Telefonlarımızda Hangi İşletim Sistemi Var?

Sponsorlu Bağlantılar

Tel.de İşletim Sistemi

• Kullanılan toplam oy
    471

face1tr

Üye
Aksine en basit arayüze sahip işletim sistemi linux mobile 'dır.. kullanım amacına göre çeşitli versiyonları var. symbian 'daki s60, UIQ gibi farklı ihtiyaç ve zevklere yönelik değişik kullanıcı arabirimleri var. bu basit bi örnek oldu, symbiandaki gibi çeşit gıtlığı yok. mesela tam bir pocket pc işlevi gören Moto A1200 de detayı bol, gelişmiş bir versiyon bulunurken, basit, günlük kullanım ve mobil müzik ağırlıklı moto e2 gibi modellerde basite indirgenmiş, linux altyapısı ile çalışan ancak firmware görünümlü kullanıcı arayüzleri var. hatta yabancı forumlarda ülkemizde yanında 1Gb kart ile 700 liraya satılan siemens sxg75 in linux tabanlı bir telefon olduğu, ancak linux 'un kullanıcıya kapalı olduğu konuşuluyor.

Peki arabirim tam olarak neye benziyor sorusuna cvp: tam olarak olmasada symbian UIQ arabirime benzer bir home ekranı ve menü/ikon tasarımı var. ancak linux esnekliği sayesinde arabirimi kendi istek ve arzularınıza göre baştan düzenleyebilir, bambaşka kişiye özel hale getirebilirsiniz. herşey mümkün. eeğ linux

face1tr

Üye
Aslında şuanda hepiniz bi bakıma telefonlarınızda linux kullanıyoruz. realplayer, agila messenger, opera mini web tarayıcı...vs daha adını sayamayacağım, telefonunuz için olmazsa olmaz çoğu program linux tabanlı/arkasında linux var. peki ya kendinize mobil linux ile çalışan bir pda aldığınızda bunların mobil linux için versiyonları varmı sorusuna cvp ise gayet açık: tüm bu programlar ve fazlası zaten mobil linuxun kendisini oluşturuyor. bugün bir WM kullanıcısı telefonundaki internet explorer'ı hiç kullanmaz; hemen opera yükler, oysa mobillinux cihazlarla gelen standart web browser zaten operadır. yada bir symbian kullanıcısı, telefonuna real player yükler, oysa real player tüm codec ve plugin leriyle mobil linux telefonunuzda yüklü olarak gelir. yada agila messenger... liste uzayıp gider

tedirgins

Üye
symbian kanaatimce en iyi sistem.çoğunluğun bu yönde oy kullanması da bunu gösteriyor zaten...

face1tr

Üye
<div class='quotetop'>(tedirgins &#064; May 16 2006, 03&#58;38 PM) [post=335726]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
... çoğunluğun bu yönde oy kullanması da bunu gösteriyor zaten...
[/b][/quote]

anket sorusu: &#39;&#39;Telefonlarımızda Hangi İşletim Sistemi Var?&#39;&#39;
eğer &#39;&#39;sizce en iyi işletim sistemi hangisi?&#39;&#39; diye bir anket açılsaydı( ki bu bana bir fikir verdi, hemen açayım) sonuçlar daha farklı olurdu. ülkemizde windows mobile lı bi kaç tel var. Wm kullannan güncel modellerde ülkemize gelmiyor, dolayısıyla wm kullanamk isteyen adam bile mecburen symbian a geçmek zorunda kalıyor.

elcgzm

Üye
<div class='quotetop'>(Negative &#064; Nov 21 2005, 11&#58;08 AM) [post=212009]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Anketimiz bu .
[/b][/quote]

iyi

bekir31

Üye
SYMBİANSIZ TELEFON TELEFON GİBİ GÖRÜKMÜYO GÖZÜME...

denizyalcin

denizyalcin

Üye
şu an için bence s60 3rd edition.

CooL'n'Quiet

Üye
bu konu bi garip haa hiç bişi yazılmasada kendi kendine üst sıralra cıkıyo cok ilginç :):)

face1tr

Üye
benimde dikkatimi çekti, gerçekten öyle

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Bende de öyle oluyor.

Büyülü konu...

HANDSOMEXP

Üye
bende symbian 8 kullanıyorum 6630 var ama daha symbian 9 a geçemedim para olsa n70 alacamda

CooL'n'Quiet

Üye
<div class='quotetop'>(HANDSOMEXP &#064; May 24 2006, 10&#58;12 AM) [post=341423]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bende symbian 8 kullan&#305;yorum 6630 var ama daha symbian 9 a geçemedim para olsa n70 alacamda
[/b][/quote]

n70te symbian 9 deil bilgin olsun :)

Playboy1

Üye
Simbiansız tlf bayraksız topluma Herşeyi ile kısıtlanmıştır...

Simbiansız tlf bayraksız topluma benze... Herşeyi ile kısıtlanmıştır...

<span style="color:#CC0000">EVET BAŞTAN ALIYORUZ</span>
Simbiansız tlf bayraksız topluma benzer... Herşeyi ile kısıtlanmıştır...
Ohh bee...

face1tr

Üye
<div class='quotetop'>(omer_gülal &#064; May 24 2006, 04&#58;13 PM) [post=341639]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Simbiansız tlf bayraksız topluma Herşeyi ile kısıtlanmıştır...

Simbiansız tlf bayraksız topluma benze... Herşeyi ile kısıtlanmıştır...

Simbiansız tlf bayraksız topluma benzer... Herşeyi ile kısıtlanmıştır...
Ohh bee...
[/b][/quote]

bayrak önemli ama bayrağın üzerinde durduğu direkde sağlam olmalı, zırt pırt çöküp göçmemeli, rüzgar sert esince eğilip bükülmemeli

CooL'n'Quiet

Üye
<div class='quotetop'>(omer_gülal &#064; May 24 2006, 04&#58;13 PM) [post=341639]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Simbiansız tlf bayraksız topluma Herşeyi ile kısıtlanmıştır... :kop:

Simbiansız tlf bayraksız topluma benze... :D Herşeyi ile kısıtlanmıştır... :kop:

Simbiansız tlf bayraksız topluma benzer... :D Herşeyi ile kısıtlanmıştır... :kop:
Ohh bee...
[/b][/quote]

Biri bu yazının Türkce mealini yazabilirmi :)

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bu iğrenç konuyu görmekten bıktım artık ya

handsomeismail1982

handsomeismail1982

Üye
Benim Telefonda Smbyian var.. Bence Çok güsel istelim sistemi.

face1tr

Üye
cepix' Alıntı:
Bu iğrenç konuyu görmekten bıktım artık ya

şu konuya bi res çekelim.. sayın modlar ???

Ayrıca yenisi açılırsa tüm mobil işletim sistemleri de anket şıklarına eklensin. palmOS, mobil linux..vs

Nazy

Nazy

Üye
Bu Konu Nereden Hortladıki Yine Symbian Diosss

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Arkadaşlar sitemiye yeni üye olan arkadaşlar var..

Onları da düşünmek lazım...

Bu konu gerekli...

Anlatabiliyor muyum!! :)

Üst Alt