Yeni Adminden Sorular Eski Adminlerden Cevaplar | Yapılacak İşlemlerde Örnek Teşkil Edecek Konu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Dostum buna artık rahatlıkla tek başına karar verebilecek düzeydesin.
Eğer arkadaş neyi nereye nasıl açacağına ve foruma hâkim birisi ise, hiç düşünmeden verebilirsin.

Ama burada şu önemli, arkadaşın haberi olsun.
Yani dosya ekleme yetkisi verilirken sen kendisine bunu bir öm ile bildir. Yani yararlı ve aktif paylaşımları, bilgisi vs... için ona bu yetkiyi vermeyi uygun görmüş olalım.
Hani herkese vermediğimizi, değerli üyelerimize verdiğimizi bilsin :)

Cevabını arada kaçırmışım :) Profil düzenleme yetkisi olmadığından veremiyorum dostum :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
class cep hakkında bilgileriniz fikirleriniz, kurucusu hakkında, kimdir? henry in site ile bağlantısı vs varmı? ordan reklam yapmaya gelenler oluyor gönderiyorum. Bu arada henry için hafta sonu araştırma yapayım yine neler yapmak istiyor diye.

Kendi isteği ile uzaklaşmış fakat dayanamayıp yeni bir hesap ile giriş yapıp devam eden üyeler var. Çeşitli sebeplerden ötürü banlananlar için ceza sürecini beklemesi gerekir ve fake açarsa oda kapatılır ama kendi isteği ile uzaklaşıp gelen olursa ne yapalım?

Ayrıca hafta sonu buradaki konuları detaylı okuyayım pek fırsat bulamadım banamı denk geldi artık üyeler bayağı azıttı sayfalarca yorumları okuyor ayırt ediyor, eskilere gidiyor bi forumun altında bi üstündeyim :ehe yöneticisi olmayan bölümlerin mesajları ve konularını onaylıyor ve onaylarkende haliyle okumak ve yerleştirmek vede yazılacaksa yazmak gerekiyor, birazda yöneticilerin pasifliğini görüyorum. Bakmak kontrol etmek düzenlemek istediğim yerler var pc bölümüne giremedim kaç gündür, buraları okuyayım ayrıntılı vs. :)
çokmu büyüttüm gözümde ne yoksa gerçektende yoğun bir dönememi denk geldim :ağlarım: acıyın bana desteklerinizi bekliyorum a dostlar :sarıl:

Yönetilim, yöneticiler ve yönetici rütbeleri hakkında konuşmak isterim ayrı bir konuya gerek varmıdır? burdanmı devam edelim.

Ozan

Ozan

Admin
Profil düzenleme yetkisi dahil diğer tüm kısıtlamalardan umarım yakında kurtulacaksın :)

Class cep in kurucusu Henry dir zaten, bu sanırım sorunu cevaplıyor

Kendi istegiyle uzaklasırken üyelere banının açılmasını isteyemeyecegini ve kesinlikle açmayacagimizi belirtiyoruz sayfada ve onlar da talep etmiyor aslında, edenler arada olsa da red cevabıyla karsılasacaklar. Bu süreçte farklı bir nick alıp siteye katılmasında bence sorun yok zira cezalı degiller. Biz cezaları nicke degil kisiye verdigimiz için, cezalar kisileri takip ediyor ve onların açacakları yeni nickleri ama bu aşamada böyle bir takibe gerek yok. Daha sonraki aşamada diyelim aynı anda 2 farklı üyeliği oldu eskisi de açıldı, ikisini kötü bir amaçla kullanmadıgı sürece bu konuda da sorun yok. Bu sitede farklı nickle takılan üyeler için de geçerli, cezai ve sıkıntılı durum olmadıkça sorun yok. Birbirinin mesajını begenme, çıkar amaçlı kullanma vs. bu tip durumlarda tabiki banlanacaktır diğeri.

Yöneticisi olmayan bölümler için tespit edebilecegin yönetici adaylarını hızlıca degerlendirip test modu her zaman yapabiliriz, madem dolanıyorsun ve o bölümü tanıyacak kadar calisiyorsun o zaman oradan bir aday da çıkarabilirsin muhtemelen. Ama olmazsa top yine bizde.

Pasif yöneticiler için ise, bu odada konu açarak tartısma yapabiliriz. Modun son durumunu degerlendirip pasifligi devam edecekse veya habersiz pasif kaldıysa, önce uyarı sonra da aynı sekilde devam edecekse modluktan alınma seklinde süreç işleyebilir.

Yönetici rütbeleri ile ilgili yine buradan devam edebiliriz bir önceki tüm sorularına cevap bulduktan sonra. (bulduysak)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Henriy için yazacaklarımı kendisi için açılan konuya görüşlerimi belirttim.
Diğer meselede yeteri kadar açıklayıcı oldu ozanım aynı pc den giriş yapanlar hakkında ata da açıklamalarda bulunmuştu sağolun.

Rütbeler hakkında diyeceklerim çokca bahsi geçen rütbe banner'i hakkındaydı.
Yönetici arkadaşlar arasında bunu belirtenler oldu sizlerde biliyorsunuz ve bunlar içinde bende dahildim, şuan durum değişti yetki ve şartlar değişti rütbe değişti diye umursamamazlık yapamıyorum çünkü yöneticilerin aklından içinden geçenler hissedilebiliyor.
Her ne kadar yöneticiler rütbe heveslisi olmasada, vasıfları belli olan, yardımcı olan, düzeni sağlayan yönetici olarak farklı olan bir konumda olsalarda.. kendilerine baktıklarında bütün bu özellikleri taşıyan onu ifade eden bir banner i görmek isdikleri de bir okadar gerçek bu bir nevi hevestir. Şuanki rütbeler yüzbaşı, test moderator, emektar rütbeleri ile aynı durumda yöneticiler yetkilerinden dolay farklı oldukları gibi birazda görsel olarak farklı olmayı isterler. Editör rütbesi mod lar için daha güzeldi mesela, yada eskisi gibi mor renkde simgeleri farklı olan bir rütbe düşünülebilir.
Eski rütbelere bakıldığında üyelerin; admin ve moderatorlere karşı bir çekingenlik ve saygı içinde olduğunu görüyordum şimdiki durum biraz değişmiş.

Ozan

Ozan

Admin
Rütbelerle ilgili gerçekten bir çalışma yapacağız, genel anlamda begenilmediginiz farkındayım.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Profil bilgileri: alper63 - MaxiCep.Com Bi şikayeti açık bırakdım dünden kalmaydı :) telefon numarası hakkında, bişey yapamadığım için cevapda yazmadım. Üye telefon modeli yerine numara yazmış.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Silindi dostum.
Telefon vermek yasak.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
http://www.maxicep.com/cop-kutusu/b...filmifullizle-com-filmlerini-izle-634117.html

Bu tarz konulara müsade etmiyorum, yanlış bir durum yoktur umarım.

---------- Eklendi @ 20:04:37 ---------- Yazıldı @ 18:38:41 ----------

Konu çöpe taşındıkdan sonrası üyeye cevabım;

Kardeş ego falan demişsinde ne için neye göre? beğeni toplayan bir konu olabilir normaldir üye bunun illegalliğine bakmaz tabiki, şimdi kalksam şurda iki tane f*ull içerikli konu paylaşsam herkes beğenir adminde olsam fark yapmaz ama forumda reklam, üyelik gerektiren sitelere yönlendirme yapmak yasakdır.
Ayrıca; filmfulizle de yapılan açıklamada;
filmifu llizle.com adlı sitemizde bulunan film, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden filmifu llizle.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunubilirler.

Böyle birşey yokken bizim burda bu kolaylığa olanak tanımamız doğrumudur?

Ve sonrası;

http://www.maxicep.com/cop-kutusu/rewsan-adli-gerizekali-co-admine-sevgiler-634182.html
Konuyu biraz açık bırakdım diğer üyelerin yaklaşım ve görüşlerini görmek için, sonrasıda açıklamamı yaparak gerekeni yaptım.

---------- Eklendi @ 20:47:40 ---------- Yazıldı @ 20:04:37 ----------
-------------------------------------------------
Profil bilgileri: greenmile - MaxiCep.Com

Futbol kuralları konusunda umursamamaya devam ediyor.
Yazdıkları hakkında özelden kendisi ile konuştum fakat devam etmekde ve edecekdir.

Evet hatalarımın farkındayım ama bazı arkadaşlar gerçekten tahrik ediyorlar bunun üzerine bende sert cevaplar veriyorum.Bunların farkındayım.

Ali dostum bırak ya ona sorulacak tek soru var;:ehe

Koyduk mu?

evet yazdım abi,gereken neyse yap.Ceza almam çok önemli değil,ama tavsiyem sadece biz fenerlilerde değil sorun

Uyarı verdim ve sonrasında.

Beraberliği kutlayanları hala tanımamamışsın.Yaz Google amcaya ellerini açıp dua eden adamların üstündeki formaya bak kimin sevindiğini anlarsın.Siz ancak takımınız galibiyet aldığı zaman kutlarsınız doğru.Yenildigi zaman kendinizi banlayabilir ve hic yorum yazmazsınız.3-1 ve 2-2 de konular açılmıştı acaba kaçınız yorum yazabildi.Bak bugun 1-2 yenilmemize rağmen hemen hemen tüm gsli arkadaslar yorum yazabiliyor.Ben eminim eğer aydinin sutu gol olup mac 2-1 bitseydi ya forumdan uzaklasirdiniz ya da hakeme saydırmaya başlardınız.Kimin Allah Allah diye hücum yaptıgı da ortada.Senin de dediğin gibi iyi futbol oynayan takımın hücumları hurrraaa diye mı olur?Sonuçta 3 puan aldınız ancak bu yolun sonu değil.Tekrar yazıyorum savaş henüz bitmedi.

Cevabı;

Bak kardeşim yönetime soralım ben ne zaman kendime ban atmışım eğer senin dediğin gibi maçtan sonra atmışsam ben süresiz gideceğim ama sen yalan söylüyorsan sen uzayıp gideceksin.Bakalım yüreğin buna yetecek mi?Yoksa kıvıracak mısın? Var mısın?

Bilip bilmeden konuşuyorsun.2-2 beraberlik sonrası mı gelip buraya konuşamayacağım,hala aldığınız beraberliği övünç kaynağı olarak yazıyorsunuz buraya.Dün koyduk geçtik.Stochun golünde sonra stad oldu Hacı baba türbesi gibi çıt yok.Sen bunun davasını yapacağına hala konuyu saptırıyorsun.Kimden korkacağım da ban atacağım, seni ya da burayı çok önemsediğimi falan mı düşünüyorsun sen?

Ben her ortamda yorum yazarım,ben buraya sizle kafa bulmaya geliyorum yoksa maxi falan umrumda değil kardeşim.Kısacası kor geçerim benim hayatım maxiden ibaret değil.Bunu o kafana yaz.

Herkes dua eder,duayı kötü birşey gibi gösterme insanlara dün maçı izlediysen dua eden galatasaraylılarda vardı.Ama şunu unutma allah kimseyi ezeli rakibinin koyuşu sonrası ağlatmasın.

Resmi orjinal boyutta görmek için buraya tıklayın. (719x575px)

İkinci uyarısınıda verdim.

Banamı denk geldi bu aralar iyice azıttılar

---------- Eklendi @ 22:08:59 ---------- Yazıldı @ 20:47:40 ----------

--------------------------------------------

Arkadaşlar hile paylaşımları hakkında yasak olan bir durum varmıdır? duyuru şeklinde yada forum kurallarına dahil oldumu daha önce online hileler yasak olduğunu biliyorum fakat bunu ben bölüm yöneticisi olduğum vakit hasan dan öğrenmiştim. Pc oyunları içinde geçerlimidir? http://www.maxicep.com/cop-kutusu/resident-evil-4-trainer-hileleri-301018.html

Ozan

Ozan

Admin
Trainerler seklinde hile paylasımları yasaktır, program olmadan XXDSDFSDF yazarsan 10000 altın verecek tarzda yazılı hile kodlarında sorun yok.

Dizi paylasımı ile birlikte, dizi izleme linkleri de yasaktır . Dogru yapmıssın.

Spor bölümünde ortam biraz karısmıs gibi, birkaç üyeden yöneticiler taraf tutuyor ve yöneticiler orada hakaret eden küfür eden üyeleri sikayet ediyoruz, sadece mesajları silmekle kalıyorlar falan diyorlar. Ceza almadıklarından sikayetçi.

En son da böyle bir sikayet geldi

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Üyenin yazdığı da... Ne alakaysa...
Küfür olarak nitelenen yazının duruma göre farklı farklı cezaları oluyor. Bazen sadece siliniyor bazen siliniyor ama uyarı veriliyor bazen yasaklanıyor adam ve siliniyor...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mustafa bu greenmile aynı gün 2 ceza almış :hmmm
Nasıl olmuş yahu o :hmmm

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Şimdi bu sefer tasının çanaklarını toplayıp toplayıp kafasına fırlatacam ha .. :vur geçipde milletin önünde ayrımcılık var adam kayırıyorsun diyip durdu.
Yazdıklarımın birgün ekrana yansıyacağını biliyordum zaten bende ona göre yazarım yazdıklarım hakkında bi sorun yokdur umarım? Üyeleri elimizde tutma gayreti içinde olayım dedim, bu sizin bana tavsiyenizdi bu öneri doğrultusunda çokca üye daha saygılı seviyeli bir durum içinde devam etmekde, neyse bunu anlatmamım sebebi getirileri ve götürülerini bilmeniz içindi üyelerle aramdaki bağı anlatsam uzun sürer :ehe ve.. geldik spor'a futbol bölümüde ilk defa tamizlik yapacağım için biraz titiz davranayım istedim ve o gün baktım şikayetler bayağı vardı futbol la ilgili karışıklık vardı. Daldım konulara saatlerce oku oku sonra sildim, evet uyarı alması gerekenler vardı tartışmaların nasıl geliştiğini kimin başlattığını ve nasıl ilerledi inceledim.
Teker teker üyelere özelden uyarısını yaptım anlayan anladı anlamayan devam etti bunlar murat ve sefer.
Hadi murat diyor abi bana laf sokmaya çalışırsalar ben yazarım da..
sefer tası yaptıklarını inkar ediyor. Adama laf anlatamadım yahu..
Şimdi yanlış anlamazsanız hiç bulaşmayın diyeceğim çünkü; yaptıkları ve yapacakları hepsi bende birikdi ne yazmış ne söylemiş hepsi notlandı. Bi açığını yakalarım elbet.
Resimde geçen durum şöyle anlatayım; aynı gün içinde, üyelere yazdıklarından dolayı özelden uyarı verirken, kalkmış diğe üyelerin açıklarını aramış ve bana şikayetten sürekli kural dışı, banla, banlamazsan sonuna kadar devam edecem diye belirtiyordu, ilk özel uyarısı kendisineydi, sonrada diğerlerine yazmaya başlayacaktım, baktımki ben şikayetleri okuyup mesajları silmeye devam ederken kakmış konu içinde ima etmeye başlamış bende cevabını kimse yanlış anlamasın diye hem özelden hemde yazdığı konuda buna açıklama getirdim. Kısacası herkese nazik dille anlattım, belki kuralları unutmuşlardır tekrar okusunlar diye, co admin konumundayım fazla batmak istemedim, sizinde değiniz gibi ilk hetap da tepki çekmek istemedim önce sulh yoluyla olsun dedim açıklama yaptım çoğunluk hoş karşılamış ve uymuşlardır, bazı kendini bilmezler ise devam etmiştir, biride kalkıp symbian da adıma hakaret konusu açmış üstünede adminler konuyu sabitlesin diyen de olmuştur, şu durum beni üzüyor tabi, iyilikde yaranmıyor kötülükde. iyikide yaptım diyorum kimin ne olduğunu bilmek için her zaman iyi olanı yapmak benim için doğru olandır.
Bir önceki mesaj da murat ın yorumlarında amacının ne olduğu belli oldu, sefer beyin geçmiş konulara dalıp özelliklede alinin mesajlarına alttan laf sokarak kargaşa yaratma kışkırtma niyetinde olduğunu gördüm.

Bu arada diğer mesajda anlattığım gibi murat ı uyarmıştım devam etti ve uyarısını verdim. Ertesi gün yine devam etti ve şikayet üzeri tepki çok olduğundan yine uyarısını verdim yane aynı gün içinde değildi. 22 / 23 günleri arasında oldu.

Ayrıca sormak istediğim bir konu var; Şikayetlerde eleştiri ve hakaret vardı, ben bunuda alttan aldım.

şikayetlerimde bana uslubuna dikkat edin diyeceğinize siz önce bu şerefsizleri adam edin

Şuan saçma mesajları sataşmaları devam ediyor şikayetleri açık bırakdım dostlar bakarsanız sevinirim. Benim halsizliğim üstümde bugün erken yatayım :) kalın sağlıcakla görüşürüz sonra.

---------- Eklendi @ 21:30:24 ---------- Yazıldı @ 20:27:56 ----------

------------------------------------------
Doğuş aynı konudan iki tane açmış karışıyormuyuz? neye göre açıyor başlıkda ufak bir oynama var.

http://www.maxicep.com/kultur-sanat/turk-kulturunde-evlenme-gelenekleri-623363.html#post4528738
http://www.maxicep.com/kultur-sanat/kulturumuzde-evlenme-gelenekleri-623367.html#post4528742

Ozan

Ozan

Admin
Birini silmek lazım etiketi olmayan yada gösterimi az olanı silebilirsin Mustafa.

Üstteki mevzu için de her ne olursa olsun üye banlanacak seviyeye gelse dahi, "kararlarımı sorgulama seni de uzaklastırırım", "ben yöneticiyim! " seklinde üyelerin ağzına laf yapacak olgular vermemek lazım .

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Birini silmek lazım etiketi olmayan yada gösterimi az olanı silebilirsin Mustafa.

Üstteki mevzu için de her ne olursa olsun üye banlanacak seviyeye gelse dahi, "kararlarımı sorgulama seni de uzaklastırırım", "ben yöneticiyim! " seklinde üyelerin ağzına laf yapacak olgular vermemek lazım .
Peki ozanım, niyetim öyle demek değildi bunu sizde iyi bilirsiniz fakat ayrımcılık yapıldığını adamına göre davranıldığını ve bir kaç konuya bu şekilde belirttiği için ve herkes gördüğü için üyeler durumu anlatıldığı gibi algılamasınlar diye seferin de bundan az kalır yok demeye getirdim.
Doğru olan mesajı silip özelden açıklamakdır, evet ben bunu yaptım ancak ben kendisine özelden bu uyarıyı verdiğim halde konularada yazmaya başlamıştı. Yinede yanlış düşünmüşüm affola :(

---------- Eklendi @ 21:11:22 ---------- Yazıldı @ 19:44:27 ----------

Arkadaşlar aynı gün içinde uyarı vermek olmadığı için veremedim ve şikayeti açık bırakdım http://www.maxicep.com/sikayet-mesa...d-private-message-by-el-pistolero-634856.html sefer'e bugün post :tşk: kasdığı için uyarı verdim ve cezalı. Bu durumda ikinci bir cezayı ertesi gün üstünemi ekliyorsunuz? yada açıldıktan sonramı?
Özelden gelen bu tip hakaret, tahrik mesajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? karşılıklı yapılan bir tartışma var diye düşünürsek :hmmm tek taraflı şikayet var! şikayet edeninde payı olmuş olsaydı.. şikayet edilende aynı şekilde şikayetçi olurdu, bu durumda şikayet edilen cezayı hak ediyor doğrumudur?

Ozan

Ozan

Admin
Yani bir uyarı puanı vermenin kriteri aslında sikayet edilip edilmedigi veya eden/edilen degil. Ortada uygunsuz konusma varsa her ikisine de ceza verilmeli ama tek taraflı bir kışkırtma varsa adam da agzini tutamadıysa, tutamayana uyarı verilir tabiki. Diğerine sen neden bu adamı kıskırttın aynı uyarı puanı sana da veriyorum olmaz. Üye, ne olursa olsun anasına da sövülse kendini tutmak zorunda, haklı bir mazereti olamaz. Ya da birini küfretmeye zorlamak bir ceza sebebi degil ancak kıskırtan üye aynı olayı tekrarlarsa pm den uyarı gönderirsin, hala da tekrarlıyorsa kışkırtma diye 5 ceza puanı verirsin mesela ( kıskırtmanın derecesi türü ve etkisi boyutunda )

Diğer konu ikinci cezayı da hemen ardından verebilrisin, diğer uyarı uygunsuz konusma uyarısıdır ve puanları üzerine eklenir banlanmıs olsa dahi. Zaten uyarı puanında amac, adamın su an 11 puanı var sen 3 daha vereceksin 14 olacak, yarın bigün de 20 oldugunda bu yine 1 ay banlanacak bu sefer.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Site hakkında ya genelde ozan bakıyor çoğunluk kendisini ilgilendiren bir durum olduğundan ilgilenen ozan oluyor.
Kimi konulara ise ozan ın müdahele etmesi gerekmiyor bunda bir sıkıntı yok, sormak istediğim ozan bir konuya cevap vermiş ve sorun çözülmüş ise yane artık ozan ın konu ile bağlantısı kesilmiş ve konu çözüme kavuşmuş, konuyu uzamasın diye kitlemem sorun olurmu?
40. baskıdaki kriterleri okudum yapmamam karışmamam gerektiği görülüyor, fakat ozanın yazmış olduğu bazı konulara ata nın cevaplayarak yazdığını fark ettim. Bu durum ozan ın anlattıklarına göre değişiklik gösterebilirmi
Benim konularıma da müdehale edilir ama haber verilmeden edilirse hoş olmaz, yine mantıklı olarak müdehale nedenini düşünür kendi içimde hak verir belki sorgulamam yada o yöneticiye o bölümde daha çok güveniyorumdur yaptıgını biliyorumdur o yüzden hesap sorma geregim olmaz ama ne olursa olsun bir "haber verilmesi" yönetim iliskilerimizi çok güzel hale sokar ;)

Ozan

Ozan

Admin
Ben açıklama yaptıktan sonra kitlemediysem herşeyi yapmakta özgürsünüz ancak kitlediysem üzerine yazı yazmayın (sizin şahsınıza yönelik birşey olmadıkça)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Ben açıklama yaptıktan sonra kitlemediysem herşeyi yapmakta özgürsünüz ancak kitlediysem üzerine yazı yazmayın (sizin şahsınıza yönelik birşey olmadıkça)

:oke:

Ozan, şikayet bekleme süresinin uzatılmasını isteyen üyeler var, ardarda şikayet etmek isteyenler var, yönetici arkadaşlarda istemişti bi ara lafı geçti, bu konu hakkında düşüncen varmı değişiklik yapılacakmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt