N97 5800 Gibi telefonların RM kodunu değiştirmek.

Sponsorlu Bağlantılar

aa-tolga

aa-tolga

Üye
ekselans001 hard formatlıydı telefon sorun versiyonla alakalıydı yeni versiyonu bekliyodum oda çıkmış yeni gördüm indiriyo şu an bakalım muhtemelen bu defa olucak gibi:))

aa-tolga (telefonunuzun RM 428 kodlu mu?)
hiç sormayın tolga bey,telefon rm 428.rm 428 ler abd kaynaklı telefonlar bi daha tövbe yurtdışından telefon almakmı:))

Benim 6220 c RM 328 kodlu benim telefonda arabistandan geldi.Amerikadan gelenlerde problem oluyor.
siz 5800 v40 yükleyin RM kodunu değiştirerek yazılım RM 356 40.0.005 v12 (EMEA)yükleyin.

bydiji

Üye
telefon son versiyonu kabul etti.ingilizce işkencesi sona erdi.emeği geçen arkadaşa sonsuz teşekkürler!

innocent.46

innocent.46

Üye
kardeş eline sağlık fakat 5800 ı görmüyo bu proğram scan product dediğimde hiç bir işlem yapmıyor 6233 ü denedim oldu fakat 5800 da bi sıkıntı var neden olabilir..!?

bydiji

Üye
kardeş eline sağlık fakat 5800 ı görmüyo bu proğram scan product dediğimde hiç bir işlem yapmıyor 6233 ü denedim oldu fakat 5800 da bi sıkıntı var neden olabilir..!?
kardeş bu konularda uzman olmadığımı belirtmek isterim önce sadece elimdeki 5800 telefonda bu işlemi uyguladım.konuyu açan arkadaşın belirttiği üzere phonix programını yüklemeden önce tüm telefonla alakalı programları kaldırıp kurdum phoeixi.belki sizde o yüzden görmemiş olabilir.bir diğer aklıma gelen indirdiğiniz yazılımı bilgisayarda program kurar gibi açmanız lazım yüklenmesi lazım yani umarım sebeb bunlardan biridir.kolay gelsin!

darkpoet

Üye
    Konu Sahibi

Telefonu bir formatlayıp dene diyebileceğim ancak.

cl65amg

Üye
Paylaşım için teşekkürler...

bugra_5211

bugra_5211

Üye
hocam peki bnde n91 düz var ancak harddisk değiştirerek makineyi 8 gb yaptım fakat makineye n91 8gb versiyonu yükelyince makine telefon açılışı hatalı satıcınızla görüşün yazısı geliyor. elimde flash atmak için belki duymamış olabilirsin ama jaf ve ufs boxlar mevcut makineye istediğm gibi rahatca flash atabiliyorum. fakat bn sunun farkına vardım makine rm-43 8 gblıkta rm-43 fakat makinenin düz modeli n91-1 diye geçiyo 8 gblıkta n91-2 diye geçiyo bu cihazı n91-2 nasıl çevirebilirm

karakule_nl

Üye
emegi gecen herkese tesekkurler sonunda ingilizceden kurtulup anlayabildigim bir dile kavustum

adanus1

Üye
arkadaşın dediği gibi yaptım oldu hemde hiç sorun olmadan çok teşekkür ederim eline sağlık

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
sağol kardeş kolay yöntemdi bu sayede nokia telefonlarda 3 şekil eski versiyona dönme işlemi oluyor ben yaptım başarılı oldum teşekkürler...

Revengeful

Emekli Yönetici
eline sağlık

mad_falcon

Üye
Arkadaşlar merhaba;

Bir süredir RM kodu RM-507 olan telefonumu RM-505 e çevirmeye uğraşıyordum . Kime nereye sorsam herkez olumsuz bakıyordu konuya, yapılamaz diyenler ağırlıktaydı. Nihayet dün olayı çözdüm ve kodu değiştirmeyi başardım. Dünden beri telefonumu gayet sağlıklı bir şekilde kullanmaktayım. İhtiyacı olabilecek arkadaşlar için kısaca burada da bir tarif edeyim dedim.

Öncelikle belirteyim oldukça dikkatli olunması gereken bir işlem, telefonu komple kaybetme riski her zaman var.

NOT: RM-507 Kuzey amerika üretim kodu RM-505 Türkiye üretim kodu.

İhtiyacımız olacak şeyler bir veri kablosu, Nokia Pc Suite, Phoenix Service Software ve RM-505 Firmware. (Kabloyu siz bulmalısınız, gerisi bu sitede çeşitli başlıklarda mevcut) :)

Aşağıda belirtilen adımları uygulayın:

1] Bilgisayarınızın USB portuna USB Data Kablosunu Takın, ama henüz telefonu bağlamıyoruz

2]Phoenix'i patchlerini ve Nokia Pc Suite yazılımlarını sisteminize kurun.

3] RM-505 ya da istediğiniz bir Firmware'i bilgisayarınıza açın

4] Phoenix Servis Yazılımını açın

5] Phoenix File menüsü/Manage connction a tıklayıp bağlantı şeklini USB olarak ayarlayın

6] File menüsünden Open Product u seçin, gelen menüden yüklemek istediğiniz RM kodunu seçin ve okeyleyin.

7] Şimdi Flasing menüsünden Frimware update i seçin. (Telefon bağlı olmadığı için işlem oldukça uzun sürecektir makinanızın kitlendiğini düşünmeyin)

8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)

9] Şimdi Telefonu Data Kablosuna bağlayıp PC Suite modunda Telefonunuzu PC'ye bağlayın.

10] Refurbish e tıklayın, Frimware inizde eksik dosya var türünden mesajlar verebilir ciddiye almayıp devam edin. Yükleme yapılırken bir takım donanımları bulup yüklemeye çalışacaktır, paniklemeyin engel olmaya çalışmayın cihazları kapatmayın. İşlem bittikten sonra artık RM kodunuz değişmiş olacaktır.

İşleme başlamadan önce her türlü yedeğinizi alın her şey silinecektir.

Ben işlemi yaptım telefonum tıkır tıkır çalışıyor, bu tip işlemler her zaman risklidir unutmamak gerekir.

Şimdiden Kolay gelsin

dediklerinizi aynen yapıyorum ama taki;

8] İşlem tamamlandıktan sonra, Prodact Code un yanındaki kutucuğa tıklayın ve uygun RM ve ülke kodunu seçin ve OK tıklayın. (Telefon bağlı olmadığından yüklemek için biraz zaman alacak.)

bu kısma geldiğimde ve Ok dediğimde (Product codes list retrieving failed: 0x80040234(-2147220940) - Datapackage is installed in multible locations)
hatası veriyor..:(

yarıdmcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada telefonum e72 rm-529 (rm-530 yüklemeye çalışıyorum)

batuhan5555

batuhan5555

Üye
Arkadaşım, 8. işlemi yapmak için kutucuğa bastığımda bu hatayı alıyorum ve product kod bulamıyorum.Product pc'ye sorunsuz yüklü ama bu sorunu alıyorum lütfen yardım et.
Neither DP1.0 nor DP2.0 was found the product , or the product cannot be identified

ilhanizma2

ilhanizma2

Üye
3] RM-505 ya da istediğiniz bir Firmware'i bilgisayarınıza açın

bu üçüncü kısmı anlamadım nerden bulup açacaz bu işlemi phoneix içindenmi yapacaz lütfen tqam anlatırmısın benim n97 em 507 kafayı yiyecem

Ferzan

Ferzan

Üye
teşekkürler

ilhanizma2

ilhanizma2

Üye
ben firware update tıkladığımda boş çıkıyor product code de boş refurbish e de tıkladığımda uyarı çıkıyor ne yapıyorsam olmuyorr

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşım, 8. işlemi yapmak için kutucuğa bastığımda bu hatayı alıyorum ve product kod bulamıyorum.Product pc'ye sorunsuz yüklü ama bu sorunu alıyorum lütfen yardım et.
Neither DP1.0 nor DP2.0 was found the product , or the product cannot be identified
bendede aynı hatayı veriyor ne yaptıysam olmuyor kimse neden ilgilenmiyor lütfen bi cvp verin bari:megafon:

pamogold

Üye
te;ekurler

ceryanci_

Üye
merhabalar,
telefonum kamera sorunundan dolayı kvk ya gitti.geri geldiğinde kamerası çalışıyordu.
ancak türkçe karakterler çalışmıyor ve windows live messenger yüklenemiyordu.
telefonu hard formatla formatladım.açıldı dil ve bölgeyi sordu.türkiye/istanbul olarak işaretledim.
şu anda yazılımla ilgili genel durum aşağıdaki gibi.

yazılım sürümü
v.21.0.102
yazılım sürüm tarihi
01-02-10
özel sürüm
21.0.102.C01.01
özel sürüm tarihi
01-02-10
dil paketi
03
Model
N97
tür
RM-505

çok acilen sizlerden ricam,
telefonum servise gitmeden önce;
1.türkçe karakterlerim çalışıyordu
2.msn im çalışıyordu.
şimdi ise çalışmıyor :(

sözüm ona tcell platinum müşteriyim. ama biliyorum ki, tekrar kvk ya gönderisem gene 20 gün alıkoyacaklar ve gene yapamadan geri gönderecekler. ordakilerin, forumdaki uzmanlardan daha fazla bildiklerine ve araştırıp okuduklarına asla inanmıyorum.

Lütfen yardım edin.bu telefonu kırmadan önce :(:(:(:(
teşekkürler ediyorum.
saygılar

unknown123

Üye
Bnde N97 var RM-505 ama qwertz klavye z harfine basıyosun y yazıyo bunu nasıl yapabilirim yardım lütfen:(((

Üst Alt