Haber WP8.1 Update2 (GDR2) Güncellemesine İlişkin Haber ve Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

efeler12

efeler12

Üye
64 bitin mobil platformda getirisi nedir

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
gerçekten böyle birşeye inanıyonuzmu ? bugün tanıtılan modeller bile 64 bit değil :) ama diğer firmalar 64 bit modellerini tanıttı ..

Biz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
Gelecek modellerin haberini aylar öncesinden beri yapıyoruz.

Siz asıl cihazları yazın göreceksiniz.
8 Çekirdek W10'lu ve 3D Touch özellikli telefonlar çıktığında diğer firmaların tanıttığı telefonların pek önemi kalmayacak :tebessüm:

ON9

ON9

Üye

8 Çekirdek W10'lu ve 3D Touch özellikli telefonlar çıktığında diğer firmaların tanıttığı telefonların pek önemi kalmayacak :tebessüm:
1'5 yıldır patlayan karolar 3D dokunuşlar gibi alengirli laflarla oyalanıyoruz. İnşallah haya kırıklığına uğramayız üstadım. Malzeme kalitesi ve işçilik nasıl acaba yeni Microsoft larda bu arada. Nokia Fanı olarak soruyorum. Sanki kalitesi bozulmuş gibi geliyor bana. Ya da telefonun sağlamlığının Nokia yazısından kaynaklı olduğuna inanıyorum. Totem işte. Sonuçta 16 yıldır Nokia dışında bir cihaza para gömmedim <3 Forever Nokia.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Rainesto
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

Çıksada alsak :ehe

ON9

ON9

Üye
Bir de şimdi geldi aklıma da Lumia Kameranın (v5) hepimize geleceğinin kanıtını görmüş olduk sanırım. 640 &640XL ile. Hdr falan vardı onlarda. Demek oluyor ki bize de gelecek. En azından Pürewiew olanlara

skynet

Üye
Sizin işlemciniz eski deyip geçiştirirler kesin

ON9

ON9

Üye
Valla nedendir bilinmez ama benim Apple dışında Hiçbir aşırı büyük firmaya güvenim yok. Her şey için mi kılıf buluyorlar. Ve yıllar sonra Hazin son... Derken ipten dönüyorlar yine aynı teraneler. O yüzden Microsoft a bu seferlik guvenmeye karar verdim. En son 2 buçuk yıl önceki gibi( 920 almıştım ).

ArMaGeDdOn_87

Üye

Bekleyip beklememe olayı değil,ben firmanın stratejisinden bahsediyorum,kafa aynı kafa nokia da böyleydi,bu sözlerimi 2 sene önce de söylemiştim fakat sene 2015 yine değişen bişey yok,umarım dedikleriniz olur da rekabet olur,şu wp de hisseniz varmış gibi davranmayın,ayrıca mağaza olayı da aynı gelişen uygulamalar çok nadir

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33
dakamon

dakamon

Üye

Aman mediatek ten uzak dursunlar :D 8 çekirdeklerini biliyoruz :D :P Biz 820 ve 920 kullanıcıları olarak kafamız rahat valla uzun zamandır kullanıyoruz telefonlarımızı yeni çıkan üst seviye modellere geçiş hakkımız daha çok bizim :P :D Sene sonuna kadar beklerim sağlam bir modeli alırım. Snap820 de tanıtıldı inşallah bu sene sonunda bi snap820 li cihaz çıkarır MS de alırız :)

Emre

Üye

2016 kadar sürerse :cool

ON9

ON9

Üye
Kesin S810 ile tanıtırlar. Hep destek yüzünden bir Snap Dragon geriden gidiyorlar :D

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye

Yapmayin ozgur bey bu sistemi seviyorsaniz boyle sevin su gelecek yok cart yok curt derseniz bu sistem sizi uzer pempe gozluk meselesi olur ilerde hakikaten guzel olucak ama simdiden yok 3d cikicak diyip daha cikmadan bunca yiqidi oldurmeniz windowsa karsi baqnazlik yaptiqinizi gosterir lutfen yapmayin
Aman mediatek ten uzak dursunlar :D 8 çekirdeklerini biliyoruz :D :P Biz 820 ve 920 kullanıcıları olarak kafamız rahat valla uzun zamandır kullanıyoruz telefonlarımızı yeni çıkan üst seviye modellere geçiş hakkımız daha çok bizim :P :D Sene sonuna kadar beklerim sağlam bir modeli alırım. Snap820 de tanıtıldı inşallah bu sene sonunda bi snap820 li cihaz çıkarır MS de alırız :)
Kardesim en iyisini siz yapmissiniz omurlul tel kullaniosun sahsen sakin ust seviye hatasina dusme bak gdr 2 yi wp 10uda gordun muazzamlar kullandiqin twlede geliolar .d

• Beğen
Tepkiler: dakamon
erndrdyk

erndrdyk

Üye
Bu sistemde en çok sevdiğim şey hız başka pek baktığım birşey yok birazda stabilleşti mi herşey yolunda oluyor. Android en iyi telefonunu elimdeki 1520 ile yarıştırırım. Örnek rehbere giriyorsun androidde bi müddet sonra takılmalar yaşanıyor ben telefonumda daha hiç takılma görmedim onun için çok memnunum. Zaten bi telefon alınacaksa önce telefonun özelliklerine değil senin neye ihtiyacın var bu daha önemli bence. Benim için hız önemli ben bu telefonu tercih ettim ve hiç pişman olmadım. Herkes gibi sadece telefonu alo deyip mesaj atıp internete girmek için de kullanmıyorum. Elimdeki teknolojiyi her zaman sonuna kadar kullanmaya çalışırım ve bu telefon beni pek yarı yolda bırakmadı açıkçası...

dakamon

dakamon

Üye
Yapmayin ozgur bey bu sistemi seviyorsaniz boyle sevin su gelecek yok cart yok curt derseniz bu sistem sizi uzer pempe gozluk meselesi olur ilerde hakikaten guzel olucak ama simdiden yok 3d cikicak diyip daha cikmadan bunca yiqidi oldurmeniz windowsa karsi baqnazlik yaptiqinizi gosterir lutfen yapmayin

Kardesim en iyisini siz yapmissiniz omurlul tel kullaniosun sahsen sakin ust seviye hatasina dusme bak gdr 2 yi wp 10uda gordun muazzamlar kullandiqin twlede geliolar .d
Bir yerde sana katılıyorum. Sürekli hayaller hayaller ama olmayınca da olsun arakdaşlar şimdi gelmedi ama bir sonrakinde kesin gelecek deniyor her seferinde :) bizim gibi müşteri zor bulunur :)

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Bunların bağnazlıkla ne ilgisi var anlamadım?
Önümüzdeki süreç için planlanan özelliklerden bahsediyorum.
Onlar geldiğinde çok daha hoş olacak.
Donanım açısından da yine çok üst düzey cihazların geleceği konusunda zaten haber yapmıştık.
Ben bu haliyle sevmiyorum diye bir şey söyledim mi?
Sadece bu yazdan itibaren Microsoft ve Windows (Mobile + Desktop) için yeni bir dönem başlıyor, bunu vurguladım.

Pembe gözlükle alakası yok, belli ki WP bölümünden uzak kalmışsınız yaptığımız haberleri doğrudürüst takip ettiğiniz yok. :tebessüm:

dakamon

dakamon

Üye
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum MS sanki piyasada artık talep görmeyen donaımları ucuzdan alıyor cihazlarına koyuyor gibi geliyor bana :) şaka bi yana MS sürekli çağın gerisinden geliyor şimdi diyeceğiz yahu WP bu donanımlarla çok hızlı çalışıyor deniyor arkadaşlar tamam bu donanımları yapsınlar ama bide o anki en üst seviye donanımlarıda kullandıkları bir cihaz çıkarsınlar. Tüm markalar çıkarıyor üst seviye donanımlı cihazlarını MS onlardan aylar aylar sonra çıkarıyor bir tane. Bence her zaman bir tane üst seviye modelini en güncel üst seviye donanımlarla zamanında çıkarmalı. Geri kalanda isterse snap200 kullansın. Bakın 64 bit modasında da geri kalacağız bence.

efeler12

efeler12

Üye
64 bit işlemciler 64 bit sistem ve uygulamalar olmadığı sürece sistemi hantallaştırır

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum MS sanki piyasada artık talep görmeyen donaımları ucuzdan alıyor cihazlarına koyuyor gibi geliyor bana :) şaka bi yana MS sürekli çağın gerisinden geliyor şimdi diyeceğiz yahu WP bu donanımlarla çok hızlı çalışıyor deniyor arkadaşlar tamam bu donanımları yapsınlar ama bide o anki en üst seviye donanımlarıda kullandıkları bir cihaz çıkarsınlar. Tüm markalar çıkarıyor üst seviye donanımlı cihazlarını MS onlardan aylar aylar sonra çıkarıyor bir tane. Bence her zaman bir tane üst seviye modelini en güncel üst seviye donanımlarla zamanında çıkarmalı. Geri kalanda isterse snap200 kullansın. Bakın 64 bit modasında da geri kalacağız bence.

64 bit işlemciler 64 bit sistem ve uygulamalar olmadığı sürece sistemi hantallaştırır

Ben de bunu diyorum işte.
Yazın diğer sistemlerle donanımlar eşitlenecek. (Hatta MS'den belki ekstra teknolojik özellikler gelecek)
O zaman ne konuşulacak çok merak ediyorum. :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bugün adı geçen üst seviye telefonların sadece üretim maliyetleri 400$'a yaklaşmış durumda. Ve siz diyorsunuz ki nam olsun kar olmasın diye yap en kral donanımlı telefonu sür piyasaya. Böyle bir cihazı üretip dağıtım maliyetini de eklerseniz sadece bir model firmaya ne kadara mal olur hiç hesaplamayı denediniz mi?

Basit bir şekilde ortalama 10 milyon üretim, 4 Milyar dolar maliyet demek. Hangi firma bu riske girer hiç düşündünüz mü?

Biraz teknoloji haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz. Artık telefon üretmek bugün için çok kârlı bir iş değil. Telefonun içindeki yazılımdan ve servislerden para kazanıyor şirketler. İsterseniz sizlere biraz rakamlardan bahsedeyim.

2014 yılında tüm dünyada akıllı telefon sektörünün toplam ortaya çıkarttığı "kâr" miktarı 21.7 milyar dolar. Bu rakamın %78'ini 200 milyon adetin biraz üstünde satışla yaklaşık 18 milyar dolar kâr eden Apple almış. Geri kalan 4 Milyar dolar kârı yüze yakın üretici paylaşmış.

Daha açık bir ifadeyle, Apple İos altında sattığı 240 milyon adet telefonla 18 milyar dolar kâr elde ederken, Android platformu altında üretilen yaklaşık bir milyar yüz milyon telefondan elde edilen kar 3 milyar dolar civarında.

Şimdi diyorsunuz ki Microsoft da koysun donanımı çıkartsın piyasaya. Tamam çıkartsın da pazar yokki. Bu cihazdan kâr elde edilecek bir müşteri yok ortada şu anda. Ha çıkarmayacak mı, tabi ki çıkaracaklar. Bakın bugün şöyle bir açıklama yapıldı Microsoft'tan;

Microsoft Telefon Pazarlama Direktörü Neil Broadley yaptığı açıklamada; “Biz artık tamamen yeni amiral gemisi ürünlerine odaklanmış durumdayız” dedi. Broadley sözlerinin devamında, “bizim pazara üst seviye akıllı telefonumuzu sunmak için en iyi zaman, amiral gemi yazılımımız hazır olduğu zamandır” diyerek, “Windows 10 hazır olduğunda yeni amiral gemi cihazlarımızı duyuracağız”şeklinde sözlerini tamamladı.

Ama şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli olan fiyat. Microsoft muhtemelen, Lumia 940 ve Lumia 940XL adıyla iki üst seviye cihazı Windows 10 yüklü olarak Ağustos/Eylül döneminde tanıtır. Özellikleri de muhtemelen Snapdragon 810 veya 825, 32/64 GB depolama, 3/4 GB RAM, üst düzey kamera, yeni bir dokunmatik ve batarya teknolojisi gibi donanımlar olacak. Bu cihazın nasıl bir donanım seviyesine sahip olacağını hayal ederken Microsoft Surface Pro 3'ü gözünüzün önüne getirin. Tabi gözünüzün önündekinin fiyatını da aklınızdan çıkartmayın:ehe

Şunu artık dünya anladı umarım Türk teknoloji meraklıları da anlar. Artık mobil cihazlarda verimlilik ön planda. Çünkü tüketiciler donanım savaşlarının ortasında kaldıklarının farkında ve bu savaşta cüzdanı boşaltılan taraf olmak istemiyor. Bugün Snapdragon 800 chipsetli bir Lumia 1520'de yapıp Snapdragon 400 chipsetli Lumia 830'un yapamadığı kaç tane işlem sayabilirsiniz. İki belki üç. Peki o kadar farkı vermeye değer mi? Türkiye'de değiyor ama dünya artık bunu satın almıyor. Kullanacağınız özelliklerin hakettiğinden fazlası için vereceğiniz her kuruş kimi için israf kimi için prestij kimi zevk. Fazla da uzatmak istemiyorum ama yazımı şöyle bitireyim Biz eskiden en iyi telefonu bin mark fiyatla satın alırdık. Şimdi en iyi telefon 1200€ olmuş durumda. Sonu nereye varacak çok merak ediyorum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, dgnert, suyunsesi ve 6 diğerleri
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Bugün adı geçen üst seviye telefonların sadece üretim maliyetleri 400$'a yaklaşmış durumda. Ve siz diyorsunuz ki nam olsun kar olmasın diye yap en kral donanımlı telefonu sür piyasaya. Böyle bir cihazı üretip dağıtım maliyetini de eklerseniz sadece bir model firmaya ne kadara mal olur hiç hesaplamalı denediniz mi?

Basit bir şekilde ortalama 10 milyon üretim 4 Milyar dolar demek. Hangi firma bu riske girer hiç düşündünüz mü?

Biraz teknoloji haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz. Artık telefon üretmek bugün için çok kârlı bir iş değil. Telefonun içindeki yazılımdan ve servislerden para kazanıyor şirketler. İsterseniz sizlere biraz rakamlardan bahsedeyim.

2014 yılında tüm dünyada akıllı telefon sektörünün toplam ortaya çıkarttığı "kâr" miktarı 21.7 milyar dolar. Bu rakamın %78'ini 200 milyon adetin biraz üstünde satışla yaklaşık 18 milyar dolar kâr eden Apple almış. Geri kalan 4 Milyar dolar kârı yüze yakın üretici paylaşmış.

Daha açık bir ifadeyle, Apple İos altında sattığı 240 milyon adet telefonla 18 milyar dolar kâr elde ederken, Android platformu altında üretilen yaklaşım bir milyar yüz milyonbtelefondab elde edilen kar 3 milyar dolar civarında.

Şimdi diyorsunuz ki Microsoft da koysun donanımı çıkartsın piyasaya. Tamam çıkartsın da pazar yokki. Bu cihazdan kâr elde edilecek bir müşteri yok ortada şu anda. Ha çıkarmayacak mı, tabi ki çıkaracaklar. Bakın bugün şöyle bir açıklama yapıldı Microsoft'tan;

Microsoft Telefon Pazarlama Direktörü Neil Broadleyyaptığı açıklamada; “Biz artık tamamen yeni amiral gemisi ürünlerine odaklanmış durumdayız” dedi. Broadley sözlerinin devamında, “bizim pazara üst seviye akıllı telefonumuzu sunmak için en iyi zamanın, amiral gemi yazılımımız hazır olduğu zamandır” diyerek, “Windows 10 hazır olduğunda yeni amiral gemi cihazlarımızı duyuracağız”şeklinde sözlerini tamamladı.

Ama şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli olan fiyat. Microsoft muhtemelen, Lumia 940 ve Lumia 940XL adıyla iki üst seviye cihazı Windows 10 yüklü olarak Ağustos/Eylül döneminde tanıtır. Özellikleri de muhtemelen Snapdragon 810 veya 825, 32/64 GB depolama, 3/4 GB RAM, üst düzey kamera, yeni bir dokunmatik ve batarya teknolojisi gibi donanımlar olacak. Bu cihazın nasıl bir donanım seviyesine sahip olacağını hayal ederken Microsoft Surface Pro 3'ü gözünüzün önüne getirin. Tabi gözünüzün önündekinin fiyatını da aklınızdan çıkartmayın:ehe

Şunu artık dünya anladı umarım Türk teknoloji meraklıları da anlar. Artık mobil cihazlarda verimlilik ön planda. Çünkü tüketiciler donanım savaşlarının ortasında kaldıklarını farkında ve bu savaşta cüzdanı boşaltılan taraf olmak istemiyor. Bugün Snapdragon 800 chipsetli bir Lumia 1520'de yapıp Snapdragon 400 chipsetli Lumia 830'un yapamadığı kaç tane işlem sayabilirsiniz. İki belki üç. Peki o kadar farkı vermeye değer mi? Türkiye'de değiyor ama dünya artık bunu satın almıyor. Kullanacağınız özelliklerin hakettiğinden fazlası için vereceğiniz her kuruş kimi için israf kimi için prestij kimi zevk. Fazla da uzatmak istemiyorum ama yazımı şöyle bitireyim Biz eskiden en iyi telefonu bin mark fiyatla satın alırdık. Şimdi en iyi telefon 1200€ olmuş durumda. Sonu nereye varacak çok merak ediyorum açıkçası.
Eline sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı bir yazı ama yine de bir çok üye ve kullanıcı bunu okumasına rağmen bu tutumda ısrar edecek maalesef

Üst Alt