gerçekten böyle birşeye inanıyonuzmu ? bugün tanıtılan modeller bile 64 bit değilama diğer firmalar 64 bit modellerini tanıttı ..

1'5 yıldır patlayan karolar 3D dokunuşlar gibi alengirli laflarla oyalanıyoruz. İnşallah haya kırıklığına uğramayız üstadım. Malzeme kalitesi ve işçilik nasıl acaba yeni Microsoft larda bu arada. Nokia Fanı olarak soruyorum. Sanki kalitesi bozulmuş gibi geliyor bana. Ya da telefonun sağlamlığının Nokia yazısından kaynaklı olduğuna inanıyorum. Totem işte. Sonuçta 16 yıldır Nokia dışında bir cihaza para gömmedimBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
Gelecek modellerin haberini aylar öncesinden beri yapıyoruz.
Siz asıl cihazları yazın göreceksiniz.
8 Çekirdek W10'lu ve 3D Touch özellikli telefonlar çıktığında diğer firmaların tanıttığı telefonların pek önemi kalmayacak![]()
Forever Nokia.Çıksada alsakBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
8 Çekirdek W10'lu ve 3D Touch özellikli telefonlar çıktığında diğer firmaların tanıttığı telefonların pek önemi kalmayacak![]()

Bekleyip beklememe olayı değil,ben firmanın stratejisinden bahsediyorum,kafa aynı kafa nokia da böyleydi,bu sözlerimi 2 sene önce de söylemiştim fakat sene 2015 yine değişen bişey yok,umarım dedikleriniz olur da rekabet olur,şu wp de hisseniz varmış gibi davranmayın,ayrıca mağaza olayı da aynı gelişen uygulamalar çok nadirBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
Aman mediatek ten uzak dursunlarBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
8 çekirdeklerini biliyoruz
:P Biz 820 ve 920 kullanıcıları olarak kafamız rahat valla uzun zamandır kullanıyoruz telefonlarımızı yeni çıkan üst seviye modellere geçiş hakkımız daha çok bizim :P
Sene sonuna kadar beklerim sağlam bir modeli alırım. Snap820 de tanıtıldı inşallah bu sene sonunda bi snap820 li cihaz çıkarır MS de alırız 
2016 kadar sürerseBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.

Yapmayin ozgur bey bu sistemi seviyorsaniz boyle sevin su gelecek yok cart yok curt derseniz bu sistem sizi uzer pempe gozluk meselesi olur ilerde hakikaten guzel olucak ama simdiden yok 3d cikicak diyip daha cikmadan bunca yiqidi oldurmeniz windowsa karsi baqnazlik yaptiqinizi gosterir lutfen yapmayinBiz bugünden bir şey beklemedik ki zaten.
Kardesim en iyisini siz yapmissiniz omurlul tel kullaniosun sahsen sakin ust seviye hatasina dusme bak gdr 2 yi wp 10uda gordun muazzamlar kullandiqin twlede geliolar .dAman mediatek ten uzak dursunlar8 çekirdeklerini biliyoruz
:P Biz 820 ve 920 kullanıcıları olarak kafamız rahat valla uzun zamandır kullanıyoruz telefonlarımızı yeni çıkan üst seviye modellere geçiş hakkımız daha çok bizim :P
Sene sonuna kadar beklerim sağlam bir modeli alırım. Snap820 de tanıtıldı inşallah bu sene sonunda bi snap820 li cihaz çıkarır MS de alırız
![]()
Bir yerde sana katılıyorum. Sürekli hayaller hayaller ama olmayınca da olsun arakdaşlar şimdi gelmedi ama bir sonrakinde kesin gelecek deniyor her seferindeYapmayin ozgur bey bu sistemi seviyorsaniz boyle sevin su gelecek yok cart yok curt derseniz bu sistem sizi uzer pempe gozluk meselesi olur ilerde hakikaten guzel olucak ama simdiden yok 3d cikicak diyip daha cikmadan bunca yiqidi oldurmeniz windowsa karsi baqnazlik yaptiqinizi gosterir lutfen yapmayin
Kardesim en iyisini siz yapmissiniz omurlul tel kullaniosun sahsen sakin ust seviye hatasina dusme bak gdr 2 yi wp 10uda gordun muazzamlar kullandiqin twlede geliolar .d
bizim gibi müşteri zor bulunur 
Yapmayin ozgur bey bu sistemi seviyorsaniz boyle sevin su gelecek yok cart yok curt derseniz bu sistem sizi uzer pempe gozluk meselesi olur ilerde hakikaten guzel olucak ama simdiden yok 3d cikicak diyip daha cikmadan bunca yiqidi oldurmeniz windowsa karsi baqnazlik yaptiqinizi gosterir lutfen yapmayin

şaka bi yana MS sürekli çağın gerisinden geliyor şimdi diyeceğiz yahu WP bu donanımlarla çok hızlı çalışıyor deniyor arkadaşlar tamam bu donanımları yapsınlar ama bide o anki en üst seviye donanımlarıda kullandıkları bir cihaz çıkarsınlar. Tüm markalar çıkarıyor üst seviye donanımlı cihazlarını MS onlardan aylar aylar sonra çıkarıyor bir tane. Bence her zaman bir tane üst seviye modelini en güncel üst seviye donanımlarla zamanında çıkarmalı. Geri kalanda isterse snap200 kullansın. Bakın 64 bit modasında da geri kalacağız bence.Ayrıca şunu da söylemek istiyorum MS sanki piyasada artık talep görmeyen donaımları ucuzdan alıyor cihazlarına koyuyor gibi geliyor banaşaka bi yana MS sürekli çağın gerisinden geliyor şimdi diyeceğiz yahu WP bu donanımlarla çok hızlı çalışıyor deniyor arkadaşlar tamam bu donanımları yapsınlar ama bide o anki en üst seviye donanımlarıda kullandıkları bir cihaz çıkarsınlar. Tüm markalar çıkarıyor üst seviye donanımlı cihazlarını MS onlardan aylar aylar sonra çıkarıyor bir tane. Bence her zaman bir tane üst seviye modelini en güncel üst seviye donanımlarla zamanında çıkarmalı. Geri kalanda isterse snap200 kullansın. Bakın 64 bit modasında da geri kalacağız bence.
64 bit işlemciler 64 bit sistem ve uygulamalar olmadığı sürece sistemi hantallaştırır

Eline sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı bir yazı ama yine de bir çok üye ve kullanıcı bunu okumasına rağmen bu tutumda ısrar edecek maalesefBugün adı geçen üst seviye telefonların sadece üretim maliyetleri 400$'a yaklaşmış durumda. Ve siz diyorsunuz ki nam olsun kar olmasın diye yap en kral donanımlı telefonu sür piyasaya. Böyle bir cihazı üretip dağıtım maliyetini de eklerseniz sadece bir model firmaya ne kadara mal olur hiç hesaplamalı denediniz mi?
Basit bir şekilde ortalama 10 milyon üretim 4 Milyar dolar demek. Hangi firma bu riske girer hiç düşündünüz mü?
Biraz teknoloji haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz. Artık telefon üretmek bugün için çok kârlı bir iş değil. Telefonun içindeki yazılımdan ve servislerden para kazanıyor şirketler. İsterseniz sizlere biraz rakamlardan bahsedeyim.
2014 yılında tüm dünyada akıllı telefon sektörünün toplam ortaya çıkarttığı "kâr" miktarı 21.7 milyar dolar. Bu rakamın %78'ini 200 milyon adetin biraz üstünde satışla yaklaşık 18 milyar dolar kâr eden Apple almış. Geri kalan 4 Milyar dolar kârı yüze yakın üretici paylaşmış.
Daha açık bir ifadeyle, Apple İos altında sattığı 240 milyon adet telefonla 18 milyar dolar kâr elde ederken, Android platformu altında üretilen yaklaşım bir milyar yüz milyonbtelefondab elde edilen kar 3 milyar dolar civarında.
Şimdi diyorsunuz ki Microsoft da koysun donanımı çıkartsın piyasaya. Tamam çıkartsın da pazar yokki. Bu cihazdan kâr elde edilecek bir müşteri yok ortada şu anda. Ha çıkarmayacak mı, tabi ki çıkaracaklar. Bakın bugün şöyle bir açıklama yapıldı Microsoft'tan;
Microsoft Telefon Pazarlama Direktörü Neil Broadleyyaptığı açıklamada; “Biz artık tamamen yeni amiral gemisi ürünlerine odaklanmış durumdayız” dedi. Broadley sözlerinin devamında, “bizim pazara üst seviye akıllı telefonumuzu sunmak için en iyi zamanın, amiral gemi yazılımımız hazır olduğu zamandır” diyerek, “Windows 10 hazır olduğunda yeni amiral gemi cihazlarımızı duyuracağız”şeklinde sözlerini tamamladı.
Ama şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli olan fiyat. Microsoft muhtemelen, Lumia 940 ve Lumia 940XL adıyla iki üst seviye cihazı Windows 10 yüklü olarak Ağustos/Eylül döneminde tanıtır. Özellikleri de muhtemelen Snapdragon 810 veya 825, 32/64 GB depolama, 3/4 GB RAM, üst düzey kamera, yeni bir dokunmatik ve batarya teknolojisi gibi donanımlar olacak. Bu cihazın nasıl bir donanım seviyesine sahip olacağını hayal ederken Microsoft Surface Pro 3'ü gözünüzün önüne getirin. Tabi gözünüzün önündekinin fiyatını da aklınızdan çıkartmayın
Şunu artık dünya anladı umarım Türk teknoloji meraklıları da anlar. Artık mobil cihazlarda verimlilik ön planda. Çünkü tüketiciler donanım savaşlarının ortasında kaldıklarını farkında ve bu savaşta cüzdanı boşaltılan taraf olmak istemiyor. Bugün Snapdragon 800 chipsetli bir Lumia 1520'de yapıp Snapdragon 400 chipsetli Lumia 830'un yapamadığı kaç tane işlem sayabilirsiniz. İki belki üç. Peki o kadar farkı vermeye değer mi? Türkiye'de değiyor ama dünya artık bunu satın almıyor. Kullanacağınız özelliklerin hakettiğinden fazlası için vereceğiniz her kuruş kimi için israf kimi için prestij kimi zevk. Fazla da uzatmak istemiyorum ama yazımı şöyle bitireyim Biz eskiden en iyi telefonu bin mark fiyatla satın alırdık. Şimdi en iyi telefon 1200€ olmuş durumda. Sonu nereye varacak çok merak ediyorum açıkçası.