v52 dosyalarını v60 a çevirme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sefaturut

Üye
    Konu Sahibi
v52 dosyalarını v60 a çevirme
Merhaba arkadaşlar ben neredeyse 5 saattir 5800 downgrade için zaman harcıyorum ama bir türlü başarılı olamadım malum v52de çok güzel cfw ler var allah razı olsun arkadaşlardan çok güzel hazırlıyorlar benim telefonu geçen v60 yaptım yanlız onların cfw pek sarmadı bana sound wave felan güzel uymuyor ben birazda orjinalliği seviyorum bende v52 flash dosyaları var bunları v60 a çevirmemiz mümkünmü ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum eğer konuyu yanış yerde açdıysam özür dilerim yetkili arkadaşların gerekli yere taşımasını rica ederim.
 


Febris

Febris

Üye
v60 Rofsunu boşalt içine at Dosyalari flaşla:naughty: Ben 52.101 deyken 52.7 fwlerini oyle atiyodum :) :ehe Belle Cfw yi tavsiye ederim :)
 

sefaturut

Üye
    Konu Sahibi
Nokıa Firmware Editor bu programlamı yapıcam

----------Eklendi @ 21:18:39 ---------- Yazıldı @ 21:18:01 ----------

bide flood yapmak istemiyorum ama rofs2 mi rofs 3 mü
 
Febris

Febris

Üye
Rofs 2 değiştir ama pm kutuna bak bi cfw gonderidm oncedenonu kullanırdım 5800 imda güzel o
 

vbazgin

Üye
biraz daha detaylı anlatsanız süper olurdu yaa rofs2 felan ne nasıl deiştirilir bende hackledim teli v52 cfwleri daha güzel yardım ederseniz sevinirim
 
ONER-1997

ONER-1997

Üye
dostum ben bi aralar v52 de rasim abinin bi cfw sini kullanmıştım. Çok güzel ve hızlıydı. Günlerden bir gün nokia 5800 için v60 sürümünü piyasaya sürdü ve ben de aptallık yapıp bunu yükledim :D Yükledikten sonra hiçbir cfw rasim abininki kadar hızlı ve kullanışlı değildi.
Ben de v52 ye dönmek istedim ama bildiğiniz üzere açılmadı ekranda değişik sekiller çıktı.vs vs. :D

Şimdi size çözüm yolunu anlatıyım isterseniz. İlk olarak kullanmış olduğunuz sürüme ait bir cfw indirin.
Ardından da v52 ya da eski bir sürüme ait cfw indirin. Elinizde iki adet cfw oldu. Şimdi yapmanız gereken Nokia Firmware Editör programını indirmek. (Türkçelestirilmişi forumumuzda mevcut oradan bulabilirsiniz)
Ardından NFE yi çalıştırın. Dosya aç a tıklayıp v60 a ait olan cfw nin rofs vo1,vo2... Ye benzer uzantılı dosyayı seçip açın (vo1 i felan anlamadıysanız v60 a ait olan indirdiğiniz cfw deki boyutu en yüksek olanı seçin.genellikle 100-90 mb civarındadır)
ardından çıkart a ya da extract a tıklayın çıkan yükleme barı dolana kadar bekleyin. Dosyalar çıktıktan sonra resource,sys,system gibi klasörler oluşur. Buradakilerin hepsini seçerek del. Tuşuna basın, silinecektir. Silindikten sonra yine NFE simgesine tıklayın bir tane daha NFE açılsın.(sakın diğer NFE yi kapatmayım!!!) bunda da aynı şekilde dosya aç diyoruz ama bu defa v52 ye ait cfw nin vo1(rofs) dosyasını seçin açıldıktan sonra extract yani çıkar a basın. Yine barın dolmasını bekleyin. Dolduktan sonra içinde bulunan tüm dosyaları (resource ,sys,system... Vb bütün dosyaları) seçin sağ tık yapıp copy to explore diyin ardından Nfe programının bulunduğu dizine gelin.içinde RM-356.....v52 adında dosya oluşmuş olacak bu klasörün içine girdiğinizde resource ,sys ... Dosyaları görünecek. bu dosyaların tümünü seçip boşalttığınız v60 rofs una sürükleyin işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra rebuild e tıklayın o işlemin de tamamlanmasını bekleyin.
Tamamlandıktan sonra seçmiş olduğunuz v60 a ait olan cfw nin bulunmuş olduğu klasörün içinde rm-356 v60.0.003 rebuild... İsimli bir rofs dosyası oluşur bu dosyanın sonundaki rebuild yazısını silip c/program files/nokia/phoenix/products/rm-356 nın içine diğer v60 cfw dosyasıyla birlikte atın. Sonra jafla kurun. Anlamadığınız bir yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz. İyi günler . Oh bitti :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt