Valla abi umarım dediğin olurBen de bunu diyorum işte.
Yazın diğer sistemlerle donanımlar eşitlenecek. (Hatta MS'den belki ekstra teknolojik özellikler gelecek)
O zaman ne konuşulacak çok merak ediyorum.![]()
hepimizin isteği kesinlikle bu.Olsun biz lafı ortaya koyalım alan alırEline sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı bir yazı ama yine de bir çok üye ve kullanıcı bunu okumasına rağmen bu tutumda ısrar edecek maalesef

Abi bunları biliyoruz ama sonuçta bi algı da var dünyada her ne kadar yavaş yavaş azalsada bi amiral gemi modeli her zaman firmanın gücüdür bi yerde. Yoksa firmalar 1 yıl çıkarır bi yıl çıkarmaz üst seviyeli donanımlı cihazlar. Ben gidipte 10 milyon bassın demiyorum 2 milyon bassın. Sonuçta premium telefon. Ona göre de alıcısı olur. Namı yürüsün. Bu sayede sisteme firmaya güvenen kullanıcıların da güenirliği artar. Ben bir kaç kişi tanıdım şu Nokia adam akıllı bi üst seviye cihaz çıkarsın alırım diyen. Ama çıkarmadı. Şu an için tabana oynuyor firma mantıklı olarak. Piyasada bulunma yüzdesini belli bir seviyeye getirince illaki süper üst seviye cihaz tanıtacaktır ama o zamana kadar snap400 lerle cebelleşicez gibi geliyor bana. Şu an için param yok ve çıkan yeni modeller fiyatlarından dolayı bana daha yakın belki ama ilerde cebimde param olduğunda ister istemez yüksek donanımlı cihazlar dikkatimi çekecek. Bu yüzden gidip üst seviye android cihazlara falan kayma durumum olabilir yada başklarının aynı durumda androide kayma durumları olabilir.Bugün adı geçen üst seviye telefonların sadece üretim maliyetleri 400$'a yaklaşmış durumda. Ve siz diyorsunuz ki nam olsun kar olmasın diye yap en kral donanımlı telefonu sür piyasaya. Böyle bir cihazı üretip dağıtım maliyetini de eklerseniz sadece bir model firmaya ne kadara mal olur hiç hesaplamayı denediniz mi?
Basit bir şekilde ortalama 10 milyon üretim, 4 Milyar dolar maliyet demek. Hangi firma bu riske girer hiç düşündünüz mü?
Biraz teknoloji haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz. Artık telefon üretmek bugün için çok kârlı bir iş değil. Telefonun içindeki yazılımdan ve servislerden para kazanıyor şirketler. İsterseniz sizlere biraz rakamlardan bahsedeyim.
2014 yılında tüm dünyada akıllı telefon sektörünün toplam ortaya çıkarttığı "kâr" miktarı 21.7 milyar dolar. Bu rakamın %78'ini 200 milyon adetin biraz üstünde satışla yaklaşık 18 milyar dolar kâr eden Apple almış. Geri kalan 4 Milyar dolar kârı yüze yakın üretici paylaşmış.
Daha açık bir ifadeyle, Apple İos altında sattığı 240 milyon adet telefonla 18 milyar dolar kâr elde ederken, Android platformu altında üretilen yaklaşık bir milyar yüz milyon telefondan elde edilen kar 3 milyar dolar civarında.
Şimdi diyorsunuz ki Microsoft da koysun donanımı çıkartsın piyasaya. Tamam çıkartsın da pazar yokki. Bu cihazdan kâr elde edilecek bir müşteri yok ortada şu anda. Ha çıkarmayacak mı, tabi ki çıkaracaklar. Bakın bugün şöyle bir açıklama yapıldı Microsoft'tan;
Microsoft Telefon Pazarlama Direktörü Neil Broadley yaptığı açıklamada; “Biz artık tamamen yeni amiral gemisi ürünlerine odaklanmış durumdayız” dedi. Broadley sözlerinin devamında, “bizim pazara üst seviye akıllı telefonumuzu sunmak için en iyi zaman, amiral gemi yazılımımız hazır olduğu zamandır” diyerek, “Windows 10 hazır olduğunda yeni amiral gemi cihazlarımızı duyuracağız”şeklinde sözlerini tamamladı.
Ama şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli olan fiyat. Microsoft muhtemelen, Lumia 940 ve Lumia 940XL adıyla iki üst seviye cihazı Windows 10 yüklü olarak Ağustos/Eylül döneminde tanıtır. Özellikleri de muhtemelen Snapdragon 810 veya 825, 32/64 GB depolama, 3/4 GB RAM, üst düzey kamera, yeni bir dokunmatik ve batarya teknolojisi gibi donanımlar olacak. Bu cihazın nasıl bir donanım seviyesine sahip olacağını hayal ederken Microsoft Surface Pro 3'ü gözünüzün önüne getirin. Tabi gözünüzün önündekinin fiyatını da aklınızdan çıkartmayın
Şunu artık dünya anladı umarım Türk teknoloji meraklıları da anlar. Artık mobil cihazlarda verimlilik ön planda. Çünkü tüketiciler donanım savaşlarının ortasında kaldıklarının farkında ve bu savaşta cüzdanı boşaltılan taraf olmak istemiyor. Bugün Snapdragon 800 chipsetli bir Lumia 1520'de yapıp Snapdragon 400 chipsetli Lumia 830'un yapamadığı kaç tane işlem sayabilirsiniz. İki belki üç. Peki o kadar farkı vermeye değer mi? Türkiye'de değiyor ama dünya artık bunu satın almıyor. Kullanacağınız özelliklerin hakettiğinden fazlası için vereceğiniz her kuruş kimi için israf kimi için prestij kimi zevk. Fazla da uzatmak istemiyorum ama yazımı şöyle bitireyim Biz eskiden en iyi telefonu bin mark fiyatla satın alırdık. Şimdi en iyi telefon 1200€ olmuş durumda. Sonu nereye varacak çok merak ediyorum açıkçası.
Bugün o kadar çok iphone 6 ve 6+ gördüm ki birini çevirip "bedava mı dağıtıyorlar" diye sorasım geldi.![]()

Aynen. Sanki son bir aydır bedava dağıtılıyormuşcasına herkesin elinde görür oldum. Mantıksız bir durum. Demek ki milletimizde para bol![]()

Satis politikasi iyi olabilirdi di sadece fakat orta ve alt segmentler berbat ayni ozelliqi tasiyan sekillerri deisik 2 cihaz olmasindan bahsediyorum ust segment ise cok iyi 1 2 yilda tekerrur ettirirse bunu ust segment bozulmaz artik cok az bilincsiz kullanici kaldi gozle gorulur bir fark koymadan telleri cikarmalari bosa kurek .Bugün adı geçen üst seviye telefonların sadece üretim maliyetleri 400$'a yaklaşmış durumda. Ve siz diyorsunuz ki nam olsun kar olmasın diye yap en kral donanımlı telefonu sür piyasaya. Böyle bir cihazı üretip dağıtım maliyetini de eklerseniz sadece bir model firmaya ne kadara mal olur hiç hesaplamayı denediniz mi?
Basit bir şekilde ortalama 10 milyon üretim, 4 Milyar dolar maliyet demek. Hangi firma bu riske girer hiç düşündünüz mü?
Biraz teknoloji haberlerini takip ediyorsanız bilirsiniz. Artık telefon üretmek bugün için çok kârlı bir iş değil. Telefonun içindeki yazılımdan ve servislerden para kazanıyor şirketler. İsterseniz sizlere biraz rakamlardan bahsedeyim.
2014 yılında tüm dünyada akıllı telefon sektörünün toplam ortaya çıkarttığı "kâr" miktarı 21.7 milyar dolar. Bu rakamın %78'ini 200 milyon adetin biraz üstünde satışla yaklaşık 18 milyar dolar kâr eden Apple almış. Geri kalan 4 Milyar dolar kârı yüze yakın üretici paylaşmış.
Daha açık bir ifadeyle, Apple İos altında sattığı 240 milyon adet telefonla 18 milyar dolar kâr elde ederken, Android platformu altında üretilen yaklaşık bir milyar yüz milyon telefondan elde edilen kar 3 milyar dolar civarında.
Şimdi diyorsunuz ki Microsoft da koysun donanımı çıkartsın piyasaya. Tamam çıkartsın da pazar yokki. Bu cihazdan kâr elde edilecek bir müşteri yok ortada şu anda. Ha çıkarmayacak mı, tabi ki çıkaracaklar. Bakın bugün şöyle bir açıklama yapıldı Microsoft'tan;
Microsoft Telefon Pazarlama Direktörü Neil Broadley yaptığı açıklamada; “Biz artık tamamen yeni amiral gemisi ürünlerine odaklanmış durumdayız” dedi. Broadley sözlerinin devamında, “bizim pazara üst seviye akıllı telefonumuzu sunmak için en iyi zaman, amiral gemi yazılımımız hazır olduğu zamandır” diyerek, “Windows 10 hazır olduğunda yeni amiral gemi cihazlarımızı duyuracağız”şeklinde sözlerini tamamladı.
Ama şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyatı ne kadar olacak? Asıl önemli olan fiyat. Microsoft muhtemelen, Lumia 940 ve Lumia 940XL adıyla iki üst seviye cihazı Windows 10 yüklü olarak Ağustos/Eylül döneminde tanıtır. Özellikleri de muhtemelen Snapdragon 810 veya 825, 32/64 GB depolama, 3/4 GB RAM, üst düzey kamera, yeni bir dokunmatik ve batarya teknolojisi gibi donanımlar olacak. Bu cihazın nasıl bir donanım seviyesine sahip olacağını hayal ederken Microsoft Surface Pro 3'ü gözünüzün önüne getirin. Tabi gözünüzün önündekinin fiyatını da aklınızdan çıkartmayın
Şunu artık dünya anladı umarım Türk teknoloji meraklıları da anlar. Artık mobil cihazlarda verimlilik ön planda. Çünkü tüketiciler donanım savaşlarının ortasında kaldıklarının farkında ve bu savaşta cüzdanı boşaltılan taraf olmak istemiyor. Bugün Snapdragon 800 chipsetli bir Lumia 1520'de yapıp Snapdragon 400 chipsetli Lumia 830'un yapamadığı kaç tane işlem sayabilirsiniz. İki belki üç. Peki o kadar farkı vermeye değer mi? Türkiye'de değiyor ama dünya artık bunu satın almıyor. Kullanacağınız özelliklerin hakettiğinden fazlası için vereceğiniz her kuruş kimi için israf kimi için prestij kimi zevk. Fazla da uzatmak istemiyorum ama yazımı şöyle bitireyim Biz eskiden en iyi telefonu bin mark fiyatla satın alırdık. Şimdi en iyi telefon 1200€ olmuş durumda. Sonu nereye varacak çok merak ediyorum açıkçası.
Ama şöyle de bir şey var ki W10 ile birlikte ortak uygulamalar, zaten PC den dolayı 64 bit özelliğini desteklemek zorunda. Dolayısıyla 64 bit desteğinin gelmesiyle birlikte en azından temel sistemsel uygulamalarda sorun çıkmayacağını düşünüyorum. @dakamon @bulutsuzgece @Aybin.Kilic64 bit işlemciler 64 bit sistem ve uygulamalar olmadığı sürece sistemi hantallaştırır
Evet. Oradaki simgeye basınca eklediğiniz metinler görünecek. Umarım kopyalama panosu da gelir.Yani klavyeye "hızlı metin" atayabilecek miyiz? @Sensation
Beklediğim ama tahmin etmediğim bir özellikti, özellikle mail yazmak çok zor geliyorduEvet. Oradaki simgeye basınca eklediğiniz metinler görünecek. Umarım kopyalama panosu da gelir.
:ben büyük bi farkla Denim diyorum (kim bilir gdr2 teeeeeee ne zaman gelir? mayıs derler ağustosta gelirArkadaşlar sizce L920 ye Denim güncellemesi mi, Gdr2 Ön izlemesi mi daha önce gelecek?Ben az bir farkla Denim diyorum :P
)