he bide sizin sitede ne buldum bak cok hosuma gitti

hani diyolar ya windows yüzü görmeyen ark.lar windowsu eleştirmesin.Bakın bu örnekteki arkadas ikisinide denemiş doğru yolu bulmus ve takdir ettim cokta güzel bi yaz yazmıs aynen kopyalıyorum:
rkadaşlar bildiğiniz gibi uzun süredir Windows Mobile camiasının belkemiği olan
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
forumunda sizlerle beraber çok güzel günler geçirdim motorola mpx 200 telefonun 1.500 ytl den 390ytl lere düştüğü gün hemen aramaya başladım ve buldum mpx200 ümü.. Aldığım gün bu forum ufacıktı gogle dan buldum adresi ,hatta yeniler bilmezler eskiden phpbb kullanırdık bu forumda.. Telefonumu ispanolca'dan İngilizce'ye (hatta ilerleyen zamanda TÜRKÇE'ye) bu site sayesinde geçirdim..
Smartphone'lar ile tanışmam Nokia 7650 ile başladı mpx200 ile zirveye ulaştı.. Bu forum bana bir çok şeyi öğretti.. Windows mobile 2002 den 2003'e, 2003 den 2005'e bu forumla geçtim (geçtik).. Hatta bir zamanlar moderetör bile oldum bu forumda. Tartıştık barıştık vs..
Bir çok güzel işe imza attık..
Tüm xxx.gen.tr üyelerine ve yönetici kadrosuna bu güzel anılar için teşekkür ediyorum.. Bunu bir veda yazısı olarak kabul edebilirsiniz
Tüm xxx.gen.tr üyeleri umarım sizlere faydalı olmuşumdur.. hakkınızı helal edin ben hakkımı sizlere helal ettim..
::::::::: Windows Mobile ::::::::::
Windows mobile işletim sistemini pocket pc'lerde takip etmekteydim. Windows Mobile işletim sistemini Palm OS a karşı büyük bir zafer kazanmasının önündeki en büyük engel Windows Mobile için yazılan uygulamaların çoğunluğunun ücretli olması oysa aynı uygulamaların Palm OS'da ücretsiz olması durumuydu.. Taki Microsoft .NET olayını ortaya atana kadar..
[.NET ile tüm işler tersine döndü bu başlı başına bir konu buna değinmeyeceğim.. ]. Neyse bu .net olayından önce biliyordumki Windows Mobile, Palm OS dan daha yetenekliydi multimedia özellikleri süperdi. O zamanlarda CHİP DERGİSİ'nin bir sayısında " WM İLE ÇALIŞAN MOTOROLA MPX200" ile ilgili bir yazı gördüm.. Belki bir kaç satırdı ama telefonun YAPABİLECEKLERİNİ düşünmek beni heyecanlandırmaya yetti.. Ama umudumu söndüren şey 1.5 milyar lık bir cihaz olması ve TÜRKİYE'de nezaman satılacağının bilinmemesi oldu.. Ben bu haberi okurken bende symbian işletim sistemli 7650 vardı bende döneminin flaş telefonuydu.. Bir telefonda işletim sistemi olmasının nedemek olduğunu 5mb lık hafızasıyla 7650 bana öğretti.
Gel zaman git zaman 7650 nın hafızası yetmez olunca sattım. Gözüm 3650 deydi ama almadım neden şimdi anımsamıyorum ama almadım.. Heralde camera özelliği yeterli değildiye düşündüm.
Veeeee Bir gün bana bir mail geldi... Ünlü alışveriş sitelerinden birinden..
Mail JUNK kutusundaydı.. Açtım ve ne göreyim..
Hayallerimdeki telefon var ve ona ulaşabilecek durumdayım.. Modeli kafama kazınmış ADI DA MPX 200
O zaman 23 aralık 2004 olması lazım.. O zamandan beri Windows Mobile camiası içindeyim.. Sizlerle beraberim.. Aramıza bir çok yeni arkadaş katıldı o günden bu güne.. Ama içimizde en hızlısı CANAVAR arkadaşımdı gelir gelemez foruma büyük katkısı oldu.. Ben Yazılım Sorunları Moderatörüydüm.. TTOPCHU ile az tartışmadık
Neyse işte o günden bu güne bu site ve mpx kendini geliştirdi.. Bir çok program vs.. bulundu bu telefon yeteneklerini katladı.. Uzun bir süre kullandım mpx200 ümü.. Ama bir GSM operatörünün sözcüsünün söyledikleri hala aklımda..
"MICROSOFT AĞLARI İSTİYOR FAKAT AĞLAR ONU İSTEMİYOR !!!..."
Bazen gerçektende telefonum bana zor anlar yaşattı.. Ama MPX yada bir değişle Windos Mobile bana yapılacaklarda sınır olmadığını gösterdi..
Ama telefonumu geçen gün kırdığım için artık yollarımız ayrıldı.. ve bende birdaha wm bir ceptelefonu (pocket pc kesinlikle alacağım ) almayacağım. Çünkü çok sıkıcı bir hale geldi benim için..
hep şunu söyledim keşke bluetooth vede bir kamerası olsaydı 2 tane eksiği var.. Ama yakında mpx200 bularıda halleder
mpx220 alacaktım fakat onunda sorunları olduğunu düşünüyorum..
Keşke Microsoft TÜRKİYE bizlerle birazdaha ilgilenseydi bu telefon bir TSE damgası alsaydı.. O zaman kendi T9 umuzu ve kendi TURKCELESTIRME paketımızı yapmak zorunda kalmazdık.. Bunları başaran arkadaşlarıma çok teşekkur edıyorum..
İleride WM daha da iyi olacaktır..
::::::::::::::::: SYMBIAN ::::::::::::::::
Bu işletim sistemi gerçekten TÜRK HALKINA uygun bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve bize saygı gösteriyor.. Neden çünkü TÜRKÇEMİZİ konuşuyor.. Bu satış yapılan ülkeye bir saygıdır..
Symbian işletim sistemli ilk telefonum 7650 idi.. HAFIZASI HARİÇ onun da yapacaklarında sınır yoktu..
SYMBIAN=NOKIA denklemı bence doğru çünkü bu işletim sisteminin çalıştığı diğer telefonların çoğu ülkemize gelmemekte..
Ben mpx200 ümden ayrılınca gene SYMBIAN işletim sistemine döndüm.. Şuanki durumu bence mpx200/220 den daha iyi çünkü çoğunluğun kullandığı bir standart artık symbian. Bir çok program (aynı palm os da olduğu gibi ) bu işletim sistemindede var.. Ve SUN firması yani java'nın sahipleri bu işletim sisteminin arkasında..
6630 da mpx200 de benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla yerine getiriyorlar ama symbian doğruyu soylemek gerekırse beni fazla yormuyor
======== İleride NE OLUR ? ========
İlerisi için şunu söylemek lazım
SUN'mı kazanacak JAVA HERYERDE OLACAK
MİCROSOFT'mu kazanacak .NET HERDE OLACAK
YOKSA GPL'mi kazanacak LİNUX CEPLERE'DE girecek..
Şu nu söyemek kesin artık cep telefonlarında FRIMWARE dönemi kapandı..
Artık işletim sistemi devri başladı diye biliriz...
Ben biraz şanslıyım hem WM hemde SYMBIAN bılıyorum
Sağlıcakla Kalın !!!
Can GÜLDOĞAN
ZaPaTisTaN
" HERKES DÜŞLERİNİN BÜYÜKLÜĞÜ KADAR ÖZGÜRDÜR "
yazanın ellerinesağlık