Yeni Adminden Sorular Eski Adminlerden Cevaplar | Yapılacak İşlemlerde Örnek Teşkil Edecek Konu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozan

Ozan

Admin
http://www.maxicep.com/android-gene...cisi-ile-ilgili-sorun-642551.html#post4693428
Meb in verdiği tabletler için yasal olmayan yollardan uygulama yüklemek yada web'de rahatça gezinmek gibi yardım istekleri veya püf noktaları gibi konuların paylaşımı hakkında bilginiz varsa ve yasal değilse bunun için metin hazırlayıp açan üyelere uyarıda bulunalım yada açılan konulara belirtelim.
MEB ile kötü olmayalım izin vermeyelim bu duruma ve konusulmasına. Açılan konular kapatılıp üyelere tekrar açarlarsa uyarı pm i atılabilir.

Arkadaşın profilinden numarasını silermisiniz. Profil bilgileri: electrontelecom - MaxiCep.Com
Tamamdır

Üye; yaptığım bir yanlışlıkan dolayı geri banımın açılmasını istiyorum diyor.
Profil bilgileri: Mr.JoY - MaxiCep.Com

Bu üyeliği ile Profil bilgileri: Mr JoY - MaxiCep.Com geri geldi mazeretine göre uygunsa açılsın yada bununla devam etsin.
Reklam yapmak üye çalmak nedeniyle banlanmıs bana da yazdı ama o sebepten gittigi için geri gelmesi mümkün degil. Sadece yeni üyelikle dolanmasına tolerans gösterebiliriz bir süre, yaramazlık yapmazsa da devam eder.

Ozan

Ozan

Admin
Mesaj - konu düzenleme yetkisi alınmış, sorun yoktur çokca editleme yapmış.
sfgnrl
Tamamdır

http://www.maxicep.com/symbian-3-genel/akin-orta-uygulamalari-644296.html
Arkadaş paylaşımcı biri ve yaptığı uygulamaları direkt burda paylaşıyor, pek anlamam bu siteden nokia store ile bağlantılı açmış, ilerde mobil site olarak zengin bir site olacaksa reklamdan kaldırayım.

Ben konuyu kaldırdım, store.ovi ile baglantılı olsa da kendi sitesinin linkini vermesine hiç gerek yok direkt konu olarak açsın tek tek store.ovi ye link versin sorn degil ama bu sekilde olmaz

Ozan

Ozan

Admin
Bu sekilde kalabilir, konu açıp mesajlar yazmıs. İmzasına bakılırsa da amacı sitede yönetici görünmek gibi birşey degil, simdilik sorun yok

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu yönetici benim kadar eski bir üye, daha önce de dikkatimizi çekmiş ve tartışma konusu olmuştu.
Ancak herhangi bir işlem yapmamıştık hakkında. Zaten şu ana kadar da adını kötüye kullanıcı bir hareketi olmadı sitede.
Dolayısıyla bence de kalmasında bir sakınca yok.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:oke:
Sorun yok :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Dostum, 3 tane üyeliği var birini çaldırdığını söylüyor ve diğer hesabıyla gelip
Bana yar olmayan devr-i devranın,
İzzet-i ikramını s**eyim.
Yansın i*neler alayı,
Su veren itfaiyenin hortumunu s**eyim
Bunları yazıyor. Yane gerçekten hesapmı çaldırmış yoksa kendi kafasına göre hesap alıp gelip burda keyfine göre sansürlü küfürlermi yazmak istiyor?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Adam bizi keklemeye çalışıyor bana kalırsa...
Sen ne dersin?
Bana samimi gelmedi...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Şuan metalci melek ile giriş yapmış, mesajlarına baktığımda sorunsuz görünüyor kendi konularına cevabı anlatımı var.
Yeni üyelikler alırsa kapatırım.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bildiğiniz bazı şeyleri kısaca tekrar edeceğim.

Birincisi, bir üye birden fazla üyelik alabilir burada bir sıkıntı yok.

2) Aynı pcden farklı nickle girenler bölümüne bakarak üye yasaklama olayında biraz titiz davranmamız gerekiyor. Sadece bu bölümde yasaklı bir üyenin başka bir isimle girişini görüp de onu banlamayacağız. Zira bu sistemde yer alan bazı kusurlar ne yazık ki masum insanların da yasaklanmasına sebep oluyor. Bu nedenle, yasaklı üyenin mükerrer girişini gördüğünüzde bu üyeyi takip etmeniz ve önceki üyeyle bir benzerliğini gördüğünüz zaman ya da bir olay çıkarttığı zaman onu yasaklamanız gerekiyor. Yani bu bölüm bizim için basit bir delil niteliğinde. Ama tek başına anlam ifade etmiyor. Bulgularımızla desteklememiz gerekiyor bunu.

3) Bir üyenin şüpheli bir beğeni alışı söz konusu olduğunda, aynı pcden girenlerde bu üyeyi bir aratıyoruz. Muhtemelen görünür zaten orada. Genellikle bir üye a'ya bir b'ye 5 c'ye 200 beğeni veriyorsa niyet bellidir zaten. Bu durumda beğeni kasmak için alınan üyeliği süresiz olarak yasaklıyoruz. Teşekkür Kasmak İçin Alınan Üyelik sebebini seçiyoruz uyarılardan). Teşekkür kasmak için üyelik alan üyeye ise 6 puan ceza veriyoruz (Teşekkür Kasmak sebebini seçiyoruz uyarılardan).

4) Bunların dışında olabildiğince uyarılar panelinden seçim yaparak ceza veriyoruz. Kendimizin uyarı sebepleri yaratması sakıncalı oluyor arkadaşlar. İlle de yaratacaksanız burada tartışmaya açın, kabul görürse panele ekleyelim. Onun haricinde ceza takdir etme işini müşterek iradeye bırakıyoruz.

Ve özellikle ceza verirken kontrol edilebilir olmaya özen gösteriyoruz. Örneğin kural dışı mesajı görüp üyenin profiline girip ceza vermektense mesajın altında yer alan uyarı ver bağlantısından ceza vermek takip edilebilirlik açısından kolaylık sağlıyor. Hele panelden üyenin konumunu otomatik olarak banlananlara zinhar almıyoruz! :)
Zira üye uyarı veren kişiyi şikayet ettiğinde geri dönüp bulması bazen çok zor olabiliyor.

Kolaylıklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Ozan
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Lütfullah'ın kendisine yapılan bu ağır küfür karşılığında üyeyi banlaması yerinde olmuş. Sebebi şahsi olsa bile, ortada açık küfür kural ihlali var.

Sehriyari siksen daha cobuk gider :ehe
"Sehriyari sevsen daha cobuk gider :ehe Edilenmiş hali"

Ata'nın da dediği gibi "Bir kere yasaklama modlar tarafından "acil" bir durum ya da "çok açık kural ihlallerinde" kullanılmalı.
Kendisine yapılan bu küfürü durdurmak, kural ihlalinin önüne geçmek için yapılmış ve ban alması gereken bir durum olduğundan yapılan eylemde sıkıntı yok.
Levent'in ise kendisini savunma haklı çıkarma gibi alternatifi vardı şikayet eder yönetime söylerdi gereği yapılırdı. Ağır bir küfür değil, ağır bir eleştiri olmuş. "Soyun kurusun değilde, "Soyunu ..... sansürleyip yazsaydı hak etmiş olurda banı.
Ben yinede bu yazılanları derleyip lütfullah'a yollarım kritik durumlarda kullanmasın diye söylerim ayrıca kayra beyin mesaj editleme işlemide yanlış olmuş, silmesi gerekirken edit lemiş. Bunu da belirteyim kayrabeye.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bildiğiniz bazı şeyleri kısaca tekrar edeceğim.

Birincisi, bir üye birden fazla üyelik alabilir burada bir sıkıntı yok.

2) Aynı pcden farklı nickle girenler bölümüne bakarak üye yasaklama olayında biraz titiz davranmamız gerekiyor. Sadece bu bölümde yasaklı bir üyenin başka bir isimle girişini görüp de onu banlamayacağız. Zira bu sistemde yer alan bazı kusurlar ne yazık ki masum insanların da yasaklanmasına sebep oluyor. Bu nedenle, yasaklı üyenin mükerrer girişini gördüğünüzde bu üyeyi takip etmeniz ve önceki üyeyle bir benzerliğini gördüğünüz zaman ya da bir olay çıkarttığı zaman onu yasaklamanız gerekiyor. Yani bu bölüm bizim için basit bir delil niteliğinde. Ama tek başına anlam ifade etmiyor. Bulgularımızla desteklememiz gerekiyor bunu.

3) Bir üyenin şüpheli bir beğeni alışı söz konusu olduğunda, aynı pcden girenlerde bu üyeyi bir aratıyoruz. Muhtemelen görünür zaten orada. Genellikle bir üye a'ya bir b'ye 5 c'ye 200 beğeni veriyorsa niyet bellidir zaten. Bu durumda beğeni kasmak için alınan üyeliği süresiz olarak yasaklıyoruz. Teşekkür Kasmak İçin Alınan Üyelik sebebini seçiyoruz uyarılardan). Teşekkür kasmak için üyelik alan üyeye ise 6 puan ceza veriyoruz (Teşekkür Kasmak sebebini seçiyoruz uyarılardan).

4) Bunların dışında olabildiğince uyarılar panelinden seçim yaparak ceza veriyoruz. Kendimizin uyarı sebepleri yaratması sakıncalı oluyor arkadaşlar. İlle de yaratacaksanız burada tartışmaya açın, kabul görürse panele ekleyelim. Onun haricinde ceza takdir etme işini müşterek iradeye bırakıyoruz.

Ve özellikle ceza verirken kontrol edilebilir olmaya özen gösteriyoruz. Örneğin kural dışı mesajı görüp üyenin profiline girip ceza vermektense mesajın altında yer alan uyarı ver bağlantısından ceza vermek takip edilebilirlik açısından kolaylık sağlıyor. Hele panelden üyenin konumunu otomatik olarak banlananlara zinhar almıyoruz! :)
Zira üye uyarı veren kişiyi şikayet ettiğinde geri dönüp bulması bazen çok zor olabiliyor.

Kolaylıklar dilerim.

Bu nedenle, yasaklı üyenin mükerrer girişini gördüğünüzde bu üyeyi takip etmeniz ve önceki üyeyle bir benzerliğini gördüğünüz zaman ya da bir olay çıkarttığı zaman onu yasaklamanız gerekiyor. Yani bu bölüm bizim için basit bir delil niteliğinde. Ama tek başına anlam ifade etmiyor. Bulgularımızla desteklememiz gerekiyor bunu.

dedim ya...

İşte Türe olayında olduğu gibi, desteklediğimizde ise, yasaklamamız gerekiyor.
Adam neredeyse kendisi bile itiraf etmiş yahu :ehe
Yasakladım ben de Türe midir Üre midir neyse onu...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Her üyenin ikinci bir hesap alma hakkı vardır diye okuduğumda, "açık kural ihlali, hakaret, yönetime hakaret,reklam yapmaya gelen üye, yane süresiz banlanmayan bir üyeyse ikinci üyeliğini kullanabilir diye sanmıştım.
Şimdi türe ilk ikinci hesabını kötüye kullandı ve banlandı, twüt ile geldi girişini ilk yaptığında fark ettim ve onun olduğunu bildiğim halde banlamadım, sonra benimle iletişime geçti ne olur banlama dedi ve kendisine yanlış bilgiler verdiğim için rahat davrandı birde üstüne erol'a da yanlış bilgiler vermiş oldum,
Bu konu da yapılan yanlışlık tamamen bana aittir.

Ben, " twüt yane türenin ikinci hesabını görünce karışmadım ve kötüye kullanmadığın sürece karışmam dedim bu konuda yanlış yaptım :( açık kural ihlali yok, ikinci hesap alma hakkı var siteyi seven biri ve bende karışmadım, şayet bu konuda anlatılanları yanlış anlamış ve yanlış eylemler içinde bulunmuşsam kusura kalmayın arkadaşlar.

Bu durumda ( geçici olarak banlı olanlar'da dahil, ikinci bir hesapla giriş yapamazlar, ozaman neden ikinci bir hesap alma hakkı olsun? yada varsa neden kullanamıyor? tabi sürersiz yasaklanmış üyeleri demiyorum.

Site bağımlısı, girmeyince rahat duramayan ve özellikle bu bayram ağzında hiç rahat durmayacak ancak bir aylık banlanmış bir üyenin ikinci hesabı kullanma hakkı olabilir diye düşündüm.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sorun değil dostum :)

Biz aslında üyeliği değil kişiyi banlıyoruz.
Yani a hesabıyla ya da b hesabıyla girmesi yasak.
Adamın siteye girişi yasak.

Öte yandan herkes maxicep'te 2-3 vs... sayıda üyelik alabilir. Buna da engel yok. Bu başka bir konu ama.

Bir diğer konu da sadece aynı pcden girenler bölümüne bakarak karar vermiyoruz. Orası sadece emare niteliğinde. Biz orayı baz alıp araştırma yapıyoruz ve adamın fake olduğu kesinse yasaklıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt