N97 5800 Gibi telefonların RM kodunu değiştirmek.

Sponsorlu Bağlantılar

cantonaaa

cantonaaa

Üye
bnm rm 505 olmasına rağmen güncellemerde sorun var sertifika hatası çıkıyor nokia maps 3 ü kuramadım

sword80

Üye
sanırım konuyu açan arkadaş ortalarda yok epey bi sorun yaşayan arakdaş var, ama cevap veren kimse yok....

parlamentt

parlamentt

Üye
Merhaba arkadaslar. Telefonum nokia n97 turkçe menu & turkçe dil paketi yuklemek istiyorum. Konuya göz attım rm-505 e cevirmek gerekiyormus benım tel zaten rm- 505 update yaptım v20.0.019 surum yuklendi ve yıne tr dıl paketi cıkmadı. Ne yapmam gerekiyor... Turkce yuklemek ıcın

sword80

Üye
Merhaba arkadaslar. Telefonum nokia n97 turkçe menu & turkçe dil paketi yuklemek istiyorum. Konuya göz attım rm-505 e cevirmek gerekiyormus benım tel zaten rm- 505 update yaptım v20.0.019 surum yuklendi ve yıne tr dıl paketi cıkmadı. Ne yapmam gerekiyor... Turkce yuklemek ıcın

Merhaba bildiğim kadarı ile RM-505 euro yani avrupa için üretilmiş model RM-507 ise güney amerika, brezilya gibi ülkeler için üretilmiş model, o yüzden RM-507 den RM-505 e çevirmek gerekiyor, ama sizin tel için bu söz konusu değil.
Forumda biraz araştırın NSS adlı bi proğram ile türkiye product kodunu telinize yazdıktan sonra Nokia Software Updater ile telefonunuzu türkçeleştirebilirsiniz.

sword80

Üye
Uzun uğraşlarım sonucu RM-357 E71-2 versiyon telefonumu Türkiye için üretilmiş E71-1 RM-346 olarak değiştirdim. Bu konunun epey faydası oldu açan ve anlatan arkadaşa teşekkür ederim.
Ama dikkat edilmesi gereken bi kaç husus, mesela Win7 de çok uğraştım yapamadım, bi türlü telefon Flashing moduna geçmiyordu, bilgisayarı formatladım hiçbişey kurmadan gerekli programları kurdum, konuyu açan arkadaş atlamış mutlaka ve mutlaka PC Suite ve yanında Nokia Software Updater(bu program olmazsa flashing driver'larını bilgisayar arayıp bulamıyor ve telefonu flashing moduna geçiremiyor ve hata veriyor ben inceledim yapamayanların bi çoğu bu sebepten yapamamış bende dahil) programlarını kurmanız lazım bide USB 2.0 driver'larınında tanıtılmış olması lazım. Bu durumları sağlarsanız, program üzerine düşen işi gayet sağlıklı bi şekilde yerine getirip yazılımınızı istediğiz RM koduna çeviriyor.
Ben bu iş için çok uğraştım gitmediğim telefoncu kalmadı olmaz diyenler ağırlıktaydı tel tamamen uçar, gider geri gelmez IMEI uçar vs. gibi bi sürü şey söylediler, bu işlemde flash işlemi yaparken yarıda kesilmesin yeter yani bilgisayar kapanması gibi elektrik kesilmesi gibi durumlar, bu durum için önlemse bu işlemi mümkünse bi laptop ile yapmak, o zaman yarıda kesilme riski biraz daha azalacaktır.
Yapamayan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum. Konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkürler...

enginablak

Üye
saolasın kardesim paylasimin icin

fateeh33

Üye
Selamın aleyküm
arkadaşlar dün telefonu bi tandıkdan aldım.amerikadna kendisi getirdi bana.
rm 507 idi.
sağ olsun arkadaşın dediklerini harfiyen uyguladım.ve telefona extra birşey yapmadan direk rm 505 ve oto olarak türkçe oldu .
çok teşekkürler.
saygılarr.:oke:

sananesanan

Üye
ya arkadaşım bendede e71 rm 357 var rm 346 ve türkçe yapmak istiyorum denedim ama başaramadım. bana baştan adımlarla yardımcı olabilirsen sevinirim. sıkıntıda olan arkadaşlara yardımcı olurum demişsin bi el atsana

--------------- Ekleme ---------------

bende e71-2 rm 357 var bazı arkadaşlar rm346 dönüştürmüşler dönüşüm sonucunda 3g çalıştımı bilgi verebilirlerse sevinirm

tariktartici

Üye
bende nokia n97-3 nam us telefonumu rm 507 den 505 e çevirdim, işlem çok basit, çok kısa sürüyor korkulacak bişey yok..

mfkybe

Üye
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...
--- Press phone's power button! ---
Unable to open and parse CmtUlo file C:\Program Files\Common Files\Nokia\Tss\Flash\MICROv10_alg2nd.fg
Loading secondary boot code: 14912 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 519714 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 181354 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Programming complete
WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks
Asic CMT: programming succeeded
Asic CMT: Verifying communication to device...
Waiting for communication response: 25
Waiting for communication response: 24
Waiting for communication response: 23
Waiting for communication response: 22
Waiting for communication response: 21
Waiting for communication response: 20
Waiting for communication response: 19
Waiting for communication response: 18
Waiting for communication response: 17
Waiting for communication response: 16
Waiting for communication response: 15
Waiting for communication response: 14
Waiting for communication response: 13
Waiting for communication response: 12
Waiting for communication response: 11
Waiting for communication response: 10
Waiting for communication response: 9
Waiting for communication response: 8
Waiting for communication response: 7
Waiting for communication response: 6
Waiting for communication response: 5
Waiting for communication response: 4
Waiting for communication response: 3
Waiting for communication response: 2
Waiting for communication response: 1
Error 0x84009427 communicating to phone. Unable to verify comm.
Warning: Unable to communicate to product after flashing

Sonrasında da bi kutucuk çıkıyor ve:
The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x8401f153 (-2080247469)

Flash: Unable to communicate with the device after flashing. Check USB connections!

Retry deyince de yine yapamıyor.

Nokia E72.. Telefon E72-2 ve RM-529 yani amerikadan geldi.. RM-530 Turkey'in de oldugu paketi indirdim fakat bir turlu
yuklemiyor.. telefon bu olaydan sonra dead hale geliyor..
Phoenix'ten dead phone olarak rm-529 ile başlatınca yine yazılım atıyor..

Var mi bilgisi olan??

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
sanırım konuyu açan arkadaş ortalarda yok epey bi sorun yaşayan arakdaş var, ama cevap veren kimse yok....

Buralardayım ama işlerden çok fazla site ile ilglenemiyorum. Pc de virüs ve benzeri bir durum ya da işletim sistemi sorunu olmadığı sürece yazdıklarım harfiyen yapılırsa bir sorun çıkmıyor. 15 civarında telefona uyguladım ben bir sorun ile karşılaşmadım. KArşılaşmadığım hatalar konusunda da arkadaşlara destek olmam zor görünüyor, sorunu ben de yaşayıp çözmüş olsam yaşanan sorunların neden kaynaklandığını ya da ne şekilde çözüleceğini söyleyebilirdim.

aa-tolga

aa-tolga

Üye
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...
--- Press phone's power button! ---
Unable to open and parse CmtUlo file C:\Program Files\Common Files\Nokia\Tss\Flash\MICROv10_alg2nd.fg
Loading secondary boot code: 14912 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 519714 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 181354 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Programming complete
WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks
Asic CMT: programming succeeded
Asic CMT: Verifying communication to device...
Waiting for communication response: 25
Waiting for communication response: 24
Waiting for communication response: 23
Waiting for communication response: 22
Waiting for communication response: 21
Waiting for communication response: 20
Waiting for communication response: 19
Waiting for communication response: 18
Waiting for communication response: 17
Waiting for communication response: 16
Waiting for communication response: 15
Waiting for communication response: 14
Waiting for communication response: 13
Waiting for communication response: 12
Waiting for communication response: 11
Waiting for communication response: 10
Waiting for communication response: 9
Waiting for communication response: 8
Waiting for communication response: 7
Waiting for communication response: 6
Waiting for communication response: 5
Waiting for communication response: 4
Waiting for communication response: 3
Waiting for communication response: 2
Waiting for communication response: 1
Error 0x84009427 communicating to phone. Unable to verify comm.
Warning: Unable to communicate to product after flashing

Sonrasında da bi kutucuk çıkıyor ve:
The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x8401f153 (-2080247469)

Flash: Unable to communicate with the device after flashing. Check USB connections!

Retry deyince de yine yapamıyor.

Nokia E72.. Telefon E72-2 ve RM-529 yani amerikadan geldi.. RM-530 Turkey'in de oldugu paketi indirdim fakat bir turlu
yuklemiyor.. telefon bu olaydan sonra dead hale geliyor..
Phoenix'ten dead phone olarak rm-529 ile başlatınca yine yazılım atıyor..

Var mi bilgisi olan??

hard format atın. ve tekrar yazılım yüklemeyi deneyin.

seko karakartal

Üye
hollanda da n97 fiyatları ne kadar arkadaşlar bilen warsa yazabilirmi veya n series in fiyatlarını bi tanıdık gidiyoda aldırmak istiyorum yazarsanız sevinirim

aa-tolga

aa-tolga

Üye
N97 malezyada 420 TL imiş .en ucuz Malezyada.

bydiji

Üye
5800 rm-428 v31.2.101 telefonda tüm işlemleri sırasıyla yaptım ama flash yazarken hata verdi phoneix programı.sanıyorum yazmak istediğim versiyonun bir önceki versiyon olmasından kaynaklandı hata RM-356_EMEA_31.0.101_v9.0_5800XM bu versiyonu atmak istemiştim.v31.2.101 türkçe destekli yazılım çıkarsa belki sorun düzelir diye düşünüyorum.işlem sonrası telefonda problem çıkmadı ondan korkuyodum.5800 da işlemi başarıyla yapan varmı arkadaşlar?bilgi verirseniz sevinirim.telefon yine ingilizce kaldı ama napalım şans:züü: yinede paylaşım için teşekkürler!

ekselans001

Üye
Bydigi tele hard format at birde bunu dene şimdi 40.0.5 sürümü çıktı 5800 için onu yükle direk olarak bence

aa-tolga

aa-tolga

Üye
5800 rm-428 v31.2.101 telefonda tüm işlemleri sırasıyla yaptım ama flash yazarken hata verdi phoneix programı.sanıyorum yazmak istediğim versiyonun bir önceki versiyon olmasından kaynaklandı hata RM-356_EMEA_31.0.101_v9.0_5800XM bu versiyonu atmak istemiştim.v31.2.101 türkçe destekli yazılım çıkarsa belki sorun düzelir diye düşünüyorum.işlem sonrası telefonda problem çıkmadı ondan korkuyodum.5800 da işlemi başarıyla yapan varmı arkadaşlar?bilgi verirseniz sevinirim.telefon yine ingilizce kaldı ama napalım şans:züü: yinede paylaşım için teşekkürler!

telefonunuzun RM 428 kodlu mu?

bydiji

Üye
Bydigi tele hard format at birde bunu dene şimdi 40.0.5 sürümü çıktı 5800 için onu yükle direk olarak bence
ekselans001 hard formatlıydı telefon sorun versiyonla alakalıydı yeni versiyonu bekliyodum oda çıkmış yeni gördüm indiriyo şu an bakalım muhtemelen bu defa olucak gibi:))

aa-tolga (telefonunuzun RM 428 kodlu mu?)
hiç sormayın tolga bey,telefon rm 428.rm 428 ler abd kaynaklı telefonlar bi daha tövbe yurtdışından telefon almakmı:))

Üst Alt