazdıklarımı çok dikkatli yapmanı rica ediyorum.

Önce telefon açıkken Rompatcher a gir. Özellikle switchoff2reboot u kapat. Sağlam olsun diye hepsini kapat patchlerin istersen, ama sorun o patch de büyük ihtimalle.

Telefonu kapat aç. Sonra telefonda açma kapama tuşuna basılı tutarak çıkan menuden Kapat a basarak telefonu kapat, telefon kapanmalı tekrar kendi kendine açılmaya çalışmamalı.

Burası da önemli Boot yaparken ses açma tarafında 2 tuş var üstteki açar alttaki kapar üsttekine basarken alttakine basmamaya çok özen göster kilit açma tuşuna tam göbeğinden bas. İkisi basılıyken telefonu açma tuşuna kısa bir dokunuş yap. Uzun uzadıya basma. Birkaç defa dene, olacağını tahmin ediyorum. Geçen gün bir arkadaşım aynı sebepten getirmişti bana telefonu.

Kolay Gelsin

Üst Alt