suan kullanoyorum XXLMJden daha iyihmm birde Avrupa tabanlı en güncel baseband'ı deneyelim bakalım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
hayırlı akşamlar arkadaşlar
Ben de cm9 a kurdum bakalım performans artışı olacak mıhmm birde Avrupa tabanlı en güncel baseband'ı deneyelim bakalım

Cm9 icin kuruluyormu hocam one of a kind romu kullaniyorum bide sadece flashliyacaz galiba? Ek olarak bunun ne gibi faydasi var hocam k.bakma sinavlar anca bitti konulara hakim olamadimhmm birde Avrupa tabanlı en güncel baseband'ı deneyelim bakalım

@sir mordred baseband konusu acsan xdadan adam ceksek onlarda turkceyi cevirmeye calissa![]()
Cm9 icin kuruluyormu hocam one of a kind romu kullaniyorum bide sadece flashliyacaz galiba? Ek olarak bunun ne gibi faydasi var hocam k.bakma sinavlar anca bitti konulara hakim olamadim![]()

Saol hocam xxlmi onerirsiniz?Açıcam kardeşimde baseband sayısını 5'e çıkarmayı planlıyorum(2'si bitti) daha sonra konuyu burda açarım
Evet bütün cm romları üstüne flaşlanabilir
Faydalarına gelirsek önceki sayfada yazmıştım bakabilirsin. mobildeyim o yüzden tekrar yazamıycam maalesef![]()
Bu grafik kartini cm11 in son surumu ivin kullanabilirmiyz ve bunun icin en guncel kernel varmi?
@sir mordred hocam XXLB4'ü de yapacak mısın?

pekiya bu olayı cm10.1e de uyguluyacakmisinizEvet Adreno sürücüleri son sürüm cm11 ile kullanılabilir
Kernel konusuna gelirsek henüz son kernel güncellemelerini içeren bir custom kernel(khan yada hurtsky) yok
Evet yapmayı planlıyorum böylelikle diğer basebandları kullanıp memnun olmayanlar geri eski türkiye baseband'ına dönebileceklerram azlığı konusunda öyle bir çözüm var ki gerçekten mükemmel bir çözüm
biraz derinlemesine anlatırsak ram şuan parçalıdır ramin 30 mb'lık kısmı kamera için, bir diğer 30 mb'lık kısmı ise video kaydetme/oynatma(decoder and encoder) işlemleri için ayrılmıştır geriye kalan kısım ise(340 mb) android sistemi ve kullanıcı uygulamaları(oyunlar vs.) için ayrılmıştır
bugün araştırma yaparken karşılaştığım bir çözüm ile kernelde yüksek ram olmasına rağmen hiçbir fonksiyonun(kamera,video işlemleri) kırılmaması sağlanmış
şöyleki method basit: kamera kullanılmadığı zaman kamera için ayrılmış 30 mb'lık kısım kullanılabilir ram'a yani 340 mb'lık kısma aktarılıyor
aynı şekilde herhangi bir video kaydetme/oynatma işlemi yapılmadığı zaman 30 mb'lık diğer alan kullanılabilir ram'a aktarılıyor gerçekten mükemmel bir çözüm
bu çözüm ile kernel yüksek ram'li(400+ mb ramli kerneller) olmasına rağmen hiçbir fonksiyon kırılmayacak![]()
pekiya bu olayı cm10.1e de uyguluyacakmisinizEvet Adreno sürücüleri son sürüm cm11 ile kullanılabilir
Kernel konusuna gelirsek henüz son kernel güncellemelerini içeren bir custom kernel(khan yada hurtsky) yok
Evet yapmayı planlıyorum böylelikle diğer basebandları kullanıp memnun olmayanlar geri eski türkiye baseband'ına dönebileceklerram azlığı konusunda öyle bir çözüm var ki gerçekten mükemmel bir çözüm
biraz derinlemesine anlatırsak ram şuan parçalıdır ramin 30 mb'lık kısmı kamera için, bir diğer 30 mb'lık kısmı ise video kaydetme/oynatma(decoder and encoder) işlemleri için ayrılmıştır geriye kalan kısım ise(340 mb) android sistemi ve kullanıcı uygulamaları(oyunlar vs.) için ayrılmıştır
bugün araştırma yaparken karşılaştığım bir çözüm ile kernelde yüksek ram olmasına rağmen hiçbir fonksiyonun(kamera,video işlemleri) kırılmaması sağlanmış
şöyleki method basit: kamera kullanılmadığı zaman kamera için ayrılmış 30 mb'lık kısım kullanılabilir ram'a yani 340 mb'lık kısma aktarılıyor
aynı şekilde herhangi bir video kaydetme/oynatma işlemi yapılmadığı zaman 30 mb'lık diğer alan kullanılabilir ram'a aktarılıyor gerçekten mükemmel bir çözüm
bu çözüm ile kernel yüksek ram'li(400+ mb ramli kerneller) olmasına rağmen hiçbir fonksiyon kırılmayacak![]()
pekiya bu olayı cm10.1e de uyguluyacakmisiniz
pekiya bu olayı cm10.1e de uyguluyacakmisiniz
hakan usta ile beraber olabilir bnceEvet Adreno sürücüleri son sürüm cm11 ile kullanılabilir
) olsada artık cm11 her yönden cm10.1'den iyi durumda. (bilmiyorum şarj konusunda yanılıyor olabilirim)
Modred hocam cidden bunu basarirsan super olur gerekirse hic kullanilmasin kamera zaten o kadarda iyi cekim yapmio bizim tel

Bunu başarırsan sanırım wonder ömrü 2 katına çıkarher ne kadar cm10.1 benim ilk göz ağrım(ilk yüklediğim cm versiyonu) olsada artık cm11 her yönden cm10.1'den iyi durumda. (bilmiyorum şarj konusunda yanılıyor olabilirim)
ayrıca cm10.1 son güncellemelerden mahrum maalesef o yüzden cm11'e odaklanmamız lazım
hiçbir fonksiyonu kırmadan rami yükseltmek gerçekten büyük bir başarı olacak heleki bizim telefon gibi düşük ram'a sahip cihazlar için
beklemede kalın![]()

paypal hesabını ver hocam @sir mordred sınavlarım bitsin para yollayayım. (:
not: ciddiyim.
ama yinede