Yeni batarya aldım..

Sponsorlu Bağlantılar

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
Yeni batarya aldım..
merhaba arkadaşlar ben yeni batarya aldımd.bunu şarj tamamlandı dediğinde şarjdan çeksem sıkıntı olurmu ilerde ve şarjdayken kurcalasam sıkıntı olurmu.olursa ne kadar saat şarj etmeliyim

atakan25

atakan25

Üye
ilk şarjda tutuyorum ben gerekli olmasa da işi garantiye alıyorum şarjdayken kullanmasan iyi olur

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
ozamn gece takarım sabaha kadar dolsun

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
kaç paraya aldın kardeş..bir de eski batarya bozuldu da aldın muhtemelen kaç yıl gitti eskisi..

Polymath

Polymath

Üye
Bataryayı ilk aldığında şarjını bitirip en az 12 saat şarja takmalıydın. Hücrelerin tam dolması için. Bunu yapmadıysan birdahaki sefere bataryayı tamamen bitir ve telefonu kapalı olarak 12 saat sarj et en az.

SilentOne

SilentOne

Üye
onlar eski batarya için yenilerde ole 12 saate gerek yok

ANIL

ANIL

Admin
Bataryayı ilk aldığında şarjını bitirip en az 12 saat şarja takmalıydın. Hücrelerin tam dolması için. Bunu yapmadıysan birdahaki sefere bataryayı tamamen bitir ve telefonu kapalı olarak 12 saat sarj et en az.

bunu kafandan sil kardeşim böyle bir şey yok. yani yeni bataryalar için geçerli değil. istediğin seviyeye kadar doldurup boşaltabilirsin.

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
telefonu şubat 2012 de aldım şarjı sürekli kurcalarsam 2-3 saat anca dayanıyodu.abartmıyorum gerçekten.en sonunda 25 :tl: yeni batarya aldım henüz takmadım buda inş önceki gibi fos çıkmaz

- - - Eklendi - - -

bu tamamen boşaltma olayı nasıl oluyo ?

ANIL

ANIL

Admin
kendi kapanana kadar şarja takma yani.

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
hmm anladım

Polymath

Polymath

Üye

bunu kafandan sil kardeşim böyle bir şey yok. yani yeni bataryalar için geçerli değil. istediğin seviyeye kadar doldurup boşaltabilirsin.

Kardeşim bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. C500 vardı arkadaşda dedim ki 12 saat şarj et neyse o etmedi salla dedi. Bende 1 ay geçmedi aynı telefonu almıştım ben 12 saat şarj ettim. Sarj süreleri çok farkediyor. ESki olsun yeni bataryalar olsun bence yine aynı :) Ayrıca daha kalibre etmek için aradabir kapalı olarak sarj ederim telefonu. 603 kullanıyorum sarj az gıtmeye başladı. Bugun kapalı olarak 12 saat şarj ettım şuanda sabah 9 açtım telefonu saat şuanda 19.55 halen şarj düşmedi elimde oyunda oynadım. Oyüzden siz önleminizi alın :) Bunu bana kvk bile kaç kez söyledi.

yaren_dede

yaren_dede

Üye
telefonu şubat 2012 de aldım şarjı sürekli kurcalarsam 2-3 saat anca dayanıyodu.abartmıyorum gerçekten.en sonunda 25 :tl: yeni batarya aldım henüz takmadım buda inş önceki gibi fos çıkmaz

- - - Eklendi - - -

bu tamamen boşaltma olayı nasıl oluyo ?

bence boşuna almışsın yeni batarya benim 10 ay oldu alalı ve batarya aktif kullanımda 3 saatte bitiyordu...
sonra ekran ışığını kısmak aklıma geldi ve gözümü ne kadar yorduğunuda farkettim bu şekilde kullanınca,
şimdi son bir aydır 7 saatin altına düşmedi aktif kullanımda, yani enerji tasarrufu yapsaydın daha iyiydi

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
ben zaten bu telefonu aldığımda 12 saat şarj olmadan daha doğrusu batarya dolu uyarısı vermeden çekmiştim ve sonuç ortada.sen haklı olabilirsin

- - - Eklendi - - -

ışık zaten orta seviyede.parlamıyo yani ışıl ışıl

ANIL

ANIL

Admin
ben inanmıyorum. lion piller istenen seviyeye kadar doldurulabilir hiç bir sıkıntı olmaz. senin sorunun batarya dolu uyarısı vermeden çekmen ile alakalı değildir. bataryayı nasıl kullandığınıza bağlı her şey.

Polymath

Polymath

Üye
ben zaten bu telefonu aldığımda 12 saat şarj olmadan daha doğrusu batarya dolu uyarısı vermeden çekmiştim ve sonuç ortada.sen haklı olabilirsin

Telefonu aldığımda 603 ü kvk ile görüştüm. İstanbul servisi ile. Bu durumu özellikle sordum. ŞArj etmenizde yarar var dediler. Ayrıca daha öncede bunun gibi bir çok tecrübe edindim. Ağabeyimde c601 var bende 603. 1 2 ayda bir telefonun şarjı az gitmeye başlayınca telefonun bataryasını tamamen bitirip kapalı olarak 12 saat şarj ettim ve gözle görülür bir fark var. Hatta senin telefonda deneyebiliriz. Şuanda eski bataryanı tamamen bitir şarjını ve 12 saat şarj et en az. Arada fark oluyor mu bir gözlemle? Ondan sonra yeni bataryanı 12 saat şarj edersin veya etmezsin :)

ANIL

ANIL

Admin
3 ayda bir filan tamamen boşaltıp tekrar şarj etmek işe yarar haklısın kalibrasyon yapılmış oluyor.

Polymath

Polymath

Üye
3 ayda bir filan tamamen boşaltıp tekrar şarj etmek işe yarar haklısın kalibrasyon yapılmış oluyor.

Peki buna yararı olduğuna inanıyorsun ama batarya ilk geldiğinde kalibre olarak gelmiyor ki ? :) Batarya İlk geldiği zaman batarya hücrelerinin veya kanallarının tam olarak dolması için bu işlem yapılır. Eski batarya yeni batarya olarak görmüyorum. Lİon batarya nerdeyse 10 senedir var zaten.

ANIL

ANIL

Admin
Peki buna yararı olduğuna inanıyorsun ama batarya ilk geldiğinde kalibre olarak gelmiyor ki ? :) Batarya İlk geldiği zaman batarya hücrelerinin veya kanallarının tam olarak dolması için bu işlem yapılır. Eski batarya yeni batarya olarak görmüyorum. Lİon batarya nerdeyse 10 senedir var zaten.

sen 12 saatten bahsediyorsun istersen 3 gün beklet şarj dolduğu anda akım kesilir. mesela N8i şarja taktığın zaman yanda bir ışık yanar 1.5 saat sonra batarya tamamen dolar ve ışık kapanır. 12 saatin bir anlamı yok yani.

Polymath

Polymath

Üye

sen 12 saatten bahsediyorsun istersen 3 gün beklet şarj dolduğu anda akım kesilir. mesela N8i şarja taktığın zaman yanda bir ışık yanar 1.5 saat sonra batarya tamamen dolar ve ışık kapanır. 12 saatin bir anlamı yok yani.

Akım kesilmiyor malesef:S Yapsalar bunu laptoplarda yapardı. Işığının sönmesi şarj olduğunun kanıtıdır akım kesildiğinin değil. NEyse uzatmaya gerek yok siz öyle kullanın benim önerim budur. :) İnanan inanır farketmez :)

Ayrıca batarya ömrünü uzatmak için bataryayı herzaman elimizden geldiğince tamamen bitirmeliyiz ve şarj ettiğimizdede tamamen şarj etmeliyiz

Üst Alt