XXXturi01
Üye
Subzero BL-5C Batarya şarj fullken bi anda bitiyor
Nokia telefonum için birkaç ay önce aldığım Subzero 1020 mah BL-5C bataryam gayet iyi performansa sahipti. Nokia C2-01de bataryayı kullanıyorum bataryanın şarjı tamamen dolu iken bı anda Batarya zayıf uyarısı geliyor ve bataryanın şarjı kırmızı çubuğa düşüyor sonrada Batarya boş deyip şarj tamamen bitiyor. 3 kez yaşadım problemi toplam tahmini günde 4-5 saat kullandım telefonu yani 4-5 saat falan dayaniyor sonra şarj bitiyor. Bu problemi nasıl cozebilirim? Birde batarya çok hızlı şarj oluyor acaba kapasitesi düştüğünden dolayimi böyle? Bataryayı tamamen dolsa bile iyice şarjda beklettimki kapasitesi dusmusdur iyice şarj alsın belki sorun düzelir dedim ama yine olmadı. Nasıl bataryayın sorununu çözüp sağlığina geri dondurebilirim?
Birde bu sorun olmadan bir hafta önce forumdaki Symbian^3 Batarya Kalibrasyonu adlı konudaki yöntemleri denemiştim acaba bu kalibrasyon yönteminden dolayımi sorun çıktı? Yardım edebilirmisiniz?
Bataryanın garanti belgeside var garantiye göndersem yaparlarmi? Ve bataryanın üstünde biraz ezilmeler ve altında bataryanın lityum dışında demiri gözükecek şekilde kırık olmuş bundan dolayı da olabilirim bu sorun. Sorun cozulmesse yeni batarya alcam hangi marka alırsam batarya kaliteli ve çok uzun şarjı giden ve ömrü uzun batarya olsun alacağım batarya. Hangi marka alayım?
Yazım yanlışlarından kusura bakmayın.
Birde bu sorun olmadan bir hafta önce forumdaki Symbian^3 Batarya Kalibrasyonu adlı konudaki yöntemleri denemiştim acaba bu kalibrasyon yönteminden dolayımi sorun çıktı? Yardım edebilirmisiniz?
Bataryanın garanti belgeside var garantiye göndersem yaparlarmi? Ve bataryanın üstünde biraz ezilmeler ve altında bataryanın lityum dışında demiri gözükecek şekilde kırık olmuş bundan dolayı da olabilirim bu sorun. Sorun cozulmesse yeni batarya alcam hangi marka alırsam batarya kaliteli ve çok uzun şarjı giden ve ömrü uzun batarya olsun alacağım batarya. Hangi marka alayım?
Yazım yanlışlarından kusura bakmayın.