N97 5800 Gibi telefonların RM kodunu değiştirmek.

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetsoul

ahmetsoul

Üye
darkpoet=phonexin hangi patchleri lazim anlamadim.505'in firmwarini nereden buldun?

birde arkadaslar n97 icin kac kisi denedi kac kisi basarili oldu ?
deneyen arkadaslar sonuclari da yazabilir mi ?

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
darkpoet=phonexin hangi patchleri lazim anlamadim.505'in firmwarini nereden buldun?

:) Sanırım bir tek ben :P

avsa

Üye
arkadaslar n97 ye burdaki islemleri yaptim ve suan telefonum acilmiyor sanirim telefon gitti gume bunu duzeltebilirmiyim duzeltemezmiyim telefon acilacak gibi olyor ama acilmiyor..

Telefon cop mu oldu simdi yani gittimi duzeltemezmiyim yardim

yanlislik surdan olus olabilir mi.

Simdi benim telefonun icinde bu kod var: 505 - 0588059 benim kisi boyle

ben burdakini yukledim - 0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
birde bu var - 0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

bunlardan dolayi bir yanlislik olabilirmi.
simdi ben telefonun oldugunu var sayarsak bunlardan hangisini yukliyecegim bilen varmi

0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

hocam nasıl düzelttin bilgi verirmisin. benim telefonda aynı hatadan dolayı uçtu şuan en ufak bir hayat belirtisi yok

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
hocam nasıl düzelttin bilgi verirmisin. benim telefonda aynı hatadan dolayı uçtu şuan en ufak bir hayat belirtisi yok
senin şu an yapacak birşeyin yok..en kısa sürede bir teknik servise götürüp yazılım yükleteceksin..

tsuleymanoglu

Üye
Arkadaşlar merhaba;

Bir süredir RM kodu RM-507 olan telefonumu RM-505 e çevirmeye uğraşıyordum . Kime nereye sorsam herkez olumsuz bakıyordu konuya, yapılamaz diyenler ağırlıktaydı. Nihayet dün olayı çözdüm ve kodu değiştirmeyi başardım. Dünden beri telefonumu gayet sağlıklı bir şekilde kullanmaktayım. İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için kısaca burada da bir tarif edeyim dedim.

Öncelikle belirteyim oldukça dikkatli olunması gereken bir işlem, telefonu komple kaybetme riski her zaman var.

NOT: RM-507 Kuzey amerika üretim kodu RM-505 Türkiye üretim kodu.

İhtiyacımız olacak şeyler bir veri kablosu, Nokia Pc Suite, Phoenix Service Software ve RM-505 Firmware. (Kabloyu siz bulmalısınız, gerisi bu sitede çeşitli başlıklarda mevcut) :)

Aşağıda belirtilen adımları uygulayın:

1] Bilgisayarınızın USB portuna USB Data Kablosunu Takın, ama henüz telefonu bağlamıyoruz

2]Phoenix'i patchlerini ve Nokia Pc Suite yazılımlarını sisteminize kurun.

3] RM-505 ya da istediğiniz bir Firmware'i bilgisayarınıza açın

4] Phoenix Servis Yazılımını açın

5] Phoenix File menüsü/Manage connction a tıklayıp bağlantı şeklini USB olarak ayarlayın

6] File menüsünden Open Product u seçin, gelen menüden yüklemek istediğiniz RM kodunu seçin ve okeyleyin.

7] Şimdi Flasing menüsünden Frimware update i seçin. (Telefon bağlı olmadığı için işlem oldukça uzun sürecektir makinanızın kitlendiğini düşünmeyin)

8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)

9] Şimdi Telefonu Data Kablosuna bağlayıp PC Suite modunda Telefonunuzu PC'ye bağlayın.

10] Refurbish e tıklayın, Frimware inizde eksik dosya var türünden mesajlar verebilir ciddiye almayıp devam edin. Yükleme yapılırken bir takım donanımları bulup yüklemeye çalışacaktır, paniklemeyin engel olmaya çalışmayın cihazları kapatmayın. İşlem bittikten sonra artık RM kodunuz değişmiş olacaktır.

İşleme başlamadan önce her türlü yedeğinizi alın her şey silinecektir.

Ben işlemi yaptım telefonum tıkır tıkır çalışıyor, bu tip işlemler her zaman risklidir unutmamak gerekir.

Şimdiden Kolay gelsin
Merhaba DarkPoet ve diğer arkadaşlar. Bir süre önce yurt dışından N97 getirdim tabi kodu RM 507 idi ve uğraşlar sonunda beceremedim ve bir cep telefoncuya bıraktım telefonu dil turkce oldu kod da 505 oldu. Ancak bugun az önce nokia guncellemesini kontrol ettiğimde cep telefonum da güncelleme olduğu gözküyor ancak cepten değil sadece PC den yukleme izni veriyor. ben de Nokia Software Updater ı kullanaeak yeni yazılım guncellemye kalktım ancka su hata oluyor. Updater cihazı taradığında yzılımı hala RM 507 olarak görüyor ama ben cihazdan kontrol edince RM 505 olarak çıkıyor. Anlayamadım. Ve UPDATER güncelleme yok diyor ???? Neler oluyor :)))) Teşekkrü ederim

ertosun

Üye
merhaba, rm-507 olan n97 yi rm-505 e dönüştürme sorununu çözemedim. burada daha önce anlattığınız yöntemde bi hata yaptım olmadı. Şİmdi yeni firmware çıktı ya. Benim size sorum şu. Ben telefon kodunu nemesis ile 0576357 yaptım. bu haliyle nokia software uptader ile güncelleme(12.2.024 üzerindeki yazılım) yapsam türkçe yazılımı yüklermi. Yada Flash yazılımı Phoneix ile atmam mı gerek. v20 nin flash yazılımı varmı. tşk

meyil

Üye
rm 356 5800 telefonda rasladım

serhatakalin

Üye
Merhaba Arkadaşlar ,ben henüz çok yeniyim burada N97 aldım Rm 507 US.Türkçeye çevirmem gerekiyor.Nasıl yapabilirim.Açıklamaları buldum.Fakat Phoenix kurdum patch bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.İşlem sırasını anlatan bir yazı buldum fakat ben phoenix de kaldım daha.Bu arada süper bir forum herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

--------------- Ekleme ---------------

Phoenix Service Software 2009.34.006.39750 buradan indirdim son versiyon fakat patch lazımmış program registered değil hatası veriyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

Phoenix Service Software 2009.34.006.39750 buradan indirdim son versiyon fakat patch lazımmış program registered değil hatası veriyor.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

ertosun

Üye
Bu sefer başardım. rm-507 yi rm-505 e cevirdim.
Teşekkürler darkpoet senin yöntemde önceki firmware de hata yapmıştım ama bu firmware senin işlem sırasına göre takip ettim. Tel türkçe oldu...
Tekrar teşekkürler

Progressivity

Progressivity

Üye
RM-356 benimkide bu ne demek oluyor acaba bilen arkadaşlarımız açıklık getirebilirler mi ?

sezqin85

Üye
arkadaşlar benim telefonum zaten rm505 ama herhanqi bi qüncelleme bulamıyor neden v20 bulamıyorum..?

seminay

Üye
arkadaşın ram-505 dediği n97 için geçerli 5800 türkçe kodu ram-356 karıştırmayın

secotks

secotks

Üye
ee benimki rm-356 :D ben ne yapacam :D

bubu_zodiac

Üye
Arkadaşlar benim telefonum N97 ve ne yazik ki bende RM505 yüklemek istiyorum forumu gezdim arkadaşın dediği programları aradım ama çok farklı şeyler buldum ve hangisini yükleyeceğime karar veremedim yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı??/

nafizgoksen

Üye
tesekürler

bgokalp

Üye
amerikadan n97 aldım rm-507 kod darkpoet arkadaşım sayesinde 505 e çevirdim.
dört gündür sorunsuz kullanıyorum.
emeği geçen arkadaşımdan allah razı olsun.

tolgadan

Üye
Merhaba arkadaşlar bende amerikadan bi E71 temin ettim, cihaz RM-357 E71-2 kodlu aa-tolga arkadaşımızın açmış olduğu, Nokia Telefonlara Yeni Yazılım Yükleme Dil kodu Problemi Olmadan İstediğin Dili Seç Yükle adlı konuyu baştan sona okudum cihazın türkçeleştirme olayının bu metodla yapıalcağına kanaat getirdim.
darkpoet arkdaşımın söylediği herşeyi yaptım.
Fakat;
1 "7] Şimdi Flasing menüsünden Frimware update i seçin. (Telefon bağlı olmadığı için işlem oldukça uzun sürecektir makinanızın kitlendiğini düşünmeyin)"
Updating menüsünden aynen işlemi yapıyorum uzun sürecek demiş arkadaş ama bende 1 veya 2 dakika sürüyor.

2 "8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)"
Product Code un yanındaki kutucuktan bütün RM-346 product kodlarını görüyorum OK luyorum fakat bu işlemde çok kısa bi sürede bitiyor.

3 Telefonu USB'den Pc Suite modunda bağlıyorum ve Refurbish'e tıklıyorum bi süre ilerliyor ve ardından bi hata veriyor o hata ekranının resmini çektim yüklüyorum bana yardımcı olursanız memnun olurum. saygılar...

Merhaba arkadaşlar bende amerikadan bi E71 temin ettim, cihaz RM-357 E71-2 kodlu aa-tolga arkadaşımızın açmış olduğu, Nokia Telefonlara Yeni Yazılım Yükleme Dil kodu Problemi Olmadan İstediğin Dili Seç Yükle adlı konuyu baştan sona okudum cihazın türkçeleştirme olayının bu metodla yapıalcağına kanaat getirdim.
Fakat;
1 "7] Şimdi Flasing menüsünden Frimware update i seçin. (Telefon bağlı olmadığı için işlem oldukça uzun sürecektir makinanızın kitlendiğini düşünmeyin)"
Updating menüsünden aynen işlemi yapıyorum uzun sürecek demiş arkadaş ama bende 1 veya 2 dakika sürüyor.

2 "8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)"
Product Code un yanındaki kutucuktan bütün RM-346 product kodlarını görüyorum OK luyorum fakat bu işlemde çok kısa bi sürede bitiyor.

3 Telefonu USB'den Pc Suite modunda bağlıyorum ve Refurbish'e tıklıyorum bi süre ilerliyor ve ardından bi hata veriyor o hata ekranının resmini çektim yüklüyorum bana yardımcı olursanız memnun olurum. saygılar...

olmuyor kardeşim bi yardımcı olacak müslüman evladı yokmu allah rızası için....

tolgadan

Üye
Fakat;

olmuyor kardeşim bi yardımcı olacak müslüman evladı yokmu allah rızası için....

olmadı vallaha yapamadım kaç gündür kafayı yiyecem..........

Üst Alt