Kardeşim Hp laptop kullanıyorum. Pil takılı şarjda kullanıyordum. Bende senin gibi şarj olunca laptop akımı kestiğini sanıyordum. Ama öyle değilmiş. Şuan laptopu alalı 1 sene oldu ve şarj çok daha az gitmeye başladı. Ayrıca hp'nin sitesinde priz kullandığınız takdirde bataryayı çıkarınız ve uygun sıcaklık değerlerinde yüzde 30 veya 50 arasında bir değerde şarjı olacak şekilde saklayabilirsiniz ve bataryanın ömrünü uzatabilirsiniz diyor. Hp sitesine bakabilirsin batarya kullanımına. Yani senin dediğin gibi ne telde nede telefonda akımı kesmiyor laptoplar veya ceptelleri.
Bir demek istediğimde lion piller 10 senedir var rahat. Elime 10 senede okadar çok telefon geçtiki anlatamam. Annemlerin teli olsun abilerimin teli olsun. Kıyaslama imkanım çok oldu. Halen telefon servisleri bile ilk aldığınızda 12 saat şarj ediniz diyor. Ama onlara bağlı olarak konuşmuyorum. Ben gözlemlerime bağlı olarak konuşuyorum. Ben ilk sefer olarak 12 saat olarak şarj etmek bataryanın ileriki zamanlarda daha uzun süreli şarjının gitmesini sağladığını düşünüyorum ve bunu ilk sefer şarj etmeyenler ve şarj edenleri karşılaştırarak bir çok kez gözlemledim. Ayrıca bataryayı kullandıktan sonra her 2 3 ayda bir bataryayı tam bitirip 8-12 şarj ettiğimde daha uzun şarjının gittiğini tespit ettim. Unutmaki şirketler batarya satmak için her zaman oyunlar oynarlar

MEsela ilk bataryalarda lion gelmeden önce 12 saat veya 18 saat şarj ederdik. Ama ne garanti kağıdında nede başka yerde böyle birşey yazmıyordu ama biz yine yapıyorduk. Benim düşüncelerim ve gözlemlediklerim bunlar. Yani herhangi bir yerde yazıya inanmam için gözümle görmem gerekiyor. Daha bugün çok ciddiyim 603 ü tam boşaltım 12 saat şarj ettim. Şarjı daha çok gitti. Bunu anlayabiliriz sen yada ben yada bir başkası