N97 5800 Gibi telefonların RM kodunu değiştirmek.

Sponsorlu Bağlantılar

ertosun

Üye
Telefonunu bağlıyor olabilir misin seçim yapmadan önce? İşlemlerin taaa en sonuna gelene kadar yani flash update noktasına kadar telefon bağlı olmayacak. Telefonunun Dp sini algılıyor, ya telefonun bağlı ya da daha önce bu makinada update işlemleri yapmışsın, bir Uninstall yazılımı ile tüm flashları,nokia ve phoenix türündeki yazılımları kaldırıp aşağıdaki linkteki adımları takip ederek hepsini yeniden kur. Yüksek ihtimal sorun çıkarmayacaktır. Ayrıca yazılımını da aşağıdaki indirebilirsin.Bununla her şeyi uninstall et önce.

http://www.maxicep.com/symbian-dest...-olmadan-istedigin-dili-sec-yukle-225547.html
Merhaba, telefonu kesinlikle bağlamıyorum.
USB kablosu normal telefon ile birlikte gelen kablo değilmi. telefoncuların kullandığı bataryanın altına bağlanan kablo değil demi. Dediğiniz gibi your installer ile phoenix, nokia yazılımlarını kaldırdım.yeniden kurdum. yine aynı mesajı verdi. laptop ile yapıyorum bundan dolayı problem çıkarıyo olabilirmi?

ஐ๑göкнαη๑ஐ

ஐ๑göкнαη๑ஐ

Üye
hayır dil kodu değiştirmekle RM 507 n97 türkçe olmaz .lütfen ...
bu farklı bir sey ...bunda rm 507flash yüklü telefona rm 505 flash atıyorsunuz.bundada dil kodu var.
RM 507 telefona nemesisle türkçe dil kodu atamazsınız...

bilgi için teşekkür ederim başka bi başlıkta bu konuya tekrar bakmıştım orda arkadaşın anlattığı şekilde yaptım her şeyi fakat rm kodu değişmedi. nerde yanlış yapmış olabilirim?

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba, telefonu kesinlikle bağlamıyorum.
USB kablosu normal telefon ile birlikte gelen kablo değilmi. telefoncuların kullandığı bataryanın altına bağlanan kablo değil demi. Dediğiniz gibi your installer ile phoenix, nokia yazılımlarını kaldırdım.yeniden kurdum. yine aynı mesajı verdi. laptop ile yapıyorum bundan dolayı problem çıkarıyo olabilirmi?

Sanmam ben de notebook ile yaptım işlemleri.

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
kaspersky yada güvenlik duvarından olabilirmi? yardımcı olabilirmisiniz.
phoneix hangi versiyonunu kullanmalıyım

Kesinlikle olabilir, işlem süresince her türli firewall ve anti virüs yazılımını kapalı tut. Ama sendeki sorun daha bir farklı görünüyor Phoenix Telefonunun kendi kodunu görüyor gibi geliyor bana. Uninstall etmediğin bir driverdan vs. olabilir. Daha önce hiö bu tip işlemlerin yapılmamış olduğu bir makina bulup onda kurulum yapıp deneyebilirsen olacaktır sanırım.

mguler43

mguler43

Üye
Kardeşim çok teşekkür ederim rm 421 li N95 8 GB Telefonumu Türkçeleştirdim sayende. Allah Razı Olsun, Saygılar

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim çok teşekkür ederim rm 421 li N95 8 GB Telefonumu Türkçeleştirdim sayende. Allah Razı Olsun, Saygılar

Rica ederim ne demek. Acısını bildiğimden olayı çözebildiğim gün burada anlattım hemen, yaklaşık 2 hafta tüm gün işi gücü bırakıp tırmaladım çünkü. Birilerine de yararı olduysa ne mutlu bana.

ertosun

Üye
Kesinlikle olabilir, işlem süresince her türli firewall ve anti virüs yazılımını kapalı tut. Ama sendeki sorun daha bir farklı görünüyor Phoenix Telefonunun kendi kodunu görüyor gibi geliyor bana. Uninstall etmediğin bir driverdan vs. olabilir. Daha önce hiö bu tip işlemlerin yapılmamış olduğu bir makina bulup onda kurulum yapıp deneyebilirsen olacaktır sanırım.
Bilgisayara format atıp sadece phoenix, pc suite, firmware i kurdum. tam bu sefer oldu derken aşağıdaki hata mesajıyla karşılaştım. Şuna bi el at kardeş.Flash SW diye bişeyi beğenmiyor heralde.telefon rm-507 12.2.024

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Loading image files...
Asic CMT: Verifying communication to device...
Initializing Update Server....
Unable to flash phone 0x8401227A
The flashing failed. Do you like to retry the flashing?
HRESULT 0x8401227a (-2080300422)
Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW becasue it is older than existing.

venturi

Üye
Oldu telefonun Türkçe kullanımı daha aktif oldu, Ş,Ç,Ğ,İ gibi harfleri kullanabilir oldum. Ayrıca RM-505 için daha güncel bir update sürümü olduğu için kamera performansı vs. yükseldi.

Firmware nedir hocam, v11 mi v12 mi?

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
arkadaslar n97 ye burdaki islemleri yaptim ve suan telefonum acilmiyor sanirim telefon gitti gume bunu duzeltebilirmiyim duzeltemezmiyim telefon acilacak gibi olyor ama acilmiyor..

Telefon cop mu oldu simdi yani gittimi duzeltemezmiyim yardim

yanlislik surdan olus olabilir mi.

Simdi benim telefonun icinde bu kod var: 505 - 0588059 benim kisi boyle

ben burdakini yukledim - 0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
birde bu var - 0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

bunlardan dolayi bir yanlislik olabilirmi.
simdi ben telefonun oldugunu var sayarsak bunlardan hangisini yukliyecegim bilen varmi

0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

aa-tolga

aa-tolga

Üye
arkadaslar n97 ye burdaki islemleri yaptim ve suan telefonum acilmiyor sanirim telefon gitti gume bunu duzeltebilirmiyim duzeltemezmiyim telefon acilacak gibi olyor ama acilmiyor..

Telefon cop mu oldu simdi yani gittimi duzeltemezmiyim yardim

yanlislik surdan olus olabilir mi.

Simdi benim telefonun icinde bu kod var: 505 - 0588059 benim kisi boyle

ben burdakini yukledim - 0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
birde bu var - 0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

bunlardan dolayi bir yanlislik olabilirmi.
simdi ben telefonun oldugunu var sayarsak bunlardan hangisini yukliyecegim bilen varmi

0576458 RM - 505 EMEA_TURKEY_QW WHITE
0576357 RM-505-EMEA_TURKEY_QWBlack

Telefonunuz bastan RM 505 ise neden bu şekilde yüklemeye çalışıyorsunuz ki..
normal 505 flashı atacaktınız.
http://www.maxicep.com/symbian-dest...-olmadan-istedigin-dili-sec-yukle-225547.html
buradan hard format nasıl atılır bakın ve hard format deneyin
http://www.maxicep.com/symbian-destek/n79-n96-5800-symbian-fp2-modellerde-hard-format-241532.html

B-A-R-O-N

B-A-R-O-N

Üye
yardimin icin tesekurler sayende duzeltebildim allah razi olsun

TOLGAHAN72

Üye
yardimin icin tesekurler sayende duzeltebildim allah razi olsun

update yaptiktan sonra
benimde seninki gibi telefonum acilmiyor arkadas nasil düzelttigini yazarmisin.. Format denedim olmadi... Önceden acilir gibi oluyordu ama simdi hic görüntü yok..Simdiden Tesekkürler....

tarkan_suleyman

Üye
Arkadaşlar merhaba;

Bir süredir RM kodu RM-507 olan telefonumu RM-505 e çevirmeye uğraşıyordum . Kime nereye sorsam herkez olumsuz bakıyordu konuya, yapılamaz diyenler ağırlıktaydı. Nihayet dün olayı çözdüm ve kodu değiştirmeyi başardım. Dünden beri telefonumu gayet sağlıklı bir şekilde kullanmaktayım. İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için kısaca burada da bir tarif edeyim dedim.

Öncelikle belirteyim oldukça dikkatli olunması gereken bir işlem, telefonu komple kaybetme riski her zaman var.

NOT: RM-507 Kuzey amerika üretim kodu RM-505 Türkiye üretim kodu.

İhtiyacımız olacak şeyler bir veri kablosu, Nokia Pc Suite, Phoenix Service Software ve RM-505 Firmware. (Kabloyu siz bulmalısınız, gerisi bu sitede çeşitli başlıklarda mevcut) :)

Aşağıda belirtilen adımları uygulayın:

1] Bilgisayarınızın USB portuna USB Data Kablosunu Takın, ama henüz telefonu bağlamıyoruz

2]Phoenix'i patchlerini ve Nokia Pc Suite yazılımlarını sisteminize kurun.

3] RM-505 ya da istediğiniz bir Firmware'i bilgisayarınıza açın

4] Phoenix Servis Yazılımını açın

5] Phoenix File menüsü/Manage connction a tıklayıp bağlantı şeklini USB olarak ayarlayın

6] File menüsünden Open Product u seçin, gelen menüden yüklemek istediğiniz RM kodunu seçin ve okeyleyin.

7] Şimdi Flasing menüsünden Frimware update i seçin. (Telefon bağlı olmadığı için işlem oldukça uzun sürecektir makinanızın kitlendiğini düşünmeyin)

8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)

9] Şimdi Telefonu Data Kablosuna bağlayıp PC Suite modunda Telefonunuzu PC'ye bağlayın.

10] Refurbish e tıklayın, Frimware inizde eksik dosya var türünden mesajlar verebilir ciddiye almayıp devam edin. Yükleme yapılırken bir takım donanımları bulup yüklemeye çalışacaktır, paniklemeyin engel olmaya çalışmayın cihazları kapatmayın. İşlem bittikten sonra artık RM kodunuz değişmiş olacaktır.

İşleme başlamadan önce her türlü yedeğinizi alın her şey silinecektir.

Ben işlemi yaptım telefonum tıkır tıkır çalışıyor, bu tip işlemler her zaman risklidir unutmamak gerekir.

Şimdiden Kolay gelsin
Dark Poet Merhaba... Ben de N 97 de bulunan Rm 507 kodunu burada yazılanlara göre 505 e çevirmeye çalıştım ancak ;
Getting product info...
Scanning image files...
Loading secondary boot code: 15232 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 2671089 bytes
Update server loaded
Error ADL Loader: Phone reported Downgrade not possible. Flash a newer SW version
Protocol 1: Error during Negotiation. Unable to flash.
Getting BB5 Phone Information from Update Server...
Flashing phone
Initializing
Product Type: RM-507 Product Code: 0575400
Phone information retrieved
Scanning image files...
Error ADL Loader: Phone reported Downgrade not possible. Flash a newer SW version
Protocol 1: Error during Negotiation. Unable to flash.
All operations completed
Product flashing failed.

The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x8401227a (-2080300422)

Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW becasue it is older than existing.

“” An optional file missing. The file is : RM505_RM507_002_000_M012.fpsx
Would you like to continue the flashing? “”

Böyle bir file nedir..nerdne bulabilrim..ya da sorun baska bir sey mi

gokhan85

gokhan85

Üye
Benim de bir sorum olacaktı. Amerika'dan N97 almayı planlıyordum ama 507 diye vazgeçmiştim. Bu yöntemle firmware yüklendiğinde;
- 3G şebeke kullanılmadığında GPRS bağlantısı yapabiliyor mu? (507'de GSM 900/1800 için EDGE/GPRS desteği yok diye biliyorum)
- Radio Transmitter / Radyo Vericisi çalışıyor mu? (507'de bu özellik aktif değil diye biliyorum)

Ya da en kısası Türkiye veya Avrupa'dan alınmış RM505 cihazdan farklı ne gibi özelliği oluyor?

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi
Benim de bir sorum olacaktı. Amerika'dan N97 almayı planlıyordum ama 507 diye vazgeçmiştim. Bu yöntemle firmware yüklendiğinde;
- 3G şebeke kullanılmadığında GPRS bağlantısı yapabiliyor mu? (507'de GSM 900/1800 için EDGE/GPRS desteği yok diye biliyorum)
- Radio Transmitter / Radyo Vericisi çalışıyor mu? (507'de bu özellik aktif değil diye biliyorum)

Ya da en kısası Türkiye veya Avrupa'dan alınmış RM505 cihazdan farklı ne gibi özelliği oluyor?

Ben 505 ler ne kullanıyorsa kullanabiliyorum bir sorun yaşamadım şimdilik.

ahmet46

Üye
çok saol kardeşim sayende bende başardım

poliface

poliface

Üye
peki benim tlf niye RM-356 yaziyor

iLgenAkturk

iLgenAkturk

Üye
Allah tan benimki 505 uğraşmama gerek yok :)

Üst Alt