OnePlus 6 Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 6 Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme
Amiral gemisi katili adıyla anılan uygun fiyata üst seviye özellikler sunan cihazlar üreten OnePlus geçtiğimiz yıl Snapdragon 845 işlemciye sahip OnePlus 6 modeli ile yine gündeme bomba gibi düşmüştü. Çentikli ekran modasına uyan şirket yeni amiral gemisinde böyle bir tasarıma yer vermiştir. Ülkemizde de ithalatçı firma garantili olarak satışa sunulan cihaz ile ilgili olarak sizlere bu yazımda OnePlus 6 root atma ve OnePlus 6 twrp yükleme hakkında bilgiler vereceğim.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Root atma ve twrp recovery yükleme gibi işlemlere başlamak için gerekli olan OnePlus 6 bootloader kilidi açma işlemi sebebiyle telefonunuz tamamen sıfırlanacaktır. İşlemlerin ardından herhangi bir yazılımsal veya donanımsal sorundan ben veya maxicep.com sorumlu değildir.

OnePlus 6 Bootloader Kilidi Açma

Telefonunuzun ayarlar menüsüne girerek telefon hakkında kısmına girin ve yapı numarasına 6-7 kez üst üste tıklayın. Daha sonra açılan geliştirici seçenekleri menüsüne girin ve orada yer alan oem kilit açma ayarını ve usb hata ayıklama ayarını aktif hale getirin. Ardından telefonunuzu kapatın ve ses açma + güç tuşlarına basılı tutarak fastboot modunda başlatın.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha sonrasında adb driver dosyalarının yüklü olduğu klasöre girerek ( eğer yüklü değilse BURAYA tıklayarak adb driver dosyalarını yükleyin ) cmd ekranını açın. Shift tuşuna basılı tutup klasörde boş bir yere sağ tıklayabilir ve cmd ekranını mevcut klasörde açabilirsiniz. Telefon fastboot modunda iken kablo ile bilgisayara bağlayın ve ardından cmd ekranına
Kod:
fastboot devices
kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Daha sonrasında
Kod:
fastboot oem unlock
kodunu yazın ve enter tuşuna basın.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Telefonda aşağıda yer alan görselde ki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekran üzerinde ses tuşları ile yes seçeneğine gelmeniz ve güç tuşu ile seçim yapmanız gerekmektedir. Kısa süren bir işlemin ardından telefon tamamen sıfırlanacak ve OnePlus 6 bootloader kilidi açılacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


OnePlus 6 TWRP Yükleme
Öncelikle tıklayın ve OnePlus 6 twrp recovery dosyasını bilgisayarınıza indirerek adını recovery.img olacak şekilde değiştirin. İndirdiğiniz dosyayı adb klasörünün içine atın. Daha sonra telefonu kapatın ve ses açma + güç tuşlarına basılı tutarak fastbood modunda açın ve bilgisayara bağlayın. OnePlus 6 twrp recovery yer alan klasör içerisinde cmd ekranını açın. CMD ekranına
Kod:
fastboot flash recovery recovery.img
kodunu yazın. Birkaç saniyelik işlemden sonra recovery yüklenmiş olacaktır.

OnePlus 6 Root Atma

OnePlus 6 root işlemi için tıklayarak magisk dosyasını indirin ve telefonunuzun içine atın. Daha sonra telefonu kapatarak ses kısma + güç tuşlarına basılı tutun ve recovery menüsünü açın. Yükle kısmına gelerek magisk dosyasını seçin ve yükleme işlemi başlasın. Kısa süren işlemin ardından telefonu yeniden başlatarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: rcpkarakas


Üst Alt